-
Μια φορά κι ένα καιρό , λοιπόν , ήταν μια εταιρία .
Αυτή η εταιρία(S θα την ονομάζουμε στο παραμύθι) είχε μεγάλη δύναμη και έκανε μεγάλες δουλειές σε όλο το κόσμο . Οι ανταγωνιστές της την φθονούσαν και ύφαιναν σενάρια και σχέδια να την πλήξουν .
Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της (G.M θα τον ονομάζουμε στο παραμύθι) έκανε την αρχή και ξεκίνησε αγώνα για να πλήξει την αξιοπιστία και τις δουλειές της S μέσω μιας όμορφης δικηγόρου (της D) που ερεύνησε την κακή S και βρήκε ότι δωροδοκούσε όλο το κόσμο .
Εκτός από τον GM όμως υπήρχαν και άλλοι που ήθελαν να εκμεταλευτούν αυτό το πόλεμο μεταξύ των δυο εταιριών .
Κι έτσι σιγά σιγά ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου δίνοντας έτσι μια διάσταση "3ου Παγκοσμίου Επιχειρηματικού & Πολιτικού Πολέμου" .
Όταν ο πόλεμος αυτός μεταφέρθηκε και στην χώρα μας όλοι άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να εκμεταλευτούν εθνικά τις καινούργιες ευκαιρίες που ανοίχτηκαν . Ο βασιλιάς της χώρας (ΚΚ θα τον λέμε) βλέποντας την καταστροφή να έρχεται στο βασίλειό του αποφάσισε να συμμαχήσει με τον αιώνιο εχθρό του (τον ΓΠ) και με τους υπολοίπους (να τους πούμε συμβολικά 40%) για να μην αποσταθεροποιηθεί το βασίλειο λόγω δυο εταιριών .
Μερικοί εθνικοί ιζνογκούντ όμως είχαν αντίθετη άποψη , και ξεκίνησαν με δόλια μέσα να ξεθάβουν μερικά από τα μυστικά που ο βασιλιάς και ο σύμμαχος-εχθρός του είχαν καλά κρύψει στα κιτάπια του κάστρου .
Πανικόβλητος ο βασιλιάς και ο σύμμαχος-εχθρός του συζήτησαν και αποφάσισαν να δωροδοκήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τους επίδοξους ιζνογκούντ που για ίδιον όφελος προσπαθούσαν να "αποσταθεροποιήσουν" το βασίλειο .
Έτσι , κι επειδή το βασίλειο δεν είχε λεφτά , αποφάσισαν να δώσουν βασιλικές δουλειές στους ιζνογκούντ για να σκάσουν επιτέλους και να αφήσουν τους βασιλιάδες να διοικήσουν το βασίλειο τους με το παλιό παραδοσιακό τρόπο .
Να μην κάνουν δηλαδή τίποτα .
Και ζήσαν αυτοί καλά (βασιλείς,ιζνογκούντ) κι εμείς χειρότερα .
Υ.Γ : Αν αντί βασίλειο βάλετε ελληνική δημοκρατία και αλλάξετε και τα ονόματα δεν ευθύνομαι για τους συνειρμούς . . .
-
Ο ασθενής κορονοφορέας της λογικής
-
Η ιδεολογική φαντασίωση των τεχνοκρατικών κοινωνιών μας είναι πως οι
δημόσιες αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα την επιστημονική γνώση. Γι’αυτή τη
γνώση έχει...
Πριν από 4 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου