18/2/09

Η ουσία .

-
Από τον σχολιαστή του antinews.gr : apopsi

Όταν η 17Ν σκότωνε Άγγλους-Αμερικανούς και βιομηχάνους, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ήταν είτε αδιάφορο είτε θετικό στην οργάνωση, αφού δεν κινδύνευε η δική του γούνα.

Όταν η 17Ν για πρώτη φορά δολοφόνησε έναν μη-στόχο, ήταν και η πρώτη φορά που τα αντανακλαστικά της κοινωνίας άρχισαν να λειτουργούν, και κατά την γνώμη μου, η αρχή του τέλους για την οργάνωση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε ένα τυφλό χτύπημα!! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

- Τυφλό χτύπημα σημαίνει πως δεν αναζητάς έρεισμα στην κοινωνία για να δείξεις το δίκαιο σου - κάτι που δεν συμβαδίζει με την Ελληνική αντιεξουσιαστική σκηνή.

- Τυφλό χτύπημα σημαίνει πως ο στόχος σου δεν είναι το κατεστημένο, στόχος σου είναι η τρομοκράτηση του λαού, όπως έγινε στην στον σταθμό των τραίνων στην Μαδρίτη και μετά στο Λονδίνο αλλά και Κωνσταντινούπολη κτλ

- Τυφλό χτύπημα τέτοιου βαθμού, σημαίνει πως είτε είσαι σχιζοφρενής δολοφόνος (πράγμα αδύνατον λόγω αριθμού συνεργών και τεχνογνωσίας), είτε το ότι είσαι ψυχρός επαγγελματίας που δεν σε νοιάζουν ποσώς οι απώλειες και που δεν ανήκεις καν σε αυτή τη χώρα.

Αποκλείοντας την πιθανότητα θρησκευτικοπολιτικού χτυπήματος, μας μένει μόνο μία πιθανότητα, αυτή των μυστικών υπηρεσιών που είτε ιδιοχείρως είτε με την χρήση φτηνών χεριών (που ίσων δεν ξέρουν καν την αποστολή τους), στοχεύουν με απλό και ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα.

“Η απειλή είναι ισχυρότερη από την πραγματοποίησή της…”

-

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με τοσα ψωνια αμολητα στην Ελλαδα αυτοι που τουσ στρατολογουν δεν συναντουν καμμια δυσκολια οταν αποφασισουν να δημιουργησουν καποιον καινουργιο θιασο που θα μας διδαξει την "επαναστατικη ηθικη" με "επαναστατικα μεσα" οπως δολοφονιες,ανατιναξεις,λαφυραγωγιες καταστηματων,καταστροφη δημοσιας περιουσιας (αληθεια ποιος πληρωνει για τα σπασμενα ο φορολογουμενος απο τα Λιοσια η' ο εφοπλιστης απο το CITY?)
Akoma και στην Κολομβια εχουν παρει πρεφα τι φρουτα ειναι οι "επαναστατες" μονο στην Ελλαδα χχρρρρρρρρρ απτο πρωι ως το βραδυ τον υπνο του δικαιου.G APO CT

Ανώνυμος είπε...

@G APO CT
Βρήκες πάλι την ευκαιρία να εξισώσεις την όρο "επανάσταση" με τον όρο "τρομοκρατία".

Τα ίδια έλεγες και όταν σκοτώθηκε ο 15-χρονος στα Εξάρχεια. Τι κι αν υπαρχει ένας νεκρός; Ύψιστη σημασία για σένα είναι η "δημόσια περιουσία που καταστρέφεται και την οποία καλείται να πληρώσει ο άμοιρος φορολογούμενος". Ο ίδιος λαικισμός.

Αν δε σου αρέσει η επανάσταση, κάθισε αναπαυτικά στην καναπέ του σπιτιού, πάρε το τηλεκοντρολ στο χέρι και ξεκίνα το "άρμεγμα" :-)

george

undercover gpr είπε...

Τον αδικείς νομίζω Γιώργο (τις έχει σε "-" τις συγκεκριμένες λέξεις).

Πάντως G APO CT οι στρατολογήσεις δεν είναι πρόβλημα αφού οι στρατολογηθέντες δρουν για το κέρδος (είτε χρηματικό είτε "καριέρας") .

Αν είναι προβοκάτορες δεν χρειάζονται ιδεολογικό υπόβαθρο κάτι που νομίζω ότι φάνηκε .

Ανώνυμος είπε...

Αν υποθέσουμε ότι στην περίπτωση των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων ευσταθούν τα σενάρια περί "μυστικών πηρεσιών που στρατολογούν ηλίθιους", δυσκολεύομαι να δεχτώ το ίδιο και για τα γεγονότα που ακολούθησαν το φόνο του μαθητή τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που υπονοεί ξεκάθαρα -κι έχει αναφέρει και στο παρελθόν- ο πρώτος συνομιλητής, γι' αυτό διαφώνησα.

Επίσης έχω βαρεθεί να ακούω το ίδιο επιχείρημα για τους "δύστυχους φορολογούμενους που πληρώνουν τα σπασμένα". Λες και οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν στο 1000-πλασιο τις λαμογιές των πολιτικών.

george

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε george δεν "εξισωνω" επανασταση και τρομοκρατια.Οσο για τηλεοραση μονο το national geographic παρακολουθω.Το προβλημα ειναι οτι στην Ελλαδα υπαρχει μπολικη θολοκουλτουρα που χρησιμοποιηται απο τα ανθρωποειδη για να δινουν αλλοθι και ιδεολογικο υποβαθρο στα εγκληματα τους.Και ενα αλλο ακομη,ολες οι επαναστασεις εχουν σκοτεινες φιγουρες που εξηπηρετουν αντεπαναστικα συμφεροντα.Και για να μην παμε πολυ μακρυα ας δουμε ποιοι καπηλευτηκαν το 1821 βλ. Κωλετης,Μαυροκορδατος,μαυρομιχαλαιοι κ.α.Τις περισσοτερεσ φορες αυτοι ειναι που εξαργυρωνουν το αιμα των αλλων με εξουσια και "30 αργυρια" G APO CT

undercover gpr είπε...

Εγώ δεν νομίζω ότι στρατολογούν ηλίθιους , νομίζω ότι στρατολογούν επαγγελματίες οι οποίοι έχουν πλήρη συνείδηση όλου του φάσματος και των συνεπειών .

Για τον Δεκέμβρη μην τα ξαναλέμε , ο καθείς και η γνώμη την οποία φαίνεται να γνωρίζεις παραπάνω .

Παρεμπιπτόντως πως πάνε πράγματα Ολλανδία ? Τι λένε οι εκεί φωστήρες ?

Ανώνυμος είπε...

@G apo CT
Δε χρειάζεται να πας τόσο πίσω στο 1821. Δες ποιοι καπηλεύτηκαν το Πολυτεχνείο το 73. Αυτό όμως δε γίνεται να αμαυρώνει το χαρακτήρα και τα επιτεύγματα μιας επανάστασης.

@gpr
Θα σε απογοητεύσω αλλά δεν έχω εδώ τηλεόραση για να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις, άσε που τα ολλανδικά μου είναι χάλια :-)))

Μόνο τα γεγονότα του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα "ακούστηκαν" εδώ αρκετά.

undercover gpr είπε...

Ρε συ G APO CT έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο οι "επαναστάτες-τρομοκράτες" να καπηλεύονται επίτηδες την θολοκουλτούρα για να έχεις εσύ να λες τώρα ότι η θολοκουλτούρα φταίει ?

Μην λέμε πάλι τα ίδια , ότι γουστάρει λέει ο καθένας και είναι στο χέρι σου να το ερμηνεύσεις κατά το δοκούν .

Εμένα μου φαίνονται πολύ εξόφθαλμα όλα αυτά με τις αναφορές στις προκηρύξεις για Εξάρχεια , μπάτσους , ντόνατς , άσυλα κτλ .

Το άλλο που το πας ? Που γράφουν (στην τελευταία) ότι πάνε και στις πορείες και ότι θα σκοτώσουν εκεί δημοσιογράφο ?

Αυτοκαταδικάζουν δηλαδή όλο το φάσμα του Δεκεμβρίου . Εξάρχεια , άσυλα , πορείες , αντιεξουσιαστές.

Ποιος ιδεολογικά στέρεος σε τέτοιου είδους ιδεολογίες κάνει τέτοιες βλακώδεις κινήσεις ?

Μόνο προβοκάτορας που θέλει π.χ να σε κάνει να μην πας στις πορείες ή που θέλει στην επόμενη πορεία που θα γίνουν επεισόδια να βγεις εσύ αγανακτισμένος να ζητάς τα κεφάλια των αντιεξουσιαστών έστω και με την παραχώρηση να παραβιαστεί το άσυλο .

Στην Αφρική ζεις φίλε , όλα είναι πιθανά .

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που ακούω το καταπληκτικό για
"υπηρεσίες που στρατολογούν..."
γελάω απίστευτα.
Hello! στην Ελλάδα ζείτε!!!
Κανείς δε θέλει να μας καταστρέψει-
είμαστε ήδη κατεστραμένοι από μόνοι μας. Και τα πάντα γίνονται για τα φράγκα, δεν υπάρχει πλέον καμιά συνωμοσία από πίσω...

TIP: Θέλετε να βρείτε ποιοι είναι στις ομάδες που κάνουν σήμερα "ένοπλη αντίσταση",
"απαλλοτριώσεις", κ.ο.κ.;
Μην κουράζεστε. Απλά, ψάξτε γόνους πολιτικών, καθηγητών πανεπιστημίου
και συναφών αξιότιμων κυρίων...

undercover gpr είπε...

Από Κλουζώ άλλο τίποτα , ποιος μίλησε για σχέδια καταστροφής και συνωμοσίες αγαπητέ ?

Τα φράγκα για να εισρεύσουν "απαλά" προϋποθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες συστημικής ανομίας .

Επίσης όταν λέμε στρατολογούν επαγγελματίες μη βάζεις στο μυαλό σου Βηρυτό , καμικάζι και James Bond-ηδες , απλά οι εκτελεστές δεν είναι Mr. Bean όπως πολλοί νομίζουν .

Επίσης τι νομίζεις ? Οι καθηγητάδες και οι γόνοι πολιτικών που επικαλείσαι με ποιες κοινωνικές τάξεις χαριεντίζονται ?

Το παράδειγμα των συνεπειών της 9/11 είναι text book πια για τους επίδοξους καουμπόι .

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ξέρω ποιος έγραψε το συγκεκριμένο post.
Πρόκειται είτε για ανοησία, είτε για ηθελημένη διαστρέβλωση.
Διότι αγνοεί ότι τα τυφλά χτυπήματα,
για να το πω πολύ απλά, είναι η πιο γνήσια και καθαρή μορφή τρομοκρατίας ή ένοπλης πάλης.
Ακόμα και για το θέμα αυτό, έχει
εθνικιστικές απόψεις Χρυσής Αυγής(και καλά ότι στην Ελλάδα, δε σκοτώνουμε Έλληνες και έχουμε την καλύτερη τρομοκρατία)

Αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα με 17Ν που είχε συγκεκριμένους στόχους
ήταν εξαίρεση και μάλιστα ύποπτη εξαίρεση(και αυτοί βέβαια δεν είχαν πρόβλημα να σκοτώσουν όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους).
Από ΕΤΑ, ΙRA, Ασία, Αμερική,Αφρική τη συντριπτική πλειοψηφία αποτελούν τα τυφλά χτυπήματα.
Διότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι στο μυαλό μας:

Το εκάστοτε χτύπημα δεν είναι ο στόχος, το εκάστοτε χτύπημα είναι το μέσο για να επιτύχουμε το στόχο μας: είτε είναι συγκεκριμένα αιτήματα
(π.χ. απελευθερώσεις πολιτικών κρατουμένων)
είτε η ανατροπή της κατεστημένης αστικής "δημοκρατίας".

Προσωπικά, πιστεύω το αντίθετο από αυτό που διατυπώνεται στο post:
Όταν η τρομοκρατία έχει προσωποποιημένους στόχους, δεν διαφέρει από τους νονούς της νύχτας ή τα συμβόλαια.
Δείτε ότι στην Ιταλία η δολοφονία του Άλντο Μόρο από τις Brigate Rosse, άφησε πολλά κενά και υποψίες για τη διείσδυση τρίτων στην οργάνωση...

Ο φίλος γράφει υπερασπιζόμενος την παλιά καλή συνταγή... Ποιός ξέρει, μπορεί να είναι καθηγητής πανεπιστημίου ο μπαμπάς του ;)
Ο φίλος και κάποιοι σαν το φίλο, είναι πολύ χρήσιμοι αυτή τη στιγμή. Χρησιμότατοι γιατί λειτουργούν σαν ασπίδα που προσφέρει ασυλία από τις διωκτικές αρχές, για αυτό που ετοιμάζεται.

Και αν είναι έτσι, όπως υποθέτω, σταματήστε το κλαψούρισμα περί ένδοξης 17Ν και ετοιμαστείτε να δείτε και στην Ελλάδα ποια είναι η πραγματική τρομοκρατία...

undercover gpr είπε...

Αδερφέ δε σε πιάνω και κάτι ενδιαφέρον θες να πεις .

Αρχικά , δεν βλέπω πουθενά στο κείμενο να λέει ότι τα τυφλά χτυπήματα δεν είναι τεχνική άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων .

Πέρα από αυτό νομίζω ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε τρομοκρατίες άλλων κρατών και να χρεισιμοποιούμε τα στοιχεία συγκρίνοντας και βγάζοντας αποτελέσματα . Άλλο αστικό περιβάλλον , άλλη οπτική της ευνομούμενης κοινωνίας άλλο άλλο άλλο .

Το λες και μόνος σου ότι η τακτική της 17Ν ήταν ύποπτη άρα γιατί να μην είναι ύποπτη και αυτή η συγκυρία ?

Οι τρεις τελευταίες σου παράγραφοι ουσιαστικά ακυρώνουν την ανάλυσή σου για το κείμενο και αυτόν που το έγραψε .

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, δε μπορώ να γίνω πιο σαφής.

Δες ξανά αυτά που γράφει για τα τυφλά χτυπήματα:

"Τυφλό χτύπημα σημαίνει πως δεν αναζητάς έρεισμα στην κοινωνία για να δείξεις το δίκαιο σου - κάτι που δεν συμβαδίζει με την Ε λ λ η ν ι κ ή αντιεξουσιαστική σκηνή.

- Τυφλό χτύπημα σημαίνει πως ο στόχος σου δεν είναι το κ α τ ε σ τ η μ έ ν ο (δηλαδή οι στόχοι της 17Ν εκπροσωπούσαν το κατεστημένο;), στόχος σου είναι η τρομοκράτηση του λαού, όπως έγινε στην στον σταθμό των τραίνων στην Μαδρίτη και μετά στο Λονδίνο αλλά και Κωνσταντινούπολη κτλ

- Τυφλό χτύπημα τέτοιου βαθμού, σημαίνει πως είτε είσαι σχιζοφρενής δολοφόνος (πράγμα αδύνατον λόγω αριθμού συνεργών και τεχνογνωσίας), είτε το ότι είσαι ψυχρός επαγγελματίας που δεν σε νοιάζουν ποσώς οι απώλειες και που δεν α ν ή κ ε ι ς καν σε αυτή τη χ ώ ρ α." (Δηλαδή σύμφωνα με αυτόν ο Κάρλος είναι ρεμάλι και ο Ξηρός επαναστάτης)

1) Δες με πόση εμμονή "προασπίζεται" τη "χώρα" του! Δηλαδή, το κράτος του... Τι σου λέει αυτό; Το ίδιο δε θα έγραφε και ένας χρυσαυγίτης;
Το ίδιο δε θα έγραφε και ένας κυπατζής;

2) Γιατί αμφισβητεί τα τυφλά (όπως τα χαρακτηρίζει) χτυπήματα, τη στιγμή που η διεθνής πρακτική έχει αποδείξει το αντίθετο;
Στην τελική, γιατί μας θέτει αυτό το δίλημμα; Τι τον νοιάζει για το ποια πρακτική επιλέγει ο καθένας να ακολουθήσει; Δε θα έπρεπε να είναι χαρούμενος που υπάρχει η οποιαδήποτε κινητικότητα;

3) Μήπως τελικά, κάποιοι γιοι και κόρες (τα είπαμε πριν) νομίζουν ότι έχουν αναλάβει εργολαβία τη δήθεν ελληνική (όπως λένε οι ίδιοι) αντιεξουσιαστική σκηνή και τώρα που έπαιξε ANFO στη γειτονιά τους την Κηφισιά, τσινάνε;

Σε ευχαριστώ

undercover gpr είπε...

Το κείμενο ξεκινάει με κάποιες παραδοχές για να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα με την εις άτοπον απαγωγή (γενικά συμφωνώ πως αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για παραπληροφόρηση) .

Όμως αν τα πάρουμε ένα ένα έχει δίκιο σε όλα :

-Όντως η 17Ν αναζητούσε έρεισμα , ο λόγος απλός : (υποτίθεται) πως στόχευε σε αλλαγή καθεστώτος .

-Μαζικό (τυφλό) χτύπημα για σκοπούς που δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα αιτήματα (είτε σαν εκβιασμός είτε σαν επίδειξη δύναμης) δεν έχουν νόημα στην τρομοκρατία . Να εκβιάσεις μια κυβέρνηση με βόμβες για να σου δώσει πίσω 5 "συντρόφους" σου είναι λογικό όπως επίσης και το να μπουρλοτιάζεις το Λονδίνο και τη Μαδρίτη ως αντίποινα για έναν πόλεμο που θεωρείς άδικο . Αν θες αυτονομία (IRA,ETA) τρομοκρατείς το κράτος που σε ζυγώνει και τους πολίτες του ως εκβιαστικό δίλημα "ή αυτονομία ή θάνατος σε όλους" .

Άμα θες να αλλάξεις το καθεστώς όμως δεν κάνεις χτυπήματα που θα σε βάλουν με την πλάτη απέναντι στους μελοντικούς σου "συμπολίτες".

Υπάρχουν τρομοκρατίες και τρομοκρατίες ανά τον κόσμο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά η κάθε μια . Θεωρώ λάθος να συγκρίνουμε την εδώ με την εκεί . Αλλά οπωσδήποτε είναι πάντα καλό να μελετάμε τις αλλαγές και τους φανερούς στόχους τους .

Επίσης μην ξεχνάς και τις παιδικές τους προκυρήξεις .

Πως να είναι χαρούμενος για την κινητικότητα αφού σου λέει ότι αυτή προέρχεται από καθεστωτικά λαμόγια ?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, συμφωνώ εν μέρει. Όταν, όμως, ο πολίτης νιώθει αβεβαιότητα, αυξάνεται η δυσαρέσκειά του και η δυσπιστία του προς το κράτος. Και ο συνεκτικός ιστός αρχίζει να διαρρηγνύεται.

Εξάλλου, για ποιους "συμπολίτες" μιλάς; συν-υπολογίζεις και τα τρωκτικά του δημοσίου και τους θαμώνες των κομματικών γραφείων; Σε ρωτάω γιατί αυτοί δε νομίζω ότι μας υπολογίζουν για δικούς τους συμπολίτες...

Η τελευταία σου ερώτηση
είναι καταλυτική:
"Πως να είναι χαρούμενος για την κινητικότητα αφού σου λέει ότι αυτή προέρχεται από καθεστωτικά λαμόγια ?"

Ο τύπος λέει το εντελώς ανάποδο.
Σου παραθέσω τα δικά του λόγια:

"Αποκλείοντας την πιθανότητα θρησκευτικοπολιτικού χτυπήματος, μας μένει μόνο μία πιθανότητα, αυτή των μυστικών υπηρεσιών που είτε ιδιοχείρως είτε με την χρήση φτηνών χεριών (που ίσων δεν ξέρουν καν την αποστολή τους), στοχεύουν με απλό και ξεκάθαρο τρόπο την π ο λ ι τ ι κ ή σ κ η ν ή στην Ε λ λ ά δ α."

Άσε, τις συνωμοσιολογικές αηδίες που λέει. Τίποτα δεν αποδεικνύεται, και το δέντρο το κρίνεις μόνο από τους καρπούς του. Προτείνω να επικεντρωθείς στα τελευταία που γράφει περί διατάραξης της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα...

Και πες μου είναι ή όχι, η ανατροπή αυτή το ζητούμενο; Γιατί τον ενοχλεί, λοιπόν; Αυτός δηλαδή προασπίζεται την διατήρηση του καθεστώτος στην π α τ ρ ί δ α του;

Η θέση του τύπου μπάζει από παντού: ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

Όσο για τις προκηρύξεις, δεν τις διάβασα καν. Αν ισχύει ό,τι σου λέω, τότε είναι ευνόητο ότι σε τέτοια πρώιμη φάση, κανείς δε θα ριψοκινδύνευε να αυτο-αποκαλυφθεί από τα γραφόμενά του.
Ακριβώς, όπως κάνει δηλαδή και ο "αντι-εξουσιαστής" που παραπονείται επειδή κάποιοι διαταράζουν την πολιτική σκηνή της πατρίδας του

undercover gpr είπε...

Σιγά σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω τι ήθελες να πεις από πριν και δεν το αποκλείω να έχεις δίκαιο ως προς τους σκοπούς του συγγραφέα (δεν έχω πειστεί αλλά είναι ένα ενδεχόμενο λογικό έτσι όπως το θέτεις) .

Διαφωνώ όμως με την πρώτη σου παράγραφο , όταν ο πολίτης νιώσει την αβεβαιότητα δεν νομίζω ότι απομακρύνεται από το κράτος , ίσα ίσα στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο (ολοένα και περισσότεροι εξαρτώνται από το κράτος πατερούλη) .

Πριν που είπα συμπολίτες εννοούσα την κοινωνία που υποτίθεται ότι θέλουν να αλλάξουν και πάνω σε αυτό κρίνεται όλη η δράση αυτή .

Οι σημερινοί τρομοκράτες σε τελική ανάλυση συμβάλουν στην ανατροπή του καθεστώτος ή τελικά στην ισχυροποίησή του ?

Νομίζω ότι ο τύπος που έγραψε το κείμενο αυτό (άσχετο που διέβλεπε , έτσι κι αλλιώς σχόλιο σε μπλογκ έγραψε) αυτό ήθελε να αναδείξει .

Anyway θα πρέπει να ζητήσω αμοιβή μου φαίνεται για την υπεράσπιση και φαντάσου μου τη σπάει να το παίζω δικηγόρος , πάντως αυτά που λες έχουν βάση . Αυτό που δεν εντόπισα όμως είναι οι δικές σου θέσεις για το θέμα .

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που συνεννοούμαστε, γιατί είμαι σίγουρη (Tip για το φύλο μου)
ότι συνεννοούμαστε.

Με ρωτάς για τους σημερινούς.
Και ειλικρινά δεν ξέρω εάν θα υπάρξει ανατροπή ή ισχυροποίηση. Πάντως, είναι ένα ξεκίνημα που διαπιστώνω ότι ενοχλεί άτομα που δεν θα έπρεπε να έχουν κοινή αντίδραση διότι υποτίθεται ότι ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα δείξει. Και κυρίως η συνέχεια

Σε ευχαριστώ και πάλι

undercover gpr είπε...

Μη το λες , πάντα υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα ακόμα και συμμάχων (που δεν πήραν χαμπάρι την προδωσία) που "θυσιάζονται" από τους ενορχηστρωτές στο βωμό ενός απώτερου σκοπού .

Εμένα αυτή η κοινή αντίδραση που σωστότατα εντοπίζεις με κάνει να πιστεύω ακόμα περισσότερο την θεωρία της προβοκάτσιας .

Θα το χαρακτήριζα στάχτη στα μάτια ...

(βάλε και κανα νικ να μην φαίνομαι τόσο φαλοκράτης χαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Για να μην παρανοήσω, έχω έναν κανόνα: Ποτέ δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνομωσίας.
Διότι τα πάντα είναι θέμα ερμηνείας. Γιατί να μην πει κάποιος και για την 17Ν τα εξής;

Η 17Ν ήταν μια εθνικιστική φονταμενταλιστική οργάνωση, με ρίζες στην ελληνική ορθόδοξη ιεραρχία και συνεργασία με τη διεθνή τρομοκρατία, αριστερή και ισλαμική.
Απώτερος αλλά κρυφός στόχος της οργάνωσης, ήταν η προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Για αυτό και αρκετοί από τα μέλη της κατάγονταν από την ελληνική πλευρά της Μακεδονίας, ενώ όλα τα θύματά τους ήταν από τη Νότια ή νησιωτική Ελλάδα. Ανήκαν, δηλαδή, σε αυτό που οι έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας (έποικοι από τον Πόντο και άλλα μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην πλειοψηφία τους), αποκαλούν παλαιο-Ελλαδίτες και αρβανίτικη μειονότητα της Ελλάδας. Μάλιστα, η μητέρα ενός αμερικανού - θύματος της οργάνωσης, είχε ζήσει στην Ελλάδα αλλά ανήκε στην μακεδονική μειονότητα.
Σημείωση: Η αρβανίτικη ελληνική μειονότητα έχει υποστεί αλλεπάλληλους διωγμούς από το ελληνικό κράτος. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός πληθυσμός που αγωνίστηκε στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του 1821, οι αρβανίτες ως ανταμοιβή για τη δράση τους, μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, ή αφέθηκαν να πεθάνουν άποροι.

H «κρυφή» σχέση Μακεδονικου ζητήματος και 17Ν αποδεικνύεται από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επί της οποίας είχαμε αναγνώριση του ονόματος «Μακεδονία» και ταυτόχρονα τη θέσπιση νέου αυστηρού τρομοκρατικού νόμου.
Με την αλλαγή της κυβέρνησης, η Ελλάδα επανήλθε στην προηγούμενη πολιτική της και επακόλουθο ήταν η συνέχιση της ασυλίας της ΕΟ 17Ν. Κάτι που ανατράπηκε από τη διοργάνωση από την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Προκειμένου αυτοί να διεξαχθούν κανονικά, υπήρξαν κάποιες συλλήψεις το 2001 του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης.
Με αφοπλισμένη τη 17Ν ήταν λογικό να υπάρξει μια νέα κινητικότητα στο Μακεδονικό ζήτημα, στην οποία έρχεται με βίαιο τρόπο να απαντήσει η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, υπό τρομοκρατικές οργανώσεις που κατά κοινή ομολογία αποτελούν τη συνέχεια της 17Ν.

Πως σου φαίνεται; Σε τρέλανα, ε;
Μη με παρεξηγείς: Είναι Σάββατο βράδι και Απόκριες. Και είναι ακόμα μια ιστορία-νανούρισμα για το αγέννητο (ακόμα) μωρό σου :)


(Μην απαντήσεις, αύριο θα σου γράψω κάτι σοβαρό)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Καλό μήνα

Χωρίς υποθέσεις και σενάρια.
Μόνο με απορίες.
Που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Όπως αυτή:
Τις επόμενες ώρες από το πρόσφατο χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ,
η ΕΛΑΣ έδωσε στον Τύπο ανακοίνωση (το θυμάσαι; είχε γίνει με μεγάλη καθυστέρηση και μάλιστα, είχαν "μπερδευτεί" στο εάν έσκασε λάστιχο ή είχαμε πυροβολισμούς).

Η ανακοίνωση έπαιξε σε όλα τα κανάλια και σύμφωνα με αυτήν, το ένα "τυφέκιο" που χρησιμοποιήθηκε ήταν ή AK47 ή G3, διότι όπως είπαν οι κάλυκες που περισυνέλεξαν ήταν διαμετρήματος 7,62mm...Όταν το άκουσα, κατάλαβα ότι μας δουλεύουν άγρια.

Εγώ στρατό δεν έχω πάει.
Αλλά ξέρω τα χοντρικά: ότι 7,62mm παίρνουν πάρα πολλά όπλα...
Ας μείνουμε στα συγκεκριμένα.
Η απορία μου, λοιπόν, είναι η εξής:
Kαι τα AK47 και το G3 είναι του ίδιου διαμετρήματος.
Έχουν όμως διαφορετικό μ ή κ ο ς κάλυκα. Το G3 έχει το παλιό νατοϊκό διαμέτρημα 7,62x51. Ενώ το Καλασνίκοφ (του σοβιετικού μπλοκ)7,62x39mm.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις:
Αν υποθέσουμε ότι όντως βρήκαν κάλυκες, αυτοί οι κάλυκες είχαν συγκεκριμένο μήκος και το μήκος σε παραπέμπει σε συγκεκριμένα μοντέλα.
Και όχι σε ασύμβατα μεταξύ τους, όπως αυτά που έδωσε αρχικά η ΕΛΑΣ.

Μήπως οι ίδιες οι ελληνικές υπηρεσίες στήνουν "περιστατικά"
και μάλιστα όχι καλά; Το "χτίζουν" στην πορεία;

undercover gpr είπε...

Καταρχήν με το κεφάλι σκυμμένο δηλώνω ότι εγώ , που έχω πάει στρατό , δεν έχω ιδέα τι διάμετρο έχουν τα G3A3 και τα ΑΚ47 !

Από κει και πέρα για την αστυνομία την ΚΥΠ και την ιστορική τους συμβολή στην Νεοελληνική ιστορία τα περισσότερα είναι γνωστά ή τουλάχιστον γραμμένα .

Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι , τουλάχιστον εγώ , όταν επικαλούμαι προβοκάτσιες δεν εννοώ σενάρια παγκόσμιας συνωμοσίας αλλά απλής λιτής και άκρως ελληνικής παραγωγής (ίσως με ξένη τεχνογνωσία) . Και τώρα που το λέω αυτό συνειδητοποιώ ότι οι πιθανότητες επαλήθευσης της ανάλυσής σου για το κείμενο ανεβαίνουν . Έτσι κι αλλιώς τα αποτελέσματα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα τους μόνους που πριμοδοτούν χρόνια τώρα είναι τους κομματικούς μηχανισμούς .

Οι ανακοινώσεις και οι διαρροές της αστυνομίας είναι πολύ σημαντικές γιατί , όπως λες κι εσύ , είναι τόσο ηλίθιοι που καρφώνονται μόνοι τους . Μη ξεχνάς ότι τα αντιαρματικά που βρέθηκαν προχθες δεν είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα . Επίσης δεν ξεχνάω πως ένας άνθρωπος πυροβολούσε τον Ματζούνη από απόσταση 10 μέτρων και δεν τον σκότωσε (πάλι καλά δηλαδή) .

Κοίτα να δεις που εγώ νόμιζα ότι η 17Ν ήταν αυτονομιστική οργάνωση για την απελευθέρωση της Κιργιζίας .

Ανώνυμος είπε...

Σου ξανα-είπα ότι χαίρομαι που
συνεννοούμαστε;

Συνέχισε την καλή δουλειά
και θα "παρακολουθώ"

:)

Β.