-
Αναστήθηκε ο παρακρατικός μηχανισμός ή οι τρομοκράτες προχωρούν με την ζυγαριά της δικαιοσύνης ανά χείρας ?
Το ερώτημα αυτό με τυρανάει από τη στιγμή που το διάβασα στο antinews και ομολογώ πως ότι συνδυασμούς σκέψεων έχω φέρει στο μυαλό μου μέχρι τώρα η πιθανότητα του σεναρίου των ακριβοδίκαιων τρομοκρατών που αποδίδουν δικαιοσύνη βάση του λαϊκού αισθήματος όλο και απομακρύνεται .
Το βασικό ερώτημα : Απόπειρα εκφοβισμού (για στόματα ερμητικά κλειστά) ή λαϊκή οργή ?
Απ' όποια πλευρά και να το δεις πάντως η ελληνική κοινωνία πάσχει πάνω απ' όλα στο τομέα της διάκρισης των βασικών εξουσιών ενός δημοκρατικού πολιτεύματος .
Τα τσιτάτα περί του άψογου θεσμικού και νομικού πλαισίου της χώρας που όμως δεν εφαρμόζεται τα αφήνω για τους δημοσιογράφους που πολεμάνε για την διατήρηση και επέκταση του οικονομικού κατεστημένου με νύχια και με δόντια .
Η ουσία , και πηγή όλων των δεινών , είναι η ακυρωτική για το δημοκρατικό μας πολίτευμα σύμπνοια και σύμπραξη των εκτελεστικών,νομοθετικών και δικαστικών εξουσιών .
Από που δηλαδή προέρχονται τα φαινόμενα ανισονομίας , διαφθοράς και ατιμωρησίας ? Από το διεφθαρμένο DNA μας όπως νομίζουν μερικοί μηδενιστές ?
Για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν μπορεί να οργανωθεί θεσμικά όπως τα ανεπτυγμένα κράτη όπως π.χ η Αγγλία που κλυδωνίζεται αυτό το καιρό για χρηματικά ποσά που σε εμάς εδώ φαντάζουν pocket money ?
Τα φαινόμενα διαφθοράς και ανισονομίας είναι συνέπειες της ατιμωρησίας , η οποία πηγάζει από την αγαστή συνεργασία εκτελεστικής , νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας . Period .
Προσωπικά πιστεύω πως η μαφία που ονομάζεται οικονομικοπολιτική ελίτ δεν είναι δυνατόν να εξαληφθεί ούτε καν να εκδιωχθεί (όπως και πουθενά στο κόσμο διαχρονικά) . Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι να μειωθεί η δύναμη της και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του θεσμικού/πολιτειακού εκφοβισμού .
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που ουσιαστικά φροντίζουν ούτως ώστε η νομοθετική εξουσία να μην κατοχυρώνει θεσμικά τον διαχωρισμό των εξουσιών ούτως ώστε να εκφοβίσει , όσο γίνεται , τους αθεόφοβους φορείς διαφθοράς ?
Μήπως οι ίδιοι που ψηφίζουν και αναδυκνείουν την νομοθετική εξουσία ?
Λέω μήπως...
-
Ο ασθενής κορονοφορέας της λογικής
-
Η ιδεολογική φαντασίωση των τεχνοκρατικών κοινωνιών μας είναι πως οι
δημόσιες αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα την επιστημονική γνώση. Γι’αυτή τη
γνώση έχει...
Πριν από 4 χρόνια
9 σχόλια:
Κάποτε είχα γράψει, λίγο αστεία λίγο σοβαρά, μια "διακήρυξη". Στο ίδιο είχα καταλήξει. Το πορόβλημα είναι ότι βασικά δεν έχουμε "δημοκρατική παράδοση". Τα περί Έλληνα που δεν αντέχει ζυγό είναι μύθος, και έχουμε στο έπακρο την συγκέντρωση νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας σε ΕΝΑ άτομο που είναι καθ'υπόδειξη και δέσμιο 3-4 τσιφλικάδων και που αν έχει και κουσούρι και είναι εκβιαζόμενος... τότε τρέχα γύρευε.
Αυτά τα λυπηρά φίλε greek political review και η λέξη ΜΠΟΧΑ είναι η μόνη που εκφράζει την πραγματικότητα, και λυπάμαι, δεν υπάρχει καμία ποιήση η φαντασίωση για να την απομακρύνει.
Όσο και εάν ισχύει η κριτική που γίνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι σαν πολίτες δεν μπορούμε να ωριμάσουμε και να απαιτήσουμε μια άλλη πορεία. Ευθύνη έχουμε όλοι. Και εάν δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα το καθεστώς, μπορούμε να δείξουμε ότι κάποιοι διαφωνούν και αναλαμβάνουν το κόστος διακινδύνευσης.
Μπόχα φίλε αμμοδύτη δε λες τίποτα .
Αλλά αδέρφια , πλέον ζούμε σε μια εποχή όπου κανένας (πλην ελαχίστων) δεν μπορεί να επικαλείται την μη γνώση.
Οι ευθύνες , λοιπόν , σαφώς και πέφτουν σε όλους αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία κανείς δεν έχει το προνόμιο να πει με ξεγέλασαν .
Οι αιτίες λοιπόν , κατά την γνώμη μου , αυτής της πολιτικής σήψης που ζούμε ξεπερνούν πια την λανθασμένη επιλογή και περνάνε σε πλαίσια συνειδητής επιλογής αυτής της άθλιας ποιότητας ζωής (τουλάχιστον εσύ μποτίλια ζεις , αν μη τι άλλο , σε αστικό παράδεισο) .
Η αίσθηση μου είναι πως όσο περνάει ο καιρός η κοινωνία όλο και θα απομακρύνεται από την προσπάθεια να πάρει την μοίρα στα χέρια της αφήνοντάς την σε χέρια απόμακρα προς αυτήν .
Δεν ελπίζω πια σε αλλαγή από αυτήν την χώρα τουλάχιστον για τον δικό μου τον καιρό (και σημειωτέον είμαι νέος) αλλά φίλε μποτίλια τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να προσπαθώ έστω και το ελάχιστο με όποιο κόστος .
Αυτό που επιτελείται με άρθρα σαν και αυτό, είναι και το ζητούμενο.
Η μακρόχρονη πορεία προς στην σήψη και την μπόχα που αναδύει, δεν μπορεί να γιατρευθεί με πεννικιλίνη και αντιβιοτικά ευρέως φάσματος μέσα σε λίγες στιγμές.
Επειδή δεν θεωρώ ότι ενυπάρχει το αυτοάνοσο αλλά αντίθετα πιστεύω ότι πέραν των φαρμάκων που δεν πρόκειται ποτέ να χορηγήσει ο παθολόγος/εξουσία, η ομοιπαθητική μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, προσπερνάω το πρώτο μισό της τελευταίας σου πρότασης, και ακουμπάω στο δεύτερο μισό.
Δεν το λέω ελαφρά τη καρδία αυτό το τελευταίο αλλά είναι ρεαλισμός , ο κόσμος έχει αλλάξει εδώ . Και η χρονική διάρκεια της αλλαγής του διήρκησε περί τα 20-30 χρόνια .
Βάλε άλλα τόσα λοιπόν για να διορθωθεί και να βρει το σθένος να απαιτήσει τα αυτονόητα.
Εγώ τότε θα είμαι γέρος και απλά θα θαυμάζω (κι αν είμαι τυχερός ίσως και να προτρέπω ή να συμβουλεύω) .
Τι να πω ? Μακάρι γιατί αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο , το απαισιόδοξο ας μην το περιγράψω γιατί θα ψυχοπλακωθώ και έρχεται και σ/κ .
Τις καλησπέρες μου φίλε.
gpr
"Βάλε άλλα τόσα λοιπόν για να διορθωθεί και να βρει το σθένος να απαιτήσει τα αυτονόητα."
Είναι πολύ πιθανό να είναι πολύ λιγότερα από 20 χρόνια, λόγω και της ταχύτατης εξάπλωσης του διαδικτύου και της μπλογκόσφαιρας. Σε αυτό συνεισφέρετε όλοι εσείς με τα πολύ αξιόλογα μπλογκ που διατηρείτε. Keep up the good work!
"Η αίσθηση μου είναι πως όσο περνάει ο καιρός η κοινωνία όλο και θα απομακρύνεται από την προσπάθεια να πάρει την μοίρα στα χέρια της αφήνοντάς την σε χέρια απόμακρα προς αυτήν ". Ετσι, φαίνεται εκτός και άν χειραφετηθεί ο ελληνικός λαός. Τα τελευταία 20-30 χρόνια είχαμε σημαντικές εξελίξεις προς το πολύ χειρότερο, τόσο πλανητικά, όσο ιδίως στον τόπο μας. Πολλά σωστά γράφεις και σωστά συλλογάσαι.
Εγώ κατέληξα λοιπόν, ότι η ευθύνη για το χάλι μας ανήκει αποκλειστικά στο τμήμα του πληθυσμού που έχει γνώση και συναίσθηση της κατάστασης. Ο υπόλοιπος κόσμος έδωσε το παρών στα προσκλητήρια, αλλά οι ηγεσίες υπήρξαν πάντοτε "λίγες", τουλάχιστον. Σ' αυτούς τους γνώστες λοιπόν που έχουν και το μεγάλο μέρος της ευθύνης για ανάκαμψη θα πρέπει κανείς να ψάξει το πως και το γιατί.
Συγκεκριμμένα με μιά πρώτη ματιά θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί είναι, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟ μέχρι τα κορυφαία πολιτικά στελέχη, τόσο πιά, καβαλημένα καλάμια, κάλπικοι, παραδόπιστοι, ασόβαροι, φοβισμένοι, ασπόνδυλοι, ημιμαθείς, φθονεροί, ατομιστές, ανοργάνωτοι και ανίκανοι να διοικήσουν, υποκριτές, ανασφαλείς, εθελόδουλοι, ξενομανεις, αναξιοπρεπείς, ρουφιάνοι κλπ κλπ .
Εννοείται πως είναι όλα αυτά πολύ περισσότερο από τους αντίστοιχους παράγοντες από άλλες κοινωνίες. Γιατί δεν είναι τόσο ξεφτιλισμένοι, τόσο καραγκιόζηδες οι άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, ιταλοί, αμερικάνοι, γερμανοί και ρώσοι μικροί και μεγάλοι εργάτες του πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών. Η μήπως είναι ιδέα μου ?
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους.
george φίλε μου , να σαι καλά για τα καλά σου λόγια , μακάρι να συμβάλει το νετ προς τα εκεί αλλά απ' ότι βλέπω μέχρι τώρα η χρήση του από την συντριπτική πλειοψηφία έχει ως αποτέλεσμα αυτό που φοβάμαι εγώ (περισσότερη αποξένωση,μασημένη τροφή και καθόλου ανάπτυξη πνεύματος).Θα δούμε πως θα πάει και μετά από καμιά 10αριά χρόνια θα μπορούμε να κρίνουμε πιο εμπεριστατωμένα.
@ ανώνυμε φίλε ,
άμα δεις λίγο πιο κάτω στο "Οι ηγέτες ψόφησαν , οι σωτήρες αναστήθηκαν..." γράφω ακριβώς αυτό που λες κι εσύ για "το τμήμα του πληθυσμού που έχει γνώση και συναίσθηση της κατάστασης"
το γιατί έχει να κάνει με ιστορικούς κυρίως λόγους χειραφέτησης της κοινωνίας με ευθύνη και της ιδίας (με υπαιτιότητα και του γεωπολιτικού σημείου που βρίσκεται η χώρα).
θέλουμε δε θέλουμε η κοινωνία μας είναι σάπια απ' όλες τις μπάντες.
Νομίζω δυστυχώς η κουτοπονηριά η τεμπελιά και η μόνιμη αναζήτηση προστάτη είναι στο DNA και σέρνουν μαζί τους το θανάσιμο αμάρτημα της γελοιότητας.
Ναι εμείς διαλέγουμε τους ηγέτες που θα μας "βολέψουν", αν δεν διαλέγαμε με οικογενιακά συμφεροντολογικά κριτήρια θα υπήρχε πολιτική, τώρα δεν υπάρχει.
Αλλά πρέπει να δεις το πρόβλημα για να το αναγνωρίσεις. Όσοι έχουν δουλέψει στο εξωτερικό ξέρουν ότι εδώ είναι η μόνη χώρα που αν κάνεις καλή δουλειά σε διώχνουν ή σε υποβιβάζουν - φθόνος? φόβος μην χρειαστεί ο διπλανός να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια? ότι και να είναι υπάρχει από την ίδρυση της δημοκρατίας της Αθήνας, πρέπει να είμαστε το μόνο έθνος που σκότωσε ή εξόρισε όλους τους μεγάλους άνδρες του και μετά που πεθάναν απαιτούν οι άλλοι να τους τιμούν και να τους σέβονται γιατί είναι απόγονοι αυτών των "μεγάλων"
Δημοσίευση σχολίου