8/1/09

Laws of Power .

-
Από τον σχολιαστή και μπλόγκερ(?) ΠΠ επίκαιρα μέρη από το βιβλίο Laws of Power :

A.

Ποτέ μην βάζεις πάρα πολύ εμπιστοσύνη σε φίλους, μάθαινε πώς να χρησιμοποιείς τους εχθρούς.
Να είσαι δύσπιστος όσον αφορά τους φίλους - θα σε προδώσουν πιο γρήγορα, επειδή είναι εύκολα να προκαλέσεις φθόνο. Θα γίνεουν επίσης κακομαθημάνοι και τυραννικοί. Αλλά εάν προσλάβεις πρώην εχθρό αυτός θα είναι πιο πιστός από ένα φίλο, επειδή έχει περισσότερα να αποδείξει. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να φοβάσαι περισσότερο τους φίλους σου από τους εχθρούς. Εάν δεν υπάρχουν εχθροί, βρές τον τρόπο να τους δημιουργήσεις.

Β.

Πάντα να συγκαλύπτεις τις προθέσεις σου.

Κρατήστε ανθρώπους εκτός ισορροπίας και στο σκοτάδι και ποτέ μην αποκαλύπτεις τους σκοπούς πίσω από τις πράξεις σου. Εάν δεν έχουν ιδέα τι ετοιμάζεις, δεν θα μπορέσουν να προετοιμάσουν την άμυνά τους. Οδήγησέ τους μακριά και σε λάθος δρόμο, σε περιβάλλον με αρκετά καπνό, έτσι ώστε τη στιγμή που θα υλοποιήσετε τις προθέσεις σας, να είναι πολύ αργά.

Γ.

Ολα εξαρτώνται από τη φήμη σας - προφυλάξτε την με τη ζωή σας.

Η φήμη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εξουσίας. Μέσα από τη φήμη και μόνο μπορείτε να εκφοβίζετε και να κερδίζετε ! Μόλις “ξεγλυστρίσει”, ωστόσο, θα είστε ευάλωτοι, και θα δεχθείτε επίθεση από όλες τις πλευρές. Κάνετε τη φήμη σας αδιαφιλονίκητη. Πάντα να είστε ευαισθητοποιημένοι για πιθανές επιθέσεις και να τις εμποδίζετε πριν να συμβούν. Εν τω μεταξύ, να μάθετε να καταστρέφετε τους εχθρούς σας με το άνοιγμα οπών στη δική τους φήμη. Τότε σταθείτε στην άκρη και αφήστε την κοινή γνώμη να τους “κρεμάσει”.

Δ.

Αφοπλίστε και εξαγριώστε με το φαινόμενο του κατόπτρου. (Mirror Effect )

Το κάτοπτρο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά είναι επίσης το τέλειο εργαλείο για την εξαπάτηση: Όταν καθρεφτίζεσαι στους εχθρούς σου, με αυτό ακριβώς που κάνεις, δεν μπορούν να υπολογίσουν τη στρατηγική σου. Το Mirror Effect mocks και ταπεινώνουν, να τους κάνει να υπερβάλουν στις αντιδράσεις τους. Με την ανάρτηση ενός καθρέφτη στις “ψυχές”, τους αποπλανείς με την ψευδαίσθηση ότι συμμερίζεσαι τις αξίες τους. Κρατώντας ένα καθρέφτη με τις ενέργειές τους, τους διδάσκεις ένα μάθημα. Λίγοι μπορεί να αντέξουν τη δύναμη του Mirror Effect.

Ε.

Χρησιμοποίησε την απουσία σου για την αύξηση σεβασμού στο πρόσωπό σου και της αξίας σου.

Η μεγάλη “κυκλοφορία” κάνει την τιμή να πέφτει: όσο περισσότερο σε βλέπουν και σε ακούν τόσο περισσότερο “κοινός” φαίνεσαι. Αν είστε ήδη εγκατεστημένος/μέλος σε μια ομάδα, μια προσωρινή απόσυρση σου από αυτή θα κάνει να μιλούν για εσένα περισσότερο, ακόμη και να σε θαυμάσουν. Πρέπει να μάθεις πότε να αποχωρείς. Δημιούργησε αξία μέσω της έλλειψης/απουσίας.

για την μετάφραση ΠΠ

Σχόλιο greekpoliticalreview
: Ελπίζω να έχει και συνέχεια (αν δεν κάνω κι άλλη ανάρτηση πηγαίνετε στο antinews (εδώ) να δείτε και πως συνδέονται τα παραπάνω με τα δικά μας) . Δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ θα το ψάξω να το βρω το βιβλίο .
Thanks ΠΠ .
-

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ'αρεσει ε?Καλο και ισχυει!ξαμολησου για Νικολο Μακιαβελι.Κλαουζεβιτς και κεινο τον καλο γερο-Κινεζο (οχι τον Σημιτη)που 'γραψε την Τεχνη του Πολεμου αν δεν κανω λαθος,πανε χρονια που τα διαβασα.Συναρπαστικο,σου βαζει ιδεες για παγκοσμια κυριαρχια!!!!!
G APO CT

undercover gpr είπε...

Μην τα μπερδεύουμε αδερφέ , άλλο mind games κι άλλο war games .

p.s : Τι έγινε μ'εκείνο το χρυσό ? Πούλησες τίποτα ή τον κρατάς για εποχές ..πολέμου ???

Ανώνυμος είπε...

πλακα εκανα ρε,τα πουλησα ολα και καλα μαλιστα,ετοιμαζομαι για ...μετακομιση,καιρος για λιγο ρελαντι τωρα(καταλαβες?)G APO CT

undercover gpr είπε...

Νομίζω πως κατάλαβα , αν και δεν συμφωνώ για το ρελαντί .

Τώρα είναι καιρός για Forex .
Εύκολο και...μοχλευμένο κέρδος .

(αν δεν το έχεις κάνει ήδη) Ψάξε την FX Greece , εγώ προς τα εκεί κλίνω αν και οι ξένες πλατφόρμες σου δίνουν καλύτερα rates .

Τώρα που το ξανασκέφτομαι , μετακόμιση , χμμ να υποθέσω δέσμευση ή δραπέτευση ???