12/5/09

Back to reality

-
Παρασκευή 8 Μάη ώρα 11:45 κι εγώ κάνω βόλτες στο Ελ.Βελ. περιμένοντας την πτήση μου για Παρίσι αναλογιζόμενος την ευφορία της αποχής από την Ελληνική (και ειδικά την πολιτική πραγματικότητα) έστω και για το weekend.

Δευτέρα 11 Μάη ώρα 23:50 , φτάνω στην Αθήνα , πάω σπίτι , ανοίγω το laptop κι αρχίζω το σέρφινγκ στα αγαπημένα πολιτικά μπλογκς για update.

Της πόπης το κάγκελο στο Ελλαδιστάν !

"Εκτοπή , εκτοπή!" οι οσίες , ψευδές , πρασινοπαρθένες ,

"Δεν κουκουλώνουμε!" οι ερασιτέχνες κλέφτες ,

Το τι γέλιο έκανα δεν περιγράφεται (συνέβαλε και η εισαγόμενη παριζιάνικη ευφορία) !

Επί της ουσίας τώρα θα συμφωνήσω με τον Τετράδη της Ελευθεροτυπίας ο οποίος λέει στην Δευτεριάτικη στήλη του Δεύτερη Πέννα :

"ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Συνόδου της Βουλής πραγματικά οδηγεί σε παραγραφή κάθε ποινική ευθύνη υπουργών για τις υποθέσεις Γερμανός, Βατοπέδιο, ομόλογα και για όποια άλλη υπόθεση της περιόδου 2004-2007. Αυτές, όμως, οι ευθύνες, όπως είπαμε παραπάνω, δεν θα ελέγχονταν ποτέ. Η Βουλή, όπως έχω γράψει επανειλημμένως, εκτός από τις υποθέσεις καλαμποκιού και Ανδρέα Παπανδρέου, έχει οδηγήσει στο αρχείο και στο σκοτάδι 134 άλλες από το 1974 και δώθε.

Εχει αποδειχτεί ένα πλυντήριο, ένα κουκουλωτήριο, ένας κάλαθος αχρήστων μάλλον παρά ένα Σώμα διαφάνειας και αποκάλυψης της αλήθειας.

ΜΕ ΤΗΝ κίνησή του, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός ανέτρεψε το μέχρι σήμερα πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, όπου εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο πρωταγωνιστούν τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία, επιβάλλοντας μια ιδιόμορφη σιωπή: Δεν λειτουργεί η Βουλή, δεν έχει διαρκές νομοθετικό βήμα το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστεί, ελέγχοντας και καταγγέλλοντας.

Ο Καραμανλής, από την Παρασκευή το βράδυ μετατράπηκε από δεύτερο και απολογούμενο σε οδηγό της πολιτικής ατζέντας. Η φράση του χτες στη Θεσσαλονίκη «για να γίνει ο προεκλογικός αγώνας με όρους πολιτικής» σημαίνει αυτό ακριβώς: Εγώ καθορίζω τώρα τη θεματογραφία.

Η ΚΙΝΗΣΗ του Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή αιφνιδίως μπορεί να είναι ευφυής στον πόλεμο τακτικής, αλλά δεν είναι ευφυής στον αγώνα για χρηστή διακυβέρνηση.

Η χώρα έχει ανάγκη από ευφυείς κινήσεις για κάθαρση του νοσηρού πολιτικοοικονομικού αποστήματος, το οποίο απομυζά εδώ και χρόνια το μεδούλι της ελληνικής οικονομίας και τη δυναμική των εργαζόμενων.

Η χώρα έχει ανάγκη από το ξερίζωμα αυτών των ανθρώπων και της νοοτροπίας τους που διέπει τον ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματική δικαιοσύνη και εξαφάνιση της κοροϊδίας, που υφίσταται καθημερινά ο λαός από κρατικούς υπαλλήλους, πολιτικούς και κεφαλαιούχους.

Τίποτε απ' όλα αυτά δεν θεμελιώνει η κίνηση του Καραμανλή. Αντιθέτως, διαιωνίζει το διεφθαρμένο κράτος, που ο ίδιος υποσχόταν ότι θα επανιδρύσει.

Η ΒΟΥΛΗ πράγματι πρέπει να κλείσει. Αλλά, για να έρθει στη θέση της μια Βουλή που να προτάσσει τα συμφέροντα του λαού. Μια τέτοια, όμως, Βουλή μόνο ο λαός μπορεί να την κλείσει και την ανοίξει."

Μέχρι λοιπόν να καταλάβει ο "ουγκ" λαός μας ότι αυτός ανοιγοκλείνει την κάνουλα καληνύχτα μας και καλή μας τύχη...

-

4 σχόλια:

gnik είπε...

Πάλι έξω......τυχεράκια.

Ας ελπίσουμε ότι με τόση βρώμα που έσκασε θα είναι λίγο δυσκολότερες στο μέλλον οι μίζες......λέω τώρα:))))

undercover gpr είπε...

"Σύνορα η αγάπη δεν κοιτάει...λα λα λα λα λα"...

Εσύ λες αλλά οι off shores άλλα λένε...εγώ το χω πάρει απόφαση αγαπητέ δεν νοείται κρατική προμήθεια δίχως μίζα από εποχής Μάρσαλ τελεία και παύλα.Μόνο η δημοσιοποίηση στο ίντερνετ όλων των προμηθειών θα μας σώσει αλλά εδώ καλά καλά δεν έχει μηχανογραφηθεί το Ρουφ για τις στρατιωτικές μεταθέσεις...χαχαχα

Μπορντέλο φίλε μου (κάνω μίνι έρευνα γιατί ετοιμάζω κείμενο με τις οικονομικές επιπτώσεις του κλεισίματος της βουλής και μου χει φύγει το κεφάλι με αυτά που βρίσκω αδερφέ , ούτε το 2ο ΤΕΜΠΜΕ δεν πέρασαν οι αχρείοι πριν την κλείσουν)

Ο νοών...νοείτω είπε...

Φίλε καλημέρα,
Όσον αφορά την ανάρτηση δεν έχω να προσθέσω κάτι. Τα λες μία χαρά.
Απλά αναζητείται ο λαός που θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες (και εννοώ την ψήφο).
Όσον αφορά αυτό που γράφεις για την μικρή έρευνα, περιμένω εναγωνίως την παρουσίασή της.
Συνέχισε την εξαίρετη εργασία.

undercover gpr είπε...

Καλημέρα αδερφέ , μόλις το ανέβασα το κειμενάκι , τελικά την είχαν κάνει κι άλλοι την έρευνα κι έτσι μου ρθε κουτί γιατί εγώ από πηγές πάσχω .

Αυτός ο λαός που αναζητάς όμως φίλε μου έχει εξαφανιστεί εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια , ο τωρινός είναι μόνο φρου φρου , αρώματα και ...BMW με χαμηλό τέλος κυκλοφορίας