9/1/09

Ομόλογα , spreads , candels κι ο θεός βοηθός .

-
Σκεφτόμουνα χθες να γράψω κάτι για τον ανασχηματισμό . Mετά το ξανασκέφτηκα , έκανα μια βόλτα στην b-σφαιρα , διάβασα περίπου 20-25 άρθρα και είπα αφού τα γράφουν οι άλλοι τι να κάτσω να γράψω γω ? Τα ίδια και τα ίδια ?

Από τρομοκρατία λίγα σκαμπάζω , από πολιτική .. αφού δεν υφίσταται τι να σχολιάσεις , από lifestyle λιγότερα , από οικονομικά όμως κάτι πάει κι έρχεται . Κι εκεί που αμέρημνος κοιτούσα μετοχές , ομόλογα , candels και διαγράμματα ήρθε το μπαμ !!

"Οι Γερμανοί απέτυχαν στην δημοπρασία των κρατικών ομολόγων τους" !!!

Κρύος ιδρώτας άρχισε να με λούζει . "Αφού δεν αγοράζουν τα γερμανικά ομόλογα θα αγοράσουν τα δικά μας ?" σκέφτηκα . Κι άρχισα ενστικτωδώς να ψάχνω rates , ομολογιακά επιτόκια , αποθεματικά κρατών κτλ .

Μπαίνω στο antinews και βλέπω την ειδησάρα : "Η δική μας δημοπρασία ξεκινάει την Τρίτη 13 Ιανουαρίου" . Ώχ ! Τρίτη και 13 . . . Σημαδιακό . Δεύτερη γύρα κρύου ιδρώτα .

Πες πως κανείς δεν τα θέλει , τι κάνουμε ? Παύση πληρωμών ? "Κύριοι επτωχεύσαμε" ? Τα πουλάμε κοψοχρονιά να φάει ο λαός τουλάχιστον μια φασολάδα ? Τι ?

Προσπαθώ να βρω λόγους , σκεφτόμενος ως κρατικός επενδυτής , που θα ωθούσαν μια χώρα ή ένα κρατικό ταμείο να μην επιλέξει τα Γερμανικά αλλά τα δικά μας . Κανένας . Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση να επέλεγα τα Ελληνικά . Τρίτος γύρος κρύου ιδρώτα .

Μπαίνω στο Χρηματιστήριο να δω συνέπειες της είδησης . Στη Φρανκφούρτη άνοδος . Ε βέβαια λέω , αυτοί ζητούσαν 6 δις για να τονώσουν την αγορά τους , όχι για να πληρώσουν τους δημόσιους υπαλλήλους τους . Τέταρτος γύρος ...

Ο πέμπτος θα έρθει την Τρίτη . Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει . Δεν ξέρω πως θα καταφέρουμε να μαζέψουμε 47 (νομίζω) δις για εφέτος .

Δεν θέλω να το παίζω Κασσάνδρα αλλά η κατάσταση είναι πιο δράμα απ' ότι νόμιζα . Και να φανταστείτε ότι στις συζητήσεις με φίλους είμαι ο απαισιόδοξος της παρέας ...

Προσευχηθείτε !!!! Ή καλύτερα Παπαθανασίου προσευχήσου !
-

12 σχόλια:

"LosDecamisados" είπε...

Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ και οι Θρακιώτες
«Σκεπτόμενοι»

«Δρυός πεσούσης πάς ανήρ Ξυλεύεται»

Την Τετάρτη το μεσημέρι, με την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού Συμβουλίου, και της πολιτικής υποβάθμισης του κ. Στυλιανίδη, οι θαμώνες των καφενείων των καφετεριών και περιπατητές της Πλατείας, άρχισαν να συζητούν και να σκέφτονται από τα νέα του καθήκοντα ο πρώην υπουργός Παιδείας, πως μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του.

Σταχυολογήσαμε μερικές σκέψεις και προτάσεις:
1)Τώρα ως υπουργός Μεταφορών, μπορεί να επαναφέρει το παλαιό επάγγελμα του εισπράκτορα στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας. Δημιουργώντας αυτές τις νέες εργασίας α)θα μειώσει την ανεργία της περιοχής β) θα διορίσει εκατοντάδες εισπράκτορες, για να εξασφαλίσει την αμφισβητούμενη επανεκλογή του.
2) Για την ανάπτυξη της περιοχής μας, θα εξορυχτούν τα υπάρχοντα κοιτάσματα «πετροκάρβουνου» της Καρυδιάς, το οποίο θα χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, οι ατμομηχανές των τραίνων, οι οποίες μετά πολλά χρόνια «λούφας και παραλλαγής», θα τις δούμε σύντομα να κυκλοφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, και έτσι θα επιτύχει και η οικολογική (πράσινη) ανάπτυξη.
3) Με την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Καμένου, ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να θέσει σε κυκλοφορία ατμοκίνητα καραβάκια (μιάς και θα έχουμε πετροκάρβουνο) στη λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας. Με την συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών, μετά από πρόταση του νέου υπουργού Μεταφορών, ο λιμένας Πόρτο-Λαγός, θα μετενομασθεί σε λιμένα του Μπουρνόβα, για να θυμίζει τον ομώνυμο λιμένα της Σμύρνης.
Τα τρία βαποράκια που θα δρομολογηθούν, για να εξυπηρετούν, τον πολυδιαφημιζόμενο θρησκευτικό τουρισμό, θα καθελκυσθούν σε ειδική τελετή, και θα λάβουν τις ονομασίες: «Ηγούμενος Εφραίμ», «ηγούμενος Αρσένιος» και «Άρης».
Στο βαποράκι «Άρης» θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, θρησκευτικού περιεχομένου (πχ. Των Κάβειρων Μυστηρίων), δωρεά των πινάκων του μασόνου συλλέκτη Μανέ.
4)Για την υλοποίηση της συμφωνίας, μεταξύ του Νομάρχη Ροδόπης και του Αμερικανού Προξένου, σε ότι αφορά τις εναλλακτικές καλλιέργειες για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων, πιλοτικά ο κ. Στυλιανίδης με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Γεωργίας κ. Χατζηγάκη, θα «απαγορεύσει», την χρησιμοποίηση των γεωργικών μηχανημάτων που καταναλώνουν ως καύσιμη ύλη πετρέλαιο. Από τούδε και στο εξής, για επιτευχθούν οι «οικολογικοί στόχοι», οι γεωργικές καλλιέργειες θα γίνονται με παραδοσιακά μέσα. Ως μέσον μεταφοράς θα χρησιμοποιείται η παραδοσιακή βοϊδάμαξα, και το αλέτρι το μεταλλικό θα αντικατασταθεί με το ξύλινο.
Παραδοσιακά, γεωργικά εργαλεία εκτίθενται στο Μουσείο Ξυλαγανής, (πατρίδα του κ. Στυλιανιδη), το οποίο επιμελείται η κ. Πολιτσάκη πολιτική φίλη του κ. υπουργού Μεταφορών.
Είναι φυσικό να προθυμοποιοιθεί η κ. Πολιτσάκη να δώσει τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία στους τεχνίτες να τα μελετήσουν, και μετά να τα κατασκευάσουν.
5)Με την εκμετάλλευση της κοπριάς των βοδιών, θα επιτευχθούν δύο οικολογικοί στόχοι:Ένα μέρος της «παραγόμενης» κοπριάς θα χρησιμοποιείται για την λίπανση των αγρών που θα εφαρμοσθούν οι εναλλακτικές καλλιέργειες, και ένα μέρος ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες θα αποστέλλεται στο νέο υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο, για να χρησιμοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, για την αντιμετώπιση των φοιτητικών διαδηλώσεων μετά από την κατάλληλη επεξεργασία της, αντί των αντί-οικολογικών δακρυγόνων που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Έτσι η περιοχή μας θα καθαρίσει και από την «Κόπρο του Αυγείου».
EMILIO SALVATORE

ΣΑΣ. Έρχονται οι Αποκριές και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με «χαβαλέ» το Καρναβάλι της Ξυλαγανής και φέτος.

molemou είπε...

MALON TA PINASOUME ?KAI SIGOURA POLI GRIGORA

george είπε...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά,

Παύση μισθών και συντάξεων φίλε. Καθόλου κακή ιδέα. Να επέλθει ένα ισχυρό σοκ στην ελληνική κοινωνία μπας και καταλάβουν κάποιοι -κακομαθημένοι δημόσιοι υπάλληλοι- ότι το κράτος δεν ένα μια πελώρια αγελάδα για να την αρμέγουν συνέχεια.

Τώρα θα μου πεις βέβαια μετά τα 28 δις στις τράπεζες το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν πλέον λεφτά για μισθούς μάλλον δεν θα γίνει πιστευτό.

greekpoliticalreview είπε...

@ molemou ,

Δεν ξέρω αν θα πεινάσουμε πάντως το σίγουρο είναι ότι θα πληρώσουμε κι άλλα (πολλά) για να βγει ο προυπολογισμός .

greekpoliticalreview είπε...

@ Γιώργαρε , καλή χρονιά !

Λεφτά δεν υπάρχουν όσο δεν δανειζόμαστε . Τα 28 κι αυτά δανεικά είναι απλά δεν υπάγονται (μετά την συμφωνία στην ΕΕ) στα υπόλοιπα του δημόσιου χρέους .

Παύση πληρωμών ??? Θα καεί η χώρα φίλε αν γίνει τέτοιο πράγμα .

Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου θα φαίνονται παιδική χαρά .

Θα βγει ο μικροαστός και θα τα κάψει όλα . Άσε που θα πάρει ποσοστά ο Καρατζαφέρης ...

greekpoliticalreview είπε...

@ Los Decamisados ,

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

υ.γ : αφού τον ψηφίσατε λουστείτε τον τώρα .

Arsen Efrem είπε...

Διαδώστε παντού την προκήρυξη της Επαναστατικής μας Οργάνωσης!

Βοηθήστε τον Δίκαιο Αγώνα μας ενάντια στο Κατεστημένο των Γνωστών Αγνώστων!

Ζήτω οι ρασοφόροι! Κάτω οι κουκουλοφόροι!*


*: πλην των ηρωικών Αρτέμη Μάτσα, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αγγέλου Έβερτ, Δημητρίου Ράλλη, Γεωργίου Τσολάκογλου και των λοιπών ευαρίθμων εθνικοφρόνων της τρισενδόξου Δεξιάς Παράταξης
Ε.Ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΤΑΝΚΣ»ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

«Μετωπική σύγκρουση με το ανάλγητο καθεστώς»


Καλούμε διά της παρούσης τους Έλληνες πατριώτες, σεμνούς οικογενειάρχες και ταπεινούς θρησκευόμενους, να αναφωνήσουν μέσα τους «ως εδώ» στην ανοχή έναντι των «γνωστών αγνώστων», που αποθησαυρίζουν επί μακρόν αμύθητα πολιτικά και οικονομικά πλούτη απομυζώντας ως το μεδούλι τις πατροπαράδοτες αξίες του Έθνους. Τους καλούμε να πάψουν πλέον διά της σιωπής τους να νομιμοποιούν τα ακραία ανθελληνικά στοιχεία που με θράσος ανείπωτο πλιατσικολογούν εις βάρος της βαθύτερής μας συνείδησης και κονιορτοποιούν τους διαχρονικούς πυλώνες της αισθητικής μας. Μη διστάζοντας: Να επιτεθούν ακόμα και σε τραπεζικά καταστήματα που ‘χουν γιγαντωθεί μέσα από τόνους ιδρώτα των επικεφαλής τους. Να κάψουν αστυνομικά τμήματα που στεγάζουν τις ηρωικές μορφές των ακίνητων και ακοίμητων φρουρών του Έθνους. Να εισβάλλουν έως και σε ογκώδη πολυκαταστήματα τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που δίδουν έστω οπτικό περιεχόμενο-αντίκρισμα στα καταναλωτικά όνειρα χιλιάδων σεμνών και ταπεινών Ελλήνων υπηκόων.
Η παρέμβασή μας διά της παρούσης πολυσέλιδης επαναστατικής προκήρυξης έρχεται ως αναγκαίο επιστέγασμα μιας πλήρους σειράς επαναστατικών ενεργειών οι οποίες ξεκινούν από το μακρινό 2004. Δεν είχαμε μέχρι σήμερα αναλάβει και δημοσίως την πολιτική ευθύνη, διότι κεντρικό σκεπτικό της πολιτικής μας δράσης ήταν η έμμεση ωρίμανση των επαναστατικών συνθηκών, η οποία θα προέκυπτε ως νομοτελειακή συνέχεια της διαρκώς διογκούμενης αγανάκτησης των σεμνών και ταπεινών Ελλήνων. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να το πράξουμε. Είμαστε δεσμευμένοι έναντι του ιστορικού ρόλου μας να αναλάβουμε δημόσια την πολιτική ευθύνη, ερχόμενοι σε ευθεία, μετωπική σύγκρουση με το ανάλγητο καθεστώς των «γνωστών αγνώστων» και τα χιλιάδες φερέφωνά του, που με όλα του τα μέσα επιτίθεται επιχειρώντας αποπροσανατολιστικά να καθυποτάξει τον ηρωικά αντιστεκόμενο «μεσαίο χώρο» της δουλειάς, των ιδεών, των αξιών. Έφτασαν οι αδίστακτοι γκεμπελίσκοι να καταλάβουν ύπουλα την συνεπέστερη φωνή αντίστασης, την δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να προβάλουν τα εμετικά τους αντεθνικά συνθήματα. Ενάντια σε όλους τους κατασκευασμένους συσχετισμούς που συνειδητά το καθεστώς προβάλλει ώστε να ενσπείρει αμφιβολίες και ηττοπάθεια στη σεμνή και ταπεινή αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αντιπαραβάλλουμε την ακράδαντη πεποίθησή μας για τελική επικράτηση. Το ανάλγητο αυτό καθεστώς προσπαθεί συνειδητά να ενοχοποιήσει τις επαναστατικές αξίες και δράσεις μας, εγκαλώντας μας για δήθεν πολιτική δειλία. Εκμεταλλεύεται ηλιθιωδώς, ωσάν να απευθύνεται σε πολίτες στερούμενους και την απειροελάχιστη κρίση, την άρρηκτα συνδεδεμένη με την κάθε διαχρονική επαναστατική πρακτική «πρακτική ανάγκη» να τηρούμε τους βασικούς συνωμοτικούς κανόνες ασφαλείας. Οι οποίοι θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την μη σύλληψή μας από τους άθλιους πραίτορες του καθεστώτος, με την προσεκτικότατη προστασία των κρησφύγετών μας αλλά και την υψηλής ταχύτητας επιχειρησιακή δυνατότητα των κτυπημάτων/ενεργειών μας. Αλλά ως εδώ και μη παρέκει! Δεν σας υπολογίζουμε καθόλου, δεν σας σεβόμαστε, δεν σας φοβόμαστε, απρόσωπα εργαλεία του καθεστώτος των «γνωστών αγνώστων». Σας προκαλούμε κατάμουτρα: Επιχειρήστε να μας συλλάβετε. Και επειδή γνωρίζουμε την ανεπάρκειά σας, άθλιοι ταγοί της ψευδοπροοδευτικής διανόησης, επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε λιγάκι ώστε να αποκτήσει το κυνήγι σας κάποιο ενδιαφέρον. Δύο είναι τα κύρια κρησφύγετά μας. Και τα δύο είναι μονοκατοικίες. Η μία βρίσκεται στο κέντρο της πρωτευούσης. Η άλλη βρίσκεται σε παραθαλάσσιο προάστιο, διαθέτον λιμάνι. Δεν σας φτάνουν τα στοιχεία που σας δώσαμε; Γνωρίζοντας την παροιμιώδη επιχειρησιακή ανικανότητα του σάπιου καθεστώτος σας, σας εφοδιάζουμε με ένα ακόμα στοιχείο. Τόπος πνευματικής καθοδήγησης κορυφαίων στελεχών της οργάνωσής μας είναι «ιερό κτίσμα» ευρισκόμενο σε άβατη ειδυλλιακή τοποθεσία της βορείου Ελλάδος. Εάν μπορείτε λοιπόν, «γνωστοί άγνωστοι», ελάτε να μας… αγγίξετε. Όσο αδυνατείτε να το πράξετε, σιωπήστε. Σταματήστε επιτέλους, άνανδροι, να εκστομίζετε ανούσιες φοβέρες, οι οποίες το μόνο που ‘χουν ως αποτέλεσμα είναι τη γελοιοποίησή σας. Τόσο σε μας όσο και σε όλους τους σεμνούς και ταπεινούς Έλληνες.
Σας προκαλούμε. Και προσκαλούμε παράλληλα όλους τους θρήσκους Έλληνες πατριώτες επίσης να σας προκαλέσουν. Τους οπλίζουμε με το απαραίτητο θάρρος, αναλαμβάνοντας δημόσια την πολιτική ευθύνη για τα πλέον σημαντικά –μεταξύ πολλών άλλων δευτερευόντων- επαναστατικά κτυπήματα της πενταετίας 2004 – 2008. Συγκεκριμένα:
Α] Σε συνεργασία με την, σχετικώς ξεπερασμένη πλην όμως αλληλέγγυα στις βασικές επαναστατικές αρχές, οργάνωση «Πράσινα εκσυγχρονισμένα άλογα Σημίτη» (ΠΡ.ΕΚ.Α.Σ), επιτυχώς φέραμε εις πέρας την επιχείρηση υπό τον κωδικό τίτλο «Απογραφή-προγραφή των δημόσιων οικονομικών». Ήταν ένα επαναστατικό κτύπημα ενάντια στην επικρατούσα ασυδοσία και την αυταπάτη ευδαιμονισμού των αδηφάγων του καθεστώτος, σε συνέχεια προηγηθέντος κτυπήματος της ΠΡΕΚΑΣ ενάντια σε ενάμισι εκατομμύριο άπληστους τζογαδόρους του κερδοσκοπικού χρηματιστηρίου. Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητη μια διευκρίνιση: Οι ασφαλίτες του καθεστώτος θα σπεύσουν να ψελλίσουν τις γνωστές ασφαλίτικες ανοησίες περί πρώτης και δεύτερης γενιάς επαναστατών, περί μίας οργάνωσης σε συσκευασία δύο, περί της γελοίας αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων και άλλα αντίστοιχα φληναφήματα. Προληπτικά, τους καταγγέλλουμε. Και στο όνομα της ιστορικής αλήθειας αποσαφηνίζουμε τα ακόλουθα: 1ον) Η συνεργασία μας με την Ε.Ο ΠΡΕΚΑΣ μετά το πέρας της επιχείρησης οριστικά ολοκληρώθηκε. 2ον) Η Ε.Ο ΠΡΕΚΑΣ σε όλη την δεκαετή επαναστατική πορεία της υπήρξε κλειστή – ολιγομελής. Εστίασε στα εντυπωσιακά κτυπήματα-ενέργειες, όμως απέφυγε επιμελώς την πλατιά ιδεολογική δουλειά στις μάζες, την οποία δευτερευόντως ανέθεσε σε μικρούς πυρήνες στελεχών. Σε αντίθεση, η υπογράφουσα την παρούσα προκήρυξη Επαναστατική Οργάνωση διεκδικεί σε συνδυασμό με τα ισχυρά πλήγματα κατά του καθεστώτος και τη μέγιστη δυνατή ιδεολογική επιρροή.
Αυτά τα ολίγα για τους ετοιμοπόλεμους προβοκάτορες που για άλλη μια φορά θα προστρέξουν ανερυθρίαστα στη διατύπωση προπαγανδιστικών ψευδών, μανιπουλάροντας (έτσι νομίζουν) τις μάζες. Εάν παρά ταύτα μας προκαλέσουν, σύντομα θα επανέλθουμε.
Β] Εμείς σχεδιάσαμε επί μακρόν και, με επιχειρησιακή ικανότητα που συνέλαβε κοιμώμενους όλους τους πραίτορες του καθεστώτος, υλοποιήσαμε επιτυχώς το κτύπημα υπό τον κωδικό «Δομημένα Ομόλογα». Ήταν το πλέον επαναστατικό κτύπημα ενάντια στην επί χρόνια δομημένη ασφαλίτικη αντίληψη που θέλει τους πολίτες, έπειτα από ολίγες μόλις δεκαετίες ενεργούς συμμετοχής στην αγορά εργασίας, απολύτως παροπλισμένους καταναλωτές -υποταγμένους στον εφησυχασμό της σύνταξης. Οι μηχανισμοί επικοινωνίας-χειραγώγησης που υπηρετούν δουλικά το καθεστώς επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, ομιλώντας για δήθεν κερδοσκοπία από πλευράς μελών της Οργάνωσής μας. Επιχείρησαν να μας εμφανίσουν σαν «εγκληματική συμμορία» αποπροσανατολίζοντας τις μάζες από το βαθύ ιδεολογικό μήνυμα του κτυπήματός μας. Τους παραδίδουμε στη δημόσια χλεύη. Ακόμα και μετά από τόνους προπαγάνδας εναντίον μας, σε δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης που το καθεστώς δεν κατόρθωσε να χειραγωγήσει, ποσοστό σχεδόν 15%(!) των σεμνών και ταπεινών Ελλήνων πατριωτών δήλωσε την «πλήρη εμπιστοσύνη» του στις πρακτικές μας. Η ιδεολογική επίθεση εναντίον μας συνάντησε ισχυρή αντίσταση.
Γ] Εμείς, με κεντρικό σχεδιασμό και με χρησιμοποίηση δεκάδων περιφερειακών στελεχών, υλοποιήσαμε με επιτυχία την επαναστατική επιχείρηση υπό τον ιερό συνωμοτικό – άβατο κωδικό «Βατοπέδιο», που είχε ως στόχο την απόδοση τεράστιων περιουσιακών στοιχείων στους επί σειρά αιώνων(!) αρνούμενους κάθε επίγεια απόλαυση ιερούς ποιμένες του «σεμνού και ταπεινού» λαού. Το συγκεκριμένο επαναστατικό κτύπημα στόχευε ευθέως στον κλονισμό της ακραία καθεστωτικής έννοιας «περί ιδιοκτησίας» η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ζωτική ψευδαίσθηση για το πιο καθυστερημένο πολιτικά κομμάτι των μαζών. Σε ό,τι αφορά το εν λόγω –άκρως επιτυχημένο- κτύπημα, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των μηχανισμών του καθεστώτος υπήρξε λυσσαλέα, εστιάζουσα στο πλέον χειραφετημένο «σεμνό και ταπεινό» κομμάτι του λαϊκού παράγοντα. Προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να μας παρουσιάσουν σαν κερδοσκόπους, επιμελώς προσπερνώντας την ιδεολογική εμβέλεια του κτυπήματός μας. Σέρβιραν την γνωστή αντιδραστική προπαγάνδα περί «εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου», προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά απώθησης στο «σεμνό και ταπεινό», πλέον χειραφετημένο κομμάτι των αγωνιζόμενων Ελλήνων πατριωτών. Αυτό το κομμάτι μονό Εμείς μπορούμε να το κοιτάμε στα μάτια, σε αυτό και μόνο σε αυτό το κομμάτι απευθύνονται οι εξηγήσεις που ακολουθούν (και όχι στους προβοκάτορες κουκουλοφόρους πραίτορες του στυγερού καθεστώτος των «γνωστών αγνώστων»): Ένα σημαντικό τμήμα των περιουσιακών στοιχείων που απαλλοτριώσαμε υπέρ των καταπιεσμένων ιερών ποιμένων παρακρατήθηκε όντως από την Επαναστατική μας Οργάνωση, ώστε να χρηματοδοτήσει σχεδιαζόμενες σε πολλά επίπεδα επόμενες δράσεις-κτυπήματα. Αυτά προς το παρόν. Εάν η προβοκάτσια συνεχιστεί και κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο, και επί του συγκεκριμένου θέματος θα επανέλθουμε, στο βαθμό που κρίνεται η επαναστατική μας αξιοπιστία.
Δ] Εμείς, τέλος, σχεδιάσαμε κεντρικά και με τη χρησιμοποίηση γενναίου περιφερειακού στελέχους μας υψηλής ετοιμότητας υλοποιήσαμε επιτυχώς την εκτέλεση του δεκαπεντάχρονου μακρυμάλλη Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η γενναιότητα του στελέχους που έφερε εις πέρας την συγκεκριμένη επιχείρηση αποδεικνύεται από το «αστραπιαίο» της εκτέλεσης, πέραν πάσης πρόβλεψης τόσο του μακρυμάλλη καθεστωτικού κατοίκου βορείων προαστίων όσο και των καθεστωτικών παρισταμένων συνοδοιπόρων του. Ο ηρωικός εκτελεστής τελεί σήμερα υπό πολιτική αιχμαλωσία από το στυγνό καθεστώς, η οποία όμως θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα χάρη στις άμεσες ενέργειες των θεσμικών εφεδρειών της πλατιάς Επαναστατικής μας Οργάνωσης. Όσους τυχόν αμφισβητούν αυτή μας την εκτίμηση τους παραπέμπουμε στο μακρύ ιστορικό θεαματικών – θεσμικών φυγαδεύσεων όλων ανεξαιρέτως των άξιων εκτελεστών χαμερπών καθεστωτικών και βρωμύλων αλλοδαπών κατά το παρελθόν. Το καταλυτικό πλήγμα σε μία από τις «καρδιές» του καθεστώτος, στην επονομαζόμενη και «κράτος εν κράτει» πλατεία Εξαρχείων, δεν θα σταματήσει εδώ. Σε συνεργασία με χιλιάδες «μέλη βάσης» της Οργάνωσής μας θα συνεχίσουμε πολύ σύντομα τα κτυπήματα. Ακόμα και δυο τρεις χαμηλόβαθμους αστυνόμους θα τους θυσιάσουμε αν χρειαστεί, προκειμένου να αντιστρέψουμε το πρόσκαιρο επικοινωνιακό προβάδισμα των γνωστών αγνώστων. (Επισημαίνουμε εδώ για πρώτη φορά, σε επόμενη προκήρυξη θα επανέλθουμε λεπτομερειακά: Έχουμε για λόγους συνωμοτικότητας επιλέξει την πυραμιδωτή δομή οργάνωσης και λειτουργίας, κατά συνέπεια οι άμεσες εκτελέσεις πραιτόρων του καθεστώτος υλοποιούνται από ομάδες των «από κάτω» που λειτουργούν ως κλειστοί πυρήνες). Οφείλουν πλέον να το γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται τις «καρδιές» του καθεστώτος ότι κινδυνεύουν και να πάψουν να αισθάνονται ήσυχοι. Σε ό,τι, τέλος, αφορά τον γενναίο σύντροφο-μέλος των Ειδικών Δυνάμεων εκτέλεσης της Οργάνωσης: Διαβεβαιώνουμε και συνάμα προειδοποιούμε το καθεστώς των «γνωστών αγνώστων» και τους γλοιώδεις υποτακτικούς του ότι πολύ σύντομα ο σύντροφός μας θα ‘ναι ελεύθερος. Με τη βοήθεια των πάρα πολλών και πλήρως συνειδητοποιημένων συντρόφων που έχουν διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της καθεστωτικής μηχανής, η σύντομη απελευθέρωσή του συνιστά νομοτέλεια. Και επειδή ξανά οι μηχανισμοί προπαγάνδας θα αποπειραθούν να παραπλανήσουν εμφανίζοντας την παραπάνω εκτίμησή μας σαν «τσάμπα μαγκιά», ξανά θα τους συντρίψουμε αντιπαραβάλλοντας στις έωλες διαδόσεις τους την ψυχρή ιστορική αλήθεια: Δεκάδες οι πρώτης γραμμής αιχμαλωτισθέντες σύντροφοι που έχουν στο σύνολό τους διαφύγει των δεσμών του καθεστώτος. (Και πριν ακόμα την εμφάνιση της Οργάνωσής μας. Εμείς δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην προστασία των συντρόφων επαναστατών). Σε πείσμα όλων όσων πιστεύουν ότι οι ιδέες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας μπορούν να συντριβούν υποταγμένες στα στενά όρια τεσσάρων τοίχων.

Μέχρι τελικής νίκης,
ο αγώνας συνεχίζεται…


Ε.Ο «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΤΑΝΚΣ»
Υ.Γ: Η πρώτη λέξη-διαζευτικό της επωνυμίας της Οργάνωσής μας είναι εμπνευσμένη
από τον ιδεολόγο επαναστάτη Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο. Η
δεύτερη, ως συνέχεια – συνέργια της προσφοράς του ευθυτενούς Εθνάρχη, του
επονομαζόμενου Γέρου της Αντιπαροχής, αποτελεί ακροστιχίδα των αρχικών:
Τρομοκρατική Αντεπίθεση Νέας Καραμανλικής Συμμορίας.

greekpoliticalreview είπε...

Χαβαλές να γίνεται

george είπε...

Ειχαν ζητηση τελικα τα Ελληνικα ομολογα. Ποιοι ομως αγορασαν; Λες να αληθευει το σεναριο που διαβασα πριν λιγο καιρο σε καποιο μπλογκ η site οτι θα αγοραζαν τα ομολογα οι Κινεζοι;

greekpoliticalreview είπε...

Δεν ήταν ομόλογα δυστυχώς , έντοκα γραμμάτια ήταν 3μηνα 6μηνα και 12μηνα .

Υπερκαλύφθηκε λέει η προσφορά και κατέληξε να πουληθούν 1,5 δις σε ξένους 650 εκ σε ελληνικές τράπεζες και 450 εκ σε ασφαλιστικά ταμεία .

Καλή η ντρίπλα να το γυρίσουν σε βραχυπρόθεσμα γραμμάτια , έχω την εντύπωση πως ήξεραν από πριν ότι ομόλογα μακράς διάρκειας δεν θα είχαν τύχη .

Η διαφορά ομολόγων και γραμματίων δεν είναι αμελητέα . Τα γραμμάτια μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες ως εγγύηση για δανεισμό τους στην ΕΚΤ . Εξού και το 650εκ. .

Και εγώ αν ήμουν η Eurobank θα τα έπαιρνα , όπως και ξένος επενδυτής .

Στα 3μηνα , 6μηνα και 12μηνα θα βγάλουν κέρδος 2,40% , 2,46% , και 2,67% αντίστοιχα . Καθόλου κακό ποσοστό αν σκεφτείς πως διατραπεζικά βγάζουν λιγότερα σε άλλες ηπείρους και χώρες .

Τώρα τι θα γίνει στις επόμενες δημοπρασίες και πως θα γίνει να ανανεώσουμε πάλι αυτά τα γραμμάτια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (3 μήνες) θα δείξει .

Βασικός παράγοντας το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα .

george είπε...

Ωραία πατάτα πέταξα με τους Κινέζους :-)

Αν είναι πάντως τόσο καλή ευκαιρία αυτά τα έντοκα γραμμάτια να πάμε να πάρουμε κι εμείς την άλλη φορά :-)

gpr,

να ρωτήσω κάτι από περιέργεια:

Έχεις σπουδάσει Οικονομικά ή ασχολείσαι απλά από μεράκι (ή και τα 2); Είσαι πάντα πολύ καλά ενημερωμένος!
Καλό βράδυ

greekpoliticalreview είπε...

Καθόλου πατάτα , δεν ξέρουμε ποιος αγόρασε το 1,5 δις , μπορεί να είναι οποιαδήποτε χώρα ή οποιοδήποτε ξένο κρατικό ταμείο . Φαντάζομαι θα ανακοινώνονται τέτοια στοιχεία αλλά δεν το ξέρω .

Εμάς δεν μας συμφέρει αδερφέ , πάμε στην τράπεζα και παίρνουμε 6αρια και 7αρια % .

Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο πέρα από αυτό ενημερώνομαι και λόγω της δουλειάς μου που έχει να κάνει με εμπόριο , τράπεζες , επιτόκια κτλ κτλ . Είναι και το μεράκι βέβαια γιατί μου αρέσουν αυτά τα θέματα όπως και η πολιτική . Αλλά μη νομίζεις ότι μαθαίνω κάτι έξτρα από τη δουλειά (εκτός ίσως από τραπεζικές πληροφορίες) τα περισσότερα τα ψαρεύω από ίντερνετ .