8/6/09

Το μήνυμα , τα μηνύματα , ώ μήνυμα .

-
Πολλές αναλύσεις , περισσότερα μηνύματα και τελικά μηδέν εις το πηλίκον .

Σε αυτές τις εκλογές ένας είναι ο νικητής κι αυτός δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι πολιτικός σχηματισμός .

Ο λαός πάντως δεν νίκησε . Κάποιο κόμμα ΔΕΝ νίκησε . Ποιος νίκησε λοιπόν ?

Τα media κυρίες και κύριοι νίκησαν . Απέδειξαν σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς πως είναι ικανά να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κατά το δοκούν .

Μην ξεγελιέστε με το πατατράκ των exit polls , η ουσία είναι πως ο στόχος επετεύχθη .

Η μόνιμη εξάρτηση των πολιτικών κομμάτων από τα media εδραιώθηκε σε αυτές τις εκλογές και πιο ξάστερα από ποτέ τα media κατάφεραν να πουν σε όλα τα κόμματα "μην παίζετε μαζί μας γιατί μπορούμε να οδηγήσουμε αυτόν τον ηλίθιο λαό όπου εμείς γουστάρουμε".

Σε επί μέρους αναλύσεις για τα ποσοστά του καθενός είναι ανούσιο να μπαίνει κανείς από τη στιγμή που οι μισοί Νεοέλληνες απείχαν της εκλογικής διαδικασίας.

Ναι μεν είναι ένα μήνυμα αποδόμησης της πολιτικής πραγματικότητας και του συστήματός της η τόσο μεγάλη αποχή αλλά επίσης είναι και ένα μήνυμα των media για την δύναμη που κατέχουν όσων αφορά την επιρροή που ασκούν σε όλη την επικράτεια .

Κανονικά αν αυτά τα ποσοστά έβγαιναν με μια αποχή της τάξης του 20-30% θα ήμουν ευτυχής αλλά αν ο λαός ήταν σοφός δεν θα έδινε το δικαίωμα στους mediaρχες να επικαλούνται σήμερα την δύναμή τους .

Οι πολιτικοί αρχηγοί στον κόσμο τους μίλησαν για μηνύματα , μας δουλεύουν κανονικά .

Το μήνυμα το είχαν πάρει από καιρό αλλά κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε να το μετουσιώσει σε πολιτικές πρακτικές ή σε πολιτικές προτάσεις . Κανείς δεν είπε την αλήθεια .

Σε αυτές τις ευρωεκλογές αναδεικνύεται σαφώς η άποψη που έχω εδώ και καιρό :

Αν σε αυτήν την χώρα δεν αναδειχθούν καινούργιες φρέσκες και τίμιες πολιτικές δυνάμεις τα επόμενα 10-15 χρόνια κλάφτε την την χώρα .

Ελπίδες από το υπάρχον πολιτικό σύστημα για αυτοκάθαρση , τιμιότητα και αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν .
-

18 σχόλια:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Φίλε μπράβο (όχι μόνο λόγω ...φοτό). Εύχομαι ολόψυχα η σελίδα σου να εξακολουθεί να συμβάλει ενάντια στην ξεφτύλα της μιντιαλιστικής δικτατορίας για μια άλλη ενημέρωση με αφετηρία και παραλήπτη τη βάση.

αμμοδύτης είπε...

Καλά, είδα την φωτό και είπα «μα δεν μπήκα στον μποτίλια...».

Την χώρα την βλέπω στην κατιούσα και τίμιες πολιτικές δυνάμεις δεν βλέπω γιατί τελικά φαίνεται ότι δεν τις θέλουμε. Έτσι θα πηγαίνει, εκτός αν προκύψει καμιά εξωγενής... Καμπάνια να πάψουμε να αγοράζουμε εφημερίδες; Μπα, ούτε και αυτό θα πιάσει, θα μας τις δίνουν τσάμπα με αφιερώματα για διακοπές, γκόμενες, αυτοκίνητα κλπ. Αχ βαχ.

undercover gpr είπε...

Να πω την αλήθεια μου , εγώ ήλπιζα να μπει κάποιος και να μου πει ότι λέω βλακείες κι ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Είναι από τα λίγα άρθρα που ενδόμυχα ήλπιζα να με κράξουν.

αμμοδύτης είπε...

δυστυχώς φίλε, θεωρώ ότι το μαγαζί είναι λίγο κλειστό από το 2000-κάτι. Λίγο η ευφορία των Ολυμπιακών, λίγο οι προσδοκίες αλλαγών από την ΝΔ, αλλά σκέψου, πόσα χρόνια τώρα, σκάνδαλα, πάπάδες, γιουσουφάκια, ροζ dvd, και όλα τα πρόσφατα. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία, ούτε νομίζω ότι αναγκαζει κανείς το κάθε μικρομάγαζο είτε στο Κολωνάκι, είτε στο Μπουρνάζι να τα λέει στα φραγκοχιώτικα. Μια διαστρεβλωμένη μικροαστική τάξη με προσδοκιες για ...ξανθειές, ηθικό και ηθική κάτω από την βάση, με μόνο τα μαύαρα και τα γκρίζα χρώματα να κάνουν κουμάντο...

Και από που να το πιάσεις? Πιστεύω ότι 5-10 γκρινιάρηδες στο internet δεν φτάνουν, και αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο απο μηχανής θεός θα έρθει από ...αλλού.

Φωνές βοώσες εν τη ερήμω: Στον ΚΚ τον Β' να κυβερνήσει και στον ΓΑΠ να φέρει την ...αλλαγή. Πες μου εσύ, αισιοδοξείς?

undercover gpr είπε...

Πως γίνεται να αισιοδοξεί κάποιος σε αυτήν την τριτοκοσμική πολιτικά χώρα?

Πως γίνεται να αισιοδοξεί κάποιος όταν βλέπει το 70% του 50% του εκλογικού σώματος να επιμένει να επιβραβεύει τους δικομματικούς απατεώνες?

Όταν βλέπει αριστερούς ψηφοφόρους να επιβραβεύουν την κενή συνθηματολογία?

Όταν βλέπει τρομαγμένους αμόρφωτους πολίτες να θεωρούν πολιτική άποψη τις μεταναστευτικές κορώνες της μη λύσης του ΛΑΟΣ?

Είναι να αισιοδοξείς μετά από όλα αυτά?

Ο μόνος λόγος αισιοδοξίας είναι η άποψη ότι για να γεννηθεί κάτι καινούργιο πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό αλλά και πάλι είμαστε τόσο άχρηστοι ως πολίτες που για ακόμα μια φορά θα αφήσουμε το χτίσιμο σε καμιά οικογένεια από τις γνωστές.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Θα προσπαθήσουμε με το δικό μας "σεμνά και ταπεινά". Όπως είπε ο Βούδας: "Αν όχι εσύ, τότε ποιός; Και αν όχι τώρα, τότε πότε"; Είναι παρήγορο ότι κάποιοι θίγουν αυτήν την αναγκαιότητα, έτοιμοι για να φάνε κράξιμο. Αλλά σ' αυτόν τον μπαξέ δεν υπάρχουν μόνο κοράκια.

undercover gpr είπε...

Σε μια κοινωνία που επιβραβεύει το θράσος αμφιβάλω αν το "σεμνά και ταπεινά" έχει ελπίδες επιβίωσης.

Ο νοών...νοείτω στο άρθρο του "η οσμή" περιγράφει μια αλήθεια πέρα για πέρα αντικειμενική η οποία όμως αναδεικνύει και την άποψη μου , ότι δηλαδή η αποθράσυνση της κοινωνίας μας δεν επιτρέπει μετριόφρονα σχέδια αντεπίθεσης των "σκεπτικιστών" αυτής της χώρας.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Όταν η μετριφροσύνη δεν διέπεται από την έννοια του μέτριου, αλλά από την έννοια του μέτρου, δηλαδή της αρμονίας, είναι σε θέση να προκόψει.
Το δικό μας "σεμνά και ταπεινά" ανάγεται στην ευτέλεια. Αποτελεί δηλαδή φιλοσοφική συνοχή, που συνοδεύεται και από το "χωρίς μαλθακότητα", από την στιγμή που υπάρχει ετοιμότητα να καταβάλλονται τα "καλά" τέλη.
Το εύρος ενός οράματος κάθορίζεται από το θάρρος, που αντιστρατεύεται το θράσος.
Κατά τα άλλα η διαπίστωση είναι σωστή. Δεν επαρκεί ο σκεπτικισμός, απαιτείται πρόθεμα.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Ανεκτίμητε και εσύ φίλε greekpoliticalreview,
Τα μηνύματα, από τότε που βγήκαν τα κινητά έχασαν και το νόημά τους.
Είναι πολλά και σύντομα.
Θα ήταν παράδοξο αυτοί οι πολιτικοί να μπορούν να τα ξεχωρίσουν.
Η ζωή είναι μία σειρά από λύπες και χαρές.
Η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι περισσότερο συναισθήματα παρά αποτέλεσμα σκέψης.
Οι έννοιες προσλαμβάνονται από τον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Ο κοινός νους δεν είναι το ζητούμενο τόσο όσο ο καθαρός νους και η καθαρή καρδιά όπως έχει γράψει και ο μποτίλιας.
Όσο κυριαρχούν αυτά, η αυτοκάθαρση, η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια θα αναδειχθούν στον καιρό τους.
Χρειάζεται πλήρη αυτοσυγκέντρωση στον στόχο, χωρίς να αφήνουμε τα συναισθήματα να μας επηρρεάζουν.
Και στην τελική, ο καλός αγώνας που δίνει ο καθένας από το χώρο του, να είσαι σίγουρος ότι αφήνει το σημάδι του στον χώρο και στον χρόνο.
Ευχή όλων μας είναι αυτά τα σημάδια να δημιουργήσουν κάποια στιγμή στο στερέωμα του κόσμου, το κατάλληλο σχήμα που θα κάνει την διαφορά σε κάποιο ξημέρωμα του Ήλιου.

undercover gpr είπε...

Να με συμπαθάτε αλλά ως κυνικός ορθολογιστής (χαρακτηριστικό που κάποιες στιγμές είναι προτέρημα και κάποιες άλλες , μάλλον περισσότερες ,μειονέκτημα) επιμένω πως οι όποιες αλλαγές χρειάζονται σε αυτόν τον τόπο ούτως ώστε για αρχή να θεωρηθεί ευνομούμενος και σύγχρονα οργανωμένος μπορούν να εφαρμοστούν μέσα σε δυο μόνο χρόνια (με εξαίρεση κάποιες που χρειάζονται συνταγματική αναθεώρηση).

Αν ξεκινήσω με αυτό ως αφετηρία οι επιλογές μου είναι δυο :

ή πιέζω με κάποιο μαγικό τρόπο το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα να εφαρμόσει τις αλλαγές (πράγμα το οποίο είναι ουσιαστικά ανέφικτο διότι οι αλλαγές είναι γνωστές άρα το πολιτικό σύστημα πολύ απλά δεν θέλει να τις εφαρμόσει υπό οποιαδήποτε πίεση)

ή φτιάχνω δικό μου πολιτικό σύστημα (η περίπτωση να διαμορφώσω το υπάρχον με βάση τις αξίες που συζητάμε είναι κι αυτή ουσιαστικά ανέφικτη λόγω της συνολικής σήψης).

Αν εσείς έχετε κάποιον άλλον τρόπο βοηθήστε με διότι εγώ μέχρι εκεί φτάνω.

Από κει και πέρα αν το κοινωνικό σύστημα γίνει ευνομούμενο και σύγχρονα οργανωμένο θα υπάρξουν δυνατότητες για ακόμα πιο δίκαιη διαμόρφωσή του.

Προυπόθεση όμως τονίζω είναι να γίνει πρώτα ευνομούμενο και σύγχρονα οργανωμένο , κάτι που απλά προυποθέτει απλά και μόνο πολιτική θέληση.

george είπε...

Μάλλον θα φάω κράξιμο γι' αυτό που θα πω, αλλά πιστεύω ότι για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές gpr μέσα σε 2-4 χρόνια πρέπει -πρακτικά σκεπτόμενοι- με κάποιο τρόπο να πειστούν τα 2 υπάρχοντα κόμματα εξουσίας να τις εφαρμόσουν. Η Αριστερά παραπέει, ενώ χώρος (αλλά και χρόνος) για νέο πολιτικό φορέα δε φαίνεται να υπάρχει.

Δυστυχώς δεν έχω ακόμα απάντηση στο πως θα γίνει αυτό, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη προς τα εκεί θα πρέπει να στραφούν οι όποιες προσπάθειες.

Τώρα κράξτε με :-)

ANTINEW SS είπε...

άλλη μια απόδειξη οτι το antinews ειναι ένα απόλυτα κατευθυνομενο μπλογκ με το μανδύα της "δεξαμενής σκέψης"
http://www.antinews.gr/?p=6832

όπου ο αλαφούζος προμοτάρει οικολογους ειναι κακός, όπου ο αλαφούζος προσπαθεί να δημιουργήσει ρεύμα εκφασισμού των νέων, ειναι καλος και τον προβάλλουμε.

και μετά λεμε οτι δεν μας αρέσει το αυγο του φιδιού-ακόμα.

πόσες θεωρίες περι υποκινούμενης απο τη cia αριστεράς ακούσατε σήμερα από τη "δεξαμενή σκέψης"?

undercover gpr είπε...

george φίλε μου δεν υπάρχει θέμα κραξίματος , είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι ελπίζουν σε αυτοκάθαρση των πολιτικών φορέων απλά εγώ δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς... συμφωνώ ότι από τους υπάρχοντες όμως κανείς δεν μπορεί να το κάνει εκτός από ένα φαντασιακά αυτοκαθαρισμένο κόμμα εξουσίας.

Άλλο όμως η θέληση των οπαδών των κομμάτων εξουσίας κι άλλο οι επιδιώξεις και οι σκοπιμότητες των διαχειριστών τους.

gnik είπε...

Gpr Εγώ που έχω ζήσει περισσότερες ¨αλλαγές¨ από σένα σου είπα:
Όνειρα θερινής νυκτός !!!!
Δεν αρνούμαι βέβαια να το πολεμήσω......αλλά κάποιοι 300 πέθαναν στον Μαραθώνα.
Τα σημερινά 300 ζόμπι.........

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Όπως θα έχεις προσέξει, και εγώ στην αρχή της παρουσίας μου σε αυτούς τους χώρους υπήρξα περισσότερο επιθετικός στα άθλια φαινόμενα της πολιτικής. Και φώναξα, και κάλεσα σε συστράτευση για άμεσες, ει δυνατόν, ενέργειες και το αποτέλεσμα ήταν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πλήρης αδιαφορία και αποφυγή ανάληψης ευθυνών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι απογοητεύτηκα και λούφαξα, αλλά προσπάθησα να δω με άλλο μάτι το τι μπορεί να γίνει.
Η πολιτική θέληση που αναφέρεις ως προϋπόθεση, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει (είδες τις δηλώσεις όλων ανεξαιρέτως για τα αποτελέσματα).
Για να υπάρξει λοιπόν θα πρέπει από κάπου να απαιτηθεί και να γίνει μοχλός πίεσης.
Αυτό το κάπου μπορεί να προέλθει μόνο από ένα υγιές κομμάτι πολιτών που θα είναι αρκετό για να παρασύρει και το αναγκαίο κομμάτι.
Άρα θα πρέπει ίσως να βγει προς τα έξω μία κοινή προσπάθεια που θα απευθύνεται σε αυτό το υγιές κομμάτι. Υπάρχουν και άλλα ιστολόγια που εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες χωρίς να κρύβονται, ελπίζω, πίσω τους επιτήδειοι. Ίσως η συστράτευση μπορεί να ξεκινήσει από εκεί.
Και εγώ ψάχνομαι, και άς έχω αλλάξει ύφος στον λόγο μου, και είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνεισφέρω σε ότι υγιές πολιτικό βήμα γίνει.

undercover gpr είπε...

sorry αλλά η χθεσινή μέρα ήταν la merde από δουλειά.

Απαντάω σήμερα λοιπόν φίλε gnik πως σ' ένα σχόλιο σε πιο κάτω ποστ είπα ότι πλέον δεν ελπίζω από αυτή τη χώρα σε καλυτέρευση , νομίζω καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα απλά εγώ υποστηρίζω επίσης πως το να καλυτερεύσουμε οργανωτικά είναι πανεύκολο .

Και για να απαντήσω και στον αγαπητό νοών...νοείτω , νομίζω αδερφέ πως για να γίνουν ζυμώσεις μέσω ίντερνετ τέτοιων σοβαρών πολιτικών ζητημάτων είναι πολύ πρόωρο για να το ελπίζουμε ως εφικτή επιλογή . Οι ζυμώσεις γίνονται στην κοινωνία και στην...τηλεόραση προς το παρόν και σιγά σιγά μπαίνει και το ίντερνετ αλλά ακόμα βρίσκεται σε εμβρυακή ηλικία για να το θεωσήσουμε ικανό να επιφέρει αλλαγές.

Σίγουρα επηρεάζει αλλά όχι τόσο ώστε...Γι αυτό άλλωστε υποστηρίζω πως για τα χρόνια μου δεν ελπίζω σε κάτι δραστικό.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αδελφέ, ούτε εγώ ελπίζω σε κάτι δραστικό άμεσα, άσχετα αν θα είμαι έτοιμος.
Για αυτό και επισημαίνω ότι ελπίζω, ότι οι όποιες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο από υγιείς νοητικά και πολιτικά ανθρώπους, είναι η μαγιά που θα περιμένουμε να φουσκώσει στον καιρό της.
Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να μην τους αφήνουμε ήσυχους.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είναι αυτονόητο πως δυστυχώς κυριαρχούν οι "mediaρχες" και φάνηκε με το κόμμα μου τους Οικολόγους Πράσινους. Λίγες μέρες πριν τις εκλογες είμασταν τρίτο κόμμα αλλά η φυλλάδα espresso ξέθαψε κάτι παλιές δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου ο οποίος ήταν επικαφαλής του ψηφοδελτίου μας. Το έμαθαν οι "Ελληναράδες" και μας χτύπησαν ανελέειτα.

Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχαμε χρόνο να απαντήσουμε, αλλά και να είχαμε είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει κάποιος το καρκίνωμα ου ονομάζεται εθνικισμός...

Τραγικό.