19/3/09

ΠΕΜΠΤΗ πέννα

-
Πίτσες μπλε

Η κρίση που μαστίζει την κοινωνία της κατανάλωσης γεννήθηκε από την απατεωνιά, που εφηύρε και διέσπειρε το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα για να πλουτίζει γρήγορα το ίδιο και οι απανταχού του κόσμου κεφαλαιούχοι, επενδυτές και κερδοσκόποι.

Τα κουρελόχαρτα αυτής της απατεωνιάς γέμισαν κάποια στιγμή τα ταμεία κρατών και οργανισμών, που πλήρωσαν και πληρώνουν αυτή την απάτη.

Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και στο εμπόριο της κατανάλωσης πληρώνουν επίσης το τίμημα αυτού του συνδυασμού: Μιας κοινωνίας που στηρίζει την ύπαρξή της στη διαρκή αγορά και στο διαρκές κέρδος. Ως εδώ τα πράγματα αφορούν την παγκόσμια κρίση και τις επιπτώσεις της, που αφήνουν μέχρι στιγμής με σχετικώς ελαφρά τραύματα τις ελληνικές τράπεζες και τις εδώ ασφαλιστικές εταιρείες, που βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα.

Χθες και προχθές η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε σκληρά μέτρα για τις ταραχές στους δρόμους της Αθήνας και για να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα. Δύο θέματα που δεν αφορούν την παγκόσμια κρίση, αλλά την εγκληματική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, του ελληνικού δημόσιου τομέα και της ελληνικής αντιπαραγωγικής, κερδοσκοπικής, αισχροκερδούς, διεφθαρμένης διαπλοκής κράτους-επιχειρηματιών-εργαζομένων-πολιτών, που καθορίζει αυτό που ζούμε σαν ελληνική οικονομία και ελληνική καθημερινή ζωή.

Το απόστημα αυτό λειτουργεί και ανατροφοδοτείται με αποκλειστική ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης 5 χρόνια μετά την υπόσχεσή της για επανίδρυση του κράτους.

Η κυβέρνηση, που αφήνει τους κουκουλοφόρους ανενόχλητους να καταστρέφουν εδώ και μήνες, με το δόγμα «αφήστε τους να ξεθυμάνουν», φτιάχνοντας έτσι περισσότερους κουκουλοφόρους, ποινικοποιεί την κουκούλα, λες και η νομιμότητά της ήταν που την απέτρεπε από τη διάλυσή τους!

Η κυβέρνηση, που για τα ρουσφέτια των στελεχών της έχει λουφάρει στα γραφεία πάνω από 25.000 αστυνομικούς και έχει αφήσει στην πειθαρχία του σταρχιδισμού τους υπόλοιπους 20.000, καμώνεται ότι ρίχνει στη μάχη τις δυνάμεις της για την ασφάλεια των έρμων πολιτών, την ώρα που το κοινό έγκλημα αλωνίζει ανενόχλητο σε όλες ανεξαιρέτως τις γειτονιές των τριών μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ηκυβέρνηση, που είναι ανίκανη να εισπράξει τα 20 δισ. ευρώ *ληξιπρόθεσμα χρέη δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους οφειλέτες, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση και αποφασίζει να τα μαζέψει από τους ακάλυπτους δημόσιους υπαλλήλους με μείωση των εισοδημάτων τους για ένα ολόκληρο χρόνο!

Η κυβέρνηση, που είναι ανίκανη να συγκρατήσει τη ρεμούλα και την απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων, δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους προμηθευτές του Δημοσίου και τους κουκουλοφόρους υπερτιμολογητές έργων και αγαθών, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση -όπως και οι επίορκοι συνεργάτες τους- και ετοιμάζει νέα φορολογία για να πληρώσουν οι πολίτες τη διαφθορά της.

Η κυβέρνηση, που γλείφει τους κοντραμπατζήδες της θάλασσας και ανέχεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπλων και ναρκωτικών, δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους σταρχιδικούς, ανίκανους ή διεφθαρμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση όλοι, και κόβει τις αυξήσεις από τους συνταξιούχους για να καλύψει τα ελλείμματα της εγκληματικότητας της.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους τραπεζίτες και τους βιομήχανους και τους κατασκευαστές -που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση- ούτε τους κουκουλοφόρους φοροφυγάδες επαγγελματίες -που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση- και θα τ' αρπάξει από όσους φορολογούμενους δηλώνουν τα εισοδήματά τους και με τους φόρους τους ταΐζουν μονίμως το κουκουλοφόρο κράτος.

Ένα κράτος ανίκανο, που το μόνο που ξέρει είναι να ταΐζει με πίτσες το κρανοφόρο στόμα του.

Απ' όπου μποχάει η ανάσα του.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2009
-

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με εκφράζει απόλυτα αυτό το άρθρο.

Δε λέω, και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τρομερά εγκλήματα τα οποία πληρώνει και πιθανώς να τα πληρώνει για πολύ ακόμα. Ούτε και με ενθουσιάζει η ιδέα ότι μπορεί να ξανακυβερνήσει.

Αλλά τέτοια εικόνα διάλυσης του κράτους σήμερα, είναι νομίζω πρωτοφανής στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

undercover gpr είπε...

Η εικόνα διάλυσης είναι αποτέλεσμα και των media , όντως βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις μπορούν να καλυτερεύσουν οι συνθήκες . Το θέμα είναι ότι κανείς δεν θέλει να τις κάνει .

Ανώνυμος είπε...

Κανένας ή σχεδόν κανένας Ελληνας πολιτικός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν θα του αποδώσουν βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη.

Απλό παράδειγμα: Βλέπεις τον Σπηλιοτόπουλο, το νέο υπουργό Παιδείας. Συναινετικός μεν, αλλά μιλάει πάλι -και αυτός- για την ανάγκη νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Εχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον: κάθε νέος υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Λες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Παιδείας στη χώρα.

Αλλά γιατί το κάνουν; Γιατί πολύ απλά είναι ένα θέμα που "πουλάει" και δίνει μεγάλη δημοσιότητα στον κάθε Υπουργό Παιδείας.

Οι Ελληνες πολιτικοί φαίνεται δεν είναι απλά της λογικής "δος ημίν σήμερον" αλλά της λογικής "δος ημίν ΤΩΡΑ". Αραγε, ένας καλός επιχειρηματίας, θα μπορούσε να γίνει καλός πολιτικός;

Ανώνυμος είπε...

Orittefadiali [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-cipro-without-no-prescription-online]Buy Cipro without no prescription online[/url] [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-codeine-no-prescription-online]Buy Codeine no prescription online[/url]