25/5/10

Μην τολμήσετε να μην διαβάσετε τα links...(διαδώστε το)

-
...υπάρχει κίνδυνος να καραφλιάσετε αλλά μη φοβηθείτε.


Είναι ο μπλόγκερ Ermippos (όχι ο τύπος στη φωτό) και μιλάει για το πως στήνεται/στήθηκε νομοθετικά η απάτη με τις υπερκοστολογήσεις στο ΕΣΥ και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.


Ένα ιστορικό με αποδείξεις και ονόματα (και ΦΕΚ και επιστολές και και και) . Να τα διαβάσετε ΟΛΑ.




The truth is out there !!




Από τον Έρμιππο, με διευθύνσεις και ονόματα …;

Μέρος 1ο
http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

Μέρος 2ο
http://ermippos.blogspot.com/2010/05/2.html

Μέρος 3ο
http://ermippos.blogspot.com/2010/05/3.html

Μέρος 4ο

http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

Συγχαρητήρια κύριε Ερμιππε !!!
-

14 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ gpr.
Πρώτη μου δουλειά αύριο.
Η αλήθεια είναι ότι χάνεσαι εύκολα στον λαβύρινθο του διαδικτύου και της καθημερινότητας.
Για αυτό όμως έχω επιλέξει κάποιες σταθερές αξίες, για να επανέρχομαι.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που συνεχίζεις ακάθεκτος.

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Κάτι κάναμε με την βοήθεια όλων. Δεν τσακισαμε βέβαια ακόμη το σύστημα αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά.

Και πάλι σε ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και από εμένα. Απ'ότι είδα γνωρίζεστε με τον Κασιμάτη, ο οποίος έδωσε και μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είναι φοβερή δουλειά !

Απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί το δίκτυο ακόμα , πιστεύω ότι αν 2-3 τοπ το σηκώσουν θα φτάσει και έξω από το δίκτυο. Ελπίζω να χει δυνάμεις ο φίλος και να συνεχίσει.

Μου ρθε τώρα στο μυαλό μια μεγάλη ομάδα πολιτών να μαζεύαμε λεφτά και να αναθέταμε σε 100 νέους δικηγόρους να κάτσουν και να μελετήσουν όλα τα Φ.Ε.Κ και τις αποφάσεις 30 χρόνια τώρα που έχουν βγει . Χαχαχα , θα κάναμε και πάρτυ μετά έξω από τη Βουλή για να ανακοινώσουμε τα πανηγυρικά πορίσματα !!

gpr (ταλλαιπωρία να ξεχνάς τον κωδικό lol)

νήπιος γέρων είπε...

Ο Έρμιππος είναι ΔΥΝΑΜΗ!

Παρεμφερές:
-Που πήγαν τα λεφτά; Επεισόδιο 2ο.
http://ermippos.blogspot.com/2010/05/2.html

ΟΜΩΣ, εμένα, για να’μαι ειλικρινής, μου αρέσουν πιό πολύ τα αμιγώς ΠΟΛΙΤΙΚΑ κείμενα του Έρμιππου. Διότι για τα οικονομικά εγκλήματα που σκάνε, δεν με πολυενδιαφέρει και τόσο, αφού τους έχω προ πολλού και τελεσίδικα καταδικάσει τους Πολιτικούς. Δεν θα ασχολούμεθα συνέχεια, ρε, παίδες, με καραγκιόζηδες που νομίζουν, ως υφυπουργοί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, μάλιστα, ότι ο Γκρούγκμαν είναι γυναίκα, ή, ως ΠΡΟΕΔΡΟΙ της ΒΟΥΛΗΣ, πως η Λαζάρ είναι κάποιος κ. Λαζάρου. Για του λόγου το αληθές, δείτε την ...ετυμηγορία, πριν δυο χρόνια, περίπου:

"νήπιος γέρων" Says:
July 11th, 2008 at 3:42 pm

Φίλε “Πόρτα Πόρτα”,
έχω βαρεθεί τις διαπιστώσεις ότι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ, οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ είναι κλέφτες και προδότες. Για μένα θέλουν ΚΡΕΜΑΣΜΑ στο Σύνταγμα, λόγω της σημειολογίας του ονόματος. Το να πάνε σπίτι τους, δεν μου λέει τίποτα. ΓΙΑΤΙ θα έρθουν οι επόμενοι “ίδιοι” να ξαναρισκάρουν το να προδώσουν και να κλέψουν, με μόνη συνέπεια, ΑΝ, ΕΦΟΣΟΝ και ΟΤΑΝ τους πιάσουν στα πράσα, να πάνε κι αυτοί να φάνε τα κλεμμένα στις βίλες τους. Κι αν κάποιοι ελάχιστοι απ’ αυτούς δεν είναι “ίδιοι”, να σηκωθούν και να φύγουν από τα πόστα τους, κι ας γίνουν εν ανάγκη κούριερ, πακετατζήδες και καθαρίστριες, αντί να νομομοποιούν με την παρουσία τους τους κλέφτες και προδότες.

ΚΡΕΜΑΣΜΑ, λοιπόν, ή σφαίρες στο κεφάλι, μετά από εξέγερση και λαϊκά δικαστήρια. Αυτή είναι η ετυμηγορία μου για το ότι κλέβουν την περιουσία και το ηθικό των δικών μας ΠΑΙΔΙΩΝ, για να έχουν κότερα τα δικά τους. Όλα τ’ άλλα είναι “να ‘χαμε να λέγαμε και γόπες να φουμέρναμε”.

Και ξέρεις, φίλε, κάτι; Μπορεί ΤΩΡΑ να ακούγεται εξτρεμιστική αυτή η θέση και μη …”πολιτικά ορθή”, αλλά, ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, θα είναι μονόδρομος. Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι κάργα ώριμες, ήδη, -οι υποκειμενικές είναι ανώριμες, ΑΚΟΜΑ.

ΥΓ. “Το δάκρυ ενός παιδιού αξίζει όσο όλο το Σύμπαν”…

****

Ο Έρμιππος ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ, πιστεύω, λόγω του ότι απηύδησε με τους «επαγγελματίες» του είδους «Α- Ρ- Δ», να κάνει, ο άνθρωπος, τον δημοσιογράφο. Επειδή, δε, εκτός του ότι είναι super- hyper- υπερ- καλλιεργημένος και ορθολογιστής, είναι και τελειομανής, «τους έκανε με τα κρεμμυδάκια», τους ...μεγιστάνες της δημοσιογραφίας!

Ας παρακολουθήσουμε λίγο Έρμιππο πολιτικολογούντα στο αντινιούζ, και τις ...αντιδράσεις που προκάλεσε.

νήπιος γερων είπε...

Ermippos says: @ Οι γαλάζιες αυταπάτες για το ΠΑΣΟΚ
09/03/2010 at 00:17

Ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο.
Δυστυχώς για την ΝΔ, και μάλλον και για την Ελλάδα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί με ρεαλιστικούς όρους να διεκδικήσει τον τίτλο της “δεξιάς” στην χώρα. Αυτό το αλλόκοτο μόρφωμα που προέκυψε μετά τον εμφύλιο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας εσμός μεταπρατών και απατεώνων που καπηλεύτηκαν με επιδεξιότητα και περισσό κυνισμό αφενός τα πατριωτικά αντανακλαστικά των ανθρώπων που πολέμησαν τους κομμουνιστές και αφετέρου τον πόνο, τα βάσανα και τους φόβους τους. Η ηγέτιδα τάξη αυτής της δήθεν “δεξιάς” δεν θέλησε ποτέ τίποτε παραπάνω από την κατοχή και νομή της εξουσίας. Η φυσιογνωμία αυτού του χώρου καθορίστηκε με τον ετεροπροσδιορισμό. Δεξιά ήταν πάντα ό,τι δεν πίστευε και ό,τι αντιμαχόταν τον κομμουνισμό.

Σε αυτό το άρμα έτυχε να καβαλήσει, χωρίς ποτέ να το πιστεύει, ο ΚΚ ο Α΄, ο κανονικός, και να κυριαρχήσει στα πολιτικά μας πράγματα για τέσσερες ολόκληρες δεκαετίες. Ήταν μια τύχη και ταυτόχρονα μια ατυχία για την χώρα. Τύχη γιατί ο Καραμανλής είχε γνήσιο και ειλικρινές όραμα για τον τόπο. Όραμα που κατάφερε να πραγματώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με μοναδικά όπλα την επιβλητική του προσωπικότητα και την ακλόνητή του θέληση. Οι κατά καιρούς ηγετικές ομάδες και οι μηχανισμού της “δεξιάς” στήριζαν σταθερά αυτό το ξένο σώμα όχι επειδή τον πίστευαν αλλά γιατί καταλάβαιναν ότι μόνον χάρη σε αυτόν θα μπορούν να μακροημερεύουν στην εξουσία.

Από την άλλη μεριά η παρουσία αυτού του μεγάλου άνδρα έκρυβε μια πραγματική κατάρα. Το μέγεθος της πολιτικής του ακτινοβολίας και της αστείρευτης δημιουργικότητας του καθιστούσε περιττή κάθε ανάγκη για την επεξεργασία μιας διακριτής ιδεολογίας στο κόμμα και μιας πυραμίδας ισχυρών θεσμών στην χώρα. Πράγματα που θα υποκαθιστούσαν τον ηγέτη όταν αυτός θα άρχιζε σταδιακά να αποσύρεται από το προσκήνιο. Ο ίδιος δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε ποτέ αυτό το έλλειμμα την εποχή του δημιουργικού οίστρου του. Πιθανόν να το αντιλήφθηκε πολύ αργότερα, όταν είχε ήδη αποσυρθεί στον ρόλο της υψηλής εποπτείας, αλλά τότε ήταν ήδη πολύ αργά.

Φυσική συνέπεια ήταν ότι αυτό που ονομάζουμε “Καραμανλισμό”, και πολύ λανθασμένα ταυτίζουμε με την ελληνική δεξιά, να σβήσει μαζί με τον έναν και μοναδικό εκφραστή του. Και φυσική συνέχεια ήταν η ευνουχισμένη παράταξη των τελευταίων 20 ετών που απορροφήθηκε πλήρως από αυτό που λέει ο Γιανναράς Πασοκικό Κοινωνικό Μετασχηματισμό.


(Συνεχίζεται)

νήπιος γερων είπε...

Ο ΚΚ ο ελάσσων ήταν τυπικό γέννημα αυτής της μετεξέλιξης. Αυτός δεν καβάλησε όπως ο θείος του το άρμα της μετεμφυλιακής “δεξιάς” ως λαθρεπιβάτης για να επιδιώξει τους δικούς του προσωπικούς οραματισμούς. Και αυτό επειδή δεν είχε τέτοιους. Ανέλαβε απλά να ηγηθεί στο τσούρμο των μεταπρατών με μόνο όπλο την βαρύτητα του ονόματος του. Ο ΚΚ οδηγήθηκε αναγκαστικά στην μηδενιστική επιλογή της δήθεν ιδεολογίας του μεσαίου χώρου για έναν και μόνον λόγο. Δεν πίστευε σε τίποτε και έπρεπε να βρει κάτι να προβάλει. Μια επίφαση που θα κάλυπτε το ιδεολογικό κενό του ιδίου και των ανθρώπων του χώρου που οδηγούσε.

Οι καιροί είχαν περάσει, ο κίβδηλος πατριωτισμός (ουσιαστικά ο στείρος αντικομμουνισμός) είχε χάσει οριστικά την δυναμική του και η κοινωνία άρχισε να αποκτά παραστάσεις και ελευθερίες, με αποτέλεσμα να δυσφορεί στην αυταρχική και πατερναλιστική λογική της παρωχημένης “δεξιάς” που κυριαρχούσε απόλυτα μέχρι την μεταπολίτευση. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους και είναι περιττό να μακρηγορούμε. Η έλλειψη ιδεολογίας υποκαταστάθηκε από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι ηγεσίες δεν επιχειρούσαν να οδηγήσουν τον λαό, όχι γιατί φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του, όπως κατά κόρον γράφεται από πολλούς, (οι δήθεν δισταγμοί και η παροιμιώδης, πάλι δήθεν, αναποφασιστικότητα του ΚΚ μπροστά στις προκλήσεις), αλλά απλά επειδή δεν είχαν καμία επιθυμία να τον πάνε κάπου. Επειδή μέσα στο μυαλό τους δεν είχαν κάποιο ζωντανό μοντέλο για την κοινωνία. Και έτσι περιορίστηκαν να οδηγούνται οι ίδιες από τα ορμέφυτα και την σύγχυση του κόσμου εφαρμόζοντας ως πολιτική τα κελεύσματα των τακτικών δημοσκοπήσεων. Η κατάρρευση (ο βίαιος τρόπος της πτώσης) ήταν προβλέψιμη από την αρχή για όσους είχα μάτια να δουν. Αν όχι από την αρχή τουλάχιστον από τα μέσα του 2005.

Οι σημερινές απελπισμένες κραυγές προς τον Σαμαρά, το πλήθος των παροτρύνσεων, δείχνουν και αποδεικνύουν με τον πιο διαυγή τρόπο το τεράστιο ιδεολογικό κενό του χώρου. Κενό που δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια αλλά προϋπήρχε ήδη από την δεκαετία του ‘50. Καταδεικνύουν το γεγονός της εγγενούς σαθρότητας του οικοδομήματος. Και καθιστούν σαφές και κάτι άλλο. Ότι εν όψει της πλήρους ανεπάρκειας οράματος για την κοινωνία, (οι θολοί πατριωτισμοί και οι επικλήσεις πραγμάτων με πρώτο συνθετικό το έθνος διόλου δεν αποτελούν αναπαράσταση ενός μοντέλου λειτουργίας μιας σύγχρονης κοινωνίας), όλες οι συμβουλές που δέχεται ο αρχηγός δεν είναι τίποτε άλλο παρά συγκαλυμμένες μορφές τεχνικών πρόσκτησης της εξουσίας. Μιας εξουσίας που αν μας ρωτήσουν τι θα την κάνουμε πολύ δύσκολα θα βρούμε λόγια να απαντήσουμε. Μην πάτε μακρυά. Δείτε τα υποκριτικά πρόσωπα των προβεβλημένων στελεχών και ακούστε τον λευκό θόρυβο της ξύλινης γλώσσας τους. Δείτε την αμηχανία του ίδιου του ηγέτη που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αντιπολιτευθεί τον ΓΑΠ. Όχι να πει την γνώμη του για τα πράγματα. Αλλά να δείξει απεγνωσμένα ότι υπάρχει. Ότι παίζει στην σκηνή. Επί ΚΚ είχαμε έναν και αυθεντικό Λούλη. Τώρα αποκτήσαμε αισίως δεκάδες και ερασιτέχνες.
Να αποκτήσουμε ιδεολογία λένε οι πιο πολλοί. Η ιδεολογία όμως δεν αποκτάται. Ενυπάρχει μέσα στον καθένα και όπως σημείωσα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσομοίωση ενός μοντέλου της κοινωνίας μέσα στο μυαλό του. Ξεκινάει ως βαθιά επιθυμία και καημός και καταλήγει (για τους λίγους και προικισμένους) σε εξορθολογισμένο σχέδιο πράξεων και δράσης. Αυτό δεν είναι διαδικασία σύντομων μεταβατικών περιόδων μεταπήδησης στην εξουσία. Είναι πρωτογενής εξέλιξη που επισυμβαίνει σε βάθος χρόνου.

Είναι κάτι με λίγα λόγια που είτε το έχεις είτε όχι. Και εάν δεν το έχεις όσο και αν ψάξεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο και αν σφιχτείς το μόνο που θα παράγεις θα είναι κακότεχνες και υποκριτικές μεγαλοστομίες που δεν θα πείθουν κανέναν. Ο κόσμος δεν χαμπαρίζει από τα μικρά και επιφανειακά αλλά καταλαβαίνει τα βαθιά και τα πραγματικά μεγάλα. Σαν τα μικρά παιδιά και σαν τα σκυλιά μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι και πόσο τον αγαπάνε. Ποιοι νοιάζονται γιαυτόν.

(Συνεχίζεται)

νήπιος γερων είπε...

Και για να συνεχίσουμε. Η διαμόρφωση μιας ιδεολογικής φυσιογνωμίας είναι πιεστική ανταπόκριση στην πραγματικότητα του συλλογικού βίου. Κανείς δεν χτίζει μοντέλα στο σκοτεινό δωμάτιο του μυαλού του με σκοπό την διανοητική άσκηση. Η έλλειψη συλλογικού βίου καταργεί την ανάγκη αυτή και την υποκαθιστά με το ένστικτο ατομικής αυτοπροστασίας, μέσα σε ένα χώρο όπου δεν ζούμε κοινωνώντας και μοιράζοντας, αλλά, αντίθετα, επιδιδόμενοι σε έναν διαρκή πόλεμο επιβίωσης απέναντι σε εχθρικές θελήσεις που προσπαθούν να μας απωθήσουν και να καταλάβουν τον χώρο που κατέχουμε. Η ελληνική κοινωνία (ευφημισμός πλέον) έχει προ πολλού περάσει αυτό το τραγικό κατώφλι. Είναι με άλλα λόγια από καιρό ανίκανη να παράξει ιδεολογίες και τα παρόμοια. (: Το Διαδίκτυο, η e- Εκκλησία των πολιτών, ΜΗΠΩΣ μπορεί να θεραπεύσει αυτή την έλλειψη «ΣΥΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ», όταν οι e- παρέες γίνουν ΚΑΙ πραγματικές;;;).

Για να γίνουμε όμως λιγάκι πιο πρακτικοί. Αν ο κάθε Σαμαράς σταματήσει να διαβουλεύεται, (: ο Έρμιππος είναι "διαβουλευτής" επαγγελματίας, ε;), αναζητώντας με αγωνία τρόπο να κάνει την φωνή της ΝΔ να ακουστεί και αποφασίσει απλά και μόνο να πει φωναχτά και με ειλικρίνεια αυτά που σκέφτεται. Για τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη, την Ντόρα, τον Παναγιωτόπολο, τον Γκιουλέκα, τον ΓΑΠ, την οικονομία, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τους κωλοέλληνες (ναι ακόμη και γιαυτούς). Αν τα πει σκεπτόμενος όχι την πρωθυπουργία αλλά μόνο το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά έχει νόημα, λίγο πριν βυθιστείς στην ανυπαρξία, είναι να μπορείς περήφανα να πεις στον εαυτό σου ότι έδωσες στον κόσμο την δική σου προσωπική αφήγηση με πρόσωπο καθαρό, χωρίς να υπολογίζεις καμιά συνέπεια, έτοιμος να μιλήσεις με θαυμασμό γιαυτούς που θαυμάζεις και με περιφρόνηση γιαυτούς που την αξίζουν. Αν κοντολογίς βγάλει προς τα έξω την ιδεολογία του. Όχι αυτήν που θα του φτιάξουν οι Λούληδες αλλά αυτήν που φτάχτηκε μέσα του μόνη της από τα 15 που άρχισε να καταλαβαίνει τον κόσμο μέχρι σήμερα. Αυτή που κρύβει με αμηχανία μετρώντας συμμαχίες και ποσοστά δημοσκοπήσεων, αυτήν που κρύβει όταν καλεί σε επίπλαστες ενότητες με όλους, γιατί κανένας δήθεν δεν περισσεύει (κι ας περισσεύουν στην πραγματικότητα οι πιο πολλοί), και αυτήν που κρύβει όταν διαφωνεί με τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό παράλληλα συστήνει και εξεταστική για την οικονομία (χωρίς εξεταστική μπορεί και να συναινούσε).

ΤΟΤΕ ο κόσμος θα αρχίσει να κοιτάει και να γυρνάει το αυτί. Στην αρχή μπορεί καχύποπτα. Άλλα όσο θα περνάει ο καιρός με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μέχρι στο τέλος να μαγευτεί. Στην περίπτωση αυτή κανένα μέσο, κανένας νταβατζής και καμία πληρωμένη δημοσκόπηση δεν θα μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι που θα αρχίσει να φουσκώνει. Τότε όλοι θα διαπιστώσουν ότι οι καθαρές φωνές τσακίζουν και περνάν όλα τα δόλια στημένα αναχώματα. Τότε μπορεί και η πρωθυπουργία να έρθει από μόνη της σε όσους δεν την ζητούν ως νάρκισσοι αλλά καλούνται σε αυτήν ως παράκλητοι. Το βλέπω πολύ δύσκολο.

o Προφήτης says:
09/03/2010 at 01:17

Το κείμενο σου είναι μνημειώδες
... ... ...
Η ακροτελεύτια παράγραφος σου, με τη σπαραχτική επίκληση του αυθεντικού σε έναν κόσμο όλο και πιο ψεύτικο, made in China… , με στοιχειώνει απόψε…

(: Όπου υπάρχουν τελίτσες, τα κείμενα συνεχίζονται. Ειδικά τα σχόλια σ’ αυτή την ανάρτηση, είναι πολύ ενδιαφέροντα. Αξίζει να διαβαστούν:
http://www.antinews.gr/?p=36661&cpage=1#comment-408505 ).

νήπιος γερων είπε...

Ermippos says: @“Ο Πανίκας ονειρεύεται να κάνει κόμμα (κι εγώ να κερδίσω το λαχείο)”, -αντινιούζ
12/03/2010 at 21:50

Παιδιά, δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι το παλικάρι δεν κάνει για την δουλειά; Ένας φουκαράς είναι που του’ πεσε ξαφνικά στο κεφάλι η κεραμίδα της μαζικής φαντασίωσης των δεξιών, μετά το χουνέρι και την απελπισία της πενταετίας του χοντρού. Τον πήραν από 25 χρονών, τον στήσανε στην βιτρίνα και τον πηγαίνανε για πρωθυπουργό στα 40 του. Και ο τύπος στάθηκε τελείως ανίκανος να χειριστεί ακόμη και το προστατευμένο θερμοκήπιο που του χαρίστηκε. Και δεν τον διώξανε όπως λέτε. Απλά όταν καταλάβανε ότι πέσανε σε βαλούτα, ότι είναι λίγος και δεν κάνει και πήγαν να τον μαζέψουνε στο στοκ για να φέρουνε κανέναν καινούργιο, τα μυαλά του είχαν πάρει ήδη αέρα και πήγε να κάνει κόμμα για να τους βγει από το πλάι. Πράγματα πολύ πάνω από το μπόι του. Εξ ου και κατέληξε γραφικός να παίζει τένις στην Εκάλη, διότι ως μονίμως αργόσχολος δεν είχε και δεν ήξερε τίποτε άλλο να κάνει. Αν είχε έστω και το ελάχιστο πολιτικό ανάστημα θα περίμενε έτσι άεργος για 10 χρόνια χωρίς να μιλάει, χωρίς να γράφει, χωρίς να παρεμβαίνει, χωρίς να κάνει κάτι τέλος πάντων, κάτι από αυτά που κάνει κάθε γνήσιο πολιτικό ζώο από ανάγκη προς το ένστικτο του; Θα περίμενε πότε θα έρθει η ώρα να τον μαζέψει από λύπηση ο Καραμανλής στο μαντρί να τον κάνει ευρωβουλευτή; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Σκεφθείτε μόνον κάτι. Όλα όσα γράφονται σήμερα εδώ είναι μια ακριβής επανάληψη όσων γραφόντουσαν επί Καραμανλή. Μα τι κάνει ο πρόεδρος; Πότε θα βγει; Πότε θα παρέμβει; Γιατί δεν τους διώχνει; Πότε θα τους διώξει; Όταν αποφασίσει. Πότε θα αποφασίσει; Και γιατί δεν αποφασίζει; Μα γιατί δεν μπορούσε ρε παιδιά. Γιατί ήταν γυμνός ο βασιλιάς. Γιατί ούτε που ήξερε και ούτε που τον ένοιαζε. Και από κάτω οι Νεοδημοκράτες να περιμένουν το θαύμα και να μην μπορούν να εξηγήσουν γιατί μια τέτοια μεγαλοφυΐα δεν ανταποκρίνεται στον υψηλό της ρόλο. Τα ίδια τώρα με τον Σαμαρά. Πότε θα ξεκουνηθεί ο αρχηγός; Πότε θα διώξει τους κακούς; Ποτέ δεν θα ξεκουνηθεί γιατί δεν μπορεί. Γιατί έζησε μια ζωή αργόσχολος σε προγονικές επαύλεις και δεν χαμπαρίζει τι θα πει δουλειά, αγωνία, κούραση και ανάγκη.

Δεν ξέρει τι θα πει πατριωτισμός. Γιατί πραγματικός πατριωτισμός είναι ο καημός για την πραγματική, καθημερινή ζωή ενός λαού και όχι η πλύση εγκεφάλου των εξαθλιωμένων (ή των κλεπταποδώχων, πριν εξαθλιωθούν) με τα περασμένα μεγαλεία του παρελθόντος.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να μαθαίνεις γράμματα στα παιδιά σου και όχι να τα κρατάς αστοιχείωτα, να τα ταϊζεις λάιφ στάιλ και μετά να τα βάζεις να κάνουν παρελάσεις κάτω από σημαίες που ούτε που ξέρουν τι συμβολίζουν. Και να τους λες το εύκολο παραμύθι της φτηνής αυταρέσκειας. Ότι αυτό που συμβολίζουν είναι ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους.
Ο πρόεδρος Σαμαράς δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μπορέσει γιατί είναι λίγος. Θα μου πείτε τότε ποιος; Ένα ακόμη λάθος. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Όλοι θεωρούν πως δεν μπορεί, κάποιος πρέπει να υπάρξει.

Και όμως, κανείς δεν θα υπάρξει για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα πολιτικά κόμματα όταν ο αποβλακωμένος λαός άρχισε μαζικά να ψηφίζει γιούς, κόρες, ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές και ξανθιές κουκλάρες γιατί νόμιζε ότι η πολιτική είναι πασαρέλα. Γιατί βλέπεις τότε λεφτά υπήρχαν και με την πολιτική κάναμε την πλάκα μας.

Τώρα ΟΜΩΣ ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Ας φάνε λοιπόν οι νεοδημοκράτες Μιλτιάδηδες Βαρβιτσιώτηδες, Ολγίτσες Κεφαλογιάννη, Ξανθιές Ράπτησες,προπονηταράδες Ιωαννίδηδες και άλτες Κουκοδήμους. Δεν υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι στην πιάτσα που θα πάνε να ξεφτυλισθούν για να διεκδικήσουν την ψήφο αυτού του ανώριμου λαού και να χάσουν με βεβαιότητα από αυτά τα παρτάλια. Το κακό έγινε και το κόστος του θα πληρωθεί. Φτηνές λύσεις δεν υπάρχουν.

(Συνεχίζεται)

νήπιος γερων είπε...

(: Μεσολαβεί σαν απάντηση σε σχολιαστή, το παρακάτω «ψώνιο» κομμάτι, του 2006, [«ψώνιο», από το «την κάναμε ψώνιο»]

-Πολιτισμός. Η βαριά βιομηχανία του Εθνους.
http://ermippos.blogspot.com/2006/08/blog-post_05.html

(: και του απαντούν:)

Factorx says:
12/03/2010 at 22:49

@Ermippos: καλά αυτά μόνο είναι η γραμμή σας; Ούτε καν τη Ντόρα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε;

Για τυχόν απορούντες αναγνώστες του antinews. το σχόλιο του ΈΡΜΟΥ του ermippos είναι ενδεικτικό της ΒΛΑΚΕΙΑΣ που δέρνει ορισμένους.

o Ermippos says:
12/03/2010 at 23:17

ΟΥΠΣ! Με αποκαλύψατε. Και μεις που νομίζαμε ότι είχαμε σχεδιάσει τέλεια την συνωμοσία. Γαμότι. Την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.


Κώστας Ρωδινός says: @ “«Ο Γιώργος δεν εξελέγη για να κάνει προτεκτοράτο»”
12/03/2010 at 22:52

@Ermippos
Αγαπητέ,
Είναι προφανές ότι αγνοείς πρόσωπα και καταστάσεις και μες την άγνοιά σου, αδικείς.
Αν και απεχθάνομαι να το παίξω συνήγορος του Προέδρου της Ν.Δ., θα μου επιτρέψεις ... ... ...

o B.K.Σ. says:
12/03/2010 at 23:36

Κώστα Ροδινέ ο Έρμιππος έρχεται ΕΔΩ ΜΕΣΑ για να γράψει αυτά που είναι ΠΡΟ- αποφασισμένος να γράψει. ΔΕΝ έρχεται για να διαλεχθεί.

o Ermippos says:
13/03/2010 at 00:49

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Εχω κάνει ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια στην ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ (παράλληλα με την ΔΑΠ) και αργότερα στο κόμμα ώστε, δόξα τω Θεώ, μπορώ να ξέρω και πρόσωπα και πράγματα. Τόσο από τα παλιά όσο και από τα απολύτως πρόσφατα της Νέας Διακυβέρνησης. Για όλα αυτά λέω την άποψη μου. Στην σελίδα αυτή έγραψα λίγες φορές. Μόνον μια από αυτές δέχθηκα ΑΝΤΙΛΟΓΟ. Στον αντίλογο αυτό απάντησα με ένταση αλλά πιστεύω και με ευπρέπεια. Αυτό νομίζω πως είναι ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Κάτι ακόμη. Η απόδοση σκοτεινών σκοπιμοτήτων σε όσους αποκλίνουν σοβαρά από τις κεντρικές πολιτικές αντιλήψεις ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα (να θυμίσω ότι όλοι σχεδόν οι ηγέτες του ΚΚΕ τελείωσαν την ζωή τους με το στίγμα του πράκτορα), (: «μπηχτή» για Φάκτορα, Λαζαρίδη και λοιπούς ΝΥΝ νεο- Νεοδημοκράτες ΚΚέδες). Και οπωσδήποτε μια τέτοια στάση ΔΕΝ συντελεί στην ανάπτυξη παραγωγικού διαλόγου. Αυτή η λογική χαρακτήρισε και την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. ΚΑΜΙΑ συζήτηση τότε δε είχε ως θέμα του τι είπε κάποιος. Παρά μόνον γιατί το είπε, ποιος τον έβαλε να το πεί, τι προσπαθεί να εξυπηρετήσει, ποιος τον κατευθύνει κ.λ.π. Η ουσία παραμερίσθηκε και όλοι αναζητούσαν με πάθος και μανία σκοτεινά κέντρα και υποχθόνιες δυνάμεις ... ... ...

mara says:
13/03/2010 at 00:39

Διαβάστε από το RESALTO το παρακάτω κείμενο. Είναι καταπληκτικό!!!,

(: Είπαμε! Δεν είπαμε; «νυν νεο- Νεοδημοκράτες ΚΚέδες»! Σουρεάλ, -λέμε! Σαν τους σοσιαλιστές ...νεοφιλελεύθερους! ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε, όμως, e- αδέρφια; Γιατί να μην μπορούμε να ψηφίσουμε, πχ, τον Έρμιππο, τον greekpoliticalrevew, τον Sic transit gloria mundi, τον antiathlitikos κλπ στις επόμενες εκλογές; ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και δεν μπορούμε; ΞΕ- ΒΟ- ΛΕ- ΜΑ θέλει, μάγκες και κούκλες! ΞΕ- ΒΟ- ΛΕ- ΜΑ, από όσους ξέρουν, τουλάχιστον, πως ο Γκρούγκμαν είναι άνδρας και η Λαζάρ δεν είναι ο Λαζάρου. Λέω να φτιάξουμε ένα σάιτ γι' αυτό. Από κοινού. Αυτοί που δεν θέλουν τα μπλογκ να καταντήσουν ..."Speaker's Corner".

ΙΔΩΜΕΝ!)

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ, σε όλους!

νήπιος γερων είπε...

ΟΥΦ! Δεν ήξερα ότι ΔΕΝ βγαίνουν τα λινκ. Σόρυ!

undercover gpr είπε...

Χαχαχαχαχαχα !! Θεός ο Έρμιππος !

Δεν τα είχα πάρει χαμπάρι αυτά φίλε Νήπιε (μου πήρε μια ώρα να τα διαβάσω όλα , μη μου το ξανακάνεις αυτό πρωινιάτικα λολ).

Κρίμα , γιατί θα έμπαινα κι εγώ στη κουβέντα με πιο πεζοδρομιακό ύφος βέβαια αφού στη χρήση της γλώσσας υπολείπομαι των σεβαστών λοιπών σχολιογράφων και θα γινόταν πάλι το έλα να δεις εκεί με τον Φάκτορα χαχαχαχαχα (τελευταία με παρακολουθεί στενά και ανεβάζει μόνο ότι γουστάρει ενώ μέχρι πριν 3 εβδομάδες δεν πέρναγα καν από moderation).

Επί της ουσίας τώρα για τα τελευταία δικά σου λόγια θα σου εκμυστηρευτώ μια ιστορία που έζησα πριν κανα χρόνο:

Με πρωτοβουλία του blogger "και ΝουΔου και light" ξεκίνησε μια ανταλαγή mails με διάφορους μπλόγκερς που ο ίδιος θεωρούσε ότι έβρικσε κοινά σημεία για μια συνάντηση ούτως ώστε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα πληροφόρησης (εννοείται χωρίς καμμία εμπορική εκμετάλλευση) με βάση λειτουργίας την διαδραστικότητα με τον ενεργό πολίτη.

Η ιδέα του και η τεχνολογική του υποδομή (ο άνθρωπος είναι μεταπτυχιακός στις τεχνολογίες κτλ) ήταν ιδανικά προχωρημένες για να υπάρξει η βάση μιας προσπάθειας που στο μυαλό των περισσοτέρων θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να γίνει κέντρο των λεγόμενων ενεργών πολιτών που κινούνται εκτός των τοιχών της κομματικοποίησης (ένα είδος "ανοικτού" τρωκτικού για πολίτες που ψάχνουν διέξοδο από τη σαπίλα).

Για να μην τα πολυλογώ η συνάντηση έγινε μετά από κάποιες συζητήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα μέσω mails.

Δεν μπορώ να πω ότι μετά την συνάντηση έφυγα αισιόδοξος και δικαιώθηκα εντέλει.

Η ιδέα ατόνησε με τον καιρό , ο αγαπητός φίλος "και ΝουΔου και Light" που είχε τα ηνία της πρωτοβουλίας και την τεχνική γνώση έφυγε για να συνεχίσει τις σουδές του έξω και τελικά όλοι όσοι συμμετείχαμε στη συνάντηση χάθηκαν ο καθένας στη ζωή του.

Θέλω να πω με αυτήν την ιστορία πως όσο κι αν στα μυαλά μας δημιουργούνται προσδοκίες η πρακτικότητα δεν μπορεί ξεπερασθεί μόνο με την βούληση.

Η βούληση μερικών ή όλων των συμμετεχόντων ήταν να δημιουργήσουμε αυτό ακριβώς που λες : "ΜΗΠΩΣ μπορεί να θεραπεύσει αυτή την έλλειψη «ΣΥΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ», όταν οι e- παρέες γίνουν ΚΑΙ πραγματικές"

Η πρακτική όμως πραγματικότητα δεν μας το επέτρεψε...

Αυτά πριν περίπου ένα χρόνο , ίσως σε 1-2 χρόνια ή 1 εβδομάδα να ξαναγίνει μια παρόμοια προσπάθεια αλλά οι πρακτικές δυσκολίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται τέτοια ΟΡΓΑΝΩΣΗ που να ξεπερνάει τις μέχρι τώρα δομημένες μας εικόνες για την κοινωνία.

Υπέρβαση ονομάζεται νομίζω το παραπάνω.Κάτι για το οποίο δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι...

Προσωπικά είμαι ένας νέος άνθρωπος που πλέον η πραγματικότητα με κάνει να σκέφτομαι αρνητικά ακόμα και την τεκνοποίηση σε τούτη τη μάταια χώρα.

Το επίπεδο όλων των παραγόντων αυτού του γεωγραφικού χώρου που λέγεται Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια παρακμής είναι τραγικά χαμηλό.

Κάθε μέρα γίνομαι και πιο απαισιόδοξος (και είναι ένας από τους λόγους που έχω απομακρυνθεί από το γράψιμο , δεν θέλω να εξωτερικεύσω αυτήν την απαισιοδοξία).

νήπιος γερων είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, το moderation, μετά από αυτό:


"Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει ελληνικά νησιά για να στείλει τους ….Παλαιστίνιους (!!!)"

Από Factorx | Πεμ. 29 Απρ 2010, 15:05 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
(: &, αργότερα:)
Από Factorx | Πεμ. 29 Απρ 2010, 15:05 στην/στις κατηγορίες Antimagazine.


donaE says:
29/04/2010 at 15:16
Ελεος…

mokos says:
29/04/2010 at 15:17
Το ίδιο το site λέει:
The aim of gpexaminer.com is to take people’s attentions on serious issues using exeggerations and possible scenarios. .

Νικόλας says:
29/04/2010 at 15:19
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τι ανοησίες είναι αυτές;

Σαος says:
29/04/2010 at 15:31
Παιδιά, δεν ισχύει. Κοιτάξτε το About του site.

ss_sk says:
29/04/2010 at 15:32
Εάν η ιστοσελίδα της EC τα γράφει σωστά ο Frattini δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος της.
Τώρα τί άλλο θέλει επαλήθευση από όσα γράφονται στο άρθρο? Όποιος θέλει να χάσει το χρόνο του ας ψάξει…

o Sic transit gloria mundi says:
29/04/2010 at 15:59
Πολλή αδυναμία στα Anglo-Saxon bullshits βλέπω! Μας πιάσανε Αμερικανάκια

Factorx says:
29/04/2010 at 15:53
το ο,τι το αναδημοσιεύουμε δεν σημαίνει και ο,τι το πιστεουμε. αλλά για δείτε τι παίζεται σε παρασκηνιο και προσκηνιο, (: Φάκτορα παλιά, χαζή συνταγή δικαιολογίας!)

o greekpoliticalreview says:
29/04/2010 at 16:37
Για να δούμε τι παίζεται σε παρασκήνιο και προσκήνιο μας παρουσιάζεις ένα μυθιστόρημα ρε Φάκτορ?

Reply
 Factorx says:
29/04/2010 at 16:57
αν σου αρέρσει, μαν δεν σου αρεέσει μην μιας διαβάζεις

 greekpoliticalreview says:
29/04/2010 at 16:59
Ότι θέλω θα κάνω κι ότι θέλω θα λέω αν δεν σ αρέσει με κόβεις αν σ αρέσει απόλαυσέ το, (: το χάρηκα αυτό, e- φίλε! ΜΠΡΑΒΟ!).

Γιάννης Σ. says:
29/04/2010 at 17:48
TO gpexaminer δεν έχει αληθινά νέα. Είχε επισημανθεί σε σχόλια άλλης ανάρτησης, πριν γίνει αυτή, αλλά μάλλον δεν έτυχε προσοχής…

Reply
o Factorx says:
29/04/2010 at 18:14
Δηλαδή πήρες την ειδηση στα σοβαρα;
Reply

 greekpoliticalreview says:
29/04/2010 at 18:21
“αλλά για δείτε τι παίζεται σε παρασκηνιο και προσκηνιο”
(: Α_ΦΑΙ_ΡΕ_ΘΗ_ΚΕ!!!)

 greekpoliticalreview says:
29/04/2010 at 18:22
Ευτυχώς που το έβγαλες από τη πρώτη σελίδα σχετικά γρήγορα

(: Άλλαξε το νικ σου. Το είδες; Τώρα, γράφει:)

 greek political vlakeia says:
29/04/2010 at 18:22
Ευτυχώς που το έβγαλες από τη πρώτη σελίδα σχετικά γρήγορα

otiprepei says:
29/04/2010 at 15:56
To site είναι σελίδα με φάρσες.
Κοίτα στο ABOUT link.
Articles posted on this website contains ficticious content. The aim of gpexaminer.com is to take people’s attentions on serious issues using exeggerations and possible scenarios.

Captain says:
29/04/2010 at 16:28
quote
Articles posted on this website contains ficticious content. The aim of gpexaminer.com is to take peopleʼs attentions on serious issues using exeggerations and possible scenarios.
The names of persons and organizations can be real in the articles. Everything else on this web site is fictional. Please do not bother to sue us or protest us. You are free to critisize and send your comments.
unquote

pizza says:
29/04/2010 at 16:40
Αν πιστεψουμε ολες τις μ….κιες που καποιοι βαζουν στο ιντερνετ στο τελος ο Γιωργακης θα βγη και ο Παπας της Ρωμης

αντί says:
29/04/2010 at 18:49
Η γελοιότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
(: Α_ΦΑΙ_ΡΕ_ΘΗ_ΚΕ!!!)


ΥΓ. Για τα άλλα σοβαρά θέματα που θίγεις, θα σου γράψω, αργότερα, που θα βρω χρόνο και ηρεμία. (: Παντρεύεται ο (μοναχο)γιός μου, το άλλο Σάββατο, και ψιλο- ΧΟΝΤΡΟ- τρέχω. Παρεμπιπτόντως, λόγω υιού, και ΔΙΚΟ ΜΑΣ σέρβερ έχουμε, και στην τεχνολογική υποστήριξη είμαστε ΟΚ, αφού αυτή είναι η δουλειά του).

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα , είσαι θεός ! Από κει ξεκίνησε όντως.

Υγεία και ευτυχία από καρδιάς σε όλη την οικογένεια εύχομαι αγαπητέ Νήπιε.

gpr (πως σπάμε τον blogger όταν ξεχνάμε τους κωδικούς ξέρουμε?λολ)