12/3/09

Προς Αυτόνομους Φοιτητές Δημοσιογραφίας : Ευχαριστούμε !

-
Η Παναγιωταρέα δεν κατάφερε να γίνει καθηγήτρια ούτε σήμερα, ούτε ποτέ! Το γεγονός καταγράφεται ως νίκη γιατί χάρη στη δράση μας αλλά βεβαίως και στη δυναμική παρουσία πολλών καθηγητών της σχολής μας. Η φιλοδοξία της για την ανέλιξη της στη βαθμίδα της καθηγήτριας στο τμήμα Δημοσιογραφίας κ ΜΜΕ απέτυχε παταγωδώς.
Η διαδικασία άρχισε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί στις 11.30 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 15.00. Από τους 11 εκλέκτορες μόλις οι 6(!) τελικά ψήφισαν. Οι 3 παραιτήθηκαν της θέσης τους, ένας δεν παρεβρέθηκε λόγω υγείας και ο πέμπτος αποχώρησε απʼ τη διαδικασία για λόγους ευθιξίας, όταν ρωτήθηκε από καθηγητή του τμήματος αν θα τον επηρεάσει (λες;) το ότι η Παναγιωταρέα ήταν μέλος εκλεκτορικού σώματος για την ανάδειξη του γιόκα του σε εκλέκτορα. Στους εναπομείναντες έξι οι τέσσερις ψήφισαν υπέρ της και οι δύο λευκό. Η λευκή ψήφος προσμετράται σαν αρνητική στην προκειμένη περίπτωση, καθώς θα έπρεπε να την ψηφίσουν και οι 6 για να υπάρχει πλειοψηφία.
Οι δύο «λευκοί» αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν επικαλούμενοι την μη ηθική της συμμόρφωση όλα αυτά τα χρόνια στο Τμήμα. Η απαράδεκτη και καθεστωτική συμπεριφορά της προς τους φοιτητές, τους συναδέλφους της, αλλά και το προσωπικό της σχολής δεν τους άφησε ασυγκίνητους.
Για το κλίμα αυτό καθοριστική όπως αποδείχτηκε ήταν η αποφασιστική είσοδος...

των 20 περίπου αυτόνομων φοιτητών στην αίθουσα της συνεδρίας την οποία και διακόψαμε κάνοντας δυναμικές τοποθετήσεις.
Χρήσιμη φάνηκε και η αρνητική για τη ʽʼλαμπρή επιστήμοναʼʼ εισήγηση του Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής. Επειδή όμως ούτε εμπιστευόμαστε, ούτε ανεχόμαστε 5 - 6 άτομα να αποφασίζουν στο όνομα όλων των υπολοίπων, προηγουμένως είχαμε πιέσει τα μέλη του Δ.Σ. να σεβαστούν την ευρεία πλειοψηφία που συνόλου των φοιτητών του τμήματος, που δεν ανέχεται πλέον την Αννούλα και τα καμώματά της. Η πίεση αυτή λειτούργησε πολύ θετικά καθώς ανάγκασε αυτούς που απαρτίζουν το Δ.Σ. να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που δεν λογαριάζει την πλατιά μάζα των φοιτητών.
Το θέμα έλαβε διαστάσεις με βάση την παρουσία στο κτίριο πολλών δημοσιογράφων. Τα γεγονότα ήρθαν να καλύψουν δημοσιογράφοι από τη REAL NEWS, τη συνδικαλιστική ομάδα του «Ασύνταχτου Τύπου», τον Αγγελιοφόρο, το ΣΚΑΙ και το ράδιο Θεσσαλονίκη. Στην κάμερα του ΣΚΑΙ φυσικά δεν επιτρέψαμε να τραβήξει πλάνα εντός της σχολής.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Άννας, τα όσα σπαρταριστά συγκρατήσαμε είναι ενδεικτικά της προσωπικότητας του ατόμου αυτού και της εν γένει συμπεριφοράς της απέναντι στους φοιτητές. Η Αννιώ ήταν άλλοτε φανερά σοκαρισμένη, άλλοτε αμήχανη και άλλοτε η κλασική γλοιώδης Άννα που όλοι τηλεοπτικά αγαπήσαμε.
Τα σκηνικά που διαδραματίστηκαν στο 2ο όροφο της σχολής μας μεσημεριάτικα ήταν το λιγότερο… σουρεαλιστικά: Τελώντας εν απογνώσει, πότε μας απειλούσε ότι θα μας μηνύσει για τα δυσφημιστικά κατά τη γνώμη της κείμενα που συντάξαμε, πότε εκβίαζε ότι θα παραιτηθεί αν δεν ανελιχθεί (όχι σε παρακαλούμε, ξανασκέψου το…), ενώ έστρεψε τα βέλη της και κατά του «κακού» internet σαν μέσο ενημέρωσης που δε την γουστάρει και την πολεμάει.
Το θράσος και η μωρία της είναι τόσο ανε-λιγμένα που ισχυριζόταν ότι είμαστε υποκινούμενοι από άλλους εχθρικούς προς αυτήν καθηγητές. Έλεγε μάλιστα ότι σε ενδεχόμενη προσπάθεια ανέλιξης άλλων διδασκόντων θα στείλει δικούς της φοιτητές να διαμαρτυρηθούν! Αγνοούσαμε ότι διαθέτει δικό της «τάγμα φοιτητών».
Βέβαια, ακολουθώντας την προσφιλή για αυτήν μέθοδο της κολακείας, επιδίωκε να καλοπιάσει κάποιους από μας και να δείξει ένα φιλικό και συνεργάσιμο πρόσωπο. Αλλά, το ευγενικό και πράο προσωπείο που φοράει σε διάφορες εκπομπές της, ήταν δύσκολο να κρύψει την οργή της. Ατάκες όπως «με αυτά που γράφετε με γαμάτε» ή «γαμώ την πουτάνα μου» αποδεικνύουν ότι αυτά τα κουστουμαρισμενα και γραβατωμένα τυπάκια, που βλέπουμε στην τηλεόραση να παριστάνουν τους «καθώς πρέπει» τιμητές της ηθικής, στην πραγματικότητα είναι τσογλάνια που υποκρίνονται.
Επειδή σε διάφορα μέσα ενημέρωσης θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αναφορές και άρθρα, εμείς ως Αυτόνομοι Φοιτητές Δημοσιογραφίας υποκινούμενοι μόνο από τα ιδεολογικά μας πιστεύω ξεκαθαρίζουμε ότι δεν επιδιώκουμε καμία συνεργασία με τα Καθεστωτικά ΜΜΕ. Θα προσπαθήσουμε να διαδώσουμε τα μηνύματα και τις ιδέες μας, αξιοποιώντας τα μέσα που έχει αναδείξει το κίνημα της πρόσφατης εξέγερσης. Θεωρούμε ότι «παιχνίδι» και συνδιαλλαγές με τα ελεγχόμενα από κράτος ή κεφάλαιο ΜΜΕ, συμβάλλουν στη νομιμοποίηση στα μάτια του κόσμου, του ρόλου τους ως μοναδικοί και αξιόπιστοι ενημερωτικοί δίαυλοι.
Η σημερινή μέρα, μέρα ιστορική για τη σχολή μας, μας γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ήταν για μας η πιο συγκλονιστική στιγμή και το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε μέσα σ΄ αυτό το κτίριο. Ένας όμορφος αγώνας, αγώνας αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Τα όνειρά μας δεν χωράνε στα μέτρα σας, τα ελευθερώνουμε και σας πνίγουμε.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Σχόλιο greekpoliticalreview :

Τελικά κάπου κάπου βλέπεις κάποια πράγματα και γεμίζεις αισιοδοξία ! Η δύναμη του μέσου που επικαλούμαστε τόσο καιρό ήρθε και βρήκε εφαρμογή από μια ολιγομελή (?) ομάδα αυτόνομων φοιτητών οι οποίοι με βοήθεια μόνο το δίκαιο και το internet κατάφεραν να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό και να ματαιώσουν τελικά μια ξεδιάντροπη και ρουσφετολογική "προαγωγή" . Ευχαριστούμε γιατί μας δείξατε στην πράξη πόσο εύκολο είναι με απλές και πρακτικές κινήσεις να ασκήσουμε έλεγχο και πίεση και τελικά να νικήσουμε τους απίθανους αυτούς ερασιτέχνες της διαπλοκής .

Χίλια Μπράβο στα παιδιά , τους αξίζουν πολύ περισσότερα αλλά νομίζω ότι και μόνο με ένα μπράβο οι συγκεκριμένοι θα είναι απόλυτα ευτυχής .
-

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιό σου. Μια μόνο ένσταση όσον αφορά τους φοιτητές:

"...η αποφασιστική είσοδος των 20 περίπου αυτόνομων φοιτητών στην αίθουσα της συνεδρίας την οποία και διακόψαμε..."

ολίγο "τραμπουκισμός". Δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους καθηγητές. Περιττή ίσως ενέργεια που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

undercover gpr είπε...

Να δείξουν σεβασμό για ποιόν λόγο και σε ποιόν ?

Σε αυτόν που πάει να προαγάγει ρουσφετολογικά μια γκουβερνο-δημοσιογράφο σε καθηγήτρια πανεπιστημίου ????

Αν έδειχναν σεβασμό τώρα τη κυρία θα την φωνάζαμε καθηγήτρια .

Ανώνυμος είπε...

Μα ακριβως το ιδιο επιχειρημα χρησιμοποιουν και οι "τραμπουκοι" που μπαινουν και δερνουν καθηγητες η τους κρατουν ομοιρους.

Κι αυτο που εκαναν οι φοιτητες να μπουν και να διακοψουν με το "ζορι" τη συνεδριαση (και μαλιστα να υπερηφανευονται γι' αυτο) αποτελει μια μορφη "βιας". Ο σεβασμος αφορα τους θεσμους και οχι τα προσωπα.

Η διαδοση του γεγονοτος αυτου μεσω Ιντερνετ και μια εντονη διαμαρτυρια εξω απο το χωρο της συνελευσης θα ηταν πιστευω αρκετα. Απο την αλλη, μπορει και να κανω λαθος.

Καλο Σαββατοκυριακο

undercover gpr είπε...

Ρε συ george στη ψηφοφορία λέει το κείμενο από τους 6 οι 4 ψήφισαν υπέρ και μόνο 2 ψήφισαν λευκό !! Ούτε καν κατά !

Αναρωτιέμαι αν ήταν μόνοι τους τα λευκά θα ταν ακόμα λευκά..?

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε gpr αλλα δε γινεται παντα να επιδοκιμαζουμε -γνωμη μου- διαδικασιες του στυλ "σπαω την πορτα και μπουκαρω μεσα".

Το θεμα της Παναγιωταρεα ειχε παρει πολυ μεγαλες διαστασεις στην μπλογκοσφαιρα και νομιζω-η θελω να πιστευω- οτι τα λευκα θα παρεμεναν λευκα διχως να μπουκαρουν μεσα οι φοιτητες.

Ανώνυμος είπε...

Και μια σκασίλα που είχε ο κόσμος ρε φίλε για το τι κάνει το συνάφι σας μεταξύ του.... Γιατί οι άλλοι δημοσιογράφοι και καθηγητές είναι αγνές περιστερές και καμιά σχέση με κόματα και διαπλοκή.... Αμα εσυ γουστάρεις καλά κάνουν οι τραμπούκοι άν όχι είναι αλήτες... Κρέμασμα θέλετε όλα τα καλόπαιδα

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θετική εξέλιξη. Και καλά έκαναν οι φοιτητές και παρενέβησαν και γιαουρτάκι να έριχναν ακόμα καλύτερα... Πλην, τα περί "αυτόνομων δημοσιογράφων" είναι επικίνδυνες αυταπάτη. Η βλάκας, ή ύποπτος για μπουλσιτάρισμα με άγνωστους στόχους είναι όποιος λέει ότι μπορούν να υπάρξουν αυτόνομοι δημοσιογράφοι χωρις αυτόνομα μήντια στην εποχή πλήρους κατίσχυσης του νεοταξίτικου ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση.

undercover gpr είπε...

Συμφωνώ ότι το "αυτόνομοι" είναι ολίγον από φαιδρά όνειρα , όμως αν το εννοούν δεν μπορώ παρά να επιδοκιμάσω ακόμα κι αν αυτό που ονειρεύονται δεν είναι κατά τα φαινόμενα εφικτό .

undercover gpr είπε...

Μαρία , πότε καλή μου θα καταλάβεις ότι άλλο φοιτητές που αυτοαποκαλούνται "αντιεξουσιαστές" , "αυτόνομοι" ή δε ξέρω γω τι άλλο κι άλλο οργανωμένοι κοινοί εγκληματίες που κάτω από τη μεταμφίεση της κουκούλας (λες και αν δεν φορούσαν κουκούλες θα φορούσαν καλσόν) μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν γιατί κάτι ανόητοι σαν κι εσένα νομίζουν ότι κάθε "κουκούλα" είναι από την ίδια πηγή .