20/1/09

Get a life λέμε !!

-
Τελευταία δεν βγαίνει τίποτα , έχει πέσει και δουλειά λίγο και η βαρεμάρα... Έτσι λοιπόν για να μην χάσω τους "πελάτες" μου ανανεώνω με ένα πολύ ..κουραστικό copy paste το παρακάτω από τον μετρ του είδους itaniepitas :

Απαντώ στο "μανιφέστο του blogger" που μου πάσαρε πρόσφατα κάποιος στο mail μου (υποδεικνύοντας μάλιστα και 'καλά' blogs που το έχουν αναρτήσει):

1. Τα
blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
Το μπλογκ είναι κάτι προσωπικό που ενίοτε μοιράζεσαι. Αν θέλεις κουβέντα και διάλογο μέσω διαδικτύου, τότε προφανώς δεν έχεις ζωή. Βρες μία.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
Άντε πάλι. Get a life λέμε.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
...όπως τα μπλογκ του "Στόχου" και της "Χρυσής Αυγής" για παράδειγμα.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
..."παίζω και μαθαίνω" δηλαδή...

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
ΓΚΙΟΛΑΣ: Σύμβουλος επικοινωνίας Κοντομηνά. Σταθερά πίσω από το γλοιώδες "Τρωκτικό".
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ι., παρουσιαστής του "Ψηφιακή Ελλάδα" και συντάκτης σε ψηφιακά θέματα των εκδόσεων Λαμπράκη.
ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Συντάκτης σε οικονομικές εφημερίδες, δευτεραγωνιστής στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου και δημιουργός του Press-gr.
ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ: Συνεχίζει να γράφει τις κρυοκωλιές του στη lifestyle φυλλάδα "Lifo".
Θες κι άλλους;

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
...αυτό μας έλειπε να χρησιμοποιεί ο Γκιόλας και εθνικούς πόρους...

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
Αν περιμένεις να γίνεις σοφός διαβάζοντας Καψαμπέλη και Lifo, μάλλον έχεις λοβοτομηθεί και δεν το έχεις πάρει πρέφα.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
Μπα; "Νόμιμες διαδικασίες"; Τι έγινε το "ξεκαλούπωτο" που ανέφερες; Να θυμίσω μήπως την περίπτωση 'funel' ή θα φανώ πολύ κακός;

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
"Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου"; Βάζουμε και κανόνες τώρα; Αλλά τι λέω...εδώ ολόκληρο μανιφέστο κάθησες και έγραψες.
Τελικά ρε μπλόγκερ...ΖΩΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;

8 σχόλια:

gnik είπε...

Τελικά gpr άρχισε να γίνεται ψιλομαλακία η υπόθεση του μπλόκινκ.
Επίσκεψη σε 2-3 και get a life να γλυτώσουμε.

undercover gpr είπε...

Επικρατεί η λογική TV , έχεις δίκιο και σε συμμερίζομαι απολύτως .

Απλά νομίζω ότι κάνουμε κι εσύ κι εγώ (διόρθωσέ με) το ίδιο λάθος . Νομίζω ότι δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα ειδησιογραφικά - πολιτικά μπλογκς ενώ η όλη ουσία βρίσκεται στα προσωπικά .

Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο itaniepitas , είναι προσωπική υπόθεση ενώ εμείς το βλέπουμε ως μέσο αλλαγής ή χειρότερα λύτρωσης .

Εγώ έχω καταλήξει πάντως να διαβάζω ελάχιστα πολιτικά και ορισμένα προσωπικά .

Γενικά η λογική πάντως είναι "να γίνουμε γνωστοί" .

gnik είπε...

Ξέχασα να σου απαντήσω έστω και μετά από μέρες.
Πρώτα τα πολιτικής
Παρακολουθώ ένα – δύο για να βλέπω απόψεις.
Εφημερίδα έπαιρνα χρόνια τώρα μόνο το Βήμα της Κυριακής.
Πολλές φορές δεν το διάβαζα. Τελευταία που του έκανε αύξηση (γνωστό σπορ του συγκροτήματος από τότε που αγόραζα το RAM) τσαντίστηκα και το έκοψα και αυτό.
Ειδήσεις βλέπω μόνο το μεσημέρι στην ΝΕΤ έτσι για να ξέρω τι περίπου διαδραματίζεται.
Παρόλα αυτά βλέπω ότι τελικά δεν μου λείπει ενημέρωση. Κάτι οι αρπαχτές συζητήσεις με πελάτες κάτι το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο ότι είναι απαραίτητο το μαθαίνω. Ζούγκλες και τα συναφή τα έχω κόψει από χρόνια.
Τα προσωπικά blog τώρα
Καλά είναι στις αναρτήσεις όταν όμως ανοίξεις τα σχόλια βλέπεις ένα κάρο καραγκιόζηδες που απαντούν με σχόλια του τύπου ¨ναι τι ωραία που τα λες¨ ¨έχεις δίκιο συμπάσχω¨ και άλλα φαιδρά.

Προχθές επιτέθηκες ξέρεις πού
Αφού έχεις διαμορφώσει κάποια άποψη, καλώς ή κακώς, και χαίρεις κάποιας εκτίμησης από τον διαχειριστή γιατί ¨ανάβεις¨ ?
Αφού έχουμε πει ότι η πολιτική είναι ένα μάτσο σκατά τι ψάχνεις?
Άσε που μου βγαίνεις επαναστατικός, επιχειρηματίας άνθρωπος και μάλιστα στην ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά.
Ζύγισε τα και κοίτα την τσέπη σου. Όλοι οι άλλοι είναι χορτασμένοι.
Και θέλω χιούμορ έτσι.....

undercover gpr είπε...

Να σου πω λοιπόν κι εγώ με η σειρά μου :

Πουρνό πουρνό μπαίνω antinews , troktiko (...ναι το ξέρω αλλά είμαι ματαιόδοξος νέος και θέλω να τα ξέρω όλα) , athenstock και greekrider .

Συμμετέχω στους διαλόγους του antinews όποτε γνωρίζω για κάποιο θέμα ή όποτε τσαντίζομαι με κάποιους άλλους φίλους σχολιαστές .

Στη διάρκεια της ημέρας αν έχω κάποιο κενό από δουλειά μπαίνω και πολίτη για να ψαρέψω την μελλοντική καραμανλική επιχειρηματολογία . Αν τρελαθώ από νεύρα ίσως και να επιτεθώ (αλλά έχω ηρεμήσει αρκετά πιστεύω) .

Από εφημερίδες Ελευθεροτυπία μόνο και μόνο λόγω Τετράδη και οικογενειακής παράδοσης .

Ειδήσεις (όταν είμαι σπίτι) μόνο των οκτώ για να ψαρέψω βούληση νταβατζήδων .

Προσωπικά μπλογκς δεν παρακολουθώ και νομίζω κακώς αλλά είναι κι αυτός ο πεπερασμένος χρόνος που βάζει φραγμούς .

Όσο για την επίθεση που έκανα στον πολίτη είχα ανάψει γιατί ο άνθρωπος που γράφει εκεί είναι επιπέδου και μεγάλης ηλικίας και το συγκεκριμένο ποστ χαρακτήριζε μια τεράστια κοινωνική ομάδα ως μπουζουκόβιους για να εξυπηρετήσει τι (?) αλήθεια . Ότι έγραψα το πίστευα και το πιστεύω . Τέτοιο επίπεδο γραφής πάει χαμένο για πολιτικές σκοπιμότητες . Και δεν θεωρώ ότι χαίρω εκτίμησης του διαχειριστή διότι όταν πριν καιρό μου επιτέθηκαν οι σχολιαστές του μπορούσε πολύ άνετα να βγει και να πει ότι τα ip των υπόλοιπων σχολίων που με συνέδεαν ήταν άσχετα με εμένα . Επέτρεψε να υπάρχει μια εντύπωση η οποία ίσως και να βόλεψε .

Πάντως μια από τις "τύψεις" που με κατατρέχουν είναι ότι κι εγώ συγκαταλέγομαι στους χορτασμένους , γι΄αυτό και σαν επαναστάτη δεν με παίρνει να αυτοπροσδιορίζομαι . Θα ξυπνήσει κανας Ντουρούτι και θα με πάρει με τις πέτρες .

gnik είπε...

Στο είχα πει ότι τότε ήταν εκτός Ελλάδος από ότι είχα καταλάβει και τα σχόλια δεν τα έβλεπε.
Όταν γύρισε ήταν κατόπιν εορτής.
Όσον αφορά τους αγρότες αυτοί που προσδιορίζει κινούν τα νήματα για αυτό τους ξεμπροστιάζει οι άλλοι οι αγνοί ( έχω και εγώ πολλούς συγγενείς) πράγματι υποφέρουν αλλά με ελεημοσύνες δεν λύνεται το πρόβλημα. Και έρχεται και το 2013 και μετά.....

undercover gpr είπε...

Καθόλου κατόπιν εορτής , αν θυμάμαι καλά έκανε και παρατηρήσεις σε εκείνο το ποστ αγνοώντας επιδεικτικά το ότι του ζήτησα να ξεκαθαρίσει τα ip . Anyway όμως περασμένα κι όχι ιδιαιτέρως σημαντικά .

Όσο για τους αγρότες ξαναδιάβασε το ποστ του , ίσως να μην πρόσεξες τα περί "αγροτικής κοινωνίας με ελλειμματική νοοτροπία" κτλ . Δεν αναφερόταν στους συνδικαλιστές μόνο . Κοίτα το και πες μου άμα θέλεις .

Αλλά ρε συ gnik , με όλο το σεβασμό , δε γίνεται να πιστεύεις ότι γράφει ανιδιοτελώς τέτοιο μυαλό .

gnik είπε...

Σωστή ερώτηση ....αλλά έλα που τέτοιες πληροφορίες πολύ δύσκολα τις βρίσκεις σε άλλα blog.
Εμένα πολύ λίγο με αγγίζει το αν κάνει προπαγάνδα.
Μου αρέσει η γραφή του και τον θεωρώ έξυπνο και με μεγάλη πείρα.
Μήπως τελικά όλοι κάτι τέτοιο δεν κάνουν ανάλογα με το τι πιστεύουν ότι είναι το σωστό.
Σημασία έχει να μπορείς να φιλτράρεις όσα διαβάζεις και να κρατάς αυτά που πραγματικά σου χρειάζονται.
Πάντως αν υποθέσουμε ότι προπαγανδίζει πρέπει να παραδεχτείς ότι το κάνει πολύ ποιοτικά.

Άντε καλημέρα το ξενύχτησα πάλι.

undercover gpr είπε...

Καλημέρα ,

Σε ορισμένα ποστ το κάνει όχι απλά ποιοτικά αλλά αγγίζει τεχνικές αριστοτεχνικές . Η ορθολογική αλληλουχία παραδοχών που σε "αναγκάζουν" μέσω ορθολογικών συνειρμών να καταλήγεις σε συμπεράσματα που από πριν θέλει ένα κείμενο είναι η υπέρτατη τακτική σωστής προπαγάνδας .

Σε άλλα ποστ απλά υιοθετεί την επίσημη κομματική γραμμή και τα σκατώνει πανηγυρικά .

Πάντως έχει εκ των έσω πληροφόρηση και συνδέσμους που "δείχνουν" κομματικό παρασκήνιο . Ίσως παρελθόντος αλλά υπαρκτό . Αυτό είναι που κάνει την όλη του την προσπάθεια αντιπαθητική .

Αν ήταν εξωκομματικός απλός Νδημοκράτης θα ήταν ίσως ο πιο σεβαστός από μέρους μου ψηφοφόρος της ΝΔ . Αλλά δεν είναι και κάνει μπαμ . Κι αυτός είναι ο λόγος , κατά την γνώμη μου , που θα έπρεπε να σε νοιάζει αν κάνει προπαγάνδα γιατί δεν είναι το ίδιο ένας απλός ψηφοφόρος που δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες να κάνει προπαγάνδα από έναν κομματικό στέλεχος που κάνει επιλεκτική χρήση πληροφοριών για σκοπιμότητες .