25/3/09

Το κόμμα

-

-ποιο κόμμα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ θα πει ότι πρέπει να σταματήσει η πλάκα της πρόωρης συνταξιοδότησης?Ενιαία σύνταξη 300 € σε όλους, (χωρίς επιδόματα ΕΚΑΣ και …φούμαρα) ως αφετηρία εκκίνησης και από εκεί και πέρα ανταποδοτικότητα: εισφορές (με αναπροσαρμογή αποδόσεων / διαχείριση) σε συνάρτηση με το συνολικό χρόνο εργασίας.

-μηχανογράφηση / τυποποίηση ασφαλιστικού συστήματος (εισφορές, παροχές, έλεγχος, με την παροχή ΑΜΚΑ από τη γέννηση έως το θάνατο, οπότε να υπάρχει ιστορικότητα υποχρεώσεων, δικαιωμάτων.Θα ελεγχθούν έτσι όμως οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες …και θα ενοχληθούν πολλοί)

-14 περιφέρειες και 50 δήμοι σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να σταματήσει η στρατιά των έμμισθων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, Γ Γραμματέων.

-καταγραφή Δ Υπαλλήλων με κλείσιμο ζημιογόνων Νομικών Προσώπων, ΑΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, κλπ (εξαιρούνται οι τομείς παιδίας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας εκεί δεν υπάρχει κέρδος και ζημιά αλλά άνθρωποι) με μετάταξη σε κενές θέσεις, με ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ για δύο χρόνια, εξαίρεση στο τομέα Υγείας και Παιδείας.

-κλείσιμο και συγχώνευση Ν Προσώπων και ΑΕ στο Δημόσιο, ενώ σε όσες διατηρηθούν κάλυψη θέσεων Διοίκησης και Διαχείρισης από ΔΥ, θα χάσουμε μερικές χιλιάδες μέλη ΔΣ και Προέδρων αντιπροέδρων κλπ, αλλά θα κερδίσουμε εκατομμύρια €

-φορολόγηση ακίνητης περιουσίας Ν Προσώπων (πχ Εκκλησίας) είναι +2.000.000.000,00 €

- εκσυγχρονισμός / μηχανογράφηση στο Δημόσιο με προσοντολόγιο, καθηκοντολόγιο, σύνδεση αμοιβής - εργασίας και κατάργηση των επιδομάτων.
Με την κατάργηση διαφόρων απίθανων επιδομάτων (από τα 200 € έως τα ΔΥΒΕΤ κλπ) και αυξήσεις θα έδινε και μερικά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα εξοικονομούσαμε.

-μείωση του αριθμού των Βουλευτών

-ΠΔΕ με έμφαση στο τομέα των Υπηρεσιών, πχ μαρίνες και λιμάνια στα νησιά, εκσυγχρονισμός περιφερειακών αεροδρομίων, επαρχιακό οδικό δίκτυο, Κ Υγείας, έτσι ώστε να ζουν οι τουρίστες το μύθο στην Ελλάδα και όχι σαφάρι εμπειριών.

-σταμάτημα των κρατικών επιχορηγήσεων σε Ιδρύματα γνωστών, φίλων και επωνύμων

-αξιοποίηση της κληρονομιάς της χώρας (εικονικά μουσεία, DVD, καθαρισμός και ευπρεπισμός αρχαιολογικών χώρων, εκθέσεις, εκδόσεις κλπ)

-μεταφορά στρατοπέδων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και αξιοποίηση οικιστική και περιβαλλοντική του χώρου

-να δωθεί το καταραμένο 5% στη παιδεία που έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οχι σε μισθούς και αμοιβές εκπαιδευτικών αλλά σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.

-να δώσει άδειες σε ΜΜΕ και να εισπράξει χρήματα

-να μηχανογραφήσει το Δημόσιο (έλεος όχι άλλη Σύζευξη) και τις ΔΟΥ (όχι άλλο ΤΑΧΙΣ), με απλούστευση φορολογικής νομοθεσίας,(πχ μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία να χρειάζεται δικαστική άδεια για να δώ ως Κράτος τις καταθέσεις φοροφυγά) διασταύρωση στοιχείων.Το 10% των βεβαιωμένων οφειλών και της μαύρης οικονομίας να πιάσει είναι πάνω από 5.000.000.000,00 €

-τέλος στους διαγωνισμούς στο Δημόσιο, που οι κρατικές προδιαγραφές είναι φωτοτυπία του προσπέκτους του αναδόχου. Ηλεκτρονικές αναρτήσεις / διαγωνισμοί προσφορών και επιλογή του …καταλληλότερου

Λοιπόν, ποιος από τους 300 μας επιθυμεί να συγκρουστεί με …τους νταβατζήδες?

Ο Ιθαγενής (για πρωθυπουργός ΤΩΡΑ!!!)
-

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,
Φρονώ ότι αυτήν την ανάρτηση θα έπρεπε να την επαναλαμβάνεις κάθε εβδομάδα

undercover gpr είπε...

Μωρέ εγώ το βάζω και κάθε μέρα άμα θες αλλά τα βάζω κάτω κι δεν μου βγαίνουν..40-50 άτομα κάθε μέρα εκ των οποίων πολλά ερχόμενα από τους FactorX. Slow moving items το λέμε στη δουλειά μου (χαχαχα).

καλημέρα φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Θα σε επισκέπτομαι συχνότερα.
Και να ξέρεις, το slow moving, υπάρχει μέχρι να φτάσεις στο ίσιωμα.
Μετά ποιος σε πιάνει.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι έχεις δικό σου blog. Θα το έχω κατά νου.

Ξένος Δάκτυλος

undercover gpr είπε...

Καλωσόρισες Ξ.Δ ,

(βλέπω ότι ενεργοποιείσαι πάλι στο αντινέα.Άντε γιατί έλειψαν και οι γνώσεις σου και η ορθολογική επιχειρηματολογία σου.)

Ανώνυμος είπε...

now in my rss reader)))