30/10/08

Το Ελληνικό παράδοξο .

-
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί σε τούτο το τόπο όταν έχουμε μπροστά μας τη σωστή λύση την οποία μας την επισημαίνουν κιόλας εμείς επιμένουμε να επιλέγουμε την ηλίθια λύση η οποία γνωρίζουμε πως στο τέλος θα μας δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα ??

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί εν μέσω κοινωνικού χαμού , φόβου , ύφεσης και γενικώς παγκοσμίων ανακατατάξεων εμείς εδώ επιμένουμε να κινούμαστε σε μικροπολιτικά μονοπάτια που το μόνο που συντηρούν είναι ο μικροαστισμός με συνέπεια την οπισθοδρόμηση ??

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί οι πολιτικοί μας ενώ έχουν παγκόσμια παραδείγματα επιμένουν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη υπονομεύοντας την ίδια τους την αξιοπιστία και την καλή τη πίστη των ψηφοφόρων τους ??

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως γίνεται ενώ είμαστε λαός με απέραντη καρδιά να είμαστε παράλληλα τόσο μικροαστοί ??

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως γίνεται μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων να την κάνουν ότι θέλουν δέκα αγράμματοι πολιτικοί , πέντε τραπεζίτες και τρεις καναλάρχες ??

Πραγματικά , η πραγματικότητα δεν αξίζει πια ούτε για κριτική . Μέρες τώρα αναρωτιέμαι τι να γράψω και μέρες τώρα δεν έχω τίποτα να πω ακριβώς επειδή ότι και να πεις πια δεν έχει καμία σημασία . Εδώ τους τα λένε ολόκληρες κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί και αυτοί κάνουν τα δικά τους .

Η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει . Είναι εικονική , στις οθόνες των TV's , και τα ηχεία των ραδιοφώνων παλεύουν ολημερίς κι ολονυχτίς να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα η οποία σε κάνει να λες "μα καλά που ζουν οι τύποι" ?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι Νεοέλληνες ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως ζουν κι αυτοί στο δικό τους κόσμο , ένα κόσμο που δεν πρόκειται να δουν ποτέ .
-

2 σχόλια:

gnik είπε...

¨ότι και να πεις πια δεν έχει καμία σημασία¨
Ακριβώς έτσι είναι δυστυχώς.....
Και το χειρότερο είναι ότι πολύ λίγοι το καταλαβαίνουν.

undercover gpr είπε...

Καλημέρα , καλό μήνα κτλ κτλ φίλε ,

μιλάει σήμερα ο Ρουσόπουλος στον Πρετεντέρη . Χαχαχαχαχα , ότι και να πεις αν δεν το πει η τηλεόραση δεν μετράει . Έτσι πάει σήμερα : Αυτιάς Καμπουράκης Ζούγκλας ... Κούικ (χαχαχαχα) έχουν εξελιχθεί σε ομιλητές και διαμορφώνουν κι άποψη πανάθεμά τους .

Να τα ξαναγράψω να το εμπεδώσουμε ??