23/6/09

Κυνικές αλήθειες.

-
"Οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι που τις γράφουν. Όχι αυτοί που τις οργανώνουν (απαραίτητοι), όχι αυτοί που τις στήνουν (απαραίτητοι επίσης), όχι αυτοί που φέρνουν τις διαφημίσεις, ή αυτοί που φτιάχνουν τα σκίτσα, ή αυτοί που παρακολουθούν τα δελτία. Όλοι αυτοί χρειάζονται.Αλλά οι εφημερίδες είναι αυτοί που τις γράφουν. Αυτοί μετασχηματίζουν τις ¨”πρώτες ύλες” (πληροφορίες) σε “προϊόν”.
Όπως ακριβώς ένα εστιατόριο είναι οι μάγειροί του, κι ένα μπουρδέλο είναι οι πουτάνες του!
Αν ξεχνάνε αυτή την βασική αρχή, για το ποιά είναι η βασική λειτουργία μιας παραδοσιακής διαδικασίας και ποιές οι συμπληρωματικές δεν κάνουμε τίποτε.
Κάνουμε λαθρόβια πράγματα, διαπλεκόμενα, επιδοτούμενα κλπ."

Γράφει εύστοχα ο Θ.Κ σ' ένα του σχόλιο στο antinews και θα συμφωνήσω απόλυτα. Στο ίδιο ποστ συμπληρώνει ο αρχαιοπτέρυξ :

"Η Νέα Υόρκη, με 9-10 εκατομ. κόσμο (19-20 με τα προάστια) έχει και συντηρεί 1,5-2 πολιτικές και μία οικονομική εφημερίδα. Η Ελλάδα έχει 10-20-30 έχω χάσει λογαριασμό. Κάθε ελληνική εφημερίδα είναι μια πληρωμένη καταχώρηση του ιδιοκτήτη της και η πληρωμή δεν γίνεται από διαφήμιση αλλά από εκβιασμούς και πολιτικο-οικονομικά ανταλλάγματα. Κάθε εφημερίδα είναι εστία παραοικονομίας αφού τα πολλά λεφτά είναι μαύρα “για να μην γραφτεί” ή γκρίζα για να γραφτεί. Έτσι είναι αξιοθαύμαστο που με τέτοια υφεση στον κόσμο ίσως κλείσει μία εφημερίδα. Σε μια ελεύθερη αγορά θα είχαμε 1 ή 2, άντε 3, μία …για κάθε πολιτική τάση."

Ενώ σε άλλο ποστ ο ado λέει την κυνική αλήθεια την οποία εδώ στην Ελλάδα μέχρι να το κατανοήσουμε θα χρειαστούμε άλλη μια 20ετία...

"περιεργη αντιληψη εχετε στην ελλαδα για την εργασια.η εργασια ειναι δικαιωμα.δεν ειναι ομως υποθεση κανενος πρωθυπουργου να σου βρει δουλεια.οι πολιτικοι οφειλουν να χτιζουν αναπτυξιακες πολιτικες.και ειναι κατακριτεοι για αυτο οταν δεν το κανουν.αλλα αυτα τα γραφικα μαρξιστοτσολιαδιστικα κατεβατα τι νοημα εχουν;απο που και ως που η εργασια πρεπει να ειναι υποθεση πολιτικου και εκδουλευσης;και απο που προκυπτει οτι η επιχειρηματικοτητα ειναι ομηρος της εργασιας;ποιος θα επενδυσει σε μια χωρα που κουμαντο θα κανει στο κεφαλαιο του το κομμα και ο καθε αριστεριστης τεμπελης καπηλος του εργατη;
αν ολοι αυτοι οι κυριοι νοιαζονταν για τον εργατη θα πολεμουσαν για αξιοπρεπη παιδεια,ανταγωνιστικο εργατη και για κοινωνικο κρατος.οχι στα λογια κατα της παγκοσμιοποιησης.αλλα στην πραξη για τους λαθρομεταναστες,αν θα ντυθουν νυφες οι αδερφες και λοιπες αντικαπιταλιστικες νευρωσεις τους."


Εγώ δεν θα πω περισσότερα , το μόνο που θα πω είναι πως αν οι εργαζόμενοι ήταν αμέτοχοι θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο μιας ιδιωτικής επιχείρησης , όμως η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα (οι δημοσιογράφοι του ΕΤ,όχι οι ηχολήπτες κτλ) έπαιζαν τα παιχνιδάκια των αφεντικών τους χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους αναγνώστες τους , τώρα λοιπόν πως ζητούν από τους αναγνώστες τους να τους συμπαρασταθούν ?
-

10 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Λυπάμαι για το σχόλιό μου, γιατί ξέρω ότι δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, ούτε φυσικά είναι όλοι εκβιαστές ή ο,τιδήποτε. Ωστόσο, αν και έχω γνωρίσει λαμπρά παιδιά δημοσιογράφους έχω γνωρίσει και "καλά παιδιά"να ντρέπεσαι που μιλάς την ίδια γλώσσα μαζί τους...

Διπλοκή, νταβαντζιλίκι και εκδούλευση είναι το χωμοτύρι που είδα, λυπάμαι για τα άτομα, δεν διαβάζω όμως πια, παρα μόνο στα περίπτερα, για να δω τι λέει ο κάθε εκδότης στα εξώφυλλα.

(Άσε που οι NY Times είναι τσάμπα στο διαδίκτυο, αν και μου αρέσει η έντυπη έκδοση, έχει καλύτερες διαφημίσεις)

undercover gpr είπε...

Κι αυτοί που δεν είναι λαμόγια γιατί δεν μιλάνε έξω από τα δόντια φίλε μου να καθαρίσουν από τους βρωμιάρηδες?Μου το εξηγείς αυτό?

"ο σιωπών δοκεί συναινείν" λέει η φωτογραφία κάτω από τον απεργό πείνας και το αυτό ισχύει και για τους δημοσιογράφους.

Ακόμα και αυτοί που επέλεξαν την ανωνυμία μέσω blogs την μισή αλήθεια λένε.

Κανείς δεν έχει τα αρ@@@δια ή έστω λίγη τσίπα να βγει μπροστά να πει τα πράγματα με το όνομά τους ?

Μόνο όταν χάνουν τη βολή τους ξέρουν να "διεκδικούν" και να "αντιπαρατίθενται" με τα αφεντικά?

Unknown είπε...

O Ιθαγενής

Συγνώμη αλλά όταν ο Τύπος ανέχεται να διακρίνεται σε αντιπολιτευόμενο ή συμπολιτευόμενο, οι δημοσιογράφοι ανέχονται να λειτουργούν σε αυτό το περιβάλλον που οι ίδιοι συμμετείχαν στη διαμόρφωσή του, επαίρονται για τις διασυνδέσεις και τα αποκλειστικά ...κουτσομπολιά τους, που τα παρουσιάζουν ως ειδήσεις, δεν βλέπω την ανάγκη να λυπηθώ για ένα μέσο που λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα ως φερέφωνα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

gnik είπε...

Καλησπέρα
Ο σοφός λαός λέει:
Απο πίτα που δεν τρως...άστην να καίγεται:))

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ότι μαζεύτηκαν αισιως 5 χιλιάδες κοινά λαμόγια που παίζουν το χαβά του αφέντη τους υποκαθιστώντας την απαραίτητη για την επιβίωση στις σημερινές συνθήκες ενημέρωση. Αυτό καταδεικνύει πως περσεύουν τα λεφτά στους νταβάδες και στο ιδιωτικό τους κράτος και πληρώνουν για εκβιασμούς, πι άρ, προπαγάνδα συστήματος, φίμωμα της φωνής των υπηκόων, γλύψιμο σε "συμμάχους" κι ότι άλλο κακοποιό μπορεί κανεις να φανταστεί. Το πολιτικό πρόβλημα του τόπου είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν, ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να αποτινάξει αυτή τη χούντα, το χειρότερο ίσως ζυγό απ' το σβέρκο του.
Φυσικά όταν διαλύεται ένας τέτοιος ιδιωτικός στρατός από γουώνα μπη δημοσιογράφους και εργατική αριστοκρατία μόνο χαρά μπορεί να συνέχει τα κορόϊδα, τους πελάτες.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα.
Σαν πολύς καιρός δεν πέρασε χωρίς γραφή σου;
Τι γίνεται;

george είπε...

Διακοπές τέλος gpr.

Τα κεφάλια μέσα :)

undercover gpr είπε...

Ότι πει ο πελάτης.

(χαχαχαχα)

παιδιά καλό χειμώνα και πάνω απ' όλα ψυχραιμία στη κάλπη..ειδικά εσύ george (χαβαλεδιάζω φίλε)

george είπε...

Καλό χειμώνα gpr.

Όσο για τις εκλογές...να δεις μια "φαγούρα" που με έπιασε μόλις το έμαθα...ειδικά από εδώ που βρίσκομαι :)

Το μόνο που στενοχωριέμαι είναι ότι βλέπω την κατάσταση στη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, κάτι που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να γυρίσω κάποια στιγμή πίσω. Τελος παντων...

undercover gpr είπε...

χαχαχα , άμα σου πω πως και το 80% των συμπτριωτών σου/μας που ζουν εδώ έχουν την ίδια φαγούρα θα με πουν μηδενιστή.