3/6/09

Τι να ψηφίσω ?

-
Μέχρι και πριν από δυο-τρεις μέρες ήμουν αποφασισμένος για πρώτη φορά στη ζωή μου να μην πάω να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα σε αυτές τις ευρωεκλογές . Οι λόγοι νομίζω προφανείς...

Εχθές αποφάσισα πως τελικά θα πάω . Ο λόγος ?

Φεύγοντας εχθές από τη δουλειά έκατσα και κουβέντιασα λίγο με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου που παρκάρω το αυτοκίνητό μου . Ένας άνθρωπος λιτός που το μόνο που τον διασκεδάζει είναι τα σταυρόλεξα και το διάβασμα .

Ο τύπος λοιπόν αυτός μου λέει πως "εγώ φίλε από 18 χρονών ψηφίζω ένα από τα δυο αριστερά κόμματα για να μπορεί να λειτουργεί η δημοκρατία σωστά" .

Εκεί λοιπόν έφαγα την καρπαζιά ! Και ήταν γερή , διότι πάνω κάτω κι εγώ τόσο καιρό ψηφίζω ένα από τα δυο αριστερά κόμματα όχι διότι με αντιπροσωπεύουν αλλά γιατί πιστεύω πως είναι αναγκαστική συνθήκη σε μια δημοκρατία να υπάρχει αξιόπιστη και δυνατή αντιπολίτευση . (όχι γιαλαντζί τύπου ΠΑΣΟΚ βέβαια)

Η καρπαζιά , που έλεγα λοιπόν πριν , ήρθε γιατί εκείνη την ώρα που μου το έλεγε αυτό συνειδητοποίησα πως τόσο καιρό νομιμοποιώ με την λογική μου το υπάρχον σαπισμένο πολιτικό σύστημα .

Σίγουρα το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους άλλους δυο mega-κλέφτες αλλά ουσιαστικά αυτή η σταθερότητα που τόσο καιρό τους πρόσφερα με την ψήφο μου τους έκανε ολίγοντι μαλάκες να το πω ? άντε αν θέλω να είμαι επιεικής να το πω μαλθακούς .

Λοιπόν , η χθεσινή συζήτηση με τον κυρ-Δημήτρη με έκανε να αποφασίσω να πάω να ψηφίσω τελικά και να ψηφίσω κάποιο μη-κοινοβουλευτικό κόμμα . Δεν έχω ιδέα ποιο . Ίσως αυτούς τους φιλελεύθερους του ίντερνετ για τους οποίους βέβαια δεν έχω ιδέα .

Δεν με πειράζει όμως , τουλάχιστον θα αποφύγω να αισθανθώ για ακόμα μια φορά μαλάκας.

Ξεκάθαρα προτείνω σε όλους , από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διλήμματα περί ακυβερνησίας και άλλα τέτοια ζαβά , να πάνε να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα μη κοινοβουλευτικό .

Ή μάλλον για να το θέσω ακόμα πιο σωστά , οποιοδήποτε κόμμα για το οποίο δεν έχουν ακούσει ποτέ λέξη από τα ΜΜΕ...
-

3 σχόλια:

george είπε...

Το ειδα σε αλλο μπλογκ. Εξηγει με ενα απλο παραδειγμα ποσα θα μπορουσαν να αλλαξουν αν ολοι οσοι απεχουν η ριχνουν λευκο, ψηφιζαν κανονικα.

http://efhbos.wordpress.com/2009/05/30/apoxh-akyro-leyk/

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν τους βουλιάξουμε (και τους 2)
Δεν θα αλλάξει τίποτα

Τα συμπεράσματα είναι απλά:
-η ΝΔ θα χάσει
για ότι έκανε
και για ότι δεν έκανε
όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελλοφιλοσοφίες
Να θυμίσω ότι είχε
2007 41,84 % (Εθνικές)
2004 43,01 % (Ευρωεκλογές)
Ας καταλάβουν λοιπόν ότι πτώση πάνω από 8% κάτι σημαίνει και ας μην αναλύουν μπούρδες.

-ΠΑΣΟΚ
Το μεγάλο ερωτηματικό
Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά δεν έχει σημασία για εμένα προσωπικά η διαφορά, αλλά το ποσοστό που θα πάρει.
Να θυμήσω
2007 38,1%
2004 34,03% (Ευρωεκλογές)
Αν λοιπόν ο ΓΑΠ νικήσει με πχ 6% και δεν πιάσει τα ποσοστά του 2007, για ποιο δημοψήφισματικό χαρακτήρα θα μπορεί να μιλήσει?
Αν το ΠΑΣΟΚ με ότι έκανε ο ΚΚ ο Β το τελευταίο
διάστημα (2007-2009), δεν μπορεί να ξεπεράσει και να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου τότε έχει πρόβλημα τουλάχιστον επικοινωνιακό.

-Η Αριστερά (Στάλιν, Παιδική Χαρά, Πράσινα Αλογα) είναι στο κόσμο της.
Αν δεν μπορεί να ξεπεράσει σε μια κατάσταση χάους και μπάχαλου της κοινωνίας το 20% αθροιστικά τότε δεν είναι η εναλλακτική λύση αλλά το πρόβλημα.

-ΛΑΟΣ δυστυχώς η άνοδός του σηματοδοτεί το τέλμα της κοινωνίας και της χώρας.

Μάρκος είπε...

Υπάρχει και το ΠΑΜΜΕ ξαδέλφια