31/5/09

Της οικονομικής κρίσης το κάγκελο...

-
Όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται με τις Ευρωεκλογές με τις χιλιάδες τόνους μελάνης (και κλικ) που χύνονται εις τον αγώνα της αποκάλυψης της "αλήθειας" είναι πολύ αστείο.

Με τις ευρωεκλογές λοιπόν ασχολούνται κάποιοι λίγοι που τους εξαπάτησαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει περίπτωση η Πολιτική και δη η Ευρωπαϊκή να έχει σημασία για το μέλλον αυτής της χώρας και μερικοί πολλοί που ζουν από αυτό .

Παίξτε μόνοι σας .

Θεωρώ την οικονομία καλύτερο όπλο από το πολιτικό μας σύστημα για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα .

Η οποία οικονομία , λέει , υπόκειται φθορές από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον .

Μπούρδες .

Οι φθορές προήλθαν λόγω τριών , μόνο , παραγόντων .

Παράγων Νο1 :
Η ηλίθια κυβέρνηση που φοβούμενη τα διεθνή ΜΜΕ σταμάτησε τις πληρωμές σε όποιον χρωστούσε

Παράγων Νο2 :
Οι ηλίθιες τράπεζες που παρόλο που δεν ήταν εκτεθειμένες σε τοξικά προϊόντα (άρα και σε διαγραφή κεφαλαίων από την περιουσία τους) φοβήθηκαν τις επενδύσεις τους εκτός Ελλάδος και έκοψαν την χρηματοδότηση στον παράγοντα που τις κάνει ικανές να επενδύουν εκτός Ελλάδος . Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Παράγων Νο3 :
Τα ελληνικά ΜΜΕ που δημιούργησαν ένα παπαγαλακίσιο κλίμα άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα ακόμα κι ο κυρ-Μήτσος να το σκέφτεται να πάρει παγωτό στο εγγονάκι του.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες ευθύνονται για την κρίση που περνάμε στην Ελλάδα , κι όποιος σας πει τίποτα περί διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών...

Μπεεεεε

2 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά η κρίση δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας και, αν στην Ελλάδα είναι "α λα Γκρεκ" είναι επειδή όλα είναι διοικητικά ελεγχόμενα και υπάρχει (ακόμα) μαύρο χρήμα που κυκλοφορέι είτε από τα στρώματα είτα από τα νησάκια οφσορ...

Από εκεί και περα, οι ακάλυπτες είναι πραγματικότητα, η πτώση της μοναδικής αν και βλακώδους ατμομηχανής, της οικοδομής, πραγματική στο -30 ή 40%, πολλοί σιωπηλά έξαντλούντ ο 2% των απολύσεων τον μήνα, οι πολλοί αλλοδαποί... Οι εργαζόμενοι στην επαρχία είναι πίσω στα χωριά τους.

Μπορεί να είμαι απαισιόδοξη Κασσάνδρα, αλλά περιμένω τον Δεκέμβριο του 09 να είναι χειρότερος από αυτόν του 08.

Το καρτέλ των τραπέζών ταρακουνήθηκε και γιατί έχω την εντύπωση ότι έκαναν νταντά τον Αράπογλου να είναι φρόνιμος?

undercover gpr είπε...

Καλημέρα ,

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει ούτε με οφσορ ούτε με τρόπο διοίκησης .

Οι ακάλυπτες εκτινάχθηκαν για δυο λόγους κατά την άποψή μου.

1.Έκοψαν οι τράπεζες τα "ανοιχτά" από τους μικρομεσαίους φοβούμενες λουκέτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα.

2.Η λογική του Έλληνα παγαπόντη "έλα μωρέ πες τους ότι υπάρχει κρίση κι ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε" (φαντάσου ότι πέρα από τους μικρομεσαίους που έχω πελάτες ακόμα και η Λάρκο έχει σταματήσει να μας πληρώνει!!).

Η οικοδομή πέφτει γιατί αφενός ο κόσμος είναι σε στάση αναμονής περιμένοντας να πέσουν οι τιμές αφετέρου οι τράπεζες έχουν σκληρήνει τους όρους έγκρισης των στεγαστικών.

Οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων οι οποίοι όμως δεν έχουν να κάνουν με πτώση τζίρου π.χ λόγω οικονομικής κρίσης αλλά λόγω έλλειψης ρευστού για να πληρώσουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους τους.

Τα αποτελέσματα που ζούμε στην Ελλάδα είναι ίδια με αυτά που ζουν και στο εξωτερικό αλλά η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα τα δημιουργήσαμε μόνοι μας ενώ στην Ισπανία π.χ τα εισήγαγε η κρίση.

Το 2010 σαφώς και θα είναι χειρότερο αλλά όχι για αυτούς που "φαίνονται" στην οικονομική ζωή της χώρας.Θα χειροτερέψει για τους πολύ μικρούς και για αυτούς που είχαν προβλήματα που έκρυβαν κάτω από το χαλί.

Οι μεγάλοι θα έχουν αύξηση κερδών (πιστεύω) ενώ οι νοικοκύρηδες μεσαίοι ίσως και να βγουν κερδισμένοι μαρκοπρόθεσμα λόγω λουκέτων ανταγωνιστών τους.

Υ.Γ Όντως τον κάνανε ντα τον Αράπογλου στην αρχή γιατί τους έπαιρνε την πελατεία , στην ουσία όμως ο Προβόπουλος "τα άκουσε"...