13/5/09

Τα παρατράγουδα της ανευθυνότητας.

-
Η απόφαση του Κ.Κ να κλείσει τη βουλή , ένα μήνα πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία , επικοινωνιακά και στρατηγικά έχει σίγουρα κάποιες σκοπιμότητες οι οποίες ή θα του βγουν ή όχι .

Αυτό είναι το ένα σκέλος των συνεπειών της σχετικής απόφασης και αφορά αποκλειστικά και μόνο τους μουρόχαυλους οπαδούς των δυο κυβερνητικών παρατάξεων οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τι επιχείρημα θα χρησιμοποιήσει ο Τράγκας και η Μακρή στα δελτία για να μπορούν να τα επικαλεστούν (αλλιώς ούτε φωνήεν δεν μπορούν να αρθρώσουν οι περισσότεροι μπετόβλακες) στο καφενείο...


Για τους πιο σοβαρούς πολίτες όμως οι οποίοι έχουν καταλάβει το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει καταπέσει η χώρα υπάρχει κι ένα άλλο σκέλος συνεπειών πολύ πιο επώδυνο από τις επικοινωνιακές ατζέντες του κάθε Κ.Κ .


Έλεγα χθες σ'ένα σχόλιο στο φίλο gnik ότι προσπαθώ να κάνω μια μίνι έρευνα για τις νομοθετικές συνέπειες του κλεισίματος της βουλής αλλά τελικά δεν χρειάσθηκε παρά να googlαρω λίγο και να βρω σχετικά δημοσιεύματα (που να τρέχεις τώρα με έρευνες και ιστορίες) .


Δείτε λοιπόν τι νομοσχέδια αναβάλονται για μετά τις 20 Ιουνίου :


- Νομοσχέδιο για την αδειοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων τουριστικών καταλυμάτων.


Αν το νομοσχέδιο καθυστερήσει να ψηφιστεί τότε οι επιχειρήσεις, λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας, κινδυνεύουν να μην αδειοδοτηθούν τη θερμή τουριστική περίοδο, ενώ όσες από τις επιχειρήσεις δε νομιμοποιηθούν έγκαιρα κινδυνεύουν να «σφραγιστούν» από το δημόσιο.


- Νομοθετική ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια που αφορά στην παροχή εγγύησης του Δημοσίου για το 25% της εμπορικής αξίας τους που δεν χορηγείται από τις τράπεζες.


Αν και ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου επιχειρεί να στείλει μήνυμα προς τις τράπεζες για να αποδεχθούν το μέτρο πριν από την ψήφιση του!!!! Και οι τράπεζες όπως πάντα θα πουν "τι είπατε κ.Γιάννη μας?Βεβαίως κ.Γιάννη μας.Ότι θέλετε κ.Γιάννη μας."... Εδώ ου΄τε το ΣτΕ δεν ακούνε οι αθεόφοβοι το Γιαννάκη θα ακούσουν?Άκου δω επιχείρημα που βγάζουν από το ΥΠ.ΟΙ.Ο!!


- Η σοβαρότερη όμως συνέπεια κατά την άποψή μου είναι οι επιπλοκές που λέγεται ότι θα επιφέρει το κλείσιμο της βουλής στο δεύτερο σκέλος του Τ.Ε.Μ.Π.Ε


Έδωσαν που έδωσαν σε φιλαράκους τους και σε επιχειρήσεις που δεν τα πολυχρειάζονταν 350.000 χιλιάρικα. Άφησαν που άφησαν έξω από το Τ.Ε.Μ.Π.Ε Νο1 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν ζωτική ανάγκη από τέτοιου είδους επιδοτούμενες χρηματοδοτήσεις . Άντε να πω οκ , κατάλαβαν τη βλακεία τους και ξεκίνησαν , υποτίθεται , να τη διορθώσουν . Μμμ , μετά τις 20 Ιουνίου κύριε μικρομαγαζάτορα κι άμα σ΄αρέσει , αν μέχρι τότε κλείσεις δεν πειράζει εμείς θα έχουμε μειώσει τη διαφορά από το Πασόκ οπότε χεστήκαμε για σένα και το σκατομικρομάγαζό σου .


- Το νομοσχέδιο των ημιυπαίθριων που υποτίθεται θα έσωνε τα κρατικά έσοδα.


Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω ότι οι στόχοι των εσόδων που έχουν προϋπολογίσει οι φωστήρες μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται επί τις εκατό σε αρνητικό πρόσημο.Και οι του Δ.Ν.Τ ήρθαν για απογραφή...Ουπς


- Τέλος , για κερασάκι , παγώνουν οι αλλαγές στη κλίμακα του ΕΚΑΣ άρα και οι αυξήσεις σε επιδόματα και συντάξεις που αφορούν 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους !


Ψήφιζε γέρο κι εμείς δουλεύουμε για σένα...


Ούστ κοπρόσκυλα.


Πηγές : Ελευθεροτυπία , Capital

-

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φωτογραφία!

archaeopteryx είπε...

Σε αυτό με το ΤΕΜΠΕ μπορεί να έχεις πολύ δίκιο. Ξέρω αρκετούς που πανηγυρίζουν που το πήραν και άλλους τόσους που είχαν κάνει έργο του 2009 να το πάρουν...

undercover gpr είπε...

Τα ξέρω από μέσα τα του ΤΕΜΠΜΕ αρχαίε , κι όταν λέω από μέσα εννοώ μέσα από τα Business Centers των τραπεζών (των τεσσάρων που συνεργάζομαι εγώ τουλάχιστον) , πριν συμφωνήσουν για την εγγύηση του 25% οι αιτήσεις απορρίπτονταν σωρηδόν εκτός των "ειδικών περιπτώσεων" . Μόνο τους 2-3 τελευταίους μήνες (όπου και συμφώνησαν να πέσει η εγγύηση της τράπεζας στο 15% νομίζω) λειτούργησαν κανονικά και από αυτές τις αιτήσεις πολύ λίγες πρόλαβαν να εγκριθούν και τελικά να χρηματοδοτηθούν .

Ο νοών...νοείτω είπε...

Το θέμα με το ΤΕΜΠΕ το έζησα και εγώ με τρεις τράπεζες. Στην αρχή καθαρό νταβαντζιλίκι.
Στη συνέχεια ολίγον από νταβατζιλίκι.
Τώρα που έπεσαν τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις, και ξεκίνησαν πάλι διαφημίσεις προς άγραν μετρητών, θα δούμε μία από τα ίδια. Στο εγκρίνω αλλά θα αφήσεις και ένα σεβαστό ποσό σε καταθετικό λογαριασμό.
Πρώτη φορά βλέπω Υπουργό Οικονομικών να λέει από την τηλεόραση ότι το μέτρο της εγγύησης του 25%, ισχύει από την στιγμή που το εξήγγειλε.
Θα πηγαίνεις λοιπόν στη τράπεζα και μαζί με τα δικαιολογητικά θα προσκομίζεις και ένα DVD, με τις δηλώσεις του Υπουργού.
Και μετά θα παίρνεις........

undercover gpr είπε...

...από τα τρια το μακρύτερο , έτσι είναι . Πάντως φίλε νοών...νοείτω αν ενδιαφέρεσαι για φθηνή χρηματοδότηση υπάρχει και το πρόγραμμα της ΕΤΕ (ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων) που είναι χίλιες φορές καλύτερο από το ΤΕΜΠΜΕ (και περισσότερα λεφτά).

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αδελφέ, θα μπορούσες να με διαφωτίσεις λίγο για ΕΤΕ;

Ο νοών...νοείτω είπε...

Από ότι είδα βρίσκεται στη λίστα της διάσκεψης της Μπίλντεμπεργ, και ο Μέϊνσταντ, ο πρόεδρός της.
Μήπως να πήγαινα από Βουλιαγμένη κατ' ευθείαν;

Ανώνυμος είπε...

Tha sou pw ti deutera file pou tha sta pw pio swsta , auti ti stigmi liazomai se nisaki kai den eimai se katalilo mood xaxaxa . Gpr

gnik είπε...

@gpr
Για λέγε με ενδιαφέρει και εμένα το ΕΤΕ

-Κεφαλονιά πάλι ?? Πάντως σήμερα Κυριακή δεν λέει προς τα εδώ από ήλιο.
Έχει χουμούχλα.!!!

undercover gpr είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ η Κεφαλονιά πέφτει λίγο μακρυά για σ/κ οπότε προτίμησα μια ήρεμη (και πραγματικά πανέμορφη όταν δεν έχει κόσμο) Μύκονο .

Και τώρα που το σκέφτομαι την Κυριακή είχε όντως κι εκεί συννεφιά