3/7/08

Λαός και κολωνάκι να δώσουν όλοι ένα χεράκι . . .

-
Στο Λιάπη δεν θα αναφερθώ καθόλου , μέχρι να τελειώσει όλη η σειρά των αποκαλύψεων .

Έτσι κι αλλιώς επιχειρήσεις είναι και τα ΜΜΕ και τα ντοκουμέντα τους τα βγάζουν λίγα λίγα σαν το Lost για να κρατάει τους θεατές σε αγωνία για να το αγοράζουν περισσότεροι (εκτός από την . . . πολιτική σκοπιμότητα) .

Σ αυτήν εδώ τη καταγραφή θα σχολιάσω τις αντιδράσεις των μέχρι τώρα κοινωνικών , θεσμικών ή μη δυνάμεων του τόπου . Η κατάληξη δεν θα είναι ευοίωνη , το μόνο σίγουρο .

Το θέμα είναι ποιους θα πλήξει .

Οι αντιδράσεις λοιπόν , με μια γενική ματιά , από τη μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης των διαφόρων θεσμικών ή μη δυνάμεων του τόπου είναι για να κλαίμε . Το ξέρει και η κουτσή Μαρία αυτό .

Η δικαστική και εισαγγελική εξουσία αποδεικνύει καθημερινά την απόλυτη εξάρτησή της από την πολιτική εξουσία . Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο με διαφορετική όμως (σημαντικά μικρότερη) την ένταση της εξάρτησης στις προηγμένες δυτικές κοινωνίες . Στην Ελλάδα η εξάρτηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις χώρες της "Αφρικής" (τα "" για να μην υποτιμήσουμε τις χώρες της Αφρικής) .

Η πολιτική εξουσία αντιδρά σπασμωδικά και από ότι φαίνεται συγκυριακά (συντονισμένη με τις αποκαλύψεις που προωθεί ο αντίπαλος) . Σπασμωδικά διότι το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στο πως θα σώσουμε τους "συντρόφους" μας από τις αποκαλύψεις εσωκομματικών και εξωκομματικών διαρροών . Και συγκυριακά γιατί αναλόγως τις διαρροές επανασχηματίζεται η επικοινωνιακή τακτική προς τα κοινωνικά στρώματα .

Η δημοσιογραφική εξουσία έχει μέχρι τώρα αμφιλεγόμενη παρουσία στο σκάνδαλο . Από τη μια υπάρχουν οι μεν που "ψιθυρίζουν" για την υπόθεση , από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν στοχευμένες αποκαλύψεις λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων , υπάρχουν επίσης κάποιοι που ακολουθούν τις όποιες υπερασπιστικές τακτικές των πολιτικών προισταμένων τους και τέλος υπάρχουν και ορισμένοι (δε ξέρω πόσοι και ποιοι , απλά το ελπίζω) που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια .

Μέχρι τώρα πάντως ο δημοσιογραφικός κλάδος (εξουσία) δεν έχει βοηθήσει καθόλου στην σωστή ενημέρωση των πολιτών με αποτέλεσμα να βοηθάει ηθελημένα ή μη στη συγκάλυψη που επιχειρήται από τις δυο (ή και τις τρεις μαζί) προαναφερόμενες εξουσίες .

Οι πολίτες , δυστυχώς οι περισσότεροι , παρακολουθούν απαθείς τα καθημερινά επεισόδια μέσω της προπαγανδιστικής τηλεόρασης (μετατρεπόμενοι σε μουρόχαυλοι τηλεθεατές ριάλιτυ) όπου ουσιαστικά περνάει και δεν ακουμπάει καν . . . Υπάρχουν και οι άλλοι που ενημερώνονται μεν διαρκώς αλλά . . . μέχρι εκεί . Οι λίγοι που το παλεύουν να σκεφτούν τρόπους , μέσα , αντιδράσεις για να αποφευχθεί το κουκούλωμα (του Ελληνικού λαού ουσιαστικά) κρίνονται . . . ήρωες !

Όμως οι πολλοί δεν έχουν καταλάβει κάτι σημαντικό : Αυτό το σκάνδαλο είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να συνειδητοποιήσει πόσο πίσω είναι σε θέματα θεσμικής θωράκισης του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της και να διορθώσει την κατάσταση με συλλογική συμμετοχή .

Άμα θέλετε , κύριοι , να εξελιχθείτε όπως οι προηγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες (υπάρχει άλλη βραχυπρόθεσμη λύση?) , που . . . φθονείτε , πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ σε αυτά που σας απασχολούν . Δίχως συμμετοχή παύει να νοείται η έννοια ενεργή (και άρα εξελισσόμενη) κοινωνική ομάδα .

Θέλετε τρόπους αντίδρασης ?

Μαζευόμαστε 50.000 νοματαίοι και μηνύουμε τη Siemens (μόνο τους γραφιάδες μπάτσους που θα παρακαλάνε να σταματήσουμε μου φτάνει) . Και νομικά ανυπόστατο να είναι το μήνυμα θα περάσει και σε άλλους .

Δε σας φτάνει ?

Γράψτε όλοι από μια επιστολή διαμαρτυρίας για τον πολιτικό και δικαστικό κόσμο της Ελλάδας τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι δεν βρίσκει πολιτικό μαύρο χρήμα στην υπόθεση και στείλτε την σε ξένα ΜΜΕ και στην υπηρεσία παραπόνων του Ευρωπαίου πολίτη . (*Οι ιδέες αυτές βγήκαν από διάλογο που έγινε πριν κάποιες μέρες σε χώρο σχολιασμού ανάρτησης του antinews.gr).

Η ώρα μηδέν για το μέλλον της Νεοελληνικής κοινωνίας προσωπικά θεωρώ ότι είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές . Αν οι πολίτες εκφράσουν και πάλι τα φοβικά τους σύνδρομα στις αλλαγές που είναι πια ζωτικές , έχετε γεια βρυσούλες Νεοελλάδα και Νεοέλληνες .

Αν καταφέρει η Αριστερά κυρίως μαζί με όλα τα άλλα κόμματα να μαζέψει την διαμαρτυρία του εκλογικού σώματος ίσως τρίξουν τα δόντια και μαζευτεί το σύστημα που δρα αλόγιστα αυτή τη στιγμή .

Αν όχι τότε το σύστημα (ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας) δεν θα έχει κανένα πια εμπόδιο να μας γ____* ανενόχλητο όπως κάνει τόσα χρόνια .

Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη . Ο πρώτος στόχος είναι να μην ψηφίσει κανείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ας ψηφίσει ότι θέλει δε με νοιάζει ακόμα και το τρελό το Λεβέντη που λέει ο λόγος) . Ακόμα και οι συνειδητά ρίχνοντες άκυρα και λευκά πρέπει να το αποφύγουν γιατί ουσιαστικά θα βοηθήσουν το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .

Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες εκλογές που η μη επιλογή θα είναι σημαντικότερη από την ίδια την επιλογή . . .
-

3 σχόλια:

Foititakos είπε...

Πραγματικά, δεν πρέπει να ψηφίσει κανείς πασοκ-νδ. Δεν γίνεται άλλο. Τι μπορούν πια να περιμένουν από αυτά τα κόμματα; Είναι ένα πια με τα μεγάλα συμφέροντα.Τώρα το άλλο που λες για τις υπογραφές, μην περιμένεις να μαζευτούν τόσα άτομα, αλλά και λιγότερα, να μηνύσουν ζημενς... Μόνος σου ό,τι κάνεις. Και άμα κάνει κάποιος την αρχή, ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι. Για να το κάνεις όμως χρειάζεται χρόνος, χρήμα, διάθεση. Τα έχεις; Αν ναι, εγώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω χρήμα έχω διάθεση και ο χρόνος θα βρεθεί..

undercover gpr είπε...

Μισή ώρα δουλειά είναι να καταθέσεις μήνυση και τζάμπα μάλιστα . Διάθεση και θάρρος κρίνονται ελλειπή .