9/9/08

Αντικειμενικές (κατα την υποκειμενική μου άποψη) επιπτώσεις και συνπροτάσεις μετά από το άρθρο που προηγήθηκε . .

Όποιος περάσει από εδώ και θέλει να συμβάλει στον διάλογο καλό θα ήταν να πάει και μια βόλτα στη πηγή του διαλόγου εδώ

 

1.Να συμπτυχθούν Υπουργεία και Υπηρεσίες : απόλυση τουλάχιστον 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων => εκτίναξη ανεργίας => διόγκωση κατά 1/3 των εξόδων για το ταμείο ανεργίας ή άλλων λόγω εθελουσίας εξόδου .

 

2.Προσωρινή απομάκρυνση με την καταγγελία πολίτη :
αύξηση κατά 25-30% των εν δυνάμει δικογραφιών => μείωση του χρόνου περάτωσης δικαστικών αποφάσεων κατά 6 μήνες τουλάχιστον .(συμφωνώ όμως να ισχύσει για αιρετούς που ασκούν εξουσία)

 

3.Φορολογικές ρυθμίσεις : κατάρρευση του δείκτη “ισοζύγιο πληρωμών” => με ανίκανο πλέον κράτος όχι μόνο να δανειστεί αλλά και να πληρώνει έστω τους τόκους => περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου χρέους σε επίπεδα πλανήτη Κρόνου .

 

4. Για τις επιχειρήσεις συμφωνώ σε όλα με την προυπόθεση όμως να συνεχιστεί η πτώση του πετρελαίου και η άνοδος μέχρι ενός σημείου του δολαρίου => βοηθώντας έτσι τον δείκτη “ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών” .

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού κατά την ταπεινή μου άποψη για πιο άμεσες και … αληθοφανείς τουλάχιστον ενέργειες :

 

Για να τονωθεί (έστω πρόσκαιρα) η αγοραστική δύναμη των πολιτών => κατανάλωση => φόροι κτλ. :

 

1. πάγωμα και σταθερή πτώση επιτοκίων από ΕΚΤ (αλλιώς ότι και να κάνει ο Αλογομούρης είναι δώρον άδωρο) ή επιβολή (αν επιτρέπει η Ε.Ε προφανώς και ο Θεός) πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των τραπεζών μεταξύ euribor-δανειακών επιτοκίων με επίπτωση όμως στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών άρα και του Χ.Α αυτομάτως .

 

2.Άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων . (έτσι ίσως και κάποιοι από την ανεργούσα νεολαία να ενταχθεί στον κοινωνικό … μποναμά)

 

3.Πλήρης (μα πλήρης) ανεξαρτητοποίηση της Αρχής Ανταγωνισμού με ένταξη σ αυτήν τον φορέα των εφοριακών με προιστάμενη αρχή για έλεγχο κοινή επιτροπή όλων των κομμάτων της Βουλής με προεδρεύοντα (κατά κάποιον τρόπο τοποτηρητή) τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Ζορμπά (!) ή κάποιον τέλος πάντων που να είναι στοιχειωδώς τίμιος . (μπας και γίνουμε επιτέλους σοβαρή καπιταλιστική οικονομία για να έχουμε τις τιμές που έχουν όλοι οι fellow (!) europeans)

 

4.Φορολόγηση άνευ οίκτου όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας με τα έσοδα να προωθούνται σε κοινωνικές ομάδες κάτω του ορίου φτώχειας .

 

*Για αμυντικές δαπάνες δε μιλάω προς το παρόν 

 

Είναι κι άλλα που μπορούν να γίνουν άμεσα αλλά το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ μπορεί να τα κάνει ?

Υπάρχει φως στο πολιτικό τούνελ ?
Δύσκολο πανταχόθεν .

 

Le temps ne s’indique pas pour des expériences ou pour des renversements ! (το είπε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας και μάλλον προς το παρόν έχει δίκαιο βλ. Fannie Mae & Freddie Mac…)

 

7 σχόλια:

Foititakos είπε...

Το 4 αρκεί.. Να ρωτήσω, τελικά η Εκκλησία δεν δηλώνει τα κτήματά της στο Κτηματολόγιο έτσι; Αν δεν τα δηλώσει, να περιέλθουν αυτόματα στο κράτος. Εννοείται φαντάζομαι διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, και μη χρηματοδότηση των πάσης φύσεως εκκλησιαστικών λειτουργιών.

Ακόμη κάτι που πρότεινε ο Αλαβάνος και το διάβασα σήμερα στην "Ε", ευρωπαϊκός έλεγχος και φορολόγηση για τις off shore και φορολόγηση τις βραχυπρόθεσμης διαυνοριακής κίνησης κεφαλαίων.

undercover gpr είπε...

Τα δηλώνει .

Άκουσα ότι πίεσαν και έκαναν ένα , και καλά , μποικοτάζ μέχρι τώρα , "εμείς δεν τα δηλώνουμε ότι και να μας κάνετε" τέτοιες παιδικότητες . Αλλά τους είπαν ότι θα τα χάσουν και οπισθοχώρησαν .

Αυτά που λέει ο Αλαβάνος δεν γίνονται και το ξέρει . Βλακείες ουσιαστικά . Που ακούστηκε ευρωπαικός έλεγχος σε off shore ? Αφού είναι εκτός ευρώπης !!! Και το άλλο που λέει πάλι δεν το κατάλαβα . Βραχυπρόθεσμη διασυνοριακή κίνηση !!!!! Σου λέω φίλε , παίζει και να τον έβγαλε μόνος του τον όρο !!!

Δεν γίνονται τέτοια πράγματα με τους σημερινούς ευρωπαικούς κανόνες . Απλά .

Foititakos είπε...

Για να το λες έτσι θα είναι, δεν ξέρω τίποτα από οικονομικά, οπότε δεν μπορώ να λέω και πολλά.

Πάντως κάτι πρέπει να γίνει με τις οφ σορ, δεν ξέρω.. Να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των κατόχων και των μετόχων, και εάν βρίσκονται εντός Ελλάδας να φορολογούνται κανονικά; Έχεις κάτι να προτείνεις πάνω σε αυτό; Τελικά με το διαχωρισμός και τα προνόμια της εκκλησίας δεν μου είπες... Καλημέρα φίλε μου..

undercover gpr είπε...

Καλημέρα αγαπητέ ,

Κάτι συγκεκριμένο με τις off shore δεν μπορώ να σκεφτώ . Εμπλέκονται τόσες πολλές εθνικές νομοθεσίες που θεωρώ ότι δεν υπάρχει νομική λύση ως προς τον έλεγχο .

Το μόνο δίκαιο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ΜΙΑ ενιαία φορολογία για όλη την Ευρώπη (που τέτοια πράγματα δεν γίνονται λόγω διαφορετικού εθνικού χρέους και δημοσιονομικών) με την προυπόθεση πως οι off shore θα μετατραπούν σε παράνομες αλλά και πάλι δεν ελέγχεται με ΤΙΠΟΤΑ .

Γενικότερα οι off shore ως έννοια φοροδιαφυγής εταιρικών κερδών δεν είναι και ιδιαιτέρως άδικη σε χώρες όπως η δική μας εδώ που τα λέμε , γιατί το κράτος δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα κάλυπταν δίκαια το κόστος του φόρου . Είναι απολύτως άδικη έννοια σχετικά με το κοινωνικό ... καλό σίγουρα . Αλλά αν το δούμε καθαρά επιχειρηματικά ο κάθε μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας σου λέει "εμένα τι μου προσφέρει το κράτος για να του δίνω το 35% των κόπων μου?" . Οπότε θα τα κρύψει .

Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα πάλι δεν είναι στο χέρι μας γιατί αν στο Παναμά π.χ έχουν ειδική νομοθεσία περί απόκρυψης στοιχείων των μετόχων πρέπει να γίνει ειδική διακρατική συμφωνία κτλ κτλ που δεν θα τους συνέφερε με τίποτα γιατί θα έχαναν (η Παναμέζικη κυβέρνηση) πελάτες .

Μόνο σε περίπτωση εισαγγελικής αίτησης γίνονται αποκαλύψεις στοιχείων και όχι πάντα μάλιστα . Δες τι γίνεται ενδεικτικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία . Ακόμα και με αίτηση εισαγγελέα μπορεί να σε γράψουν και να μην δώσουν κανένα στοιχείο ή να χρονοτριβούν επίτηδες . Οπότε όπως καταλαβαίνεις με τις off shore είναι ακόμα πιο περίπλοκο .

Για τα εκκλησιαστικά συμφωνώ απολύτως με τον διαχωρισμό αλλά φίλε μου εδώ είναι Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και η Εκκλησία είναι όπως οι στρατηγοί στην Τουρκία (τεράαααστιο παρακράτος) οπότε το θεωρώ από δύσκολο εώς αδύνατο .

Τελικά ρώτησα σήμερα και επιβεβαίωσα περί κτηματολογίου : θα τα δηλώσουν οι παπάδες αλλά ΔΕΝ θα πληρώσουν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ !!!

Foititakos είπε...

Χο-χο-χο δωράκια δηλάδη... Αυτά είναι φίλε μου. Οι υπόλοιποι διπλοπληρώνουν και αυτοί τίποτα.
Πάντως, τουλάχιστον, θα μάθουμε πόσα έχουν.. ένα από τα πιο μεγάλα μυστήρια στην Ελλάδα.

Ναι, καταλαβαίνω ότι με τις οφ σορ είναι περίπλοκα τα πράγματα.. Μήπως τελικά να οργανωθούν και οι πολίτες και να φτιάξουν οφ σορ, ανά ομάδες; Θα μου πεις ποιος εμπιστεύεται τον φίλο του, απλά πετάω την ιδέα. Αφού δεν μπορείς να πολεμήσεις το σύστημα αλλιώς, το πολεμάς με τα ίδια του τα όπλα.

undercover gpr είπε...

Δε χρειάζεσαι ομάδες . Γνώση μόνο . Ο Βουλγαράκης τι νομίζεις ότι έκανε ?

Παράδειγμα :

Μαζεύεις όλη την οικογένεια .

Αν όλοι μαζί έχετε κάποια οικοπεδάκια και μερικά σπίτια ή γενικότερα ακίνητη περιουσία που ξεπερνάει σε αντικειμενικές τιμές ένα ποσό Χ

Φτιάχνετε μια off shore , μοιράζεστε τις μετοχές αναλόγως (το κόστος δεν ξεπερνάει τα 5.000ευρώ) και της μεταβιβάζετε όλη τη περιουσία .

Αποτέλεσμα : πληρώνετε τους φόρους μεταβιβάσεως και δεν ξαναπληρώνετε ποτέ φόρο ακίνητης περιουσίας παρά ένα φόρο ως και καλά διαχειριστές freal estate .

Όταν , πριν 2-3 χρόνια , το είχα προτείνει στη δική μου οικογένεια και σε μερικές φιλικές με κοιτάγανε σαν εξωγήινο . Όταν βγήκε το θέμα Βουλγαράκη κατάλαβαν ! Τότε ήμουν και πιο πιτσιρικάς και δεν έδιναν πολύ σημασία , κι εγώ δεν το κυνήγησα αλλά πλέον με αυξήσεις αντικειμενικών , φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας , φόρο , φόρο , φόρο , φόρο όλοι ψάχνονται για τέτοια τεχνάσματα .

Θα δεις . Ο Αλογομούρης θα πάθει πατατράκ .

Foititakos είπε...

Ε, ναι, ομάδες εννοώ φιλικές ή οικογενειακές, ανάλογα με ποιους τα πας καλύτερα. Είχαν έρθει κάτι οικογενειακοί φίλοι και τους το έλεγα, αλλά τίποτα. Φοβόντουσαν. Σου λένε, άμα δεν το βλέπω στο όνομα, δεν νοιώθω ασφάλεια. Πάντως μακάρι να το κυνηγήσουν αρκετοί. Θα πέσει πολύ γέλιο έτσι και πετύχει..