14/5/12

High Stakes Elections

-
1) Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έρθει τηρουμένων των συνθηκών.Στέλνει το μήνυμα που πρέπει έξω αλλά επίσης δεν δίνει σε κανέναν τη δυνατότητα να εφαρμόσει  το καταστροφικό του πρόγραμμα. (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ)

2)  Το επόμενο καλύτερο σενάριο που μπορώ να σκεφτώ γίνεται μόνο εάν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ.Δλδ ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ με άνω αλλά κοντά στο 20% για να κρατάει χαλινάρι ο ένας στον άλλο.

3) Το μνημόνιο θα αλλάξει 100% εάν παραμείνουμε εντός διαπραγμάτευσης μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.Το ζήτημα είναι εάν αυτός (ή αυτοί) που θα διαπραγματευτεί είναι σε θέση να προτείνει δική του λύση (δλδ η διαπραγμάτευση να γίνει πάνω σε ένα δικό μας ρεαλιστικό πλαίσιο που θα προτείνουμε εμείς) αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να διαπραγματευόμαστε βάση του ήδη υπάρχοντος σχεδίου.Δλδ διαπραγμάτευση από μειονεκτική θέση.

4) Δυστυχώς κανένα από τα κόμματα (βάση προγραμμάτων) δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό μόνο του.Τα συστήματα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ εκτός του ότι έχουν δεχθεί το υπάρχον πλαίσιο κρύβουν μυστικά που ξέρουν οι συνδιαλεγόμενοι όντας ουσιαστικά εκβιαζόμενοι.Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εάν θέσει δικό του πλαίσιο βάση του προγράμματός του (δλδ έλλειμα για το 2012 15-20% του ΑΕΠ) θα εισπράξει ένα ηχηρότατο "χα χα χα χα χα" και μετά σε σοβαρό ύφος "ΝΕΙΝ".Υπ' όψιν ακόμα και η ΕΚΤ (δλδ η Budesbank) δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες χαλάρωσης του ισολογισμού της.

5) Η διάσημη πλέον καραμέλα περί αλλαγής συσχετισμών δυνάμεων στην Ευρώπη βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και θα πάρει τουλάχιστον 10 χρόνια για να δούμε ποιοι θα είναι τελικά οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν.Προς το παρόν συνεχίζουμε να έχουμε απέναντί μας , φτου κακά , καπιταλιστική Ευρώπη υπό την κυριαρχία του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

6)  Ο Συριζα ΔΕΝ είναι έτοιμη κυβερνητική δύναμη.Σε πολύ ελεύθερη μετάφραση αυτό είναι καλό με την έννοια ότι δεν είναι δογματικός στο σύνολό του (σε αντίθεση με πολλά ηγετικά στελέχη του)
ως προς τις προτάσεις εξόδου της χώρας από την οικονομική ασφυξία.

7) Το πρόβλημα είναι πως κι ο Σύριζα στην ουσία είναι διαιρεμένος ιδεολογικά. και πρακτικά και σε περίπτωση σχεδιασμού κυβέρνησης υπό του θα υπάρξουν τα εξής ενδεχόμενα :
α)Επικρατουν οι ευρωπαϊστές κι αναγκάζονται σε αναδίπλωση.Βαφτίζουν την καταγγελία επαναδιαπραγμάτευση και παίρνουν το κάτι παραπάνω ως προς το πρόγραμμα.
β)Επικρατούν οι κρατιστές του κεντρικού σχεδιασμού (νομίζω πλειοψηφία τουλάχιστον στον Συνασπισμό) οι οποίοι απ’ότι βλέπω έχουν προαποφασίσει να πάνε τη χώρα σε εθνικό νόμισμα.

8) Αν επικρατήσουν οι του κεντρικού σχεδιασμού στον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 60-70%) θα συνειδητοποιήσουν με άσχημο τρόπο πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής στροφής του λαού (προς τις θέσεις τους) αλλά εντολή για δικαιότερη διαχείριση της κρίσης αφενός και μετέπειτα εντολή για αξιοκρατία,δικαιοσύνη κτλ κτλ κτλ που ο καθένας τα αντιλαμβάνεται κατά το δοκούν.

 9) Δημιουργία κυβέρνησης χωρίς τον Συριζα θα είναι καταστροφική για την χώρα.Και λόγο μειωμένου διαπραγματευτικού δυναμισμού και λόγο του ότι οι πιο αμόλυντοι από άποψη διαφθοράς δεν θα είναι διαχειριστές παρά και πάλι διαμαρτυρόμενοι.

10) Υπ'αυτές τις συνθήκες το καλύτερο για τη χώρα πολιτικά μιλώντας είναι να πάμε ξανά σε εκλογές να βγει πρώτος ο Συριζα αλλά να ΜΗΝ πάρει ποσοστά ..αυτοδυναμίας.Ένα 20-23% φτάνει για να επιβάλει αυτά που χρειάζεται η χώρα και να μην πράξει τα χαζά του προγράμματός του.

Εντωμεταξύ η πραγματική οικονομία (φυσικά και τα κρατικά έσοδα) κυριολεκτικά βουλιάζει...
-

2 σχόλια:

george είπε...

Καλώς όρισες gpr!

Είδες το βιντεο στο youtube όπου μιλάει ο Τσίπρας στο CNN; Δες το και θα σου φύγουν και οι τελευταίες τρίχες από το κεφάλι!

Μιλάει -πέρα από τα αισχρά Αγγλικά- με μια έπαρση κι ένα υφάκι λες και φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς τους ίδιους. Δείχνει να μην καταλαβαίνει γρι από το τι γίνεται γύρω του

Πιστεύεις σοβαρά ότι αυτός ο καταληψίας του '93 θα μπορούσε να αποτελέσει ελπίδα για τη χώρα;

undercover gpr είπε...

Όλα καλά φίλε?

Απάντησα μέσω άρθρου.λολ