29/3/08

ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΑΥΤΟΥΣ»

Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΜΟΣΧΑ (η υπόλοιπη η εκτός μόσχας ειναι σαν τη ρωσία του ντοστογιέφσκι του 1920) , ΖΕΙ Σ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ (σε όλα τα φάσματα της ζωής του) ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ Ή ΛΕΙΨΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΕΙΩΣΗ Ή ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ Ή ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ .

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ : ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (που σημειωτέον εχει περάσει προ πολλού) ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΕΙΨΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ (ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ) ΤΗ «ΔΙΑΛΟΓΙΣΗ» . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ (καλώς ή κακώς) ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ .

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ .

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ .

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (προσωπικές) ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ , ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΟΛΙΓΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΘΕΣΜΟΥΣ , ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ .

ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ .
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :
1) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,
2) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,
3) ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ,
4) ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΤΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ (Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ) .

ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ .ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ .

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (οι πολίτες γενικως όχι εμείς οι έλληνες) ΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ Ο ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ .

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ (γιατί μάλλον πρέπει να το λέμε συνέχεια για να το πιστέψουμε) : Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ (κατανάλωση) Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ .

ΙΣΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΜΑΖΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΕΙΡΙΑΣ , ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ , ΕΛΕΙΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΝ .

ΟΧΙ ΠΙΑ ΟΜΩΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ : ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Σ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (εννοώντας τις γενιές από τη μεταπολίτευση και μετά για την ελλάδα αρκετά πιο πριν για τις περισσότερες χώρες της εφαρμοσμένης παγκοσμιοποίησης) ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΝΩΣΕΩΣ , ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΗΣΕΙΣ . ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ .

Μ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: