28/11/08

Γεωπολιτική και τρομοκρατία . (προσοχή στο σχόλιο)

-
Ποιος φταίει για το μακελειό στη Βομβάη ;

By Factorx που το πήρε από το κουρδιστό πορτοκάλι .

Η βία που εξαπολύθηκε στις τουριστικές και στις εμπορικές περιοχές της Βομβάης ήταν έργο αντίπαλων συμμοριών από τρομοκράτες Hindu και Μουσουλμάνους κομάντος …τα περί Αλ Κάϊντα, Lashkar-e-Tayyiba και Μουτζαχεντίν είναι δημιουργήματα των ΜΜΕ.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με βόμβες που ρίχτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης από τους εθνικιστές τρομοκράτες Hindu που είναι οπαδοί του Hindu Bharatiya Janata Party (BJP), κόμμα που επιδιώκει να νικήσει το κυβερνών Κόμμα του Κογκρέσσου στις επόμενες εκλογές. Οι εθνικιστές Hindu στρέφονται συχνά κατά των Μουσουλμάνων για να εξασφαλίζουν τη λαϊκή υποστήριξη.

Στο παρελθόν τους δρόμους της Βομβάης ήλεγχε ο Νταγούντ Ιμπραχίμ που υπήρξε βετεράνος μουτζαχεντίν της CIA στον πόλεμο κατά των σοβιετικών στο Αφγανιστάν, σήμερα ζει ως φυγάς στο Πακιστάν και καταζητείται από τις αρχές της Ινδίας (σας θυμίζει κανέναν;)

Ο Ιμπραχίμ είναι σήμερα ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Καράτσι, έχει οικονομικά συμφέροντα στο Ντουμπάι και ελέγχει τα καζίνο της Κατμαντού και το εμπόριο ναρκωτικών στο Νεπάλ.

Η συνέχεια στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"


Προσέξτε τώρα τι λέει ο σχολιαστής karamehmet στα σχόλια (εδώ)

Ο εν λόγω Πακιστανός ήταν πολύ ισχυρός μέχρι την 9/11, απο τότε τον έχουνε στη μπούκα και δεν διαθετει τις πιθανότητες για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Εάν κάποιος θέλει να καθορίσει τους παίκτες που ευθύνονται πρέπει αναζητήσει το νήμα σε αυτούς που διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στον Ινδικό Ωκεανό, -Ντιέγκο Γκαρσία κτλ- και που δεν ειδοποίησαν τις Ινδικες αρχές για την “Επέλαση των φουσκωτών” + το γεγονός ότι τα Ινδικά ραντάρ επιτήρησης θαλασσίου περιβάλλοντος είναι Ισραηλινής κατασκευής και μάλλον δεν έκαναν και καλή δουλειά αφού δεν πήραν χαμπαρι απο τη ξαφνική επιδρομή καμιά 100 φουσκωτών που έρχονταν από τη μέση του πουθενά….

Απλά πράγματα, υπάρχουν και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες…σε επόμενη συνέχεια!

Κατά τα άλλα ο Πακιστανός μαφιόζος οργάνωσε τέτοια δουλειά.. μα είναι δυνατόν αυτό να αποτελεί ανάλυση? Φανταστήτε σε πόσα κομάτια θά έβρισκαν τα μέλη του σωματός του εάν οι Ινδοί τον έπιαναν (Στο Αφγανιστάν που κρύβεται υπάρχουν 2.000 Ινδοί πράκτορες και αρκετές φυλές συνργάζονται μαζί τους) .


Part 2:

Προ ολίγων μηνών συνέβησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα

1) Το Ιράν απέσυρε απο Ευρωπαικές τράπεζες 75 δις Ευρώ τον Ιούνιο του 2008 λόγω φόβων ότι θα δεσμευθούν απο την ΕΕ και τα μετέτρεψε σε χρυσό πολύτιμους λίθους (Στην αγορά της Βομβάης) όπως και σε καταθέσεις στα Κράτη το Κόλπου.

2) Παραλλήλως με τα παραπάνω το Ιράν-Πακιστάν και Ινδία υπέγραψαν συμφωνία κατασκευής αγωγών πετρελαίου και αερίου που θα ξεκινούσε από το Ιράν και διαμέσω Πακιστάν θα κατέληγε κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Βομβάης. Με βάση αυτό το σχέδιο θα εξυπηρετούνταν οι προμήθειες πετρελαίου των Πακιστανών και Ινδών ενώ οι Ιρανοί θα απαλλάγονταν από το μόνιμο άγχος εξαγωγής στην Κίνα και ΕΕ και θα αποκτούσαν και τρίτους πελάτες.
Επίσης σε μεγάλο βαθμό θα μετριάζονταν οι αντιπαλότητες Πακιστανών και Ινδών.

Μετά απο αυτά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ οι Ινδοί έστειλαν μέρος του στόλου τους μεταξύ Σομαλίας-Υεμένης και θάλασσας του Ομάν όπου και πρόσφατα βούλιαξαν και ένα πειρατικό σκάφος. Ουσιαστικά μπήκαν στο χώρο από όπου διακινείται το άνω του 50% του διεθνούς εμπορίου πετρελαίου και σε ζωτικό χώρο του Αμερικανικού στόλου.

Για αυτούς τους λόγους έσκασε η βόμβα στο πολυτελές ξενοδοχείο Σέρατον του Πακιστάν και εν συνέχεια έχουμε τις επιθέσεις στη Βομβάη και γυρνάμε στην παλιά καλή εποχή των Πακιστανικο-Ινδικών συγκρούσεων με το Ιράν να μένει πάλι χωρίς τα σχέδια γεωοικονομικής ένωσης με την Ινδική υπερ ήπειρο των 1,5 δις καταναλωτών…

Μαντέψτε ποιος έχει συμφέρον να μην γίνουν τα παραπάνω?

Και ποιος έχει συμφέρον να καθοδηγήσει τον νεοεκλεγέντα Ομπάμα να μη διανοηθεί να αποσύρει Αμερικανικές δυνάμεις απο τη λεγόμενη “Νέα Μέση Ανατολή” που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και Πακιστάν-Αφγανιστάν?

Το 2009 θα είναι πολύ καυτό έτος με την περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Ινδού ποταμού να ανάβει επικίνδυνα. Ο Νότος του Λιβάνου πιθανότατα θα είναι και το πεδίο που οι Ιρανοί θα αξιοποιήσουν για αντίποινα όπως και το Αφγανιστάν.

-

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τρομερό πάντως. Μιλάμε για πάνω από 200 νεκρούς. Και για ποιο λόγο; Για εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων. Έτσι όπως πάμε θα πιστέψω και αυτά που αναφέρει το ντοκυμαντέρ "The Zeitgeist". Το παιχνίδι είναι σικέ!

Για φαντάσου να γινόταν κάτι τέτοιο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, τι επιπτώσεις θα είχε.

Ζήλεψες τη δόξα του Πολίτη πάντως και το γύρισες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Χα, χα! Καλό Σαβατοκύριακο

undercover gpr είπε...

Καλημέρα , βδομάδα κτλ κτλ george

Το 200 είναι απλά ένας αριθμός στατιστικός (αυτή είναι η στυγνή αλήθεια) . Σιγά μη τους νοιάζουν (όποιος κι αν είναι) τώρα 200 ψιλοπτωματάκια .

Ανώνυμος είπε...

Σχετικό άρθρο (το είδα στο τροκτικό) εδώ:

http://olympia.gr/2008/12/02/india_terrorists/

Η Ινδία φαίνεται να αντιδρά ώριμα σε αυτή την κρίση.