27/7/08

Ο Αλογοσκούφης και το ...πρώτο ουσιαστικό βήμα .

-
Ο δικομματισμός , όπως έχω ξαναπεί , αν θέλει να έχει μέλλον μακροπρόθεσμα , δεν έχει πολλές επιλογές όπως επίσης και δύο πολιτικά τζάκια πολλών δεκαετιών .

Καραμανλής και Παπανδρέου , δυο οικογένειες με μοναδικό τους παρελθόν τους επαγγελματίες πολιτικούς που παρήγαγε , αν θέλουν να . . .συνεχίσουν την παράδοση για κάποια χρόνια ακόμα πρέπει να . . .πρωτοτυπήσουν (δες εδώ) .

Το κλίμα , σε όλη την Ελλάδα , είναι τέτοιο που οποιαδήποτε πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι παρά ναί μεν "ψάχνοντας ψύλλο στ' άχυρα" αλλά με προσέγγιση μάλλον διαμαρτυρίας και δυσοίωνη για το δικομματισμό. . .

Αναλύσεις μόνο των καθημερινών δεδομένων μπορούμε να κάνουμε και τα σημερινά δεδομένα , εννοώ 27/7/08 , είναι αρκετά :

(ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσιόρδα στον υπ. Οικονομίας στην Ελευθεροτυπία)

* Οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολη η αυτοδυναμία. Με ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί η Ν.Δ.;

- Νομίζω ότι η Ν.Δ. πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει την αυτοδυναμία. Είμαι βέβαιος ότι αν συνεχίσει με συνέπεια να εφαρμόζει το πρόγραμμά της, θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία με πολύ μεγάλες αξιώσεις.

* Ωστόσο, υπάρχει αρκετά ισχυρό ενδεχόμενο αυτό να μην προκύψει...

- Αν δεν προκύψει, τότε θα το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι η αυτοδυναμία πρέπει να είναι η κεντρική μας επιδίωξη. Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάποια αξία μια συνεργασία μεταξύ κομμάτων, θα ήταν μεταξύ των δυο μεγαλύτερων, εάν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην προώθηση κάποιων πολύ δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος να προωθήσει από μόνο του.

Εννοώ κυρίως τις παραπάνω δηλώσεις του υπ. Οικονομικών και ενός από τους κοντινούς συνεργάτες του πρωθυπουργού .

Ο Αλογοσκούφης έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για προσέγγιση (στα πλαίσια κοινού σχεδιασμού) με την αξιωματική αντιπολίτευση και το Παπανδρεικό (?) Πασόκ ?

Σημαντικό ρόλο , επαναλαμβάνω σε ένα τέτοιο case study , θα παίξουν τα ΜΜΕ σ' αυτό το παιχνίδι . Η πόλωση η οποία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανεβάζει και κατεβάζει.

Η τελική απόφαση των επιτελείων θα έχει να κάνει κυρίως με : 1. την αντίδραση των domestic επιχειρηματικών κέντρων (ρυθμιστές της πόλωσης) σε , 2. τους πολιτικούς που θα αντιδράσουν και θα αποχωρήσουν , 3. τις σχέσεις με ορισμένα εξωτερικά κέντρα π.χ Debevoise και 4. το μελλοντικό σχεδιασμό και την περίοδο ζωής του .

Τίποτα δεν είναι αδύνατο πια σ΄αυτή τη χώρα . Το σκηνικό είναι τόσο ρευστό πια που οι ισορροπίες δεν κρίνονται από έναν ή δύο παράγοντες αλλά από πολλαπλά κέντρα που δύσκολα ελέγχονται .

Η Ελλάδα δεν είναι Ρωσία με . . .Fsb και Πούτιν . Εκεί όταν οι επιχειρηματίες πήγαν να κουνηθούν ή τους έφαγε η μαρμάγκα ή το κάναν . . .τουμπεκί για να μην τους φάει η μαρμάγκα . Αλλά εκεί έχουν και λεφτά , θα μου πεις . Σωστ'ο . Και εκεί παράγουν θα μου πεις . Σωστό κι' αυτό . Και εκεί είναι και λίγο περισσότερο φεουδαρχία , θα μου ξαναπείς . Κι αυτό σωστό .

Αλλού θέλω να καταλήξω όμως . Στις επιλογές που έχουν οι δικοί μας εδώ . . .

. . .Ότι τελικά , δεν είναι και πολλές βάση των σημερινών δεδομένων . . .
-

26/7/08

Ωρέ τρώγονται ?? ??

-
Από το : itaniepitas


Κι όμως. Τα γεράκια τρώγονται κύριοι. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται στο παρακάτω βίντεο με τον "γενναίο" κυνηγό που κραδαίνει περήφανα μια ετοιμοθάνατη γερακίνα.
Εμπρός ρε παλιοτόμαρα κυνηγοί! Τι έχετε να πείτε γι αυτό; Είναι ο "σεβασμός προς την φύση"; Ή μήπως είναι άλλο ένα "μεμονωμένο περιστατικό" που "ντροπιάζει το ευγενές σπορ του κυνηγιού";
Αλλά όσο έχετε τις πλάτες του ομόσταυλου (κυνηγού) υπουργού Killτίδη, τόσο θα εξακολουθείτε να σαρώνετε τα πάντα.
Αντράκια της πούτσας...


Για τo video (πατήστε εδώ)

Στη συνέχεια το blog : itaniepitas ανάρτησε ένα δεύτερο άρθρο



Τρώγονται τα γεράκια; (2)

Ποιος άντρας που τιμά το φύλο του έχει ανάγκη τα δίκαννα; Την επιβολή; Την εξόντωση;

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ. Η κότα. Αυτός με το στήθος μάρμαρο (και καρδιά πατάτα).
Δεν πέρασαν λοιπόν ούτε 12 ώρες από την δημοσίευση της ανάρτησης και διαβάζω στο Youtube ότι "This video has been removed by the user". Ο άντρακλας με το δίκαννο φρόντισε να το κατεβάσει κακήν κακώς όταν ήρθε αντιμέτωπος με την διαδικτυακή χλεύη. Ας μείνει λοιπόν κρυμμένος για πάντα στην ανωνυμία του, κάνοντας όνειρα για πετυχημένα porn-subsriptions.
Ιδιαίτερη όμως αναφορά πρέπει να γίνει στην κινητοποίηση των Teleologikos και Magica, που φρόντισαν να προωθήσουν το θέμα σε οικολογικές οργανώσεις.
Κοίτα κάτι πράγματα...Όταν αποφασίσουμε να συμπλεύσουμε, όλα τα μπορούμε. Με αφήσατε άναυδο με την ταχύτητα που κινηθήκατε αδέρφια.
Σας ευχαριστώ.

* * * U P D A T E * * *
Μπορεί ο μάγκας να το κατέβασε, αλλά "έχουσι γνώσιν οι φύλακες"...
Τα mail που ελαβα που φίλους που είχαν φροντίσει να το αποθηκεύσουν ΠΡΙΝ την αποκαθήλωσή του, ήταν αρκετά για να αποφασίσω: Το βίντεο είναι ΞΑΝΑ 'on air'. Για να μην ξεχνάμε. Για να υπάρχουν αποδείξεις. Για να νιώσει ο κάθικος την θηλιά να σφίγγει τον λαιμό.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΙΧΑΛΙΟΟΟΟΟΟ...; ΠΟΝΑΝΕ ΜΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑΑΑΑ;
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕ...!!!

-

Δεν υπάρχει νίκη σ' έναν πόλεμο

-
Του HOWARD ΖΙΝΝ

Μπάρακ Ομπάμα και Τζον ΜακΚέιν εξακολουθούν να συζητούν για τον πόλεμο. Ο ΜακΚέιν λέει να διατηρήσουμε τα στρατεύματα στο Ιράκ μέχρι να «νικήσουμε» και υποστηρίζει την αποστολή περισσότερων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Ο Ομπάμα λέει να αποσύρουμε μερικά (όχι όλα) τα στρατεύματα από το Ιράκ και να τους στείλουμε να πολεμήσουν και να «νικήσουν» στο Αφγανιστάν.

Κάποιος σαν και μένα, που πολέμησα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και από τότε διαδηλώνω κατά του πολέμου, πρέπει να ρωτήσει: Τρελάθηκε άραγε η πολιτική ηγεσία μας; Δεν διδάχτηκε τίποτα από την πρόσφατη Ιστορία; Δεν έμαθε ότι κανένας δεν «νικά» σε έναν πόλεμο, αλλά ότι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων πεθαίνουν, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι, μεταξύ τους πολλά παιδιά;

«Νικήσαμε» πηγαίνοντας σε πόλεμο με την Κορέα; Το αποτέλεσμα ήταν μια ισοπαλία που άφησε τα πράγματα στην κατάσταση που ήταν και πριν, με μια δικτατορία στη Νότια Κορέα και μια δικτατορία στη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι -οι περισσότεροι άμαχοι- σκοτώθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν ναπάλμ σε παιδιά και 50 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

«Νικήσαμε» στο Βιετνάμ; Υποχρεωθήκαμε να αποσυρθούμε, αφού όμως πρώτα είχαν χάσει τη ζωή τους 2 εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάλι στην πλειονότητά τους πολίτες, και πάλι αφήνοντας πίσω παιδιά καμένα ή ακρωτηριασμένα και 58 χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς.

«Νικήσαμε» στον πρώτο πόλεμο στον Περσικό Κόλπο; Οχι, ακριβώς. Ναι, πετάξαμε τον Σαντάμ Χουσεΐν έξω από το Κουβέιτ με μόνο λίγες εκατοντάδες απώλειες Αμερικανών, αλλά σκοτώθηκαν ίσως και 100 χιλιάδες Ιρακινοί. Και οι συνέπειες ήταν ολέθριες για τις Ηνωμένες Πολιτείες: ο Σαντάμ ήταν ακόμη στην εξουσία, κάτι που ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τις οικονομικές κυρώσεις. Η κίνηση αυτή οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ιρακινών, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, και έστησε το σκηνικό για έναν άλλο πόλεμο.

Οι Ταλιμπάν

Στο Αφγανιστάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διακήρυξαν «νίκη» έναντι των Ταλιμπάν. Τώρα οι Ταλιμπάν επέστρεψαν και οι επιθέσεις αυξάνονται. Ο πρόσφατος απολογισμός των θανάτων μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν ξεπερνά εκείνον στο Ιράκ. Τι κάνει τον Ομπάμα να πιστεύει ότι η αποστολή περισσότερων στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα φέρει τη «νίκη»; Κι αν αυτό γινόταν, υπό στρατιωτική έννοια, πόσο θα διαρκούσε και με τι κόστος σε ανθρώπινες ζωές και από τις δύο πλευρές;

Η αναζωπύρωση των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε την αρχή της αμερικανικής ανάμιξης εκεί. Κάπως έτσι πρέπει να ανακτήσουν την αίσθηση της πραγματικότητας εκείνοι που λένε πως η επίθεση εναντίον του Ιράκ ήταν λάθος, αλλά η επίθεση στο Αφγανιστάν ήταν σωστή.

Αγνοια Μπους

Γυρνάμε πίσω στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Αεροπειρατές κατευθύνουν τα αεροσκάφη τους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, σκοτώνοντας γύρω στους τρεις χιλιάδες. Μια τρομοκρατική ενέργεια που δεν μπορεί να συγχωρήσει κανένας ηθικός κώδικας. Το έθνος εξανέστη. Ο πρόεδρος Μπους διατάσσει την εισβολή και τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν και η αμερικανική κοινή γνώμη παρασύρεται στο να εγκρίνει τις κινήσεις αυτές από ένα κύμα φόβου και θυμού. Ο Μπους κηρύσσει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Με εξαίρεση τους τρομοκράτες, είμαστε όλοι εναντίον της τρομοκρατίας. Ετσι ένας πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας ακουγόταν σωστός. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν του έδωσαν σημασία, κρίνοντας εν θερμώ: ο πρόεδρος Μπους, παρά τον παλικαρισμό του, δεν είχε ιδέα πώς να κάνει έναν πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

Ναι, η Αλ Κάιντα -μια σχετικά μικρή αλλά αδίστακτη οργάνωση φανατικών- ήταν προφανώς υπεύθυνη για τις επιθέσεις. Και ναι, υπήρχαν αποδείξεις για το ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλοι είχαν ως βάση τους το Αφγανιστάν. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν πού ακριβώς βρίσκονταν κι έτσι εισέβαλαν και βομβάρδισαν ολόκληρη τη χώρα. Αυτό έκανε πολλούς ανθρώπους να αισθανθούν δικαιωμένοι. «Επρεπε να κάνουμε κάτι» άκουγες κόσμο να λέει.

Ναι, έπρεπε να κάνουμε κάτι. Αλλά όχι απερίσκεπτα, όχι αστόχαστα. Θα εγκρίναμε την απόφαση ενός αρχηγού της αστυνομίας, ξέροντας ότι υπάρχει ένας βίαιος εγκληματίας κάπου στη γειτονιά, να διατάξει τον βομβαρδισμό ολόκληρης της γειτονιάς; Πολύ σύντομα ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ αμάχων στο Αφγανιστάν ήταν πάνω από τρεις χιλιάδες, ξεπερνώντας τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες Αφγανοί απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν περιπλανώμενοι πρόσφυγες.

Δύο μήνες μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν, θέμα της «Boston Globe» περιέγραφε ένα 10χρονο παιδί στο κρεβάτι του νοσοκομείου: «Εχασε τα μάτια του και τα χέρια του από τη βόμβα που χτύπησε το σπίτι του μετά το κυριακάτικο δείπνο». Ο θεράπων ιατρός του έλεγε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σκέφτονται ότι είναι ο Οσάμα. Γιατί αν δεν είναι ο Οσάμα, γιατί του το έκαναν αυτό;»

Θα έπρεπε να ρωτήσουμε τους προεδρικούς υποψήφιους: Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν σταματάει την τρομοκρατία ή την προκαλεί; Και ο πόλεμος από μόνος του δεν είναι τρομοκρατία;

Πηγή : enet.gr
-

E , και που αντιδρούν ποιός ακούει ?

-
Η δύναμη των bloggers είναι ακόμα μια φορά εδώ, άμεση και ζωντανή! Ποιος είπε ότι οι bloggers δεν

λειτουργούν ομαδικά; Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συγγενείς των θυμάτων για το χαμό των

8 ψυχών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους

Διαχειριστές αυτού του Κράτους που λέγεται Ελλάδα δηλώνουμε:


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ“
-

24/7/08

Ένα λογικοφανές σενάριο που κυκλοφορεί σε Πασοκικούς διαδρόμους .

-
Το άκουσα από έμπιστη πηγή οπότε το δημοσιοποιώ (χωρίς να λέω τίποτα με σιγουριά) :

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή (αυτό το βλέπει και ο πιο ηλίθιος Νεοέλληνας) και αυτό το βλέπουν και οι δυο "αρχηγοί" του δικομματισμού .

Τα εσωκομματικά παιχνίδια βρίσκονται στο ζενίθ τους και στα δυο μεγάλα κόμματα διότι η εποχή προσφέρεται για τρίξιμο "καρεκλών" και φιλόδοξους ιζνογκούντ .

Αυτά ως δεδομένα , το σενάριο λοιπόν πάει ως εξής :

Καραμανλής και Παπανδρέου , λέει , έχουν ήδη συμφωνήσει για τις επόμενες εκλογές να κάνουν συγκυβέρνηση με δύο απώτερους στόχους που θα πούμε στη συνέχεια . Οι υπολογισμοί , συνεχίζει να λέει η πηγή , που έχουν ήδη γίνει από τους δυο αρχηγούς δεν περιλαμβάνουν κάποια κομματικά στελέχη που από τη μια μεριά συμβολίζουν το "παλιό και φθαρμένο" (λες και υπάρχει κι άλλο διαφορετικό) Πασόκ και από την άλλη συμβολίζουν την διαφθορά που προέκυψε από τη 8χρονη (σχεδόν) διακυβέρνηση Καραμανλή .

Τα στελέχη που θα αντιδράσουν στην υποτιθέμενη "εθνική κυβέρνηση" θα πάνε σπίτια τους με στόχο ο Γιωργάκης να φανεί εκκαθαριστής του "παλαιού" Πασόκ και ο Κωστάκης να φανεί αδιάφθορος και παράλληλα να απεμπλακεί από κάποια κέντρα εσωκομματικά που θέλουν να του φάνε τη καρέκλα (το Μητσοτακέικο δεν το πειράζει κανείς υπ΄όψιν) .

Ο δεύτερος στόχος που θα επιτευχθεί από μια τέτοια κίνηση είναι να βγουν τα δυο κόμματα από το αδιέξοδο που έχουν μπεί ως προς την κοινωνία . Η διαμαρτυρία που φαίνεται να εδραιώνεται δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά παιχνίδια , οπότε μια "εθνική κυβέρνηση" θα δώσει στα δυο μεγάλα κόμματα οξυγόνο ζωής για τα επόμενα τουλάχιστον 20-30 χρόνια . Δηλαδή μετά από μια , ας πούμε αποτυχημένη "εθνική κυβέρνηση" θα μπορούν κάλλιστα να πουν στο λαό "προσπαθήσαμε , δεν τα καταφέραμε , διαλέξτε έναν από τους δυο." !

Και ο δικομματισμός που τόσα χρόνια ζει και βασιλεύει θα συνεχίσει ανενόχλητος τη πορεία του δίχως τα σημερινά προβλήματα .

Υ.Γ : Προσπαθήστε αν φανταστείτε αυτό το σενάριο να συμπεριλάβετε στη φαντασία σας και τις αντιδράσεις των ΜΜΕ και του λαού . Εγώ φαντάζομαι ντελίριο ενθουσιασμού από όλους . Πρετεντέρηδες , Χαντζηνικολάου , Τράγκες κτλ . Και από τον κακόμοιρο λαό που δεν θα έχει άλλη λύση να ελπίζει .

Είναι ένα σενάριο που έχει λογική και στηρίζει τα συμφέροντα και των δυο "ηγετών" . Για να δούμε , θα βγει σωστός ο Πασοκικός παράγοντας ??
-

Πόσο δίκιο έχεις !

Από το : autenergos

2508μ.Δ. (μετά Δημοκρατίας)

Με αφορμή την «Μέρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Πρόταση

της ηλ. Εφημερίδας ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ

και του autenergos.blogspot.com:

Να δώσουμε όραμα στην ανθρωπότητα

για ανατροπή (ειρηνική) της παγκόσμιας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!

Τέλος του:

π.- μ. Χριστού…

Αρχή του:

π.-μ. Δημοκρατίας

Η ανατρεπτική πρόταση:

Αντί ΧΡΙΣΤΟΣ…

Ν’ αλλάξει η αφετηρία μέτρησης. Δε μετράμε πλέον με βάση το χρόνο… γέννησης του Χριστού.

…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νέο ορόσημο η συμβολική «γέννηση» της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της… Αθηναϊκής.

Πώς θα εφαρμοστεί;

Η εφαρμογή θα γίνει με ένα πολύ απλό τρόπο: Θα προστεθούν 500 χρόνια στη σημερινή χρονολόγηση και το 2008π.Χ., θα γίνει 2508 μ.Δ.

Έτσι, στο ερωτήματα: Πότε έζησε ο Όμηρος; Απαντάμε: Τον 3ο αιώνα π.Δ. (αντί τον 8ο π.Χ.). Πότε γεννήθηκε ο Χριστός; Η απάντηση: το 500 μ.Δ. Πότε έγινε η Εθνική Επανάσταση; Το 2321 μ.Δ. αντί το 1821 μ.Χ.

Για:

Αυτενεργούς κάτοικους,

αυτενεργούς κοινότητες,

αυτενεργό παγκοσμοκοινωνία

-

23/7/08

Μια φορά κι ένα καιρό ...

-
Μια φορά κι ένα καιρό , λοιπόν , ήταν μια εταιρία .

Αυτή η εταιρία(S θα την ονομάζουμε στο παραμύθι) είχε μεγάλη δύναμη και έκανε μεγάλες δουλειές σε όλο το κόσμο . Οι ανταγωνιστές της την φθονούσαν και ύφαιναν σενάρια και σχέδια να την πλήξουν .

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της (G.M θα τον ονομάζουμε στο παραμύθι) έκανε την αρχή και ξεκίνησε αγώνα για να πλήξει την αξιοπιστία και τις δουλειές της S μέσω μιας όμορφης δικηγόρου (της D) που ερεύνησε την κακή S και βρήκε ότι δωροδοκούσε όλο το κόσμο .

Εκτός από τον GM όμως υπήρχαν και άλλοι που ήθελαν να εκμεταλευτούν αυτό το πόλεμο μεταξύ των δυο εταιριών .

Κι έτσι σιγά σιγά ο πόλεμος μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου δίνοντας έτσι μια διάσταση "3ου Παγκοσμίου Επιχειρηματικού & Πολιτικού Πολέμου" .

Όταν ο πόλεμος αυτός μεταφέρθηκε και στην χώρα μας όλοι άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να εκμεταλευτούν εθνικά τις καινούργιες ευκαιρίες που ανοίχτηκαν . Ο βασιλιάς της χώρας (ΚΚ θα τον λέμε) βλέποντας την καταστροφή να έρχεται στο βασίλειό του αποφάσισε να συμμαχήσει με τον αιώνιο εχθρό του (τον ΓΠ) και με τους υπολοίπους (να τους πούμε συμβολικά 40%) για να μην αποσταθεροποιηθεί το βασίλειο λόγω δυο εταιριών .

Μερικοί εθνικοί ιζνογκούντ όμως είχαν αντίθετη άποψη , και ξεκίνησαν με δόλια μέσα να ξεθάβουν μερικά από τα μυστικά που ο βασιλιάς και ο σύμμαχος-εχθρός του είχαν καλά κρύψει στα κιτάπια του κάστρου .

Πανικόβλητος ο βασιλιάς και ο σύμμαχος-εχθρός του συζήτησαν και αποφάσισαν να δωροδοκήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τους επίδοξους ιζνογκούντ που για ίδιον όφελος προσπαθούσαν να "αποσταθεροποιήσουν" το βασίλειο .

Έτσι , κι επειδή το βασίλειο δεν είχε λεφτά , αποφάσισαν να δώσουν βασιλικές δουλειές στους ιζνογκούντ για να σκάσουν επιτέλους και να αφήσουν τους βασιλιάδες να διοικήσουν το βασίλειο τους με το παλιό παραδοσιακό τρόπο .

Να μην κάνουν δηλαδή τίποτα
.

Και ζήσαν αυτοί καλά (βασιλείς,ιζνογκούντ) κι εμείς χειρότερα .

Υ.Γ : Αν αντί βασίλειο βάλετε ελληνική δημοκρατία και αλλάξετε και τα ονόματα δεν ευθύνομαι για τους συνειρμούς . . .
-

Ένας νέος θεσμός διαφάνειας ανακαλύπτεται στην Ελλάδα κι όλα τα κράτη τρέχουν να τον αντιγράψουν : ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

-
Υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων , ποινικών εγκλημάτων , δολοφονιών , ναρκωτικών , εκβιασμών , πολιτικών εγκλημάτων κτλ κτλ .

Όλα τα έφερε εις πέρας ο κ.Αρχείος .

Στην Ελλάδα κυρίες και κύριοι , ότι δηλώσεις είσαι , δε λένε ? Ε λοιπόν ο κ.Αρχείος είναι το όνειρο του μέσου Νεοέλληνα . Ο αδέκαστος τύπος που δεν επηρεάζεται από χρήμα , πολιτικούς και επιχειρηματίες .

Ο κ.Αρχείος λοιπόν θα μπορούσε να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός . Όλοι οι Νεοέλληνες θα έβγαιναν στους δρόμους με σημαίες και λάβαρα να γιορτάσουν τον καινούργιο κύριο που θα έβαζε την Ελλάδα "στο σωστό δρόμο"

Σοβαρά τώρα , άμα σας ρωτήσουν τα παιδιά σας "Μαμά , ποιος είναι ο κύριος Αρχείος?" μη τρομάξετε ! Δεν είναι ανώμαλος που πλησίασε το παιδί σας .

Στο αρχείο λοιπόν κι ο Ταρζαν κι ο Κουκοδήμος κι ο άλλος ο Μπούλης . Όλοι στο αρχείο .

Πραγματικά αυτό το αρχείο άν είχε φωνή θα φώναζε "όχι άλλο φτάνει!" .

Το αρχείο πλέον έχει περισσότερα μυστικά κι από το φιλμάκι που βρήκε ο Nicolas Cage στο τέλος της ταινίας The Rock με τον Sean Connery .

Έλεος γαμώ τη δικαιοσύνη μου γαμώ .
-

17/7/08

Που ΄ναι η Siemens οεο ? ? ?

-
Ρε παιδιά τι γίνεται ?

Γιατί σταμάτησαν τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τη Siemens ?

Σταμάτησε η Debevoise να δίνει στα παπαγαλάκια γρασίδι ?

Έκλεισε η πόρτα και έπεσαν οι ... υπογραφές για την μεγάλη μπίζνα και ηρέμησαν όλα τα ... "κέντρα" ?

Γραμμή Ρουσόπουλου ? Γραμμή General Motors ? Γραμμή Πασόκων ? Γραμμή του τραίνου να πέσουμε όλοι να τελειώνουμε ?

Και όλοι μαζί να μπλέξουμε και το ΚΚΕ για να μη νομίζει ο κοσμάκης ότι μόνο εμείς κλέβουμε ?

Ο Σύριζα περιμένει τη σειρά του και δεν πολυμιλάει ?

Κλείσαμε με τις αποκαλύψεις Κυριάκου , Τσουκάτου και Λιάπη ως έθνος ?

Πιστεύουν οι αποφασίζοντες ότι φτάνει τόσος άρτος και θέαμα για το λαουτζίκο ?

Τα μπάνια του λαού θα τελειώσουν , η θάλασσα όμως δεν είναι Prozak για να καλύψει τις χειμερινές μνήμες με τις καλοκαιρινές .

Δηλαδή πίστεψαν ότι μόνο και μόνο με Γερμανό και ΟΤΕ θα το καλύψουν και εμείς απλά θα το ξεχάσουμε ?

Και δε φτάνει μόνο αυτό , έχουν και το θράσος να σκάβουν και το λάκκο έτσι ξεδιάντροπα του Ζορμπά !!

Τον μόνο που ο υποψιασμένος Νεοέλληνας μπορεί να εμπιστευτεί για , έστω , μια προσπάθεια αποκάλυψης ΟΛΟΥ του παιχνιδιού .

Τι να πω ? Αυτή η χώρα με τους πολιτικούς της θα μας κάνει καρδιακούς ! Και ακόμα δεν έφτασα στα 30 !

Τελικά μου φαίνεται η μόνη λύση είναι το Prozak !
-

Η άλλη όψη !

-




Αρχίζει να τρομάζει .













Θα είναι καλή αυτή η μπόρα !











Ε ε έρχεται .













Η δυνάμεις είναι άπειρες . Η θέληση είναι τετελεσμένη .






Οι τελευταίες θα έχουν μεν το υγρό στοιχείο αλλά υπό μια άλλη μορφή .

Όχι , δεν είναι απ' το Αιγαίο .

-


Όπου να ' ναι βγαίνει ο ήλιος .








Ανατολή ή Δύση ?
Αριστερά ή Δεξιά ?
Μαύρο ή Άσπρο ?
Χριστιανισμός ή Ισλάμ ?
Πνεύμα ή Ύλη ?






Μπροστά στη φύση , όλα φαίνονται λίγα .

"Δυστυχία" δεν έχω όρεξη για πολιτική .








Στο γρασίδι με καλή παρέα κι ένα μπουκάλι κρασί (...ο καθένας) .









Αρκετά , πάμε για ύπνο , τυφλώνει από δω και πέρα .






Οι επόμενες θα έχουν την άλλη πλευρά της φύσης ... την άγρια .
Chicago 2008
-

15/7/08

Ένα ενιαίο δημοψήφισμα για όλη την Ευρώπη .

-
"Οι Ιρλανδοί θα πρέπει να ξαναψηφίσουν" για τη συνθήκη της Λισαβόνας, έκρινε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, σύμφωνα με βουλευτές του κόμματός του που τον συνάντησαν.

Η Ιρλανδία, η μόνη χώρα στην οποία διεξήχθη δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή συνθήκη, την απέρριψε στις 12 Ιουνίου με ποσοστό άνω του 53% των ψήφων, βυθίζοντας την ΕΕ σε μια νέα θεσμική κρίση.

Ο Σαρκοζί αναμένεται να μεταβεί στην Ιρλανδία στις 21 Ιουλίου για να συζητήσει τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η ευρωπαϊκή συνθήκη και να επιζητήσει λύσεις στο θέμα αυτό.


Σχόλιο greekpoliticalreview : Θα το ξαναπώ μπας και ακουστεί πουθενά και ξεκινήσει blogo-εκστρατεία (που τέτοια τύχη και επιρροή) .Το δικαιότερο όλων θα ήταν να διοργανωθεί :


ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .


Την ίδια ώρα , την ίδια μέρα με κοινή πανευρωπαική προ-δημοψηφική (εκ του προεκλογική) καμπάνια . Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν για κάτι που τους αφορά σαν ΈΝΑ κράτος . Βέβαια τα σαίνια της Ευρώπης σιγά μην το αφήσουν αυτό ποτέ να γίνει αλλά οι λαοί πάντα θα έχουν το δικαίωμα να απαιτούν το δίκαιο ...


Πηγή : Σκάι

-

14/7/08

Ποιός θέλει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ?

-
Μέρες τώρα οι φυλλάδες μας ενημερώνουν περί ανησυχίας πολιτικών παραγόντων για "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού" .

Σοβαρά τώρα , υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι οι πολιτικοί παράγοντες (κόμματα και οικονομικά κέντρα αποφάσεων) της Μπανανίας μας ανησυχούν για "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού" ?

Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα ένα :

Οι εφημερίδες και τα online παραμάγαζά τους ως επί το πλείστον ελέγχονται από επιχειρηματίες που εμπλέκονται στις μεγαλύτερες κρατικές προμήθειες του τόπου .

Είναι δηλαδή οι μόνοι που δεν θα αντέξουν με τίποτα μια αλλαγή στην καθημερινή πολιτικοοικονομική πρακτική αιώνων .

Γιατί λοιπόν οι φυλλάδες τους μας πουλάνε το παραμύθι της αγωνίας των κομμάτων για την επερχόμενη αλλαγή ?

Θεωρώ ότι είναι μέρος της προπαγάνδας που στόχο έχει να τρομοκρατήσει το εκλογικό σώμα ούτως ώστε να επιβραδύνει την όποια διαμαρτυρία οι ψηφοφόροι επιλέξουν να ασκήσουν για τα πολιτικοοικονομικά τσουνάμι που έχουμε δει μέχρι τώρα .

Υπάρχει και μια άλλη θεωρία που ακούω που και που :

Η καινούργια επιχειρηματική ελίτ που σχηματίζεται (ενεργοί στο εσωτερικό εφοπλιστές , ξένα fund , Βγενόπουλος κτλ) θέλει να εκτοπίσει την παλιά κρατικοδίαιτη επιχειρηματική εξουσία και να ξεκινήσει την "Μονόπολη" με καινούργιους όρους , ίσους για όλους .

Αυτή η θεωρία είναι ορθολογική και αληθοφανής αλλά το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι :

Η καινούργια ελίτ θα προσπαθήσει να γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα που με τόσο κόπο , το εσωτερικό και εξωτερικό κεφάλαιο , έφτιαξαν τα τελευταία 150 χρόνια για να παίξει ανταγωνιστικά επί ίσοις όροις ή θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί τα κέρδη των παλαιών εξουσιών εκτοπίζοντας την παλιά ελίτ ? ? ?

Αν το σκεφτείτε τα σημερινά μεγάλα κεφάλια συνεργάζονται με συμφέροντα κυρίως της παλαιάς Ευρώπης και της Αμερικής , ενώ τα καινούργια με ανατολικά fund (βλ. MIG και επενδύσεις αραβικών fund σε Τράπεζες) και Ρωσικών συμφερόντων κέντρα . Αυτό έτσι για ενδεικτική πολιτιστική και πολιτικοοικονομική ιστορία . . .

Στην ουσία οι δυο οικογένειες που ασκούν την πολιτική και λαμβάνουν (από κοινού με τα κεφάλαια) τις αποφάσεις βρίσκονται σε δυσχερή θέση . Η πίτα έχει μικρύνει και ο στρατός που κουβαλάνε από πίσω ζητάει συνεχώς "τροφή" . Η εισροή όμως "τροφής" έχει στερέψει τελευταία και οι κύριοι κύριοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων και ενίοτε ανταρσιών .

Ο λαός που αποσβολωμένος (θεωρώ) παρακολουθεί όλα αυτά θα κληθεί στο τέλος να βγάλει το φίδι από τη τρύπα , αλλά η ιστορία αποδεικνύει ότι εμπιστοσύνη στη κρίση του Ελληνικού λαού δεν είναι παρά όνειρο θερινής νυκτός .

Η ιδιώτευση και το προσωπικό συμφέρον θα αντιπαρατεθούν με το κοινωνικό συμφέρον . . .

Εσείς ποιος λέτε να κερδίσει στη Ελλάδα των Νεοελλήνων . . . ? ? ?
-

Περί "μηνύσεων" .

-
Χαμός με τις μηνύσεις Θέμου προς troktiko .

Πολλά Blogs βγάζουν αναρτήσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το συμπαθέστατο troktiko και επιτίθενται στο Μπούλη (Θέμο) που μαζί με τον άλλο τον Ταρζάν (Μάκη) πλούτισαν προσφάτως ξεπουλώντας μια εφημερίδα που είχε όλα τα στοιχεία να γίνει ένα δυνατό εκδοτικό "αντί" - εγχείρημα απέναντι στα εκάστοτε εκδοτικά συμφέροντα .

Εγώ δε θα το κάνω αυτό . (sorry μάγκες τρωκτικοί η αλήθεια όμως πρέπει να είναι προταιρεότητα) .

Κατά τη γνώμη μου ο πόλεμος μεταξύ Θέμου-Μάκη πρέπει να αφεθεί στο περιθώριο από όλα τα blogs .

Έτσι θα σταματήσει και η όποια επηρροή ασκούν στο κόσμο μέσω ελεγχόμενων blogs , με μακροπρόθεσμο στόχο να ξέρει ο κόσμος τι διαβάζει και από ποιον εκπορεύεται η πρωτογενής είδηση που δημοσιοποιούν τα blogs αυτά .

Δεν είναι κρυφό ότι το troktiko έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ταρζαν (Μάκη) σε σημείο όλοι να πιστεύουν ότι το ελέγχει κιόλας . Μάντης ή μάγος δεν είμαι αλλά προφανώς και να μην ελέγχει τα παιδιά που το λειτουργούν (να τα έχει στο payroll δηλαδή) η σχέση τους είναι ιδιαιτέρως κοντινή και αλληλοεξαρτώμενη (μάλιστα θυμάμαι σε κάποια ανάρτηση παλιά είχαν υποσχεθεί να αποκαλυφθούν με φωτογραφία κιόλας αλλά γρήγορα ξεχάστηκε προφανώς επιτηδευμένα) .

Ο Μπούλης (Θέμος) από την άλλη με την εφημερίδα του και την online της έκδοση αντισταθμίζει την επηρροή που ο Ταρζάν ασκεί με τη zougla.gr και το troktiko .

To no-news είναι για κλάματα οπότε δεν το συμπεριλαμβάνω στη κριτική γιατί ουσιαστικά δεν ασκεί επηρροή καν αν και θα το ήθελε ο Μπούλης (Θέμος) .

Στα περί ηθικής (που είναι και το σημαντικότερο) τώρα δεν καταλαβαίνω τη πρεμούρα όλων των blogs που αναρτούν μεγαλόστομες ανακοινώσεις στήριξης .

Οκ "δημοσιογράφος έκανε μήνυση σε blog" αλλά ρε μάγκες που ζείτε ?

Μάθετε να κρίνετε εμβαθύνοντας στη κάθε περίπτωση κι όχι επιφανειακά όπως κάνουν παιδιά δημοτικού .

Στην ουσία δεν έγινε μήνυση από δημοσιογράφο σε blog αλλά μήνυση από ένα εκδοτικό κέντρο σε ένα αντίπαλο "κέντρο" .

Αυτά για σήμερα από το μακρινό Chicago .

Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε άλλο ένα σίριαλ που τα δυο "ζωάκια" της δημοσιογραφίας προσφέρουν απλόχερα στο φιλοθεάμων Ελληνικό κοινό . . .
-

Κάθε φορά να σκεφτόμαστε διπλά .

-
____Chicago 2008____

Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος συνεχίζονται .

Ανατολή ηλίου στη λίμνη από τη μια , άστεγοι και πεινασμένοι συνάνθρωποι μας από την άλλη .

Γι' αυτό σας λέω , ξανασκεφτείτε το πριν αποφασίσετε ότι δεν έχετε αυτά τα οποία επιθυμείτε . . .
-

11/7/08

Θεωρίες συνωμοσίας και απλής λογικής για τη Siemens.

-
Στην Ελλάδα των Νεοελλήνων ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ είναι η κουβέντα στο καφενείο .

Στο καφενείο λοιπόν γεννιόντουσαν πάντα οι καλύτερες θεωρίες συνωμοσίας και έτσι εξελίχθηκε στο λαό η αγάπη της παραγωγής θεωριών συνωμοσίας .

Πολλά αληθινά σενάρια έχουν περάσει στο ντούκου λόγω της αφέλειας πολλών να λένε "σώπα μωρέ αυτά είναι μαλακίες των αργόσχολων που βγάζουν ιστορίες" .

Σ' αυτή λοιπόν τη βάση θα στηριχτεί το άρθρο αυτό .

Σκοπός του είναι να αναλυθούν λιγάκι οι μέχρι τώρα θεωρίες διαπλοκής και να διακρίνουμε την ορθολογική αλήθεια από την αληθοφάνεια (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) αν ξεχάσω καμία , που σίγουρα θα ξεχάσω πολλές...γι αυτό υπάρχουν και τα σχόλια .

Η κλίμακα που θα ακολουθηθεί εδώ θα ισχύει ως εξής :
Το κόκκινο θα σημαίνει "απόλυτη αλήθεια" , το πορτοκαλί θα σημαίνει "λογικό αλλά μη αποδεδειγμένο" και το μπλε θα σημαίνει "αληθοφανές με σκοπό τον αποπροσανατολισμό" .

α) Η General Motors μέσω βιομηχανικής κατασκοπίας και λόγω στροφής της παραγωγής της στο καινούργιο τομέα που λέγεται : Green Indusrty θέλει να αποδυναμώσει την πολιτικά ισχυρή και Νο1 ανταγωνίστριά της Siemens . (εδώ θα πω μόνο μια φράση επηρεασμένος από την αμερικάνικη γλώσσα : money talks)

β) Η Debevoise (δικηγορική εταιρεία) διαχειρίζεται έγγραφα και διαρρέει πληροφορίες βάση εντολών αμερικανικών κέντρων εξουσίας βλ. G.M . (είναι πια σίγουρο ότι Έλληνας δικηγόρος [Α.Λ] κουμαντάρει τις αποκαλύψεις από μεριάς Debevoise) .

γ) Η Γερμανική κυβέρνηση επηρεάζει άμεσα την δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως στην Ελλάδα . (θα μπορούσε αλλά δεν συμφέρει κανέναν να εμπλακεί η Μέρκελ σ ' αυτό το βόθρο)

δ) Η Ελληνική κυβέρνηση επηρεάζει τη δικαστική έρευνα κατά το δοκούν . (γεια σου Ελλάδα με τους ανεξάρτητους θεσμούς σου!)

ε) Η δικαστική έρευνα πράττει βάση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και επηρεάζεται από αυτές . (είναι αστείο να λέμε τέτοια φαιδρά , η Ελληνική δικαιοσύνη πράττει αναλόγως τις κυβερνητικές εντολές) .

ζ) Ο κ.Καραμανλής και ο κ.Παπανδρέου (ή αλλιώς Ράθυμος Μπούλης και Τζέφρι) συνεννοούνται και τα βρίσκουν ούτως ώστε να εξολοθρεύσουν εσωκομματικούς αντιπάλους και να την βγάλουν οι ίδιοι αλώβητοι στην υπόθεση . (όταν παίζουν συμφέροντα όπως G.M και Siemens είναι ηλίθιο να λέμε ότι το παιχνίδι παίζεται εντός έδρας) .

στ) Οι δυο τους φοβούνται μέχρι και τη σκιά τους και γι' αυτό οι κινήσεις τους είναι δέκα φορές πιο αργές κι από το replay . (αυτονόητο) .

Υ.Γ : Τελικά το Blogging είναι εθιστικό ! Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η επικοινωνία και η κουβέντα με αγνώστους μεν άκρως διδακτικούς ανθρώπους δε , φίλους δηλαδή .

Το άρθρο αυτό το ξεκίνησα με το που έφυγα από Ελλάδα και ήθελα να το γράψω ως παρατηρητής που είναι εκτός όλου του ... ελληνικού κλίματος . Αδύνατο ! Παρακολουθώ από μακρυά τις εξελίξεις , αλλά ένα έχω να πω : εδώ που βρίσκομαι δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην Ευρώπη και μάλιστα το μόνο που μαθαίνουν είναι για τις απολύσεις της Siemens wolrdwide .

Για να μη νομίζουν μερικοί ότι . . . στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι συνταρακτικό . Ο κόσμος είναι μεν μικρός αλλά οι άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως πολλοί , so the show must go on .
-

Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος . . .

-
___Chicago 2008___

Όλα τα πράγματα σ' αυτό το κόσμο έχουν δυο πλευρές .

Τη καλή και την ανάποδη . . . Δυστυχώς .

Υ.Γ : Η δουλειές τελικά δεν είναι τόσο χρονοβόρες οπότε θα τη σπάω την αποχή autant de temps (local time 20:30).
-

10/7/08

Άφησε Ιστορία ! !

-
Παρόλο που εγώ δεν τον γνώρισα ποτέ , σήμαινε για ... πολλούς ... πολλά ιδιαιτέρως για δυο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους γι αυτό θα παραβλέψω την 15ήμερη αποχή μόνο και μόνο προς τιμήν του . . .

"Γεια σου σκύλε , καλύτερε από όλους τους ανθρώπους" :

____Κανέλος_____
-

5/7/08

Δεκαπενθήμερη αποχή .



Το ιστολόγιο και η μεγαλειότης του (sic) θα λείψουν για 15 μέρες λόγω επαγγελματικού ταξιδιού . Δε ξέρω άμα μου έρθει έμπνευση μπορεί και να γράψω αλλά χρόνος δύσκολα θα βρεθεί . Ανταπόκριση από την εκλογική περιφέρεια (sorry nipie zitisa tilefonikos na to allaxoun!!!) του Μπαράκ Ομπάμα δύσκολο οπότε ξαναμιλάμε από 21 Ιουλίου .

Μέχρι τότε βέβαια μπορεί και να έχει πέσει κι ο Καταλληλότερος και να γυρίσω σε μια νέα Ελλάδα ! Θα δείξει . Έως τότε απλά υπομονή , πάντα υπάρχει ελπίδα. . . !

4/7/08

Εξειδίκευση : Το απόλυτο trend του καπιταλισμού !


-
Όποτε συζητώ για επίπεδο κοινωνιών , ανθρώπων , κρατών το πόρισμα που βγαίνει είναι ένα :
χαμηλό επίπεδο μόρφωσης => χαμηλό επίπεδο ανθρώπων .

Αυτό είναι δόγμα . Δεν αλλάζει . Τι εννοούμε όμως όταν λέμε "μορφωμένος άνθρωπος" ?

Η σημερινή έννοια του μορφωμένου απέχει έτη φωτός από τον ορισμό της έννοιας μόρφωση .

Μορφωμένος πια θεωρείται ο οιοσδήποτε κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο . Δυστυχώς δίχως άλλα κριτήρια .

Τι είναι όμως η πανεπιστημιακή μόρφωση πια ? Εγώ το θέτω ως εξειδικευμένη γνώση ενός και μόνο αντικειμένου και τίποτα παραπάνω , απλή εκπαίδευση . Πολλοί μιλούν για την υποδομή που προσφέρει η πανεπιστημιακή κοινότητα στο ανθρώπινο ον ως εργαλείο εξέλιξης . Επ' αυτού θα σιωπήσω ενδεικτικά αν και θα έπρεπε να γράψω σεντόνια ολόκληρα .

Η θεωρία της μόρφωσης μιλά για δια βίου προσωπική αναζήτηση και διαλογισμό αλλά αυτά πια είναι "ψηλά γράμματα" .

Το ανθρώπινο ον έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και φτάνει μέχρι κάποιο σημείο . Οι σημερινές συνθήκες διαβίωσης δεν προσφέρονται για πολυτέλειες αναζήτησης και διαλογισμού .

Οι ρυθμοί αυξάνονται διαρκώς , οι νεολαίοι βιάζονται διαρκώς , οι θεσμικοί παράγοντες τα παίρνουν διαρκώς και . . .

. . . οι άνθρωποι παρακολουθούν από την οθόνη τη ζωή τους να περνάει με στοπ καρέ .

Πως λοιπόν φίλε μου και κυρίως από ποιους ζητάς συμμετοχή - δράση - ενεργητικότητα ? (στον εαυτό μου το λέω αυτό)
-

3/7/08

Λαός και κολωνάκι να δώσουν όλοι ένα χεράκι . . .

-
Στο Λιάπη δεν θα αναφερθώ καθόλου , μέχρι να τελειώσει όλη η σειρά των αποκαλύψεων .

Έτσι κι αλλιώς επιχειρήσεις είναι και τα ΜΜΕ και τα ντοκουμέντα τους τα βγάζουν λίγα λίγα σαν το Lost για να κρατάει τους θεατές σε αγωνία για να το αγοράζουν περισσότεροι (εκτός από την . . . πολιτική σκοπιμότητα) .

Σ αυτήν εδώ τη καταγραφή θα σχολιάσω τις αντιδράσεις των μέχρι τώρα κοινωνικών , θεσμικών ή μη δυνάμεων του τόπου . Η κατάληξη δεν θα είναι ευοίωνη , το μόνο σίγουρο .

Το θέμα είναι ποιους θα πλήξει .

Οι αντιδράσεις λοιπόν , με μια γενική ματιά , από τη μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης των διαφόρων θεσμικών ή μη δυνάμεων του τόπου είναι για να κλαίμε . Το ξέρει και η κουτσή Μαρία αυτό .

Η δικαστική και εισαγγελική εξουσία αποδεικνύει καθημερινά την απόλυτη εξάρτησή της από την πολιτική εξουσία . Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο με διαφορετική όμως (σημαντικά μικρότερη) την ένταση της εξάρτησης στις προηγμένες δυτικές κοινωνίες . Στην Ελλάδα η εξάρτηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις χώρες της "Αφρικής" (τα "" για να μην υποτιμήσουμε τις χώρες της Αφρικής) .

Η πολιτική εξουσία αντιδρά σπασμωδικά και από ότι φαίνεται συγκυριακά (συντονισμένη με τις αποκαλύψεις που προωθεί ο αντίπαλος) . Σπασμωδικά διότι το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στο πως θα σώσουμε τους "συντρόφους" μας από τις αποκαλύψεις εσωκομματικών και εξωκομματικών διαρροών . Και συγκυριακά γιατί αναλόγως τις διαρροές επανασχηματίζεται η επικοινωνιακή τακτική προς τα κοινωνικά στρώματα .

Η δημοσιογραφική εξουσία έχει μέχρι τώρα αμφιλεγόμενη παρουσία στο σκάνδαλο . Από τη μια υπάρχουν οι μεν που "ψιθυρίζουν" για την υπόθεση , από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν στοχευμένες αποκαλύψεις λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων , υπάρχουν επίσης κάποιοι που ακολουθούν τις όποιες υπερασπιστικές τακτικές των πολιτικών προισταμένων τους και τέλος υπάρχουν και ορισμένοι (δε ξέρω πόσοι και ποιοι , απλά το ελπίζω) που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια .

Μέχρι τώρα πάντως ο δημοσιογραφικός κλάδος (εξουσία) δεν έχει βοηθήσει καθόλου στην σωστή ενημέρωση των πολιτών με αποτέλεσμα να βοηθάει ηθελημένα ή μη στη συγκάλυψη που επιχειρήται από τις δυο (ή και τις τρεις μαζί) προαναφερόμενες εξουσίες .

Οι πολίτες , δυστυχώς οι περισσότεροι , παρακολουθούν απαθείς τα καθημερινά επεισόδια μέσω της προπαγανδιστικής τηλεόρασης (μετατρεπόμενοι σε μουρόχαυλοι τηλεθεατές ριάλιτυ) όπου ουσιαστικά περνάει και δεν ακουμπάει καν . . . Υπάρχουν και οι άλλοι που ενημερώνονται μεν διαρκώς αλλά . . . μέχρι εκεί . Οι λίγοι που το παλεύουν να σκεφτούν τρόπους , μέσα , αντιδράσεις για να αποφευχθεί το κουκούλωμα (του Ελληνικού λαού ουσιαστικά) κρίνονται . . . ήρωες !

Όμως οι πολλοί δεν έχουν καταλάβει κάτι σημαντικό : Αυτό το σκάνδαλο είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να συνειδητοποιήσει πόσο πίσω είναι σε θέματα θεσμικής θωράκισης του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της και να διορθώσει την κατάσταση με συλλογική συμμετοχή .

Άμα θέλετε , κύριοι , να εξελιχθείτε όπως οι προηγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες (υπάρχει άλλη βραχυπρόθεσμη λύση?) , που . . . φθονείτε , πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΕ σε αυτά που σας απασχολούν . Δίχως συμμετοχή παύει να νοείται η έννοια ενεργή (και άρα εξελισσόμενη) κοινωνική ομάδα .

Θέλετε τρόπους αντίδρασης ?

Μαζευόμαστε 50.000 νοματαίοι και μηνύουμε τη Siemens (μόνο τους γραφιάδες μπάτσους που θα παρακαλάνε να σταματήσουμε μου φτάνει) . Και νομικά ανυπόστατο να είναι το μήνυμα θα περάσει και σε άλλους .

Δε σας φτάνει ?

Γράψτε όλοι από μια επιστολή διαμαρτυρίας για τον πολιτικό και δικαστικό κόσμο της Ελλάδας τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι δεν βρίσκει πολιτικό μαύρο χρήμα στην υπόθεση και στείλτε την σε ξένα ΜΜΕ και στην υπηρεσία παραπόνων του Ευρωπαίου πολίτη . (*Οι ιδέες αυτές βγήκαν από διάλογο που έγινε πριν κάποιες μέρες σε χώρο σχολιασμού ανάρτησης του antinews.gr).

Η ώρα μηδέν για το μέλλον της Νεοελληνικής κοινωνίας προσωπικά θεωρώ ότι είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές . Αν οι πολίτες εκφράσουν και πάλι τα φοβικά τους σύνδρομα στις αλλαγές που είναι πια ζωτικές , έχετε γεια βρυσούλες Νεοελλάδα και Νεοέλληνες .

Αν καταφέρει η Αριστερά κυρίως μαζί με όλα τα άλλα κόμματα να μαζέψει την διαμαρτυρία του εκλογικού σώματος ίσως τρίξουν τα δόντια και μαζευτεί το σύστημα που δρα αλόγιστα αυτή τη στιγμή .

Αν όχι τότε το σύστημα (ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας) δεν θα έχει κανένα πια εμπόδιο να μας γ____* ανενόχλητο όπως κάνει τόσα χρόνια .

Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη . Ο πρώτος στόχος είναι να μην ψηφίσει κανείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ας ψηφίσει ότι θέλει δε με νοιάζει ακόμα και το τρελό το Λεβέντη που λέει ο λόγος) . Ακόμα και οι συνειδητά ρίχνοντες άκυρα και λευκά πρέπει να το αποφύγουν γιατί ουσιαστικά θα βοηθήσουν το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .

Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες εκλογές που η μη επιλογή θα είναι σημαντικότερη από την ίδια την επιλογή . . .
-

Δεσμευτικές πιστώσεις-δωράκια από Η.Π.Α . (βλ.Σχέδιο Μάρσαλ)

-
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε :

"Οι ΗΠΑ θα ρίξουν 400 εκατομμύρια δολάρια τα προσεχή τέσσερα χρόνια", δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Νταν Φριντ".

"Οι ΗΠΑ θα δεσμευτούν να δώσουν βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κόσοβο, στη διάσκεψη των δωρητών που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα. "

Η ΗΠΑ (και οι σύμμαχοί τους) συνεχίζουν ακάθεκτες την αρχαία πολιτική τακτική να χρεώνουν πέντε φράγκα σ' ένα υπό "ίδρυση" κράτος και μετά να τους τα παίρνουν εις τριπλούν.

Τα πιο πρόσφατα θύματα των τοκογλύφων Κόσοβο , Σκόπια , Ουκρανία , Ελλάδα (αιωνίως) και και και ο κατάλογος ατελείωτος .

Το δυστύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι τα (ιστορικά αποδεδειγμένα) αποτελέσματα μιας τέτοιας εξωτερικής πολιτικής από ένα καινούργιο "κράτος" είναι η αλόγιστη εκμετάλλευση του πιστωτή από τον δανειστή .

Οι "ανάγκες" όμως των πιστωτών και οι υποχρεώσεις των δανειστών που έχουν ήδη εξελιχθεί δεν αφήνουν περιθώρια για διαφορετικού είδους παγκόσμιας πολιτικής πρακτικής .
-

2/7/08

Η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα

-
Η κατάσταση στην Ελλάδα τελικά είναι μη αναστρέψιμη (όχι ότι ήταν ποτέ αναστρέψιμη) .

Επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Αθηνών και είμαστε με κάθε επισημότητα και με τη βούλα πλέον Ζιμπάμπουε .

Μπορείτε να γιορτάσετε με την ψυχή σας γιατί αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Ελλάδα είναι μια κατά συνθήκη χώρα .

Λόγω εξωγενών συνθηκών-συγκυριών (πτώση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) δημιουργήθηκε το κράτος μας , λόγω εσωτερικών συνθηκών-συγκυριών (Έλληνες κοτσαμπάσηδες) εξελιχθήκαμε σ' αυτά τα χάλια και λόγω εξωγενών συνθηκών (Siemens) θα γκρεμιστούν και όποιες ελπίδες απέμειναν στους λίγους Έλληνες που μείνανε να σκέφτονται λογικά .

Η αλήθεια είναι ότι κράτος δίχως ανεξάρτητη δικαιοσύνη παύει να νοείται ως κράτος και περνάει σε έννοιες άλλες παλαιοτέρων περιόδων όπως : φεουδαρχία , βασιλεία .

Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι .

Στις λεπτομέρειες της υπόθεσης διαπλοκή-Siemens δε θα ξαναμπώ . Τι νόημα έχει ?

Όταν κανείς σ αυτή τη χώρα δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν , και ειδικά το ανύπαρκτο κράτος με τους θεσμούς του , είναι φυσικό να διαμορφώνεται μια χώρα δίχως αρχή και τέλος .

Η αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν νοούνται διότι δεν υφίστανται καν .

Τι να λέμε τώρα ? Τα ίδια και τα ίδια ανά τους αιώνες των αιώνων ?

Η φεουδαρχία ζει και βασιλεύει ! Ποτέ δεν έφυγε από την Ελλάδα .

Απλά μετεξελίχθηκε και οι εισπράκτορες μετονομάστηκαν σε δικαστικούς,ΣΔΟΕ κτλ . Πάντα όμως δουλεύουν για τα ίδια αφεντικά .

Τα αφεντικά παρέμειναν τα ίδια (άντε με λίγες προσθήκες) . Η ταμπέλα έξω από το μαγαζί τους άλλαξε .

Αυτοί μας αξίζουν γιατί αφήσαμε να μας διαμορφώσουν κάποιοι τυχάρπαστοι αμόρφωτοι φεουδάρχες-κοτσαμπάσηδες ήρωες .

Και τώρα που ξυπνάει το πόπολο και βλέπει λίγο καθαρότερα θα ζητήσει και τα ρέστα ?

Η μόνη ελπίδα πια είναι η αυτοκάθαρση του καθενός ξεχωριστά και όχι η ψευτοκάθαρση των ψευτοκομμάτων και των ψευτοθεσμών τους .

Αλλά αυτό επέρχεται μόνο μέσω της βίαιης έννοιας : "εντελώς άδειο στομάχι" . . .
-

1/7/08

Επικίνδυνα ... σενάρια



Όποιον νεοφιλελεύθερο συναντήσετε και τον ρωτήσετε την αγαπημένη του λέξη μια απάντηση θα ακούσετε : "ανάπτυξη" .

Η ανάπτυξη λοιπόν των ηγετικών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων κινείται ως εξής :

Η.Π.Α : Οι ρυθμοί ανάπτυξης των ΗΠΑ πέφτουν ραγδαία κυρίως λόγω των επισφαλών αξιών που υποθήκευσαν .

Ε.Ε : Ο πληθωρισμός φτάνει σε επίπεδα πρωτοφανή για ... επίσημα αποτελέσματα , με αποτέλεσμα οι ρυθμοί ανάπτυξης να κινδυνεύουν με την ίδια μελλοντική πορεία με τις τωρινές ΗΠΑ .

Ο (πλέον) "πρόεδρος" της Ευρώπης για έξι μήνες Νικολά Σαρκοζύ σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι είπε το εξής : " Κάθε χρόνο η παραγωγή πετρελαίου μειώνεται κατά 3% ενώ η ζήτηση , εξαιτίας της ανάπτυξης χωρών όπως η Κίνα η Ινδία και η Βραζιλία , αυξάνεται . C΄est la vie ."

Σ αυτή τη φράση υπάρχει ένα δεδομένο που δεν αμφισβητείται από κανέναν : Η ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών προκαλεί ύφεση στην ανάπτυξη των ήδη ανεπτυγμένων χωρών .

Αν λοιπόν (επανέρχομαι) ξαναρωτήσετε έναν νεοφιλελεύθερο τι θα έκανε σε περίπτωση που κάποιος του προκαλούσε μείωση των κερδών του θα σας απαντούσε πολύ απλά θα τον πολεμούσε .

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να πολεμήσει κάποιος την αλματώδη ανάπτυξη των υπολοίπων χωρών ?

Με ένα και μόνο όπλο : Τη μείωση κατανάλωσης πετρελαίου .

Πως μειώνεται η κατανάλωση πετρελαίου ? Μάλιστα , με την άνοδο της τιμής του φυσικά .

Αν μπορέσει ο νεοφιλελεύθερος να μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου του αντιπάλου του τότε θα μπορέσει να τον κάνει να υποστεί κι αυτός ύφεση με αποτέλεσμα η ύφεση του πρώτου να ξεπεραστεί και να μεταμορφωθεί σε "ανάπτυξη" .

Τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το εξωτερικό μιλούν για στρατιωτική έξαρση στη ζώνη Ισραήλ-Ιράν . Άκουσα μάλιστα ότι ένας από τους πιο σεβαστούς- δημοσιογράφους των ΗΠΑ (ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει πληροφόρηση από το υψηλότερα κλιμάκια) σε αρθρογραφία του τόνισε ότι πλησιάζουμε σε πολεμική περίοδο .

Μια πολεμική επιχείρηση (προσοχή όχι είσοδο στη χώρα ή απόβαση) κατά του Ιράν πετυχαίνει για τους ήδη ανεπτυγμένους νεοφιλελεύθερους με ένα σμπάρο δυο τριγώνια .

Και αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου (με έξτρα μπόνους τη διατήρηση του πολεμικού πολιτικού προγραμματισμού) και αποστολή μηνύματος στη Τεχεράνη ότι οι δυτικοί δεν παίζουν με την "ανάπτυξη" τους (με έξτρα μπόνους την τρομοκράτηση του εκεί αραβικού και μη πληθυσμού) .

Το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει . Το μόνο που εύχομαι εγώ είναι να το εξακριβώσουμε όσο πιο αργά γίνεται (αν και οι στόχοι του σεναρίου αυτού είναι μακροπρόθεσμοι) . . .

Το νερό νεράκι . . .


Εδώ και πολλά χρόνια ακούω από πολλά στόματα το εξής : "Πάρε μετοχές νερού" , "το νερό είναι η καλύτερη επένδυση" , "Νερό , χρυσός και γη" και άλλα τέτοια .Στις αρχές του 2000 άρχισα να καταλαβαίνω και στη πράξη γιατί το άκουγα συνέχεια αυτό το μότο . Οι χρηματιστηριακή αξία των εταιριών ύδρευσης και εμφιάλωσης παγκοσμίως έγιναν Blue Chips.

Το σώμα του ανθρώπου αποτελείται κατά 70% από νερό , ο πλανήτης κατά 75% ενώ η γη (δηλαδή το 25% του πλανήτη) κατά 71%.Το 97% περίπου του νερού του πλανήτη μας βρίσκεται στους ωκεανούς ως αλμυρό νερό.Από το υπόλοιπο 3% του γλυκού νερού που απομένει,το 2% περίπου είναι δεσμευμένο στους πόλους με τη μορφή των πάγων


Η απόσταση της Γης από τον Ήλιο (150.000.000 Km) είναι αυτή που επιτρέπει τη διατήρηση της Υδρόσφαιρας. Εκτιμάται ότι, αν αυτή η απόσταση ήταν μικρότερη από 134.000.000 Km, το νερό θα εξατμιζόταν συνεχώς, δηλαδή θα παρέμενε μονίμως σε κατάσταση υδρατμών. Αν η απόσταση ήταν μεγαλύτερη, το νερό θα παρέμενε μονίμως σε κατάσταση πάγου. Ο Ήλιος βρίσκεται στη σωστή απόσταση για τη διατήρηση του υδρολογικού κύκλου, πηγής κάθε ζωής στον πλανήτη μας. Μιλώντας με αριθμούς, οι υδάτινοι όγκοι, που διακινούνται στο φυσικό περιβάλλον, και πέφτουν στην επιφάνεια της γης με τη μορφή των ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων (βροχή, χιόνι, χαλάζι κ.λ.π.), ανέρχονται σε 120.000 Km3 ετησίως, που αντιστοιχούν σε 1% των συνολικών επιφανειακών υδατικών συγκεντρώσεων και στο 0.001% των αντίστοιχων υπογείων. Από στατιστικά στοιχεία της UNESCO προκύπτει ότι ο μισός πληθυσμός της γης, πολύ πάνω από δύο δισεκατομμύρια, δεν διαθέτει υγιεινό νερό σε επαρκείς ποσότητες. Στις αγροτικές περιοχές, όπου η κατάσταση είναι χειρότερη, μόνο το 29% έχει πρόσβαση σε πηγές πόσιμου νερού και ακόμα λιγότερο, το 13%, διαθέτει εγκαταστάσεις υγιεινής. Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από γαστρεντερίτιδα, πάνω από 200 εκατομμύρια, από σχιστοσωμίαση, πάνω από 30 εκατομμύρια, από ογκοκερκίαση, ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό. Έχει, ακόμα, υπολογιστεί ότι, αν ο πληθυσμός όλης της γης είχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό, το παγκόσμιο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας θα μπορούσε να μειωθεί στο μισό, κυρίως με την εξαφάνιση των διαρροϊκών ασθενειών.


Από τους αριθμούς φαίνεται καθαρά γιατί το νερό έχει αποκτήσει τέτοια υπεραξία χρηματιστηριακή . Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι το νερό πια (ως προιόν) έχει ξεπεράσει σε τζίρους τον κύκλο εργασιών ακόμα και φαρμακευτικού κλάδου . Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο κύκλος εργασιών παγκοσμίως ανέρχεται σε 400 δις ευρώ περίπου .

Ο στόχος του άρθρου αυτού είναι να αναφέρω το ύψος της οικονομικής αξίας αυτού του φυσικού πόρου και να αναδείξω την υπεραξία που καρπώνονται οι εταιρείες από την έλλειψη που αυτές κυρίως είναι υπεύθυνες :

Τα 80% της ιδιωτικής παροχής νερού ελέγχεται από μερικές πολυεθνικές εταιρείες.

Ένα γαλόνι εμφιαλωμένο νερό κοστίζει περισσότερο από ένα γαλόνι πετρέλαιο (όχι πια).

Η παγκόσμια αγορά εμφιαλωμένου νερού αντιστοιχεί σε 89 δισ. λίτρα και υπολογίζεται ότι η αξία της φτάνει τα 22 δισ. δολάρια.

1.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προτείνει να ανακηρυχθεί η δεκαετία 2005-2015 Διεθνής Δεκαετία Δράσης «Νερό για τη Ζωή». Η προσπάθεια ξεκίνησε την παγκόσμια ημέρα του νερού (22 Μαρτίου) 2005 αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιτυγχάνονται οι στόχοι εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Τέσσερις από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα νερού συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου.

Δέκα επιχειρηματικοί γίγαντες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του νερού. Οι τρεις μεγαλύτεροι είναι γαλλικές εταιρείες, μια είναι αμερικανική, μια γερμανική και πέντε προέρχονται από τη Μ. Βρετανία.

Μόνο στις ΗΠΑ, ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται υδάτινους πόρους παράγουν κέρδος μεγαλύτερο από 80 δισ. δολάρια το χρόνο.

Όπως καταλαβαίνετε τα λεφτά είναι πολλά για να μπορέσει η ανθρώπινη ανάγκη να ξεπεράσει το σκόπελο των συμφερόντων . Το μέλλον δεν προμηνύεται καθόλου ευοίωνο για τη παγκόσμια κάλυψη αναγκών . Η προπαγάνδα των περιβαλοντολογικών οργανώσεων και η τακτική τους θεωρώ ότι είναι άστοχη . Τα συμφέροντα από όποιο κλάδο και να προέρχονται παραμένουν συμφέροντα . Δηλαδή είτε πουλάς πιστόνια είτε πουλάς νερό το ζητούμενο είναι το χρήμα (κέρδος) άρα (όπως λέει και ο πολύ σωστός
greek rider)οι οργανώσεις και οι οικολόγοι καλό θα ήταν να πολεμήσουν το κακό που έρχεται με τα ίδια μέσα που οι εταιρείες χρησιμοποιούν : το κέρδος !


Πηγή : Ελληνική Επιτροπή Υδρολογίας , oikologio.gr