31/3/08

Η Ε.Ρ.Τ και Η ΣΥΜΒΟΛΗ της στη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ . . .


Μετά την γκάφα ολκής της Ε.Ρ.Τ και τα παπαδολουλικά κοψίματα εύκολα μιλάμε όλοι περί Θιβέτ και ανθρώπινων δικαιωμάτων .

Αναρωτιέμαι όμως πόσοι από τους ευαίσθητους συμπατριώτες μας ήξεραν για την κατάσταση πριν από την γκάφα της Ε.Ρ.Τ και πόσοι ασχολούνται με την παγκόσμια πολιτική σκηνή (και όχι με τους φραπέδες τους).
Tα μέτωπα καταπίεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λαών είναι πολλά!!


Λίγη βοήθεια για όποιον θέλει να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ
γιατί η ενημέρωση πλέον είναι επιλογή :
http://www.foreignpress-gr.blogspot.com/


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πολυδιαφημισμένοι μοναχοί του Θιβέτ και η λειτουργία των μονών απέχει παρασάγγας από την ειδυλλιακή εικόνα που έχει καλλιεργηθεί κυρίως από τη βιομηχανία κατασκευής συνειδήσεων του Χόλυγουντ. Οι μονές επιβάλλουν με στυγνότητα ένα ιδιότυπο ολοκληρωτικό καθεστώς που ενσαρκώνεται με βάρβαρη και απάνθρωπη εκμετάλλευση της τοπικής κοινωνίας. Οι μονές λοιπόν υποχρεώνουν τους χωρικούς της περιοχής να παραδίδουν τα πρωτότοκα αγόρια τους στο μοναστήρι. Επιπλέον υποχρεούνται στην καταβολή ισόβιου φόρου σε είδος ή χρήμασι ανάλογα τη δραστηριότητα της εκάστοτε οικογένειας.
Όσο για τις συνθήκες στις μονές, θα έκαναν τις ενίοτε καταγγελίες που αφορούν ορθόδοξα μοναστήρια να μοιάζουν διαφημιστικές καταχωρήσεις του Αγίου Όρους!

Η εξουσία λοιπόν που στηρίζεται σε τυραννική θεοκρατία πρέπει να καταδικάζεται συλλήβδην και όχι βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων ή καλαισθησίας του εκάστοτε Θεού – δυνάστη. Ο καλοκάγαθος λοιπόν και συμπαθητικός διοπτροφόρος Δαλάι Λάμα ηγείται ενός θρησκευτικού συστήματος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους «αντιπαθητικούς» και πολιτικά «μη Ορθούς» Ταλιμπάν

undercover gpr είπε...

Συμφωνώ (για την καταδίκη τυρανικών θεοκρατικών εξουσιών οποιασδήποτε μορφής) . To ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για τις συνθήκες στο Άγιον Όρος και για πολλές άλλες οργανωμένες θεοκρατικές κοινωνίες . Αφού όμως δεν αντιδρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι γι αυτό το καθεστώς αλλά για το καθεστώς καταπίεσης μιας άλλης μορφής (κινεζική κυβέρνηση) εξουσιας δε μπορώ παρα να συνδράμω σ αυτό που ζητάει η μάζα δηλαδή ο λαός (τους)και να πολεμήσω κάθε εξουσία που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα . Την επόμενη φορά που θα εξεγερθούν οι θιβετιανοί για την τυρανική εξουσία του δαλαι λάμα θα συνδράμουμε και σ αυτον τον αγώνα .