25/3/09

Το κόμμα

-

-ποιο κόμμα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ θα πει ότι πρέπει να σταματήσει η πλάκα της πρόωρης συνταξιοδότησης?Ενιαία σύνταξη 300 € σε όλους, (χωρίς επιδόματα ΕΚΑΣ και …φούμαρα) ως αφετηρία εκκίνησης και από εκεί και πέρα ανταποδοτικότητα: εισφορές (με αναπροσαρμογή αποδόσεων / διαχείριση) σε συνάρτηση με το συνολικό χρόνο εργασίας.

-μηχανογράφηση / τυποποίηση ασφαλιστικού συστήματος (εισφορές, παροχές, έλεγχος, με την παροχή ΑΜΚΑ από τη γέννηση έως το θάνατο, οπότε να υπάρχει ιστορικότητα υποχρεώσεων, δικαιωμάτων.Θα ελεγχθούν έτσι όμως οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες …και θα ενοχληθούν πολλοί)

-14 περιφέρειες και 50 δήμοι σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να σταματήσει η στρατιά των έμμισθων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, Γ Γραμματέων.

-καταγραφή Δ Υπαλλήλων με κλείσιμο ζημιογόνων Νομικών Προσώπων, ΑΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, κλπ (εξαιρούνται οι τομείς παιδίας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας εκεί δεν υπάρχει κέρδος και ζημιά αλλά άνθρωποι) με μετάταξη σε κενές θέσεις, με ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ για δύο χρόνια, εξαίρεση στο τομέα Υγείας και Παιδείας.

-κλείσιμο και συγχώνευση Ν Προσώπων και ΑΕ στο Δημόσιο, ενώ σε όσες διατηρηθούν κάλυψη θέσεων Διοίκησης και Διαχείρισης από ΔΥ, θα χάσουμε μερικές χιλιάδες μέλη ΔΣ και Προέδρων αντιπροέδρων κλπ, αλλά θα κερδίσουμε εκατομμύρια €

-φορολόγηση ακίνητης περιουσίας Ν Προσώπων (πχ Εκκλησίας) είναι +2.000.000.000,00 €

- εκσυγχρονισμός / μηχανογράφηση στο Δημόσιο με προσοντολόγιο, καθηκοντολόγιο, σύνδεση αμοιβής - εργασίας και κατάργηση των επιδομάτων.
Με την κατάργηση διαφόρων απίθανων επιδομάτων (από τα 200 € έως τα ΔΥΒΕΤ κλπ) και αυξήσεις θα έδινε και μερικά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα εξοικονομούσαμε.

-μείωση του αριθμού των Βουλευτών

-ΠΔΕ με έμφαση στο τομέα των Υπηρεσιών, πχ μαρίνες και λιμάνια στα νησιά, εκσυγχρονισμός περιφερειακών αεροδρομίων, επαρχιακό οδικό δίκτυο, Κ Υγείας, έτσι ώστε να ζουν οι τουρίστες το μύθο στην Ελλάδα και όχι σαφάρι εμπειριών.

-σταμάτημα των κρατικών επιχορηγήσεων σε Ιδρύματα γνωστών, φίλων και επωνύμων

-αξιοποίηση της κληρονομιάς της χώρας (εικονικά μουσεία, DVD, καθαρισμός και ευπρεπισμός αρχαιολογικών χώρων, εκθέσεις, εκδόσεις κλπ)

-μεταφορά στρατοπέδων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και αξιοποίηση οικιστική και περιβαλλοντική του χώρου

-να δωθεί το καταραμένο 5% στη παιδεία που έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οχι σε μισθούς και αμοιβές εκπαιδευτικών αλλά σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.

-να δώσει άδειες σε ΜΜΕ και να εισπράξει χρήματα

-να μηχανογραφήσει το Δημόσιο (έλεος όχι άλλη Σύζευξη) και τις ΔΟΥ (όχι άλλο ΤΑΧΙΣ), με απλούστευση φορολογικής νομοθεσίας,(πχ μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία να χρειάζεται δικαστική άδεια για να δώ ως Κράτος τις καταθέσεις φοροφυγά) διασταύρωση στοιχείων.Το 10% των βεβαιωμένων οφειλών και της μαύρης οικονομίας να πιάσει είναι πάνω από 5.000.000.000,00 €

-τέλος στους διαγωνισμούς στο Δημόσιο, που οι κρατικές προδιαγραφές είναι φωτοτυπία του προσπέκτους του αναδόχου. Ηλεκτρονικές αναρτήσεις / διαγωνισμοί προσφορών και επιλογή του …καταλληλότερου

Λοιπόν, ποιος από τους 300 μας επιθυμεί να συγκρουστεί με …τους νταβατζήδες?

Ο Ιθαγενής (για πρωθυπουργός ΤΩΡΑ!!!)
-

19/3/09

ΠΕΜΠΤΗ πέννα

-
Πίτσες μπλε

Η κρίση που μαστίζει την κοινωνία της κατανάλωσης γεννήθηκε από την απατεωνιά, που εφηύρε και διέσπειρε το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα για να πλουτίζει γρήγορα το ίδιο και οι απανταχού του κόσμου κεφαλαιούχοι, επενδυτές και κερδοσκόποι.

Τα κουρελόχαρτα αυτής της απατεωνιάς γέμισαν κάποια στιγμή τα ταμεία κρατών και οργανισμών, που πλήρωσαν και πληρώνουν αυτή την απάτη.

Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και στο εμπόριο της κατανάλωσης πληρώνουν επίσης το τίμημα αυτού του συνδυασμού: Μιας κοινωνίας που στηρίζει την ύπαρξή της στη διαρκή αγορά και στο διαρκές κέρδος. Ως εδώ τα πράγματα αφορούν την παγκόσμια κρίση και τις επιπτώσεις της, που αφήνουν μέχρι στιγμής με σχετικώς ελαφρά τραύματα τις ελληνικές τράπεζες και τις εδώ ασφαλιστικές εταιρείες, που βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα.

Χθες και προχθές η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε σκληρά μέτρα για τις ταραχές στους δρόμους της Αθήνας και για να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα. Δύο θέματα που δεν αφορούν την παγκόσμια κρίση, αλλά την εγκληματική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, του ελληνικού δημόσιου τομέα και της ελληνικής αντιπαραγωγικής, κερδοσκοπικής, αισχροκερδούς, διεφθαρμένης διαπλοκής κράτους-επιχειρηματιών-εργαζομένων-πολιτών, που καθορίζει αυτό που ζούμε σαν ελληνική οικονομία και ελληνική καθημερινή ζωή.

Το απόστημα αυτό λειτουργεί και ανατροφοδοτείται με αποκλειστική ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης 5 χρόνια μετά την υπόσχεσή της για επανίδρυση του κράτους.

Η κυβέρνηση, που αφήνει τους κουκουλοφόρους ανενόχλητους να καταστρέφουν εδώ και μήνες, με το δόγμα «αφήστε τους να ξεθυμάνουν», φτιάχνοντας έτσι περισσότερους κουκουλοφόρους, ποινικοποιεί την κουκούλα, λες και η νομιμότητά της ήταν που την απέτρεπε από τη διάλυσή τους!

Η κυβέρνηση, που για τα ρουσφέτια των στελεχών της έχει λουφάρει στα γραφεία πάνω από 25.000 αστυνομικούς και έχει αφήσει στην πειθαρχία του σταρχιδισμού τους υπόλοιπους 20.000, καμώνεται ότι ρίχνει στη μάχη τις δυνάμεις της για την ασφάλεια των έρμων πολιτών, την ώρα που το κοινό έγκλημα αλωνίζει ανενόχλητο σε όλες ανεξαιρέτως τις γειτονιές των τριών μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ηκυβέρνηση, που είναι ανίκανη να εισπράξει τα 20 δισ. ευρώ *ληξιπρόθεσμα χρέη δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους οφειλέτες, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση και αποφασίζει να τα μαζέψει από τους ακάλυπτους δημόσιους υπαλλήλους με μείωση των εισοδημάτων τους για ένα ολόκληρο χρόνο!

Η κυβέρνηση, που είναι ανίκανη να συγκρατήσει τη ρεμούλα και την απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων, δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους προμηθευτές του Δημοσίου και τους κουκουλοφόρους υπερτιμολογητές έργων και αγαθών, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση -όπως και οι επίορκοι συνεργάτες τους- και ετοιμάζει νέα φορολογία για να πληρώσουν οι πολίτες τη διαφθορά της.

Η κυβέρνηση, που γλείφει τους κοντραμπατζήδες της θάλασσας και ανέχεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπλων και ναρκωτικών, δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους σταρχιδικούς, ανίκανους ή διεφθαρμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση όλοι, και κόβει τις αυξήσεις από τους συνταξιούχους για να καλύψει τα ελλείμματα της εγκληματικότητας της.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τους κουκουλοφόρους τραπεζίτες και τους βιομήχανους και τους κατασκευαστές -που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση- ούτε τους κουκουλοφόρους φοροφυγάδες επαγγελματίες -που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση- και θα τ' αρπάξει από όσους φορολογούμενους δηλώνουν τα εισοδήματά τους και με τους φόρους τους ταΐζουν μονίμως το κουκουλοφόρο κράτος.

Ένα κράτος ανίκανο, που το μόνο που ξέρει είναι να ταΐζει με πίτσες το κρανοφόρο στόμα του.

Απ' όπου μποχάει η ανάσα του.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2009
-

17/3/09

Αρ. Λογ. : "Θα σας γαμήσουμε μόνοι μας"

-
Παγκοσμίως έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση για το κατά πόσο είναι δίκαιο και κοινωνικά επικερδές για ένα κράτος να κρατικοποιήσει μια υπό κατάρρευση τράπεζα να την χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης και ανταγωνισμού προς τις ιδιωτικές , να την εξυγιάνει και στη συνέχεια να την μεταπουλήσει (ιδιωτικοποίηση) σε πολλαπλάσια τιμή από την τιμή που την αγόρασε .

Η διαδικασία αυτή σε πολλές χώρες του δυτικού καπιταλισμού έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό δίνοντας μας συγκριτικά στοιχεία ούτως ώστε να μεταφέρουμε τις εμπειρίες τους στην χώρα μας και να δούμε κατά πόσο αυτή η διαδικασία είναι εφικτή και στην Ελλάδα .


Οι πολέμιοι αυτής της πολιτικής επικαλούνται , και σωστά , (εκτός των άδειων κρατικών ταμείων) ότι ο κρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός σε συνδυασμό με τα κρατικά λαμόγια το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πολλαπλασιάσουν τις μίζες τους .


Συμφωνώ και γι αυτό περήφανα παρουσιάζω την δική μου λύση η οποία βεβαίως βεβαίως είναι και η μοναδική λύση (χαχαχα) :


Βήμ
α 1ο : Ανοίγουμε έναν λογαριασμό επ’ονόματι “θα σας γαμήσουμε μόνοι μας” .

Βήμα 2ο : Κάνουμε τους υπολογισμούς : Τη σήμερον μια τράπεζα κοστίζει (πάνω κάτω) 4 δις ευρώ . Αν διαιρέσουμε το ποσό αυτό με τους 11.000.000 Έλληνες πολίτες βγάζουμε το ποσό των 363.68 ευρώ ανά πολίτη .


Βήμα 3ο : Φτιάχνουμε το καινούργιο καταστατικό το οποίο εκτός των άλλων θα λέει ρητά ότι :

α) Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα μιας μετοχής αξίας 363.63 και μιας e-ψήφου σε κάθε e-ΔΣ που θα παίρνονται αποφάσεις

β) Αν κάποιος πολίτης δεν έχει να δώσει 363.63 νοικιάζει το δικαίωμα του σε άλλον που θέλει αλλά κρατά το δικαίωμα για αγορά της μετοχής όταν τα βρει με την αρχική τιμή ήτοι 363.68
γ) Όλες οι πράξεις της τράπεζας δημοσιοποιούνται κατά γράμμα και ελέγχονται από όλους διαδικτυακά.
δ) Οι σημαντικές αποφάσεις τίθενται προς e-ψηφοφορία με την απλή αναλογική αφού έχουν δημοσιευθεί όλες οι παράμετροι και έχουν διαβαστεί από όλους .

ε) Οι κανόνες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (νομικών,φυσικών κτλ προσώπων) ορίζονται ρητώς και τυχόν παραβίασή τους τιμωρείται με λουκέτο

ζ) Οι εργαζόμενοι της τράπεζας εξετάζονται πάνω στο καινούργιο καταστατικό


Βήμα 4ο : Αφού δημιουργήσουμε το καινούργιο τραπεζικό οργανισμό προχωράμε σε στρατηγικές συνεργασίες με κρατικές τράπεζες με άμεσο στόχο τη μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων σε όλες τις κατηγορίες των δανείων . Οι υπόλοιπες τράπεζες θα αναγκαστούν να μας ακολουθήσουν, αλλιώς θα χάσουν μερίδιό αγοράς, αφού ο υπό δικό μας (των πολιτών) έλεγχο τραπεζικός όμιλος, θα χρησιμοποιήσει τη ρευστότητά του, για να αγοράζει δάνεια από τις άλλες τράπεζες χρεώνοντας χαμηλότερο επιτόκιο.

Έτσι θα εξυγιανθούν κι οι ίδιες οι τράπεζες, αφού θα μειωθούν οι επισφάλειες και οι δανειολήπτες θα μπορούν ανετότερα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους

Έτσι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν με περισσότερα διαθέσιμο εισόδημα και είτε θα αποταμιεύσουν περισσότερα (οπότε θα αυξηθούν τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών) είτε θα καταναλώσουν περισσότερα (οπότε θα κινηθεί άμεσα η οικονομία και θα ξεπεραστεί η δυσπραγία της αγοράς)

Άμα λάχει και "γουσταρίζουμε" στο τέλος που θα έχουμε γίνει μεγάλοι και τρανοί τραπεζιταράδες αναχρηματοδοτούμε και το δημόσιο χρέος όπως ο Βγενόπουλος (χαχαχα) και γινόμαστε οι μεγαλύτεροι μάγκες της ιστορίας της ανθρωπότητας !


(Όχι?Μα γιατί?Αφού κάποτε έτσι θα γίνεται..)


Υ.Γ : Το 4ο Βήμα είναι αντιγραμμένο από το άρθρο του antinews και του Ν.Ζ (
Κρατικοποιήστε μια μεγάλη τράπεζα)
-

16/3/09

Υπάρχουν κουκούλες και ... κουκούλες αλλά στην οθόνη της TV όλες ίδιες φαίνονται .

-
Η εγκατεστημένη νοοτροπία της κοινωνίας μας , εκπορευόμενη κατά μεγάλο ποσοστό από τα ΜΜΕ , λέει ότι υπάρχει ένας χώρος ο λεγόμενος "αντιεξουσιαστικός" από τον οποίο γεννιούνται όλες οι τελευταίες , το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον , οργανωμένες εγκληματικές πράξεις βίας οι οποίες ζημιώνουν πολίτες , επιχειρηματικούς κλάδους ενδέχεται ακόμα και δημοσιονομικά μεγέθη .

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν , μέσα σε αυτούς και ο Ζούγκλας ο λιγδιάρης , ότι ναι μεν όλες αυτές οι πράξεις γεννιούνται από τον "αντιεξουσιαστικό" χώρο αλλά η κυβέρνηση τους αφήνει ανεξέλεγκτους γιατί θέλει να φοβίσει τον κοσμάκη ούτως ώστε να περάσει ανετότερα περιοριστικά της ελευθερίας μας μέτρα για να μπορέσει να ελέγξει τις χειρότερες αντιδράσεις που θα έρθουν από τον ίδιο τον κοσμάκη το προσεχές διάστημα λόγω της περαιτέρω εξαθλίωσης που αναμένεται . (από τη στιγμή που το είπε ο βλάκας ο Ζούγκλας η θεωρία αυτή κρίνεται το λιγότερο ως υποβολιμαία της ίδιας της κυβέρνησης) .

[Update : Mια θεωρία την οποία ξέχασα είναι η θεωρία που λέει ότι αυτά εκπορεύονται από δυνάμεις που θέλουν να ρίξουν τον Καραμανλή πριν την ώρα του . Πασόκ και παρακράτος άλλωστε έχουν την δική τους σχέση αγάπης-μίσους .]

Υπάρχουν και μερικοί πιο σκεπτικιστές οι οποίοι λένε ότι δεν γίνεται όλος αυτός ο συφερτός να προέρχεται από τα ίδια γεννοφάσκια . Και ότι ίσως οι κουκούλες να μην είναι όλες ίδιες .

Εκεί λέω να καταλήξω κι εγώ .

Η λογική μου λέει ότι αν ήμουν για παράδειγμα μπράβος και πούλαγα προστασία σε μαγαζιά δεν θα μου ήταν καθόλου δύσκολο να στείλω 40 σκυλιά να τα κάνουν λαμπόγιαλο για να είμαι μετά ο καλός και χρήσιμος νταβατζής του Κολωνακίου (όπως υποστήριξαν κάποιοι μαγαζάτορες μετά την επιδρομή) .

Η λογική μου επίσης λέει ότι αν ήμουν ιδεολόγος αντιεξουσιαστής και ήθελα να στηρίξω έναν κατηγορούμενο σε δίκη "σύντροφο" (ληστής τράπεζας είναι ο τύπος αλλά λέμε τώρα για την τηλεοπτική λογική) ή να τρομοκρατήσω την δικαστική εξουσία ούτως ώστε να τον αφήσει ελεύθερο δεν θα έκανα κάτι που θα διαόλιζε όλο το πανελλήνιο .

Η λογική μου σταματάει όταν πάω να αναρωτηθώ ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις . Επανέρχεται όμως όταν αναρωτιέμαι ποιοι μπορεί να λαμβάνουν κέρδος από τέτοιου είδους ενέργειες .

Η επανερχόμενη λογική μου λέει πως οι μόνοι που δεν κερδίζουν τίποτα είναι οι ιδεολόγοι και ορίτζιναλ αντιεξουσιαστές , οι οποίοι στην τελική τόσα και τόσα χρόνια όταν επιτίθονταν το έκαναν μόνο σε συμβολικούς στόχους , στις πλάτες των οποίων έχουν ρίξει κάθε είδους εγκληματικό στοιχείο .

Δεν καταλαβαίνω όμως , και αυτό είναι περίεργο , γιατί δεν βγαίνουν έστω και μεμονωμένα έστω και ως μονάδες , αφού όπως λένε δεν υπάρχει κάτι που να τους αντιπροσωπεύει όλους , να καταδικάσουν και να ξεκουκουλώσουν τους όποιους τους καπελώνουν για ίδιον όφελος .
-

12/3/09

Προς Αυτόνομους Φοιτητές Δημοσιογραφίας : Ευχαριστούμε !

-
Η Παναγιωταρέα δεν κατάφερε να γίνει καθηγήτρια ούτε σήμερα, ούτε ποτέ! Το γεγονός καταγράφεται ως νίκη γιατί χάρη στη δράση μας αλλά βεβαίως και στη δυναμική παρουσία πολλών καθηγητών της σχολής μας. Η φιλοδοξία της για την ανέλιξη της στη βαθμίδα της καθηγήτριας στο τμήμα Δημοσιογραφίας κ ΜΜΕ απέτυχε παταγωδώς.
Η διαδικασία άρχισε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί στις 11.30 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 15.00. Από τους 11 εκλέκτορες μόλις οι 6(!) τελικά ψήφισαν. Οι 3 παραιτήθηκαν της θέσης τους, ένας δεν παρεβρέθηκε λόγω υγείας και ο πέμπτος αποχώρησε απʼ τη διαδικασία για λόγους ευθιξίας, όταν ρωτήθηκε από καθηγητή του τμήματος αν θα τον επηρεάσει (λες;) το ότι η Παναγιωταρέα ήταν μέλος εκλεκτορικού σώματος για την ανάδειξη του γιόκα του σε εκλέκτορα. Στους εναπομείναντες έξι οι τέσσερις ψήφισαν υπέρ της και οι δύο λευκό. Η λευκή ψήφος προσμετράται σαν αρνητική στην προκειμένη περίπτωση, καθώς θα έπρεπε να την ψηφίσουν και οι 6 για να υπάρχει πλειοψηφία.
Οι δύο «λευκοί» αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν επικαλούμενοι την μη ηθική της συμμόρφωση όλα αυτά τα χρόνια στο Τμήμα. Η απαράδεκτη και καθεστωτική συμπεριφορά της προς τους φοιτητές, τους συναδέλφους της, αλλά και το προσωπικό της σχολής δεν τους άφησε ασυγκίνητους.
Για το κλίμα αυτό καθοριστική όπως αποδείχτηκε ήταν η αποφασιστική είσοδος...

των 20 περίπου αυτόνομων φοιτητών στην αίθουσα της συνεδρίας την οποία και διακόψαμε κάνοντας δυναμικές τοποθετήσεις.
Χρήσιμη φάνηκε και η αρνητική για τη ʽʼλαμπρή επιστήμοναʼʼ εισήγηση του Δ.Σ. των φοιτητών της σχολής. Επειδή όμως ούτε εμπιστευόμαστε, ούτε ανεχόμαστε 5 - 6 άτομα να αποφασίζουν στο όνομα όλων των υπολοίπων, προηγουμένως είχαμε πιέσει τα μέλη του Δ.Σ. να σεβαστούν την ευρεία πλειοψηφία που συνόλου των φοιτητών του τμήματος, που δεν ανέχεται πλέον την Αννούλα και τα καμώματά της. Η πίεση αυτή λειτούργησε πολύ θετικά καθώς ανάγκασε αυτούς που απαρτίζουν το Δ.Σ. να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που δεν λογαριάζει την πλατιά μάζα των φοιτητών.
Το θέμα έλαβε διαστάσεις με βάση την παρουσία στο κτίριο πολλών δημοσιογράφων. Τα γεγονότα ήρθαν να καλύψουν δημοσιογράφοι από τη REAL NEWS, τη συνδικαλιστική ομάδα του «Ασύνταχτου Τύπου», τον Αγγελιοφόρο, το ΣΚΑΙ και το ράδιο Θεσσαλονίκη. Στην κάμερα του ΣΚΑΙ φυσικά δεν επιτρέψαμε να τραβήξει πλάνα εντός της σχολής.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Άννας, τα όσα σπαρταριστά συγκρατήσαμε είναι ενδεικτικά της προσωπικότητας του ατόμου αυτού και της εν γένει συμπεριφοράς της απέναντι στους φοιτητές. Η Αννιώ ήταν άλλοτε φανερά σοκαρισμένη, άλλοτε αμήχανη και άλλοτε η κλασική γλοιώδης Άννα που όλοι τηλεοπτικά αγαπήσαμε.
Τα σκηνικά που διαδραματίστηκαν στο 2ο όροφο της σχολής μας μεσημεριάτικα ήταν το λιγότερο… σουρεαλιστικά: Τελώντας εν απογνώσει, πότε μας απειλούσε ότι θα μας μηνύσει για τα δυσφημιστικά κατά τη γνώμη της κείμενα που συντάξαμε, πότε εκβίαζε ότι θα παραιτηθεί αν δεν ανελιχθεί (όχι σε παρακαλούμε, ξανασκέψου το…), ενώ έστρεψε τα βέλη της και κατά του «κακού» internet σαν μέσο ενημέρωσης που δε την γουστάρει και την πολεμάει.
Το θράσος και η μωρία της είναι τόσο ανε-λιγμένα που ισχυριζόταν ότι είμαστε υποκινούμενοι από άλλους εχθρικούς προς αυτήν καθηγητές. Έλεγε μάλιστα ότι σε ενδεχόμενη προσπάθεια ανέλιξης άλλων διδασκόντων θα στείλει δικούς της φοιτητές να διαμαρτυρηθούν! Αγνοούσαμε ότι διαθέτει δικό της «τάγμα φοιτητών».
Βέβαια, ακολουθώντας την προσφιλή για αυτήν μέθοδο της κολακείας, επιδίωκε να καλοπιάσει κάποιους από μας και να δείξει ένα φιλικό και συνεργάσιμο πρόσωπο. Αλλά, το ευγενικό και πράο προσωπείο που φοράει σε διάφορες εκπομπές της, ήταν δύσκολο να κρύψει την οργή της. Ατάκες όπως «με αυτά που γράφετε με γαμάτε» ή «γαμώ την πουτάνα μου» αποδεικνύουν ότι αυτά τα κουστουμαρισμενα και γραβατωμένα τυπάκια, που βλέπουμε στην τηλεόραση να παριστάνουν τους «καθώς πρέπει» τιμητές της ηθικής, στην πραγματικότητα είναι τσογλάνια που υποκρίνονται.
Επειδή σε διάφορα μέσα ενημέρωσης θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αναφορές και άρθρα, εμείς ως Αυτόνομοι Φοιτητές Δημοσιογραφίας υποκινούμενοι μόνο από τα ιδεολογικά μας πιστεύω ξεκαθαρίζουμε ότι δεν επιδιώκουμε καμία συνεργασία με τα Καθεστωτικά ΜΜΕ. Θα προσπαθήσουμε να διαδώσουμε τα μηνύματα και τις ιδέες μας, αξιοποιώντας τα μέσα που έχει αναδείξει το κίνημα της πρόσφατης εξέγερσης. Θεωρούμε ότι «παιχνίδι» και συνδιαλλαγές με τα ελεγχόμενα από κράτος ή κεφάλαιο ΜΜΕ, συμβάλλουν στη νομιμοποίηση στα μάτια του κόσμου, του ρόλου τους ως μοναδικοί και αξιόπιστοι ενημερωτικοί δίαυλοι.
Η σημερινή μέρα, μέρα ιστορική για τη σχολή μας, μας γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Ήταν για μας η πιο συγκλονιστική στιγμή και το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε μέσα σ΄ αυτό το κτίριο. Ένας όμορφος αγώνας, αγώνας αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Τα όνειρά μας δεν χωράνε στα μέτρα σας, τα ελευθερώνουμε και σας πνίγουμε.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Σχόλιο greekpoliticalreview :

Τελικά κάπου κάπου βλέπεις κάποια πράγματα και γεμίζεις αισιοδοξία ! Η δύναμη του μέσου που επικαλούμαστε τόσο καιρό ήρθε και βρήκε εφαρμογή από μια ολιγομελή (?) ομάδα αυτόνομων φοιτητών οι οποίοι με βοήθεια μόνο το δίκαιο και το internet κατάφεραν να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό και να ματαιώσουν τελικά μια ξεδιάντροπη και ρουσφετολογική "προαγωγή" . Ευχαριστούμε γιατί μας δείξατε στην πράξη πόσο εύκολο είναι με απλές και πρακτικές κινήσεις να ασκήσουμε έλεγχο και πίεση και τελικά να νικήσουμε τους απίθανους αυτούς ερασιτέχνες της διαπλοκής .

Χίλια Μπράβο στα παιδιά , τους αξίζουν πολύ περισσότερα αλλά νομίζω ότι και μόνο με ένα μπράβο οι συγκεκριμένοι θα είναι απόλυτα ευτυχής .
-

10/3/09

If you can't , don't .

-
Προς :

1) πολιτικούς παραθυροσχολιαστές των οκτώ .

2) προσκεκλημένους πολιτικών εκπομπών .

3) δημοσιογράφους με "άποψη" .

4) πολιτικούς με "γνώση και γνώμη" επί παντός επιστητού .

5) Φωνασκούντες "μωρές Παρθένες" Πασόκους για την κυβέρνηση της διαπλοκής .

6) Φωνασκούντες Νδημοκράτες για τα ελλείμματα που άφησε το Πασόκ .

7) "Επαναστατικές-τρομο-παρα-κρατικές οργανώσεις" που έχουν το θράσος να νομίζουν ότι οι προκηρύξεις τους έχουν πολιτικό περιεχόμενο .



How about a nice big cup of

SHUT THE FUCK UP
!
-

8/3/09

Έχει ρέντα ο τύπος .

-
Από τον σχολιαστή του antinews Σπατζιώτη :

Δυστυχώς, και ο γιαλός είναι στραβός και εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Τα κόμματα εξουσίας διαφέρουν ελάχιστα έως καθόλου μεταξύ τους. Δεν προτείνουν διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης της κοινωνίας, αδυνατώντας ακόμα και να αγγίξουν κατεστημένες δομές. Αποτελούν απλώς συμβατικούς (συχνά δε και εσωτερικά αλληλοσπαρασσόμενους) μηχανισμούς εκπροσώπισης διαφορετικών ομάδων συμφερόντων. Η απουσία ουσιαστικής διαφοροποίησής τους φαίνεται και από το γεγονός ότι ο λόγος τους είναι όλο και πιο ”μοραλιστικός”. Κυρίως κοντράρονται για το ποιανού τα σκάνδαλα ήταν πιο χτυπητα, πιο μεγάλα, πιο πιπεράτα, πιο γαργαλιστικά…
Ακολουθούνται από ένα πλήθος (χειροκροτούντων, φωνασκούντων, αφισοκολλούντων) οπαδών, που ελπίζουν (και μέχρι πρόσφατα τα κατάφερναν) να επωφεληθούν από τη σχέση τους με το γκουβέρνο. Γι’ αυτό και με χαρακτηριστικό χουλιγκανικό καφριλίκι που χτυπιούνται για το τι ακριβώς ”δεν ξεχνά ο λαός” - το χρηματιστήριο ή τα ομόλογα, τον Κοσκωτά ή τον Κόκκαλη, τά Ίμια ή την Βιστωνίδα.
Οι ομάδες συμφερόντων, πάλι, δεν είναι σταθερές και εύκολα μεταπηδούν από τη μία βάρκα στην άλλη (και τούμπαλιν), ανάλογα με το τι τις εξυπηρετεί.
Με δικούς τους μηχανισμούς (κυρίως τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τις εφημερίδες), από τη μία εκβιάζουν τους ”τύποις κρατούντες” και από την άλλη ντοπάρουν τους οπαδούς, εμφανίζοντάς (κατά το δοκούν) πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά της πραγματικότητας. Παραμορφωμένη πάντα, αλλοιωμένη, στρεβλή. Με τα σημαντικά σχεδόν πάντα να αποσιωπούνται.
Ο ”κοσμάκης” τέλος (πότε-πότε ονομάζεται ευφημιστικά και ”κυρίαρχος λαός”) βιώνει τη δική του παρακμή, όλο και πιο αδιάφορος για την πολιτική, ταγμένος ψυχή τε και σώματατι στην αμορφωσιά (είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που η κουλτούρα θεωρείται περίπου βρισιά) και την αναζήτηση της ”ευτυχίας” μέσα από έναν (πλέον όλο και πιο δύσκολο) καταναλωτισμό. Ένα σημαντικό μέρος του (αποτελούμενο στην πλειοψηφία του από προνομιούχους δημόσιους υπαλλήλους) που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν για μεγαλύτερους μισθούς, μιλώντας για ”βελτίωση του βιωτικού τους επιπέδου”, είχε υπόψη του να το να μπορεί να τα σπάει συχνότερα στα σκυλάδικα, να αλλάζει ανα διετία αυτοκίνητο, να κάνει διακοπές στο Μπαλί με την γκόμενα. Τώρα που τα πράγματα ζόρισαν, κοιτάει τι να περισώσει από τα κεκτημένα του.
Υπάρχουν βέβαια και τα ευρύτατα (και συνεχώς διευρυνόμενα) ”κατώτερα από οικονομική άποψη στρώματα”, τα οποία ζούν παραδομένα ταυτόχρονα στην ανέχεια και τη χαύνωση. Από τη μία η αγωνία και ο τρόμος για το μεροκάματο και από την άλλη η νάρκωση μπροστά στην εικονική πραγματικότητα τησ ΤΒ, με τα ξέκωλα, τα κουτσομπολιά για τα κατορθώματατα της τάδε επώνυμης αδερφής, την γκολάρα που έβαλε ο Καραγκούνης. Δικό τους όνειρο - να ανέβουν ένα σκαλοπάτι στην κοινωνική ιεραρχία και (αν όχι αυτοί, τουλάχιστον τα παιδιά τους) να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, να δέσουν τον γάϊδάρό τους και να μπουν κι αυτοί στο παιχνιδάκι της κατανάλωσης με τα τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια και τις τσιμποκωλιές στις λουλουδούδες.
Και στον ορίζοντα κανένα ”λευκό πανί που να γνέφει στο γαλάζιο”.
Μόνη ελπίδα μας η κρίση. Ίσως ταρακουνήσει συνειδήσεις, μας κάνει να ξαναβάλουμε κάτω τα πράγματα, να ξανακοιτάζουμε τους εαυτούς μας τις αξίες μας, να ξαναβρούμε ξεχασμένες συλλογικότητες, να ερωτευτούμε και πάλι και τη χώρα μας.
Ίσως τότε ισιώσει και ο γιαλός και το ”δοιάκι” μας.
-

6/3/09

Ενώ η ισονομία έχει ήδη πάει περίπατο σ αυτή τη χώρα...

-
...η Ν.Δ με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή (!!) θέλει να την πάει και υπερατλαντικό ταξίδι .

"Περί ευθύνης υπουργών ο λόγος χθες στη Βουλή με την κυβέρνηση να εμφανίζεται σκεπτική όσον αφορά το χρόνο παραγραφής των όποιων αδικημάτων. «Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο κ. Δένδιας, συμπληρώνοντας ότι τάσσεται «υπέρ των σύντομων παραγραφών», αφού θεωρεί ότι «δεν πρέπει να διατηρείται αβεβαιότητα» ως προς την ακεραιότητα των υπουργών. Για να συνεχίσει: «Είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω στην παρούσα συγκυρία ότι ανάμεσα στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα υπάρχει δυσαρμονία»."

Βλέπει κανείς λογική σειρά στις προτάσεις αυτές ?

Αναρωτιέμαι αν αφού δεν υπάρχει αρμονία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ποιο είναι το αίσθημα που τους σπρώχνει για συντομότερο χρόνο παραγραφής της ευθύνης ?

Το φωνάζω καιρό τώρα ότι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους που οδηγούν σε κοινωνικές εκρήξεις τύπου Δεκέμβρη είναι το αίσθημα της ατιμωρησίας και της ανισονομίας που διέπει το "δημοκρατικό" μας σύστημα .

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όπως και η βουλευτική ασυλία είναι ο νομιμοποιημένος ορισμός της ατιμωρησίας και της ανισονομίας και ενώ ξέρουν (το παραδέχονται άλλωστε) ότι ο κόσμος τους φτύνει για αυτό αυτοί απλά ανοίγουν την ομπρέλα και κάνουν ότι ήρθε η άνοιξη .

Τι να πω ? Ντουρούτι και πάλι Ντουρούτι (*). Αλλά και πάλι αυτοί είναι Λερναίες Ύδρες , κόβεις έναν και βγαίνουν άλλοι δέκα ίδιοι και χειρότεροι .

Ο Giorgakis και οι λιγούρηδες Πασόκοι που απ' ότι φαίνεται έρχονται να πάρουν τις κουτάλες (oh my godness) τι λένε για όλα αυτά ?

Update : Κι ένα ωραίο που διάβασα στο antinews από τον Σπατζιώτη :

Οτιδήποτε κι αν έλεγε ο Κώστας Καραμανλής στο χθεσιβραδινό του διάγγελμα, ακόμα και μαγική λύση να πρότεινε που θα εξαφάνιζε στο άψε-σβήσε όλα τα προβλήματα της χώρας και του κόσμου, οι πασόκοι του θα το μηδένιζαν με χαζοχάχανα.
Οτιδήποτε κι αν έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια, οι νεοδημοκράτες θα τον χλεύαζαν με αντίστοιχης ποιότητας ειρωνίες.
Αυτό που ονομάζουμε διάλογο, στην πραγματικότητα είναι ασύμπτωτοι μονόλογοι ανάμεσα σε μονομανείς μεσσιανιστές με καρότα στ’ αυτιά. Είναι πεπεισμένοι ότι κατέχουν (όχι οι ίδιοι - οι αρχηγοί τους) την απόλυτη αλήθεια και, ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να ακούσουν τίποτα άλλο. Από ψυχολογική άποψη δεν διαφέρουν καθόλου από τους ”γαύρους” και τους ”βάζελους”, και αποτελούν ταυτόχρονα τόσο το αίτιο όσο και το κραυγαλέο σύμπτωμα της καθολικής μας παρακμής.
-

4/3/09

Να και ένα καλό νέο !

-
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2008 για τις ελληνικές εξαγωγές παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Συγκεκριμένα το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2008 οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,1% φθάνοντας στα 17.333,1 εκατ. ευρώ έναντι 17.139,5 εκατ. ευρώ το 2007. Η αύξηση των εξαγωγών, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, έφτασε το 2,6%.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν σύμφωνα με τον ΟΠΕ τα εξής:

Τις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών προορισμού κατέλαβαν η Ιταλία και η Γερμανία με μερίδιο 11,5% και 10,5% αντίστοιχα επί του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Ακολουθούν κατά σειρά κατάταξης η Βουλγαρία, η Κύπρος, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρουμανία και η Τουρκία.

Αξιοσημείωτη είναι η σταθερή ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της Ρωσίας, οι οποίες το 2008 αυξήθηκαν κατά 17,4% κατατάσσοντάς την στην 13η θέση από την 14η που ήταν το 2007. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 418,9 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 2,4% των εξαγωγών της Ελλάδας. Τα κυριότερα προϊόντα που εξήχθησαν στη Ρωσία ήταν γουναρικά, φρούτα και καρποί (νωπά ή αποξηραμένα), τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, καλλυντικά και μηχανικός εξοπλισμός θερμάνσεως και ψύξεως, κ.ά.

Οι εξαγωγές προς τη Βουλγαρία, που αποτελούν το 7,1% των εξαγωγών της Ελλάδας, διαμορφώθηκαν το 2008 στα 1,24 δισ. ευρώ. Τα κυριότερα προϊόντα που εξήχθησαν ήταν ράβδοι και είδη καθορισμένης μορφής από σίδηρο κα χάλυβα, φρούτα και καρποί (νωπά ή αποξηραμένα), και μηχανικός εξοπλισμός θερμάνσεως και ψύξεως.

Ως προς τα εξαγώγιμα προϊόντα, η κατηγορία Τρόφιμα και Ποτά, που συμμετέχει κατά 18,1% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών το 2008, σημείωσαν αύξηση 5,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007 και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 3.145,0 εκατ. ευρώ. Στον κλάδο, τα φρούτα και καρποί (νωπά ή αποξηραμένα) ανήλθαν σε 517,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 13,5%, τα ψάρια (νωπά ή κατεψυγμένα) ανήλθαν σε 372,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 1,2%, καθώς και το τυρί και πηγμένο γάλα για τυρί που ανήλθε σε 198,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας επίσης αύξηση 14,6%..

Οι εξαγωγές Δομικών Υλικών για το 2008, που αποτελούν το 16,6% επί του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών παρουσίασαν αύξηση 10,5% σε σχέση με το 2007 και διαμορφώθηκαν στα 2.879,4 εκατ. ευρώ. Στον κλάδο, τα εξαρτήματα σωληνώσεων από σίδερο ή χάλυβα ανήλθαν σε 379,35 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 66,3%, οι ράβδοι και είδη καθορισμένης μορφής από σίδηρο και χάλυβα ανήλθαν σε 326,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 46,6%, ενώ τα προϊόντα της κατηγορίας ράβδοι και άλλες πρωτογενείς μορφές υλικών ανήλθαν σε 86,96 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 80,1%.

Πηγή : Ναυτεμπορική

-