4/9/08

Ποδόσφαιρο και συναίσθημα .

-

Λίγη ώρα πριν διάβασα μια συνέντευξη του πρώην προέδρου του Πανιωνίου κ. Τσακίρη στο Sentra FM

Απ' ότι κατάλαβα , και επειδή ξέρω τι τύποι πάνε στα επίσημα του Πανιωνίου , με το που τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στη Ξάνθη του τη πέσανε οι γνωστοί αργόσχολοι "συνταξιούχοι" βρίζοντάς τον . 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο άνθρωπος είχε μαζί του και την κόρη του ! 

Αυτοί λοιπόν οι Νεοέλληνες Νεοσμυρνιώτες με το που είδαν ότι η ομαδάρα τους έχασε έβγαλαν όλο τους τον ταξικό κομπλεξισμό σε έναν , να το θέσω ρεαλιστικά και όχι ταξικά , πατέρα που πήγε στο γήπεδο να δει μπάλα . 

Και βέβαια ο περί ου λόγος πατέρας και κατά πολλούς "σωτήρας" του Πανιωνίου είπε ένα "ρε δε πα' να γ**** που θα κάθομαι να ασχολούμαι με τη σεξουαλική σας ανεπάρκεια"  και παραιτήθηκε . 

Περιγράφω την ιστορία αυτή για να καταλήξω στις πολύ υγιείς και ειλικρινείς κατ'εμέ δηλώσεις που έκανε μετά : 

"Το πρόβλημα υπάρχει με μια μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι βομβαρδίζονται καθημερινώς από τα ΜΜΕ, χωρίς εσείς να απευθύνεστε σε αυτούς, και τους έχετε μάθει να μην μπορούν να πάνε τη επόμενη μέρα στο καφενείο και να αντέχουν το δούλεμα. Δυστυχώς έχουμε μια μεγάλη μερίδα των οπαδών μας, η οποία έχει αποκτήσει νοοτροπία "βαζελογαύρων". 

Για μένα ο Πανιώνιος αν θέλει να έχει τύχη και θέλει να παλέψει με αυτά τα θηρία, πρέπει να έχει φιλάθλους, που να πηγαίνουν στο καφενείο με ψηλά το κεφάλι και ας έχει χάσει η ομάδα.Επέλεξα να δώσω τόσο μεγάλη σημασία, γιατί πιστεύω πως δεν έχουμε τύχη, γιατί είμαστε λίγοι, και εφόσον είμαστε λίγοι πρέπει να φροντίσουμε το γινόμενο ποιότητας αριθμού, να είναι τέτοιο ώστε να μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τους μεγάλους."

Και μετά με αφοπλιστική ειλικρίνεια : 

"Δεν ξεχνάω ποιος είμαι και ποιος ήμουν πριν κάτσω σε αυτή την καρέκλα την οποία άφησα. Ήμουν ένας φίλαθλος ο οποίος έτυχε να έχει λεφτά. Δυστυχώς μπορεί να είμαι και ο πιο πλούσιος Πανιώνιος φίλαθλος κάτι το οποίο είναι τραγικό για τον Πανιώνιο. Μπήκα για να βοηθήσω διότι η προηγούμενη κατάσταση ήταν απογοητευτική για το κόσμο. Βοήθησα όσο μπορούσα, φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω. 

Δεν έχω γνώσεις ούτε μάνατζερ ποδοσφαίρου, ούτε ξέρω από αγοραπωλησίες παικτών.Πιστεύω ότι τρία πράγματα μπορεί να ελέγξει μια διοίκηση. Τα έσοδα της, πόσο αποτελεσματικά ξοδεύει αυτά τα λεφτά, και πόσος οργανωμένος σύλλογος είναι.
"

 Τον Τσακίρη δεν τον ξέρω , ούτε το ποδόσφαιρο μ΄αρέσει ιδιαίτερα . Είμαι όμως Πανιώνιος και δεν μπορώ παρά να επικροτήσω τη στάση του πρώην πια προέδρου. 

Το σημαντικό όμως της υποθέσεως είναι το κοινωνικό μάθημα που βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία : 

Με λίγα λόγια : Το ποδόσφαιρο (όπως και η πολιτική δυστυχώς) για τους άνω των 35 χρόνων και αρκετούς κάτω των 35 χρόνων Νεοέλληνες υποκαθιστά την έλειψη σεξουαλικής πράξης . . .
- 
Update ! ! ! ! 



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ' ό,τι είδα εγώ, ο Πανιώνιος έχει την καλύτερη ομάδα απ' όλους. Μαγική εικόνα το ματς με την Ξάνθη! Πιστεύω ότι η Ξάνθη θα υποβιβαστεί κι ο Πανιώνιος θα κτυπήσει πρωτάθλημα. Ο Λίνεν, που είναι μεγάλος προπονητής και παιδαγωγός, έχει κάνει δυνατή, γρήγορη, τεχνική και, πάνω απ' όλα, "αδελφομένη" ομάδα. Το καλό είναι πως θέλει να αναδειχθεί μέσα από τον Πανιώνιο.

Φέτος είμαι Πανιώνιος! Ειλικρινά πιστεύω ότι θα κτυπήσει πρωτάθλημα, με Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ. Μ' άρεσε πολύ που ο Ρεκόμπα προτίμησε το φιλαράκι του τον Χούτο, παρά τα πιο πολλά φράγκα και το ηχηρό όνομα μιας πολύ καλής ευρωπαϊκής ομάδας.

Γούσταρα και τον Λίνεν σαν ποδοσφαιριστή, λόγω εμφάνισης (μακρύ μαλλί) και πολιτικών πεποιθήσεων (άκρα Αριστερά στην ...Γερμανία), οπότε τώρα χαίρομαι που βλέπω ότι τα καταφέρνει και σαν προπονητής.

Ιδιαίτερη σημασία δίνω, σημειολογικά, και στο ότι ο Ρεκόμπα είναι ωραία φατσούλα και γελαστό παιδί!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, λοιπόν!

ΥΓ. Ο Τσακίρης, κύριος, όπως πρέπει να είναι οι μάγκες. Μερικά πράγματα δεν συγχωρούνται. Τι παράδειγμα θα έδινε αλλιώς στην κόρη του; Ότι σαν μας φτύνουν κάνουμε πως βρέχει;

undercover gpr είπε...

Νήπιε γέροντα ,

παρόλο που δεν ξέρω και πολλά από ποδόσφαιρο με ξαφνιάζει ιδιαιτέρως η άποψή σου περί πρωταθλήματος αν και με τιμά περισσότερο που με επισκέπτεσαι .

Πρωτάθλημα ο Πανιώνιος ? Μήπως και κυβέρνηση η Αλέκα χεχεχε ?

Θα συμφωνήσω απολύτως όμως με τη κριτική σου για τον Λίνεν . Παρόλο που πριν έρθει δεν τον ήξερα , τα όσα έχει κάνει στην ομάδα δείχνουν ότι πρόκειται όντως για παιδαγωγό που εκτός από καλούς μπαλαδόρους με τακτική προσθέτει στα άτομα και άρα στην ομάδα μια αύρα ομαδικής (ας το πούμε) κοινοκτημοσύνης !

Τύπου : "ένας για όλους και όλοι για έναν" και αυτό είναι που με έκανε να τον προσέξω .

Επίσης θεωρώ ότι οι μικροί παίκτες πλέον μπορούν και μιλάνε στα ΜΜΕ άρα και στο κόσμο ως ολοκληρωμένοι χαρακτήρες που δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς πειρασμούς .