24/7/08

Ένα λογικοφανές σενάριο που κυκλοφορεί σε Πασοκικούς διαδρόμους .

-
Το άκουσα από έμπιστη πηγή οπότε το δημοσιοποιώ (χωρίς να λέω τίποτα με σιγουριά) :

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή (αυτό το βλέπει και ο πιο ηλίθιος Νεοέλληνας) και αυτό το βλέπουν και οι δυο "αρχηγοί" του δικομματισμού .

Τα εσωκομματικά παιχνίδια βρίσκονται στο ζενίθ τους και στα δυο μεγάλα κόμματα διότι η εποχή προσφέρεται για τρίξιμο "καρεκλών" και φιλόδοξους ιζνογκούντ .

Αυτά ως δεδομένα , το σενάριο λοιπόν πάει ως εξής :

Καραμανλής και Παπανδρέου , λέει , έχουν ήδη συμφωνήσει για τις επόμενες εκλογές να κάνουν συγκυβέρνηση με δύο απώτερους στόχους που θα πούμε στη συνέχεια . Οι υπολογισμοί , συνεχίζει να λέει η πηγή , που έχουν ήδη γίνει από τους δυο αρχηγούς δεν περιλαμβάνουν κάποια κομματικά στελέχη που από τη μια μεριά συμβολίζουν το "παλιό και φθαρμένο" (λες και υπάρχει κι άλλο διαφορετικό) Πασόκ και από την άλλη συμβολίζουν την διαφθορά που προέκυψε από τη 8χρονη (σχεδόν) διακυβέρνηση Καραμανλή .

Τα στελέχη που θα αντιδράσουν στην υποτιθέμενη "εθνική κυβέρνηση" θα πάνε σπίτια τους με στόχο ο Γιωργάκης να φανεί εκκαθαριστής του "παλαιού" Πασόκ και ο Κωστάκης να φανεί αδιάφθορος και παράλληλα να απεμπλακεί από κάποια κέντρα εσωκομματικά που θέλουν να του φάνε τη καρέκλα (το Μητσοτακέικο δεν το πειράζει κανείς υπ΄όψιν) .

Ο δεύτερος στόχος που θα επιτευχθεί από μια τέτοια κίνηση είναι να βγουν τα δυο κόμματα από το αδιέξοδο που έχουν μπεί ως προς την κοινωνία . Η διαμαρτυρία που φαίνεται να εδραιώνεται δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά παιχνίδια , οπότε μια "εθνική κυβέρνηση" θα δώσει στα δυο μεγάλα κόμματα οξυγόνο ζωής για τα επόμενα τουλάχιστον 20-30 χρόνια . Δηλαδή μετά από μια , ας πούμε αποτυχημένη "εθνική κυβέρνηση" θα μπορούν κάλλιστα να πουν στο λαό "προσπαθήσαμε , δεν τα καταφέραμε , διαλέξτε έναν από τους δυο." !

Και ο δικομματισμός που τόσα χρόνια ζει και βασιλεύει θα συνεχίσει ανενόχλητος τη πορεία του δίχως τα σημερινά προβλήματα .

Υ.Γ : Προσπαθήστε αν φανταστείτε αυτό το σενάριο να συμπεριλάβετε στη φαντασία σας και τις αντιδράσεις των ΜΜΕ και του λαού . Εγώ φαντάζομαι ντελίριο ενθουσιασμού από όλους . Πρετεντέρηδες , Χαντζηνικολάου , Τράγκες κτλ . Και από τον κακόμοιρο λαό που δεν θα έχει άλλη λύση να ελπίζει .

Είναι ένα σενάριο που έχει λογική και στηρίζει τα συμφέροντα και των δυο "ηγετών" . Για να δούμε , θα βγει σωστός ο Πασοκικός παράγοντας ??
-

13 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Ένα τέτοιο σενάριο συνεργασίας είναι το μόνο που μοιάζει να ταιριάζει αφού και τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν με τις τρέχουσες οικονομικές αρχές και δόγματα.

Έτσι θα αποδεσμευτεί και η αριστερά από την υποχρέωση συνδιαχείρισης.

Όμως δεν το βλέπω και πολύ πιθανό, κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος και τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

undercover gpr είπε...

Όχι διάσπαση ούτε τέλος , απλά αυτοί που θα φύγουν θα μαζέψουν και τους άλλους διωγμένους από την άλλη πλευρά και θα ψάξουν τρόπο για να κάνουν άλλο κόμμα . Όπως βλέπεις και ο Τατούλης , που ίσως να το έχει μυριστεί το γράμμα έχει αρχίσει την προπαγάνδα (βλ. Γιάννα) και ο Βενιζέλος τόσο καιρό περιμένει να δει τις κινήσεις του Παπανδρέου αγχωμένος και οι Σημιτικοί ένας ένας παίρνουν πόδι .

Και ένα άλλο στοιχείο που τίθεται προς διερεύνηση , βάση αυτού του σεναρίου , είναι οι καινούργιοι επιχειρηματίες τύπου Βγενόπουλου που επιχειρούν να βάλουν σιγά σιγά μια "επιχειρηματική" πολιτική ρητορική στο Ελληνικό πολιτικό παιχνίδι (με τη βοήθεια των διωγμένων θα μπουν δυναμικά στη πολιτική επιρροή τα καινούργια συμφέροντα , πάντα παρασκηνιακά βέβαια) .

Όλα αυτά σε συνδυασμό άμα τα κολλήσουμε βγάζει νόημα το όλο σκηνικό . Μη ξεχνάμε πως το Καραμανλέικο και το Παπανδρέικο αν θέλουν να κυριαρχούν για καιρό δεν έχουν πολλές λύσεις .

scarface είπε...

και επιτέλους θα γίνει σαφές σε όλους ότι τα ίδια πράγματα είναι και οι δύο.

undercover gpr είπε...

Φίλε scareface , νομίζω ότι αυτό έχει ξεκαθαριστεί πριν από τη περίοδο Σημίτη . Τουλάχιστον για αυτούς που ενδιαφέρονται λίγο για την πολιτική .

Την ευρεία μάζα δεν την νοιάζει έτσι κι αλλιώς λόγω κυρίως έλλειψης χρόνου .

Greek Rider είπε...

@GPR, αυτό που λες είναι μεγάλη αλήθεια. Ο ελάχιστος χρόνος που έχουν οι άνθρωποι δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια για να ασχοληθούν με την πολιτική.

Αυτό για να αλλάξει χρειάζεται μείωση ωραρίων.

undercover gpr είπε...

Θα συμφωνήσω φίλε rider , αλλά δεν θα αφεθώ μόνο στο καταγγελτικό του συστήματος (που έχει εισαχθεί ως κάτι , πια , εντελώς φυσιολογικό).

Και η μάζα έχει ευθύνες και μάλιστα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απ' ότι το "σύστημα" .

Εμείς δηλαδή που έχουμε αφήσει :

πέντε κανάλια να μανιπουλάρουν το τρόπο ζωής μας (παλιότερα το Κωστόπουλο με τα "μαγκαζίνα" του) ,

τρεις εφημερίδες , δήθεν προοδευτικές , να ενημερώνουν κατά συνθήκη ,

δέκα κοτζαμπάσηδες να μας εκπροσωπούν ανά τους αιώνες των αιώνων ,

και γενικώς την ΜΌΡΦΩΣΉ μας στα χέρια άλλων που αποφασίζουν τι και γιατί θα μάθουν στα παιδιά μας .

Αυτές είναι οι ευθύνες της μάζας που παλιότερα δεν ήταν έτσι ακριβώς .

Κι αυτές τις ευθύνες πρέπει να τις αναγνωρίσουμε αν θέλουμε να τις αλλάξουμε .

S G είπε...

"Ο ελάχιστος χρόνος που έχουν οι άνθρωποι δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια για να ασχοληθούν με την πολιτική."

ανεκδοτο της χρονιας? εχουν χρονο οι ελληνες για 3ωρους καφεδες και για να βλεπουν 5 ωρες τηλεοραση την ημερα, αλλα τους φταιει η ελλειψη χρονου για την παραμεληση των κοινων!

undercover gpr είπε...

Το τι κάνει ο χλιδάνεργος , μεγάλε , δεν μας απασχολεί .

Ο (μικρο και μεγαλο)-αστός , μας απασχολεί με όλη την ιστορική του έννοια .

Τα τσιτάτα "όλοι οι έλληνες είναι μουρόχαβλοι ακαμάτηδες" δεν πουλάνε πια !

Δεν τις είδες τις επίσημες στατιστικές της Ε.Ένωσης ????

Οι πιο χαμηλόμισθοι και περισσότερο (σε εργατοώρες) απασχολούμενοι οι Νεοέλληνες !

Με τους χλιδάνεργους παίξε μόνος σου , υπάρχουν κι οικογένειες στην Ελλάδα .

S G είπε...

δεν ξερω ποιος ακριβως σου εδωσε το δικαιωμα να μου απεθυνεσαι ετσι (μεγαλε), αλλα τεσπα, το παραβλεπω.

Οι στατιστικες περι ωρων απασχολησης μετρανε το ποσο υποτιθεται οτι δουλευουν οι Ελληνες οχι ποσο πραγματικα δουλευουν. Με μια προχειρη ματια θα ελεγα οτι ο μεσος Ελληνας δουλευει περιπου οσο ο μεσος Γερμανος ή λιγο πιο λιγο και πολυ πιο λιγο απο τον μεσο Αμερικανο.

Απο την αλλη απο την ιδια πηγη στατιστικων θα δεις ποσες ωρες ξοδευει παλι ο μεσος Ελληνας μπροστα στην τιβι.

undercover gpr είπε...

Να με συμπαθάς για το ύφος αλλά το σχόλιό σου ήταν ολίγον ειρωνικό (και λιτό θα έλεγα) και απευθυνόταν σε μεγάλη πλειοψηφία (μισθοσυντήρητους , οικογένειες κτλ) .

Και να με συμπαθάς και πάλι , διότι τυγχάνει ο διευθυντής των στατιστικών μελετών της Ε.Ε να είναι φίλος και όταν τον ρώτησα περί της συγκεκριμένης στατιστικής (με την ίδια καχυποψία με εσένα) μου απήντησε πως οι Έλληνες εργαζόμενοι ΌΝΤΩΣ δουλεύουν τις περισσότερες εργατοώρες και μάλιστα δεν τις πληρώνονται .

Όσο για την τηλεόραση , μήπως γι αυτό φταίνε και λίγο οι μισθοί που δεν φτάνουν ούτε για ένα σινεμαδάκι ?

Πάντως αν σε προσέβαλα ζητώ συγνώμη .

S G είπε...

διευθυντης στατιστικων μελετων της ΕΕ? αποκλειεται οντως να εννοεις τον διευθυντη της Ευρωστατ, τεσπα.

Δεν ξερω τι σου ειπε και πως το εννοει, τα δεδομενα ειναι απλα:

το ευρυτερο δημοσιο εχει σχεδον ενα εκατομμυριο υπαλληλους σε 4,5 εκατομμυρια εργαζομενων στην ελλαδα. Δεν ξερω κανεναν δημοσιο υπαλληλο που να δουλευει οσο δηλωνει.
Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι σε μεγαλο βαθμο ειναι υπαλληλοι 9-5 και ισως δουλευουν καποια υπερωρια. Εχουν 30 μερες διακοπες τον χρονο και καμποσες αργιες.

Στις ΗΠΑ οι δ. υπαλληλοι ειναι λιγοι. Ως ιδιωτικος υπαλληλος τον πρωτο χρονο μπορει να μην εχεις καθολου διακοπες, γενικα οι διακοπες ειναι συνηθως 15 μερες. αν δουλευεις σε καποια δουλεια υψηλου ανταγωνισμου (τραπεζα, ασφαλειες, καποια εμγαλη επιχειρηση) το κανονικο σου ωραριο θα ειναι συχνα 9-8 και θα δουλευεις και μερικα Σαββατα.

Στην Γερμανια η κατασταση σιγουρα δεν ειναι τοσο βαρια, αλλα τις ωρες που δουλευουν οι Γερμανια, δουλευουν... Σε οποιαδηποτε εργασια στην Ελλαδα που εχω δει, τις μισες ωρες που υποτιθεται δουλευουν, κανουν κατι αλλο. Καπνιζουν, πινουν καφε, κανουν χαβαλε κτλ

Και ολα αυτα χωρις να σημειωνω οτι μεγαλο μερος των ελληνων απλα δεν δουλευουν! Η απασχοληση στην Ελλαδα, ειδικα για τις γυναικες, ειναι πολυ χαμηλα.

Τωρα αν λς οτι για την τιβι φταινε οι μισθοι, ε οχι. Δεν εχουν λεφτα για να παρουν μια εφημεριδα, νανοιξουν ενα βιβλιο, να διαβασουν ενα ιστολογιο, να εξασκσηουν ενα οποιοδηποτε χομπυ? Μην κρυβομαστε, η τηλεορασομανια μας δειγμα τεμπελιας και ελλειψης δημιουργικων διαθεσεων ειναι, τιποταλλο.

ΥΓ δεν προσβαλλομαι ευκολα, απλα βρηκα το υφος σου αταιριαστο.

undercover gpr είπε...

Έχεις δίκιο , είχα νεύρα γενικώς χθες . "Ευροβαρόμετρο" : είναι Έλληνας και λέγεται Αντώνης στο μικρό .

Επί της ουσίας :

Αυτά που λες για τις ΗΠΑ στην Ελλάδα φίλε είναι αυτονόητα . Πριν μια εβδομάδα γύρισα από το Chicago και σε συζητήσεις όλοι μου λέγανε ότι δεν έχουν χρόνο ούτε για φίλους . Ίσως όχι το 8-9 επισήμως αλλά για δες στη Citibank , την Eurobank και την Alpha τι πραγματικό ωράριο δουλεύουν .

Και δεν μιλάω για τους καριερίστες που το κάνουν ηθελημένα για να φανούν .

Επιπλέον , θα σε παραπέμψω στο 3ο σχόλιο αυτού του άρθρου που και εγώ αναφέρομαι στις ευθύνες της "μάζας" για να μην τα ρίχνουμε όλα στο "σύστημα" .

ΑΛΛΑ (πάντα αυτό το αλλά)

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το τσουνάμι προπαγάνδας που έχουμε φάει (γενικά) στην Ανατολική Ευρώπη περί του δυτικού τρόπου ζωής κτλ . Ειδικά στην Ελλάδα που το κόμπλεξ κατωτερότητας περισσεύει...και όλοι θέλουν να είναι μόνο στο τίτλο "Ευρωπαίοι" .

Ανώνυμος είπε...

Εντελει(περα απο στατιστικες,μετρησεις και αλλα κακα)μερικοι Ελληνες δεν ασχολουνται με την πολιτικη ΜΟΝΟ λογω ελλειψης χρονου ή επειδη εχουν μετετραπει σε παθητικους σταρχιδιστες,καργα ατομιστες,επειδη εχουν αφησει την διαφθορα της εξουσιας να τους ποτησει και τους ιδιους και εχουν μαθει το στρεβλο να το θεωρουν φυσιολογικο και αναποφευκτο,επειδη τελικα κανεις δεν τους εμαθε εξ'αρχης να περνουν το βαρος των ευθυνων τους??Και μην υποτιματε τις μαζες.Σημερα δεν δινουν αυτοδυναμια και αυριο στις εκλογες υπερψυφιζουν ενα κομμα επειδη ο αρχηγος του εχει "λεγειν" ή επειδη κουναει ωραια τα χερια του.