17/9/08

Μα καλά που ζουν ??

-
Τελευταία , κάθε φορά που κάθομαι να γράψω κάτι κολλάω . 

Πολιτικώς δεν υπάρχει πραγματικά ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ . 

Σκάνδαλα , ναι . Δημοσκοπήσεις , ναι . Εικόνα , ναι . Επικοινωνία , ναι . 

Πολιτική , όχι . 

Το τραγικό της υπόθεσης , όμως , είναι ότι μέσω των media μένει μια εντύπωση ότι υπάρχει έξαρση πολιτικής δράσης . 

Παγκοσμίως οι εξελίξεις σε γεωπολιτικά και οικονομικά θέματα είναι ραγδαίες . Πρωτοφανείς θα έλεγα . Κι ο λαουτζίκος της Ψωροκώσταινας περί Μάρας ασχολείται . 

Είναι πραγματικά θλιβερή η εικόνα της χώρας πανταχόθεν . Οι υπουργοί ασχολούνται με ότι άλλο εκτός από τη δουλειά τους . (τώρα που το σκέφτομαι αυτό ίσως να ναι και καλό με όλους αυτούς τους άχρηστους) 

Η αντιπολίτευση στο κόσμο της . Το Πασόκ φέρνει πάλι ρητορική τύπου 80's , ο Σύριζα μελετά (ακόμα!!!) το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο διακυβέρνησης , το ΚΚΕ ακόμα μας λέει ότι πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαική Ένωση και το ΛΑΟΣ ... καλά αυτοί είναι τσίρκο έτσι κι αλλιώς . 

Εντωμεταξύ , οι Η.Π.Α κρατικοποιούν μαζικώς καταρρέουσες κραταιές τράπεζες διογκόνωντας υπέρογκα το έλλειμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη τη παγκόσμια οικονομία ενώ παραλλήλως υποκινούν πολεμικό κλίμα σε διάφορες μεριές της Γης . 

Η Ευρώπη παραμένει ένα απαθές πολιτικό έκτρωμα δίχως συγκεκριμένη ρότα , δίχως οικονομική πολιτική στοχευμένη σε θέματα ενίσχυσης του εισοδήματος των καταναλωτών (πως αλλιώς να βγεις από τη κρίση) ,  δίχως να κάνει κάτι για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση ή η γήρανση των πολιτών της . Γενικά η Ευρώπη υπάρχει δεν υπάρχει .

Η Ρωσία συνεχίζει να το παίζει σαν νεόπλουτη οικογένεια που μετακόμισε από το Μπραχάμι στην Εκάλη χωρίς να υπολογίζει κανέναν (συμπεριλαμβανομένων φίλων & εχθρών) ανεβάζοντας 27% τις αμυντικές τους δαπάνες . 

Η Κίνα όσο πενάει ο καιρός θα ξεφουσκώνει , ήδη φαίνεται από τη πτώση ζήτησης πετρελαίου , και η παγκόσμια ανάπτυξη θα καταρεύσει μαζί με την οικονομική ευρρωστία όσων λαών είχαν κάποια άνεση . 

Οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής αναγκάζονται να το παίζουν "τάτσι μήτση κώτση" με τον Πούτιν για να μην τους ρίξει με κανά πραξικόπημα ο Μπους . 

Το Ιράν συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα υπό το βλέμμα του Ισραήλ και των Η.Π.Α και η μέρα που θα γίνει το μπαμ προφανώς δεν αργεί (εκτός κι αν θεωρεί κανείς ότι θα αφήσουν οι Ισραηλινοί να εδραιωθεί καινούργια πυρηνική δύναμη στη περιοχή τους)  

Κι εμείς , διαλοέμπα μέσα μας (αμέ!) , ασχολούμαστε με : υπουργούς μεσίτες-οικόπεδα-παπάδες , Πελέκηδες-Βουλγαράκηδες-off shore , Σάρες-Μάρες-σαχλαμάρες , τα κέφια του πρωθυπουργού και τις εμμονές του Ρουσόπουλου του Ρούλη . 

Ένσταση κύριε πρόεδρε !!! 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο μέσος έλληνας βλέπει ειδήσεις σαν να βλέπει σαπουνόπερα.Σου κάνει εντύπωση πως οι ειδήσεις δεν ασχολούνται σοβαρά με τα φλέγοντα κοινωνικά,πολιτικά,οικονομικά ζητήματα..Ρωτάς αν θέλει ή μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα θέματα ο μέσος θεατής?Αυτός θέλει σκάνδαλα,sex κτλ.Δυστυχώς ούτε ως θεατές έχουμε παιδεία..

undercover gpr είπε...

Ακριβώς όπως τα λες .

Εγώ το λέω απλά Νεοέλληνες , εξού και ο τίτλος του συγκεκριμένου blog ...

samurai είπε...

και η λυση βρισκεται στην συνειδητοποιηση πρωτα
και στην επανασταση μετα

gnik είπε...

Είπες ότι η νέα σαιζόν θα είναι πιο cool…..αλλά δεν σε αφήνει το μικρόβιο !!!!!
Καλό βράδυ :))

undercover gpr είπε...

Καλημέρα ,

Το πα ! Αλήθεια είναι . Συγνώμη δε θα ξαναγίνει !
(χεχεχε) . Πάντως δε μπορείς να πεις , έχω καλμάρει αρκετά . Είναι κι αυτό μια πρόοδος . . .

Αγαπητέ Δον , η επανάσταση είναι πανεύκολο πράγμα (παίρνεις δέκα καλάσνικοφ και αρχίζεις) , η συνειδητοποίηση δε ξέρω πως θα επέλθει !!

samurai είπε...

η συνειδητοποιηση ειναι ολο το ζουμι
το να κανεις επανασταση δε λεει κ τιποτα
στο σαλβαδορ σημερα οι πρωην αριστεροι ανταρτες ειναι σε ενοπλες εταιρειες σεκιουριτυ συναδελφοι μαζι με πρωην παραστρατιωτικους δεξιους κ φυλανε εταιορειες απο συμμοριες που στελεχωνονται
απο παλιους αριστερουσς ανταρτες κ δεξιους παραστρατιωτικους επισης
πριν την επανασταση μαλλον θελει
επαναστατικα σχολεια

undercover gpr είπε...

Στο μόνο που διαφωνούμε είναι πως εάν επέλθει η συνειδητοποίηση δεν θα χρειαστεί επανάσταση ... θα κυλήσει μόνο του πράγμα φυσιολογικά .