5/12/08

TV or not TV ? Διαλέχτε ...

-
Από τον σχολιαστή του antinews Διοτίμα :

Απορώ πως δεν καταλαβαίνουμε, ότι καιρό τώρα θα έπρεπε να έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Το στρατόπεδο της πολιτικής . Της όποιας πολιτικής διαθέτουμε ως κοινωνία . Ναι , με τον Αλαβάνο , τον Καρατζαφέρη , την Παπαρρήγα , τον Παπανδρέου , τον Καραμανλή . Ακόμα και με τον Τσουκάτο , τον Ρουσόπουλο , την Δαμανάκη , τον Άδωνι Γεωργιάδη . Παρά με τον Κουρή , τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα , τον Κυριακού και τον Κοντομηνά . Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό , δεν έχει ιστορική μνήμη (1965) . Δεν είναι ανάγκη, νέοι φίλοι και φίλες μου , να έχετε περάσει τα εξήντα , όπως εγώ , για να το καταλάβετε . Η πολιτική δεν είναι στιγμιαία . Σας το ξανάγραψα σ’ ένα άλλο σχόλιο : αν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση , η οποιαδήποτε κυβέρνηση , πρέπει να πέσει από 'μας . Είτε βγαίνοντας αμέσως τώρα στους δρόμους , είτε αύριο - μεθαύριο με την ψήφο μας . Είτε , εν πάση περιπτώσει , με μια νέα πολιτική σκέψη , που μπορούμε να ξεδιπλώσουμε κι από εδώ . Κι όχι γιατί το θέλουν οι καναλάρχες - εργολάβοι . Όσο συνεχίζουμε τη συζήτηση γύρω από τις “ειδήσεις” (και τις αλλεπάλληλες “δημοσκοπήσεις”) που μας πασάρουν τα ΜΜΕ μας , δεν κάνουμε τίποτ’ άλλο παρά να ενισχύουμε το “κύρος” και την εξωθεσμική πολιτική τους δύναμη . Αν σήμερα (από χτές , μάλλον) στην Ελλάδα άξιζε να δημιουργηθεί έναν νέο κίνημα , αυτό όφειλε να στρέφεται εναντίον των λεγόμενων μέσων “μαζικής” (φασιστικής) ενημέρωσης (είναι κρίμα που το κίνημα των “μπλόγκ” ακολουθεί την πεπατημένη) . Και αν η πολιτική είναι αδύναμη απέναντί τους , οφείλουμε να την ενισχύσουμε . Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν εννοώ να ενισχύσουμε τα λαμόγια και την κομματική - κρατική ρεμούλα. Που να πάρει ευχή, επ αυτού μπορούμε να καταλαβαινόμαστε και να μην κατηγορούμε εύκολα ο ένας τον άλλο για σπέκουλα, κρυπτοπασοκισμό ή κρυπτονεοδημοκρατισμό.
FaxtorX, έτσι ή αλλιώς, σε παρακολουθώ χρόνια. Είσαι εν μέρει υπεύθυνος για τις απόψεις μου. Ξανά βάλε την πολιτική στο “μπλόγκ”. Το επιχείρησες πριν από λίγες εβδομάδες με θέμα την τρέχουσα οικονομική κρίση. Και δεν έχασε.

Σχόλιο greekpoliticalreview
: Προσυπογράφω και επ' αυξάνω ! !

Και μια παρένθεση που θυμήθηκα μετά από το σχόλιο του/της Διοτίμα :

Τελευταία πολλά δημοσιογραφικά-ειδησιογραφικά (...) blogs έχουν την μανία να μας δείχνουν διαρκώς τις τηλεθεάσεις των καναλιών για κάθε ζώνη , για κάθε εκπομπή και κάθε κατακαημένο ηλίθιο παρουσιαστή - δημοσιογράφο - γλάστρα - μοντέλα κτλ κτλ .

Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει το παιχνίδι που παίζουν όλα αυτά τα σιχάματα .

Πέρα δηλαδή από την αντιπαλότητα της αναγνωσιμότητας (σε στυλ AGB) που βλακωδώς έχουν αρχίσει μας ξανά πουλάνε και τα μασημένα σκουπίδια των αφεντικών τους .

Και υπάρχουν και άνθρωποι που στέλνουν (αν είναι αληθινά βέβαια) email και σχολιάζουν μάλιστα με σοβαρότητα !!!

Έλεος κύριε δικαστά !! Τι άλλο θα δούμε πια!!
-

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΚΡΟΣ πιτσιρίκος στα Εξάρχεια!

ΚΡΙΜΑ + CRIME...

Στη μνήμη του:

"IF YOU TOLORATE THIS
YOUR CHILDREN WILL BE NEXT"-

Οι Ιερο-κήρυκες της Οδού Μανίας

Ανώνυμος είπε...

Με βάση το χθεσινό θάνατο του νεαρού:

Επαναλαμβάνουν πάλι σήμερα τα κανάλια τις κλασσικές ατάκες των πολιτικών: "Δικαιοσύνη θα αποδοθεί...", "η αλήθεια θα λάμψει...", "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο", κλπ.

Δηλώσεις που σου προκαλούν "εμετό". Ευτυχώς που δεν έχω TV εδώ στα ξένα..

Υ.Γ. Καταδικαστέες σίγουρα οι φθορές ξένης περιουσίας από τους "γνωστούς-άγνωστους".

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ (ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΤΑΝΚΣ).ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ALEX

Ανώνυμος είπε...

προς οσους ειναι πραγματι δημοκρατες και δεν μεταφραζουν σε τηλεθεαση, προσωπικη προβολη και τελικως φραγκα τα μπλογκ που εχουν

εχω επανηλλειμενως προσπαθησει να ανεβασσω σχολια για τη σταση του μπλογκ antinews. παντα, μετα τον μετριασμο (η καινουργια μοδα λογοκρισιας - με τη δικαιολογια του σπαμ - καιε ιδικα στο συγκεκριμενο μπλογκ σπανιως διαβαζεις υβριστικα η προστυχα σχολια) τα σχολια μου κοβονται απο τη δημοκτρατικοτητα,και τη μη διαπλοκη του φακτωρ χ. αναπαραφω το σχολιο που κοπηκε σε εσας εδω, με την ελπίδα οτι οχι μονο θα το αφησετε να προβληθει στη σελιδα σας αλλα και θα προβειτε σε διαμαρτυρια στον εν λογω κυριο και τη δημοκρατικοτητα του. το σχολιο ειναι το ακολουθο:


"Στο μεταξύ, νέοι Βλαδίμιροι καλούν από το Διαδίκτυο τον κόσμο σε εξέγερση και του ζητούν να μετατρέψει τον τραγικό θάνατο του νεαρού σε «παλλαϊκή οργή» για να φύγει η κυβέρνηση Καραμανλή"

αξιοτιμε κυριε φακτωρ με το αλανθαστο 'κριτηριο',
μηπως εννοειτε το ακολουθο 'μπλογκ' που ανηκει στα 'αγαπημενα σας' (στην αριστερη στηλη και αλλου?)

http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/12/k_07.html

η υποκρισια περισσευει…

το σχολιο θα επρεπε να εμφανιοστει στο ακολουθο θεμα:

http://www.antinews.gr/?p=4544#comments

undercover gpr είπε...

Ρε φίλε , εδώ κόσμος καίγεται και πεθαίνει κι εσύ μου λες γιατί δεν περνάνε τα σχόλιά σου στον φάκτορα ?

Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι αντιγραμμένο και σε ποστ απ' ότι είδα μόλις από τον φάκτορα οπότε πως λογοκρίθηκε ?

Και στο κάτω κάτω τι είναι εδώ χώρος παραπονούμενων αναγνωστών του antinews ?

Εγώ πάντως δεν είχα ίντερνετ όλο το Σ/Κ και δεν έχω ενημερωθεί για τίποτε εκτός από τα τηλεοπτικά...

Ανώνυμος είπε...

ζητω κατανοηση για το ασχετο του πραγματος (αν και πιστευω οτι ολα ειναι μια αλυσιδα - ελεγχος ενημερωσης - περιθωριοποιηση συγκεκριμενων θεσεων κ.α. με συνεπειες). στο συγκεκρικμενο μπλογκ εχω κατ επαναληψη σχολιασει τη τη σταση του, και τα σχολια εχουν κοπει. ελπίζω να κατανοειτε οτι υππαρχουν προσπαθειες ελεγχου ΚΑΙ του διαδικτυου.
το να παμε απο νταβατζηδο ΜΜΕ σε νταβατζηδομπλογκ δεν αποτελει προοδο.

υ.γ. προασπαθησα να ανεβασω το σχολιο στο antinews κυριακη απογευμα. μεχρι το βραδυ δεν ειχε βγει, εξου και η 'διαμαρτυρια'.
για ολα τα απο πανω εχω αποδειξεις

Ανώνυμος είπε...

και δυστυχως, ψαχνοντας στα ποστ του 'φακτορα', δεν βρηκα πουθενα το σχολιο μου, σημερα δευτερα απογευμα. αν κανω λαθος, παρακαλω παραπεμψτε με.

υπαρχει σοβαροτατο προβλημα δημοκρατιας

undercover gpr είπε...

Κατανοητό φίλτατε αλλά αν προσέξεις περνάνε σχόλια για εμετό εκεί μέσα από κάτι παλικάρια μπουμπούκια οπότε το συγκεκριμένο σχόλιο δεν το κόβω για "επικίνδυνο προς δημοσίευση" έτσι όπως το θέτεις .

Και επειδή ίσως να μην κατάλαβα δες εδώ : http://www.antinews.gr/?p=4544

Στο ποστ αυτό (όχι στα σχόλια , στο ίδιο το ποστ) έχει το σχόλιό σου αυτούσιο .

Να ξέρεις πάντως ότι όντως έχε μπει moderation στα σχόλια του antinews για ορισμένες λέξεις . Αν δεν σου περνάνε τα σχόλια ξαναγράψε το σχόλιο με άλλα λόγια

undercover gpr είπε...

Γράψε κι ένα ψευδώνυμο να σε αναγνωρίζουμε δεν είναι κακό .

undercover gpr είπε...

Λάθος φίλε τώρα κατάλαβα ποιο σχόλιο λες .

Υποθετικά και μόνο ίσως να μην πέρασε γιατί έβαλες λινκ . Απ' ότι ξέρω τα σχόλια με λινκ περνάνε μόνο μετά από έλεγχο .

Από κει και πέρα ότι ξέρεις ξέρω .

Ανώνυμος είπε...

πριν δεκα λεπτα εστειλα σχολιο που ελεγα ευπρεπεπστατα οτι κατα τη γνωμη μου ο φακτωρ η ειναι διαπλεκομενος η θελει να γινει, οτι δεν εξηγειται αλλιως η θεση του να μουν οι βουλευτες (!!) επικεφαλεις στις πορειες. δηλ οι μητσοτακηδες και οι ρουσοποιλοι και οι σμπωκοι.

ξερεις τι εγινε?

μοντερεισιον (γιατι ειμαστε και κοσμοπολιτες νταβατζοδιαπλεκομενοι οι του αντινιουζ βεβαιως βεβαιως)

εδω επρεπε αν ειχε δημοσιευτει

http://www.antinews.gr/?p=4552¨

το ψευδονυμο που ειχα στο αντινιουζ οταν σχολιαζα θεματα
ηταν ροδιτης

undercover gpr είπε...

Μα φίλε μου ροδίτη ακόμα κι αν είναι έτσι όπως τα λες ακόμα κι αν το antinews είναι ιδιοκτησίας αμερικανών ή ταλιμπάν δεν παύει να είναι ένα μόνο μπλογκ από τα χιλιάδες που υπάρχουν .

Για εμένα το σπουδαίο που έχει το antinews (και λείπει από τα άλλα) είναι η διαδραστικότητα που έχει επιδείξει με τους σχολιαστές του .

Και επειδή δεν τους ξέρω τους διαχειριστές παρά μόνο τον Ζήση από την ιστορία του στο Αντί δεν μπορώ επιτίθεμαι και να αποκαλώ διαπλεκόμενο ένα μπλογκ μόνο και μόνο επειδή διαφωνώ με τις θέσεις του .

Κάνε κριτική , διαφώνησε όσο θες , αλλά γιατί να κατηγορείς με τόση σιγουριά για κάτι που ουσιαστικά είναι δικαίωμα του άλλου ?

Ανώνυμος είπε...

γιατι αυτο που βλεπω ειναι οτι το αντι, το πρεσσ, το κουρδιστο, το τροκτικο κτλ γινονται το μεγκα, ο αντ1, και ο αλτερ των μπλογκ. αλληλοδιαφημιζονται, αλληλοσυγχαιρονται και περιθωριοποιουν αποψεις. επισης, ειναι καραμπινατη υποκρισια να μιλας για δημοκρατια και να λογοκρινεις αρνητικες κρισεις για τον εαυτο σου.

και μονο το γεγονος οτι στα αγαπημενα του το μπομπολικο κουρδισοπορτιοκαλι, αρκει για να χαρακτηριστει ο κυριος αντι 'διαπλεκομενος'.

τσεκαρε το μειλ σου για τις αποδειξεις αυτων που λεω.

Ανώνυμος είπε...

@gpr: Έχει δίκιο ο "ανώνυμος"- "Ροδίτης"!

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙ!

Όλα έγιναν ξεκάθαρα με τον θάνατο του Αλέξανδρου και την Εξέγερση. Τις πρώτες κρίσιμες ώρες δεν υπήρχε ενημέρωση στο μπλογκ ή μη μόνον οι κυβερνητικές δηλώσεις- θέσεις και, άρα, επιδιώξεις. Οι σχολιαστές "έσωσαν" την κατάσταση, ΑΛΛΑ πλάκωσαν αμέσως διάφοροι φασίστες που ακύρωσαν στην ουσία τον σχολιασμό- πληροφόρηση.

Τσακώθηκα προχθές γι' αυτό και σήμερα, αφού δεν σταμάτησα χθες να γράφω, μου έχουν κόψει την πρόσβαση! Και υποτίθεται, 10 μήνες τώρα, ότι χαράζουμε μαζί, ο Φάκτορας κι εγώ, την πολιτική του μπλογκ. Πριν μια ώρα το ανακάλυψα. Ακόμα δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω, αλλά θα αντιδράσω. Τα ποστ που έχουν τα σχόλια της αντιπαράθεσης είναι τα "Προσωπική μαρτυρία" και "Εισβολή κουκουλοφόρων στην εφημερίδα Μακεδονία". ΑΝ υπάρχουν ακόμα. Δόξα τω Θεώ, όμως, τίποτα δεν χάνεται στο Διαδίκτυο.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, παίδες!

Στενάχωρα πράματα...

Άντε, τώρα, να μην ζαλίζω και σας, σταματάω.

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ + ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΥΓ. Αμβρόσιος: "Τα μπλογκ υποκινούν τους κουκουλοφόρους".

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, άνοιξε η πρόσβαση. Μυστήρια πράματα! Μετά από 2 ώρες, όπου πρέπει να προσπάθησα να μπω και εκατό φορές...

undercover gpr είπε...

Αμβρόσιος : χα χα χα !

(e-φίλε θες ακόμα να τα σκουπίσω?)