13/10/08

Ηγέτες πάνε κι έρχονται .

-
Δευτέρα σήμερα . Δουλειά . Ευτυχώς πέρασε η ώρα . Όταν έχεις δουλειά πάντα περνάει .

Όπως στο στρατό . Είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου πως δεν θα κοιτούσα ποτέ την ώρα όσο διαρκούσε η θητεία μου . Και το έκανα ! Βέβαια χωρίς σκοπιές . Γιωτάς γαρ .

Βαριέμαι σήμερα . Ότι γράφω σε τούτο το ποστ είναι λόγω βαρεμάρας .

Πολύ γελάω με τις εκφράσεις των δημοσιογράφων . "Αποφάσισαν οι ηγέτες" . Ηγέτες ! Τα λάβαρα τους έλειπαν .

Σχέδιο διάσωσης . Των ξενοδόχων του Μονακό προφανώς εννοούν αφού είχαμε και δεύτερο κρούσμα στελεχών που τα σπάνε με τα λεφτά των φορολογουμένων σε υπερχλιδάτα Σ/Κ χαλάρωσης .

Ο Καραμανλής τόνισε (προφανώς όταν δεν τονίζει δεν χρειάζεται να τον ακούμε) πως το ελληνικό κράτος θα παρέμβει όποτε χρειαστεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας . Το ποιο είπατε κύριε πρωθυπουργέ ? Ελληνικό κράτος ?

Ναι ναι , τώρα που το λέει κάπου είχα ακούσει για ένα τέτοιο από τον συγχωρεμένο τον παππού μου . Ήτανε τότε που πολεμούσαν τον ζυγό στα βουνά για να υπάρξει μετέπειτα . Ήταν μια ιδέα , μου έλεγε , ένα όνειρο . Και παρέμεινε όνειρο .

Διαβάζω στο antinews πως ο Ρουσόπουλος ετοιμάζει ομάδα "ράμπο" για τους bloggers . Για να τα βελτιώσει κατά το δοκούν . Και γιατί να τα βελτιώσει ? Θόδωρε , στη σειρά με τη μούρη στο τοίχο και μετά μια ανάμεσα στα μάτια για σιγουριά να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα . Ξέρεις εσύ . Waiting for εισαγγελέας τόσο καιρό κι ακόμα να με κάνεις ήρωα . Έτσι κάνουν οι φίλοι ρε ? Κομμουνιστής κι εσύ κομμουνιστής κι εγώ , με την καλή την έννοια , έτσι ?

Ο ΓΑΠ , λέει , πήγε στη Κρήτη και μίλησε για New Deal . Αυτός ρε παιδιά μέχρι εχτές ήξερε μόνο το Deal του Φερεντίνου . Οι κρητικοί όταν τον άκουσαν άρχισαν να ψάχνονται να βρουν τη καλή βαλίτσα με το 200άρικο .

Άνοδος στα Χρηματιστήρια σήμερον . Πρόσεχε φίλε επενδυτή γιατί υπάρχει και το αύριο ...
-

2 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Αυτή η άνοδος λέγεται από τους ειδήμονες (της κακιά ώρας..) πούλ μπάκ, ενώ αν συνεχιστεί για λίγες μέρες (δεν το πολυπιστεύω) Bear Market Rally (δηλαδή κάτι σαν πρόσκαιρο ράλι κατά τη διάρκεια της πτώσης).

Unknown είπε...

O Ιθαγενής

Διαφωνώ με την κεντρική ιδέα της πρότασης Μπράουν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά πέταγμα των χρημάτων των φορολογούμενων σε ένα μαύρο κουβά χωρίς πάτο. Τι κάνει στην ουσία? Κρατικοποιεί ζημιές σώζοντας τράπεζες που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των διοικήσεων τους.( με τα τοξικά τους ομόλογα και τα swap για να εμφανίσουν οικονομικά αποτελέσματα αγοράζοντας ο ένας από τον άλλο) Γιατί να επιβαρύνω το κοινωνικό σύνολο όχι μόνο με τις ζημιές τους αλλά και σπαταλώντας χρήματα φορολογούμενων που ήδη πλήττονται από την κρίση? Στην Ευρώπη ποιο ρεαλιστικό και ποιο κοινωνικά δίκαιο θα ήταν η υποστήριξη των νοικοκυριών. Γιατί να στηριχθεί η Α ή Β τράπεζα και να μην αγοραστούν τα στεγαστικά δάνεια των πελατών τους? Έτσι και στις Τράπεζες θα είχαμε εισροή χρημάτων (οι υπόλοιπες ας κλείσουν ή ας εξαγοραστούν) και το Δημόσιο θα είχε όφελος (και από την καταβολή δόσεων και από την μελλοντική τιτλοποίηση των δανείων).

Οσο για τους ράμπο του ιντερνετ "το γαρ .......... γεννά παραφροσύνη"