29/3/08

ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ & MEDIA

1. Λαϊκισμός: ένα δημόσιο ψέμα προς ιδιωτικό όφελος.
Μια αλήθεια δεν είναι ποτέ λαϊκίστικη. Το βασικό χαρακτηριστικό του λαϊκισμού είναι η εσκεμμένη ανειλικρίνεια. Λέμε κάτι το οποίο ξέρουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα, για να κολακεύουμε το «λαό». Επίσης πρόκειται για μια δημόσια απόφανση - μια ιδιωτική κολακεία δεν είναι λαϊκισμός. Στην έννοια του λαϊκισμού υπάρχει σαν απαράβατος όρος ο απώτερος σκοπός - που είναι το «παραμύθιασμα» του αποδέκτη προς όφελος του πομπού.

~.~.~

ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ .

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΠΙΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ .
ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΝ .
ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΟΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ MIA ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ .
ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ .
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤV-ΠΕΡΣΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΜΕΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ Κ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ Κ ΣΈΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 5ΛΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ , ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ KAI KYΡΙΩΣ ΤΟ ΑΛΟΘΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ .

ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ?

ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: