11/7/08

Θεωρίες συνωμοσίας και απλής λογικής για τη Siemens.

-
Στην Ελλάδα των Νεοελλήνων ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ είναι η κουβέντα στο καφενείο .

Στο καφενείο λοιπόν γεννιόντουσαν πάντα οι καλύτερες θεωρίες συνωμοσίας και έτσι εξελίχθηκε στο λαό η αγάπη της παραγωγής θεωριών συνωμοσίας .

Πολλά αληθινά σενάρια έχουν περάσει στο ντούκου λόγω της αφέλειας πολλών να λένε "σώπα μωρέ αυτά είναι μαλακίες των αργόσχολων που βγάζουν ιστορίες" .

Σ' αυτή λοιπόν τη βάση θα στηριχτεί το άρθρο αυτό .

Σκοπός του είναι να αναλυθούν λιγάκι οι μέχρι τώρα θεωρίες διαπλοκής και να διακρίνουμε την ορθολογική αλήθεια από την αληθοφάνεια (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) αν ξεχάσω καμία , που σίγουρα θα ξεχάσω πολλές...γι αυτό υπάρχουν και τα σχόλια .

Η κλίμακα που θα ακολουθηθεί εδώ θα ισχύει ως εξής :
Το κόκκινο θα σημαίνει "απόλυτη αλήθεια" , το πορτοκαλί θα σημαίνει "λογικό αλλά μη αποδεδειγμένο" και το μπλε θα σημαίνει "αληθοφανές με σκοπό τον αποπροσανατολισμό" .

α) Η General Motors μέσω βιομηχανικής κατασκοπίας και λόγω στροφής της παραγωγής της στο καινούργιο τομέα που λέγεται : Green Indusrty θέλει να αποδυναμώσει την πολιτικά ισχυρή και Νο1 ανταγωνίστριά της Siemens . (εδώ θα πω μόνο μια φράση επηρεασμένος από την αμερικάνικη γλώσσα : money talks)

β) Η Debevoise (δικηγορική εταιρεία) διαχειρίζεται έγγραφα και διαρρέει πληροφορίες βάση εντολών αμερικανικών κέντρων εξουσίας βλ. G.M . (είναι πια σίγουρο ότι Έλληνας δικηγόρος [Α.Λ] κουμαντάρει τις αποκαλύψεις από μεριάς Debevoise) .

γ) Η Γερμανική κυβέρνηση επηρεάζει άμεσα την δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως στην Ελλάδα . (θα μπορούσε αλλά δεν συμφέρει κανέναν να εμπλακεί η Μέρκελ σ ' αυτό το βόθρο)

δ) Η Ελληνική κυβέρνηση επηρεάζει τη δικαστική έρευνα κατά το δοκούν . (γεια σου Ελλάδα με τους ανεξάρτητους θεσμούς σου!)

ε) Η δικαστική έρευνα πράττει βάση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και επηρεάζεται από αυτές . (είναι αστείο να λέμε τέτοια φαιδρά , η Ελληνική δικαιοσύνη πράττει αναλόγως τις κυβερνητικές εντολές) .

ζ) Ο κ.Καραμανλής και ο κ.Παπανδρέου (ή αλλιώς Ράθυμος Μπούλης και Τζέφρι) συνεννοούνται και τα βρίσκουν ούτως ώστε να εξολοθρεύσουν εσωκομματικούς αντιπάλους και να την βγάλουν οι ίδιοι αλώβητοι στην υπόθεση . (όταν παίζουν συμφέροντα όπως G.M και Siemens είναι ηλίθιο να λέμε ότι το παιχνίδι παίζεται εντός έδρας) .

στ) Οι δυο τους φοβούνται μέχρι και τη σκιά τους και γι' αυτό οι κινήσεις τους είναι δέκα φορές πιο αργές κι από το replay . (αυτονόητο) .

Υ.Γ : Τελικά το Blogging είναι εθιστικό ! Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η επικοινωνία και η κουβέντα με αγνώστους μεν άκρως διδακτικούς ανθρώπους δε , φίλους δηλαδή .

Το άρθρο αυτό το ξεκίνησα με το που έφυγα από Ελλάδα και ήθελα να το γράψω ως παρατηρητής που είναι εκτός όλου του ... ελληνικού κλίματος . Αδύνατο ! Παρακολουθώ από μακρυά τις εξελίξεις , αλλά ένα έχω να πω : εδώ που βρίσκομαι δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην Ευρώπη και μάλιστα το μόνο που μαθαίνουν είναι για τις απολύσεις της Siemens wolrdwide .

Για να μη νομίζουν μερικοί ότι . . . στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι συνταρακτικό . Ο κόσμος είναι μεν μικρός αλλά οι άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως πολλοί , so the show must go on .
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: