Πάτα το κιμ ή οι Κυριακές του Ζαν Ντεζέρ στη ναυτία της Γης
-
Ψαχνόμουν εδώ και καιρό να γράψω για την εποχή μας αλλά δυσκολευόμουν. Η
μακροσκοπική ανάλυση κοινωνικών φαινομένων είναι η σχετικά επιτυχημένη
τέχνη μου (...
Πριν από 1 μήνα
7 σχόλια:
Άντε gpr με κάνεις να θυμηθώ το σχόλιο που έσβησα.
Έλεγα:
Η γενιά η δική μου που είναι η προηγούμενη από την δική σου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα?
Η δική σου η γενιά δεν αντιμετώπιζε και αυτή?
Γιατί λοιπόν σήμερα τα 15χρονα αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα σε σημείο που να τα σπάνε όλα.
Η μόνη διαφορά με τις δικές μας γενιές είναι ότι σήμερα θέλουμε να τους κάνουμε επιστήμονες πριν βγάλουν το λύκειο με ιδιαίτερα 2-3 ξένες γλώσσες και φροντιστήρια εισαγωγής.
Γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι ένα 15χρονο ξέρει τι κάνει όταν τελειόφοιτοι φοιτητές όπως έλεγες δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να προτείνουν μερικά σωστά αιτήματα.
Γεγονός είναι ότι ζούμε μέσα σε κλεψιά & λοβιτούρα χωρίς κανένα σχέδιο αλλαγής του συστήματος.
Χρειαζόμαστε μια επανάσταση αλλά πρώτα από όλα χρειαζόμαστε κάποιους να τους εμπιστευτούμε το τιμόνι μετά την επανάσταση.
Επαναστάσεις κάναμε και εμείς στην εποχή μας αλλά μας πούλησαν πράγμα το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί και τώρα.
Πρόσεξες τι λένε οι μικροί στην ανάρτηση
Ενάντια στην εξημέρωση από τα ΜΜΕ
Ποιος τους εμποδίζει να απεξαρτηθούν ??
Ποιος τους εμποδίζει να κλείσουν τις τηλεοράσεις να βγουν στο δρόμο και να συναντηθούν με άλλους ανθρώπους μετατρέποντας τους δημόσιους χώρους σε χώρους διαμεσολάβησης - ελεύθερης έκφρασης.
Σιγά μην αφήσουν τα chat και το rapidshare για να φτιάξουν το μέλλον της χώρας.
Μην κοιτάς τώρα που εσύ είσαι ¨επαναστατικός¨ τύπος και γουστάρεις κατάσταση.
Οι σημερινοί πιτσιρικάδες κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι από αυτή την πάστα.
Το πρώτο που σκέφτηκαν και κάνουν πάντα είναι να κλείσουν τα σχολεία.
Γιατί δεν κάθονται να ξεστραβωθούνε και να κλείσουν τα φροντιστήρια αντί για τα σχολεία.
Ίσως να κάνω και λάθος.... θα δείξει.
Υπάρχουν διαφορές φίλε , πολλές και ριζικές . Η πρώτη και καθοριστικότερη είναι ότι σε όλες τις εποχές η νεολαία είχε στηριχτεί σε ήδη οργανωμένους διαμορφωμένους πολιτικούς ιδεολογικούς φορείς .
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα που να εμπνέει εμπιστοσύνη . Και δεν εννοώ κόμματα , εννοώ ακόμα και ιδεολογικά .
Αν και είναι λάθος να συγκρίνουμε αντιδράσεις γενεών άλλων εποχών .
Άλλο δικτατορία , άλλο κατοχή , άλλο μεταπολίτευση , άλλο τα παιδιά των λουλουδιών κι άλλο ο διαφωτισμός ή δε ξέρω γώ τι άλλο .
Η κλεψιά & λοβιτούρα που λες έχει περάσει από όλα τα ιδεολογικά πολιτικά συστήματα και ξεμείναμε .
Πασχίζουμε να ισοσκελίσουμε κάπως ορισμένες θεωρίες πολλά χρόνια αλλά δε βγαίνει .
Αν προσθέσεις και την οικονομική κρίση που αυτοί που την αντιλαμβάνονται πρώτοι είναι οι νέοι κάποια στιγμή θα σκάσει το μίγμα και καλώς έσκασε .
Πάντως η λογική ότι τα σπάνε όλα δεν στέκει . Τα είδαμε όλα πρωτίστως λόγω ΕΛΑΣ . Τα έκτροπα ήταν σε τόσο μεγάλη έκταση κυρίως λόγω ανικανότητας . Το σίγουρο είναι ότι οι χιλιάδες που βλέπουμε σήμερα δεν συμμετείχαν αλλά κι αυτοί που συμμετείχαν εκτός ..ποινικού , αν με νοείς , σε συμβολικούς στόχους κι αυτό ήταν μέσα στο μίγμα .
Λες ποιος τους εμποδίζει ?
Μου φαίνεται ότι αυτά που λες οι πρώτοι που τα κάνουν είναι οι δεκαπεντάχρονοι ακριβώς επειδή κανείς δεν τους εμποδίζει .
Οι πιο μεγάλοι , οι φοιτητές είναι πιο περίπλοκη κατάσταση πιο ενταγμένοι . Γι αυτό δυσκολεύονται κυρίως λόγω εμπειρίας και κομματικοποίησης . Κι αυτοί όμως είναι σε αδιέξοδο και το γνωρίζουν .
Γενικά κοινωνιολογικά αν το πάρουμε με ιστορικούς όρους αυτό ή είναι λάμψη ή προεόρτιο .
Ίδωμεν .
Κρίμα να μην είμαι εκεί.
ΕΛπίζω/Νομίζω ότι είναι προεόρτιο.
Στη ΓΣ που πήγα της Νομικής, για πρώτη φορά είδα να μιλάνε ανεξάρτητοι, όχι να βγάζουν λόγους αλλά να τοποθετούνται σύντομα, όπως θα έπρεπε να είναι η συνέλευση, και μάλιστα αρκετά κριτικά απέναντι σε όλες τις παρατάξεις.
Τις θεωρούν κι αυτές συνυπεύθυνες( ακόμα και τα ΕΑΑΚ και το Δίκτυο, η ΠΚΣ δεν μπήκε καν) καθώς καπελώνουν τα συλλογικά όργανα.
Σιγά-σιγά πάντως θα αλλάξουν τα πράγματα.
Μετά από καιρό είμαι αισιόδοξος.
ΠΡΟΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?
Βλεπωντας αυτη την ωρα την εκπομπη Τσιμα οπου διδεται χωρος σε παιδια να πουν την αποψη τους (μονταρισμενα παντα), αναρωτιεμαι πως γινεται να γινεται τοση συζητηση στο διαδυκτυο για τον ρολο των ΜΜΕ στην πολιτικη ζωη, να εχουν γραφτει τοσα πολλα για την προπαγανδα των προπυργιων των ουσιαστικα αφεντικων της πολιτικης ζωης, δηλ τους ιδιοκτητες των μεγαλων καναλιων και εφημεριδων, και απολυτως κανενα απο τα παιδια να μην εχειεκφρασει ουτε σφαιρικα μια τετοια αποψη. Μια κοπελα, ασκουμενη δικηγορος, η οποια διαμενει στα Εξαρχια και η οποια υπο το φοβο της αποκρυψης του συμβαντος απο τα ΜΜΕ, ξεκινησε ενα φορουμ Facebook με θεμα την τιμωρια του φονια αστυνομικου, ανεφερε οτι ‘οταν γινονται ταραχες στη Γαλλια, τα ΜΜΕ τους δινουν τη σωστη διασταση, ενω οταν εξεγειρεται ο κοσμος στην Ελλαδα, τα ΜΜΕ αποσιωπουν την πραγματικοτητα’. Αυτο ηταν το κοντινοτερο σε κριτικη για τη δραση του παρακρατους των βαρονων των μηντια που ακουστηκε σε ολοκληρη την εκπομπη. Η υπολοιπη, αναλωθηκε σε γενικουρε περι ελλειψη ισοτητας, για την τιμωρια του αστυνομικου, ‘φαινομενα’ που προκαλεσαν το πασοκ και η ΝΔ (οχι οι μηντιαρχες),και φυσικα ‘κουλ’ σκηνες ροκ εφηβων να φωναζουν, να τραγουδουν. Και για κλεισιμο, Εξαρχεια οπου ο τοπος που δολοφονηθηκε ο Αλεξης εχει γινει προσκυνημα.
Η αποψη μου ειναι οτι το ‘συστημα’ των νταβατζηδων-αυτο που ονομαζουμε και ‘πολιτικο συστημα’ , αυτο που ελεγχει πλεον το 90% της ενημερωσης (χωρις την ΕΡΤ-την Κοκκαλη χρηματοδοτουσα), και εχει ‘επιτρεψει’-μεγαλη η χαρη τους-σε 1 με 2 εκπομπες -ραδιοφωνικες- να φιλοξενουν αμονταριστη τη γνωμη των ακροατων(για τηλεοραση δεν γινεται λογος) προσπαθει να καπελωσει το ξυπνημα, να περάσει μηνύματα παραλληλου βηματισμου με τους διαδηλωτες,κατευθυνοντας παραλληλα το ξεσπασμα τους εναντιον της ‘πολιτκης εξουσιας’ η της ‘εξουσιας’ γενικοτερα. ’Ψαχνουμε να βρουμε ποιος ασκει την πραγματικη βια, οι κουκουλοφοροι ή τα κρατικα οργανα, που ελεγχονται απο την εκαστοτε πολιτικη εξουσια, δηλ απο την κυβερνμηση καραμανλη σε αυτη την περιπτωση’, ολοκληρωσε το συλλογισμο του ο Τσιμας.
το συστημα των νταβαδων αρχιζει να συνερχεται απο το σοκ της εξεγερσης και μετα την αρχικη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας και τη λογοκρισια, αρχιζει και καταστρωνει σχεδιο διοχετευσης της οργης εκει που θεωρει βολικοτερο για τη μακροημερευση του. Το αν θα το καταφερει, συντηρωντας στην ουσια τις κυριοτερες παθογενεις που χαρακτηριζουν τη δημοσια ζωη, επαφιεται στη κριτικη σκεψη ολων μας. Η διοχετευση της αγανακτησης και η κυοφορουμενη διαμορφωση συγκεκριμενων αιοτηματων δεν πρεπει να επηρεαστει απο τις, συνηθισμενες, για τους γνωστες, επικοινωνιακες πρακτικες των διαβρωτων της πολιτικοδημοσιογραφικης ηθικης και συνεπως διαβρωτων του όποιου δημοκρατικου πολιτευματος
http://apoploki.wordpress.com/
@ apoploki ,
το γιατί συνεχίζουν ενώ τους κράζουν ορισμένες μεριές του net είναι εύκολο . Βάλε κάτω πόσοι ενημερώνονται από ΤΒ , ραδιόφωνα και εφημερίδες και δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στο ίντερνετ κι έχεις αμέσως την απάντηση .
Αν προσθέσεις κιόλας ότι οι μισοί (plus) που δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ είναι κομματόσκυλα και ηλίθιοι . . .
Τώρα , το τι κάνει και που το πάει η κάστα που ελέγχει αυτά τα μέσα θέλει κουβέντα κι αυτό γιατί το δικό μας κατεστημένο έχει ένα παράδοξο συγκριτικά με άλλες χώρες δυτικού τύπου .
Είναι λίγοι και τα έχουν όλα .
Εννοώντας ότι αυτοί που μπορούν να επηρεάσουν πραγματικά δεν είναι πάνω από 20-30 οικογένειες οι οποίες κατέχουν όλων των ειδών εταιρίες και επηρεάζουν πολλούς τομείς . Έξω τουλάχιστον υπάρχει και λίγο ανταγωνισμός μεταξύ ελίτ .
Είναι σαφές που θέλουν να διοχετεύσουν την οργή .
Στη ρουτίνα...και στο ξεφούσκωμα .
Και θα το καταφέρουν σίγουρα για κάποιο διάστημα . Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται από τους "κινηματίες" δηλαδή την κοινωνία .
Χωρίς πολιτικοποιημένα αιτήματα όλα θα πάνε στο βρόντο . Χωρίς πολιτικό φορέα που να μπορεί να διαπραγματευτεί αιτήματα εύκολα πραγματοποιήσιμα και γρήγορα (π.χ ζητώντας να αρθούν οι νόμοι που προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τις νομικές τους ευθύνες ή συγκεκριμένα μέτρα για ανεξαρτητοποίηση εξουσιών)θα χαθεί και θα ακυρωθεί .
Μπορεί να ξανά έρθει κάποια χρόνια αργότερα αλλά δεν παίζει ρόλο αυτή τη στιγμή .
Δημοσίευση σχολίου