22/1/09

Αγροτικός Συνδικαλισμός .

-
Αυτό που έχουμε δει όλοι τις τελευταίες μέρες που οι αγρότες ανακοινώνουν και προχωράνε σε κινητοποιήσεις είναι ο τρόμος της κυβέρνησης .

Τρέμουν οι κουστουμάτοι την αγροτιά !

Κι όμως αυτός ο φόβος , αυτός ο πραγματικός τρόμος , περνάει δίχως να τον εκμεταλλεύονται προς το παρόν οι αγρότες .

Ο λόγος ? Μα οι συνδικαλισταράδες βέβαια .

Οι οποίοι για ακόμα μια φορά , απ' ότι λένε τα ειδησιογραφικά sites , είναι διαιρεμένοι σε πράσινους , γαλάζιους , τρικολόρε , πουά και δε ξέρω 'γω τι άλλο χρώμα .

Από που προέρχονται οι συνδικαλιστές ?

Εννοείται από τους κομματικούς μηχανισμούς .

Το δυστύχημα είναι ότι χρόνια τώρα , που η κατάσταση ήταν πάντα έτσι , οι αγρότες λίγο με τις επιδοτήσεις λίγο με την Ευρώπη κούτσα κούτσα τα έβγαζαν πέρα και δεν καταλάβαιναν ότι αυτή η συνδικαλιστική οργάνωσή τους οδηγεί οριστικά σε αδιέξοδο .

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα , λόγω κρίσης και αδιεξόδου , οι αγρότες να κατεβούν ενωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν όλα αυτά που 5 χρόνια (και παραπάνω βέβαια) τους υπόσχονται ενώ στην πραγματικότητα τους γράφουν στα παλαιότερα των Tod's τους οι "κυβερνήτες" μας .

Το ότι υπερισχύουν οι κομματικοί διαχωρισμοί δεν είναι τυχαίο . Οι κομματικοί μηχανισμοί , για εμένα , είναι το επίσημο παρακράτος ! Το κλασσικό όπλο της εξουσίας . Διαίρει και βασίλευε .

Ενωμένους σας τρέμουν !

Ξυπνάτε !
-

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mazi sou!!0raia ta les ..!!exo kanei ena sxolio peri epanastatikou agona sxetika me tin prokiriksi kai poia i gnomi sou..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα gpr,

Αντι να κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι αυτοί οι συνδικάλες και να ψάξουν να βρουν/απαιτήσουν τρόπους -και με τη βοήθεια του κράτους- πως θα γίνουν τα αγροτικά προιόντα πιο ανταγωνιστικά (τυποποίηση, εξαγωγές, κλπ), το μόνο που ζητάνε για μια ακόμα φορά είναι "ακατέργαστο" ρευστό (θα μου πεις όλοι το ίδιο ζητάνε).

Εδώ στην Ολλανδία, φαντάζομαι και σε άλλα μέρη, το ελαιόλαδο που πουλάνε τα σουπερ μαρκετ είναι σχεδόν αποκλειστικά ιταλικής και ισπανικής προέλευσης και φίλε δεν τρώγεται με τίποτα. Είναι απλά απαίσιο. Αναγκάζομαι και φέρνω από Ελλάδα κάθε φορά. Δεν θα μπορούσαμε π.χ. να εξάγουμε το ελαιόλαδο; Η και με άλλα προιόντα; Αλλά ποιος ακούει...

undercover gpr είπε...

Τώρα το δα φίλε , έλειπα .

Τη διάβασα , εννοείται , αλλά και πάλι η άποψή μου δεν στηρίζεται σε γνώση ούτε επηρεάζεται από τις πληροφορίες που εμείς οι πολίτες λαμβάνουμε .

Σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικά κάνω την εξής ορθολογική αποτύπωση : "τι παράγεται από αυτήν την πράξη και ποιος κερδίζει ."

Αν ρωτάς την άποψή μου για το ποιος είναι από πίσω (παρόλο που θα είναι υποθετική) σου λέω με σιγουριά όχι ιδεολόγοι της ένοπλης πάλης . Παρα-κάτι θυμίζει . Παρα- κράτος θες να ναι παρα-μύθι θες κάτι από παρά πάντως .

Στο συμβολικό του πράγματος η προκήρυξη χάνει από παντού . Θα μπορούσαμε να το έχουμε γράψει κι εγώ κι εσύ κι ένα 15χρονο . Μου θυμίζει ύστατη προσπάθεια πωλητή λαικής να πουλήσει τα τελευταία και πιο άγουρα πορτοκάλια του .

Ίσως να είναι προσπάθεια ταύτισης με την ανεκπαίδευτη λαική μάζα η οποία διογκώνεται ποσοστιαία σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού με τρελούς ρυθμούς .

Από κάθε μεριά πάντως η οργάνωση και πρόχειρη είναι και ρηχή και ερασιτεχνική , όχι σε εκτελεστική δεινότητα , σε βάση .

undercover gpr είπε...

Αχ ρε george , όταν είχαν έρθει οι κινέζοι και ζητούσαν εμπόριο λαδιού οι αγροτοσυνδικαλισταράδες ήθελαν να τους δαγκώσουν και έκαναν κολπάκια με τις τιμές . Στη συνέχεια οι κινέζοι απλά τους έφτυσαν και πήγαν δίπλα (Ισπανία) κι αγόραζαν από κει και Ισπανικό και Ελληνικό . Και εμείς απλά χάσαμε τις εξαγωγές .

Η αγροτική πολιτική είναι από τα πιο περίπλοκα διακρατικά θέματα γιατί εμπλέκονται μεγάλες μάζες πανευρωπαικά και ίσως ο σημαντικότερος δείκτης για την οικονομία ενός κράτους το εμπορικό ισοζύγιο (εισαγωγές-εξαγωγές) .

Στην Ελλάδα όπως όλοι περιμένουν τα ξένα λεφτά . Τα οποία βέβαια τα είχαν υποσχεθεί εδώ και καιρό .

Εδώ όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τους μεγαλοαγρότες με τα πολλά στρέμματα (μη ανταγωνιστικής παραγωγής) και τις πολλές επιδοτήσεις και τους αγρότες με τα λίγα στρέμματα και τις ψαγμένες καλλιέργειες που είναι και κερδοφόρες .

Δεν το κατέχω το θέμα αλλά απ'ότι διαβάζω είναι ιδιαιτέρως περίπλοκο .