11/5/12

Yupiiiii !! Ξαναθυμήθηκα τους κωδικούς μου !!


Επειδή είμαι μεθυσμένος από χαρά που θα αρχίσω πάλι να γράφω λέω να μην γράψω ακόμα υπό την επήρεια του ενθουσιασμού.Αντί άρθρου βάζω ένα παλιό που είναι και συμβολικό του τι θα επακολουθήσει...

**Εάν κατά τύχη περάσει κανείς από τους παλιούς φίλους ας κάνει τη "παρουσία του αισθητή" αφήνοντας σχόλιο περικαλώ.

17/3/09

Αρ. Λογ. : "Θα σας γαμήσουμε μόνοι μας"

-
Παγκοσμίως έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση για το κατά πόσο είναι δίκαιο και κοινωνικά επικερδές για ένα κράτος να κρατικοποιήσει μια υπό κατάρρευση τράπεζα να την χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης και ανταγωνισμού προς τις ιδιωτικές , να την εξυγιάνει και στη συνέχεια να την μεταπουλήσει (ιδιωτικοποίηση) σε πολλαπλάσια τιμή από την τιμή που την αγόρασε .

Η διαδικασία αυτή σε πολλές χώρες του δυτικού καπιταλισμού έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό δίνοντας μας συγκριτικά στοιχεία ούτως ώστε να μεταφέρουμε τις εμπειρίες τους στην χώρα μας και να δούμε κατά πόσο αυτή η διαδικασία είναι εφικτή και στην Ελλάδα .


Οι πολέμιοι αυτής της πολιτικής επικαλούνται , και σωστά , (εκτός των άδειων κρατικών ταμείων) ότι ο κρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός σε συνδυασμό με τα κρατικά λαμόγια το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πολλαπλασιάσουν τις μίζες τους .


Συμφωνώ και γι αυτό περήφανα παρουσιάζω την δική μου λύση η οποία βεβαίως βεβαίως είναι και η μοναδική λύση (χαχαχα) :


Βήμ
α 1ο : Ανοίγουμε έναν λογαριασμό επ’ονόματι “θα σας γαμήσουμε μόνοι μας” .

Βήμα 2ο : Κάνουμε τους υπολογισμούς : Τη σήμερον μια τράπεζα κοστίζει (πάνω κάτω) 4 δις ευρώ . Αν διαιρέσουμε το ποσό αυτό με τους 11.000.000 Έλληνες πολίτες βγάζουμε το ποσό των 363.68 ευρώ ανά πολίτη .


Βήμα 3ο : Φτιάχνουμε το καινούργιο καταστατικό το οποίο εκτός των άλλων θα λέει ρητά ότι :

α) Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα μιας μετοχής αξίας 363.63 και μιας e-ψήφου σε κάθε e-ΔΣ που θα παίρνονται αποφάσεις

β) Αν κάποιος πολίτης δεν έχει να δώσει 363.63 νοικιάζει το δικαίωμα του σε άλλον που θέλει αλλά κρατά το δικαίωμα για αγορά της μετοχής όταν τα βρει με την αρχική τιμή ήτοι 363.68
γ) Όλες οι πράξεις της τράπεζας δημοσιοποιούνται κατά γράμμα και ελέγχονται από όλους διαδικτυακά.
δ) Οι σημαντικές αποφάσεις τίθενται προς e-ψηφοφορία με την απλή αναλογική αφού έχουν δημοσιευθεί όλες οι παράμετροι και έχουν διαβαστεί από όλους .

ε) Οι κανόνες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (νομικών,φυσικών κτλ προσώπων) ορίζονται ρητώς και τυχόν παραβίασή τους τιμωρείται με λουκέτο

ζ) Οι εργαζόμενοι της τράπεζας εξετάζονται πάνω στο καινούργιο καταστατικό


Βήμα 4ο : Αφού δημιουργήσουμε το καινούργιο τραπεζικό οργανισμό προχωράμε σε στρατηγικές συνεργασίες με κρατικές τράπεζες με άμεσο στόχο τη μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων σε όλες τις κατηγορίες των δανείων . Οι υπόλοιπες τράπεζες θα αναγκαστούν να μας ακολουθήσουν, αλλιώς θα χάσουν μερίδιό αγοράς, αφού ο υπό δικό μας (των πολιτών) έλεγχο τραπεζικός όμιλος, θα χρησιμοποιήσει τη ρευστότητά του, για να αγοράζει δάνεια από τις άλλες τράπεζες χρεώνοντας χαμηλότερο επιτόκιο.

Έτσι θα εξυγιανθούν κι οι ίδιες οι τράπεζες, αφού θα μειωθούν οι επισφάλειες και οι δανειολήπτες θα μπορούν ανετότερα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους

Έτσι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν με περισσότερα διαθέσιμο εισόδημα και είτε θα αποταμιεύσουν περισσότερα (οπότε θα αυξηθούν τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών) είτε θα καταναλώσουν περισσότερα (οπότε θα κινηθεί άμεσα η οικονομία και θα ξεπεραστεί η δυσπραγία της αγοράς)

Άμα λάχει και "γουσταρίζουμε" στο τέλος που θα έχουμε γίνει μεγάλοι και τρανοί τραπεζιταράδες αναχρηματοδοτούμε και το δημόσιο χρέος όπως ο Βγενόπουλος (χαχαχα) και γινόμαστε οι μεγαλύτεροι μάγκες της ιστορίας της ανθρωπότητας !


(Όχι?Μα γιατί?Αφού κάποτε έτσι θα γίνεται..)

4 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλώς όρισες και πάλι.
Οι κωδικοί είναι άτιμο πράγμα.
Έχουν καταντήσει "σημάδι ζωής".
Πάμε γερά!

undercover gpr είπε...

Καλώς σε βρήκα ν..ν !!

Το Μώλυ είπε...

Άντε, βρε, παιδί μου, να'χουμε κάποιν "δικό μας" (=> που εμπιστευόμαστε) που κατέχει το σπορ των Οικονομικών, να του λέμε τις απορίες μας για την Κρίση!

Εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός, παλιέ, καλέ, e- φίλε!

ΠΟΛΥ χάρηκα που βρήκες τους κωδικούς.

Καλή αρχή, και πάλι!

"νήπιος γέρων"

Τώρα, e- κατοικοεδρεύω εδώ: "Το Μώλυ"- http://gkdata.gr/

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!!!

undercover gpr είπε...

Γεια χαρά νήπιε ,

Θα τα βάλουμε όλα σε σειρά σιγά σιγά :)
Τα επόμενα 2 κείμενα θα είναι της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Καλορίζικο το καινούργιο(?) σπίτι!