8/10/08

Πολιτική επικαιρότητα : Μαύρα μεσάνυχτα .

-
Επειδή τελευταία σας έχω πρήξει με τις οικονομικές αναρτήσεις (με συνεπήρε η κρίση) θα προσπαθήσω σήμερα να κάνω μια πολιτική επισκόπηση των τελευταίων ημερών , έτσι για να διασκεδάσουμε και λιγάκι βρε αδερφέ .

Λοιπόν έχουμε και λέμε :

Ν.Δ

Πολιτικώς βρίσκονται κλασικά στο δικό τους κόσμο . Οι πολιτικές δράσεις των κυβερνώντων είναι μετρημένες στα δάκτυλα . Ο προυπολογισμός (τελευταία σκηνή του δράματος) , δίχως διάθεση κινδυνολογίας , θα επιταχύνει την είσοδο της κρίσης στη χώρα με συνέπειες ανυπολόγιστες για όλα τα βαλάντια .

Πέρα από τα φορολογικά , που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν , οι τύποι τα έχουν κάνει μαντάρα !

Μα είναι δυνατόν σε περίοδο άμυνας και έλλειψης ρευστότητας να αυξάνεις την προκαταβολή της φορολόγησης των επιχειρήσεων ? Είναι σαν να τους λες ή κλείστε ή κόψτε το λαιμό σας .

Είναι δυνατόν στα νοικοκυριά που με βία αποπληρώνουν δάνεια να τους αυξάνεις τα φορολογικά έξοδα με τελικό αποτέλεσμα να κολλήσουν και τα δικά μας στεγαστικά και να γίνει κι εδώ . . . της Αμερικής το κάγκελο ?

Είναι δυνατόν να ασχολούνται περισσότερες ώρες με την νομοθετική εγγύηση των καταθετών (από 20.000 σε 100.000 το όριο εγγύησης) και να μην σκέφτονται ότι για να υπάρξουν καταθέσεις πρέπει να υπάρχει εισόδημα πρώτα (νομοτέλεια) .

Είναι δυνατόν να μην βλέπουν την μελλοντική κατάρρευση της κατανάλωσης (άρα και των εσόδων του κράτους) με άμεση συνέπεια την "ανάπτυξης" που είναι ο μόνος δείκτης που κρατάει την οικονομία του κράτους σε λειτουργία ?

Είναι δυνατόν να μειώνουν την χρηματοδότηση της Παιδείας και αυξάνουν τις αμυντικές δαπάνες ?

Αν συνεχίσω με τα είναι δυνατόν θα τελειώσω αύριο οπότε το κόβω . Πάντως με μια γενική οπτική ματιά αυτό που λένε όλοι είναι αλήθεια : η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της έχουν άλλα καυτά θέματα να ασχοληθούν . Πρώτο πρώτο θέμα , ας πούμε , η επιστροφή του Δαιλάκη στην Κ.Ο μετά από παρότρυνση της Εθνικής μας Στέλλας , ο sir Rousopoulos ,το καρότο και το μαστίγιο , και γενικά ρε παιδί μου , ότι έχει σχέση με δυνατά . . . χειροκροτήματα .

Π.Α.Σ.Ο.Κ

Το , ο θεός να το κάνει , σοσιαλιστικό Πασόκ λοιπόν έχει , λένε , πάρει την ανιούσα δημοσκοπικά λόγω των ισχυρών παρεμβάσεων του Γιώργου και της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί πολιτικές δράσεις .

Μα πάνε καλά εκεί τα "συντρόφια" στη Τρικούπη ? Το Πασόκ καλά θα κάνει να μαζέψει τους άρρωστους Πασόκους όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί κι ο άρρωστος κάποτε σπάει . Οι νοήμονες Πασόκοι (αν υπάρχουν τέτοιοι) καλά θα κάνουν να δηλώνουν ΔΓ/ΔΑ στις δημοσκοπήσεις μέχρι το τέλος γιατί αν δουν εξουσία τα ματάκια των στελεχών.συνδικαλιστών . . . καταστραφήκαμε .

Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α

Λοιπόν εδώ έχω να κάνω δήλωση : Να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω !

Τι λέει η Εθνική μας Στέλλα ? Θέλεις τραλαλα θέλεις τραλαλο ? Ε , αυτό είναι κι ο Σύριζα . Ενδεικτικά σας λέω πως εχθές ο πρόεδρος του "κινήματος" δήλωσε για την οικονομική κρίση πως : (ταραπαπαμ παπαμ) Δεσμεύεται να φέρει προτάσεις για την οικονομική κρίση και τους δανειολήπτες !

Εεεεεεεεεεεε , σύντροφε , κάποτε ο ΣΥΝ ψηφιζόταν από έξυπνους ανθρώπους . Πλέον έχω την εντύπωση ότι ψηφίζεται απόκλειστικά και μόνο από trendy 20χρονα που δεν ξέρουν τι θα πει ομόλογο . Έτσι μας συμπεριφέρεται ο Τσίπρας .

Μα πάλι θα φέρει προτάσεις . . . κάποτε ? Μα ρε φίλε , πάλι ανέτοιμος ? Πάλι περιμένεις να κάνεις εκ των υστέρων κριτική ? Πάλι θα μας ζαλίσεις τον έρωτα με χαζά τύπου συνέλευσης φοιτητών της Νομικής ? Και μη μου πείτε για υπεύθυνη στάση και ιστορίες γι αγρίους γιατί , σας το λέω , την επόμενη φορά θα το ρίξω ΝΔ για τιμωρία στον Τσίπρα .

Κ.Κ.Ε

Η Αλέκα συνεχίζει απτόητη την εποικοδομητική της στάση . Βοηθάει τον τόπο βλέπετε . . . Εντάξει το μόνο που τους σώνει είναι πως τις απόψεις τους δεν τις αλλάζουν σαν πουκάμισα αλλά είναι σταθερές από το 1387 π.Χ με αποτέλεσμα να έχουν τις σταθερές ψήφους των άνω των 70 παλιών καλών ρομαντικών κομμουνιστών . Μόνη αισιόδοξη ματιά για αυτό το κόμμα είναι η αλλαγή αρχηγού που απ' ότι ακούγεται δεν αργεί . Άντε να δούμε μπας και ψηφίσουμε τίποτα στις επόμενες εκλογές .

Λ.Α.Ο.Σ

Με 15χρονους διανοητικώς καθυστερημένους δεν ασχολούμαι , sorry .
-

12 σχόλια:

gnik είπε...

Καλά σήμερα είσαι σε φόρμα...έγραψες.

¨Μόνη αισιόδοξη ματιά για αυτό το κόμμα είναι η αλλαγή αρχηγού που απ' ότι ακούγεται δεν αργεί ¨
Εντάξει με τον αρχηγό αλλά με τις απόψεις.... είναι νωρίς λες να αλλάξουν?

gnik είπε...

Ξέχασα το κόψιμο του αφορολόγητου είναι η μεγαλύτερη και αντιδημοκρατικότερη μαλακία που υπέστην μέχρι σήμερα από υπουργό οικονομικών.
1050€ δικά μου και 1050€ της γυναίκας μου πλέον φόρων...γιατί ρε φίλε από άλλο ……βγήκαμε εμείς.

undercover gpr είπε...

Καλημέρα φίλε gnik ,

Αυτό που κάνει ο Αλογοσκούφης είναι έγκλημα !

Καταστρέφει ότι δομικό υπάρχει σ αυτήν την έρμη μπαχαλοοικονομία μας . Τον μικρομεσαίο . Αλλάζοντας την βάση της οικονομίας αλλάζεις και τα στατικά της στηρίγματα , έτσι δεν είναι ?

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επανέλθει ισορροπία στην αστική (ο θεός να την κάνει) και μικροαστική τάξη . Το λεγόμενο κέντρο δηλαδή .

Όσο για ΚΚΕ ... τι να πω ? Πλέον όλες μου οι ελπίδες για σοβαρή αντιπολίτευση και έλεγχο έχουν περάσει σε αυτό το κόμμα μετά τα ... νεοτεριστικά λόγια του Αλέξη .

Απογοήτευση , σκέτη απογοήτευση .

undercover gpr είπε...

Ρε συ φίλε να σου κάνω και μια ερώτηση :

Τι σκατά έχουν πάθει όλοι εκέι στου πολίτη ? Παλιότερα υπήρχε κάποια ορθολογική σειρά στους διαλόγους-συζητήσεις . Πλέον δυσκολεύομαι πολύ να συμμετάσχω γιατί έχει γίνει μπάχαλο . Τα επιχειρήματα ρηχά , και ο τσακωμός σε πρώτη προτεραιότητα . Έλεος !

gnik είπε...

Ναι και εγώ την πατάω ως συνήθως και μπλέκομαι σε διαλόγους αλλά θα κόψω την αντιπαράθεση !!

Εγώ περιμένω στον politis μια άποψη σου για την οικονομική κατάσταση…σε αναζήτησα.

Ναι εντάξει με το ΚΚΕ αλλά είναι δύσκολο να στηρίξεις μια ιδεολογία που ουσιαστικά σήμερα είναι ανεφάρμοστη και δεν είμαι και σίγουρος ότι η κοινωνική τάξη για την οποία αγωνίζεται υπάρχει σήμερα. Θα είναι εφαρμόσιμη η αντιπολιτευτική γραμμή ή θα τα ακούς και θα λες καλύτερα αυτά που κάνει η κυβέρνηση.

Οι λύσεις δυστυχώς πρέπει να έχουν κομματική στήριξη γιατί ακόμα και η λύση ανάθεσης σε επαγγελματίες διοικητικούς να κυβερνήσουν την χώρα συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής θα είχε το μειονέκτημα της έλλειψης της κομματικής βάσης που ήταν και είναι το Α και το Ω της κάθε κυβέρνησης.

Συμπέρασμα……αδιέξοδο.

ΥΓ Μήπως πρέπει να στραφούμε στον μοναχισμό ???

gnik είπε...

Δεν είχα δεί οτι άφησες σχόλιο
Πάω να το μελετήσω

undercover gpr είπε...

Όχι εγώ προσωπικά ψηφίζοντας δεν στηρίζω καμία ιδεολογία . Ψηφίζω με γνώμονα μόνο την ισορροπία του συστήματος . Παλιότερα έριχνα δαγκωτό ΣΥΝ διότι είχε τα χαμηλότερα ποσοστά (και έδειχνε κόμμα με σοβαρούς ανθρώπους) . Με τις σημερινές συνθήκες θα το ρίξω (μάλλον) ΚΚΕ με το σκεπτικό να ανέβει η Αριστερά γενικώς πράγμα που το θεωρώ αναγκαίο για μια πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία . Τίποτε περισσότερο φίλε .

Για τις τράπεζες μη φοβάσαι τίποτα , στο υπογράφω ! Και να σκάσει καμία , που το θεωρώ αδύνατο , θα την αγοράσει άλλος . Αυτά που ακούγονται είναι επικοινωνιακά παιχνίδια ανταγωνισμού .

Το πρόβλημα θα εμφανιστεί στις επιχειρήσεις αν κόψουν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης τις χορηγήσεις οι τράπεζες .

Σε τέτοιο σενάριο θα δούμε δράματα με λουκέτα , απολύσεις , ανεργία κτλ .

Αλλά κι αυτό το θεωρώ τραβηγμένο .

(Θα γράψω άρθρο μόλις βρω λίγο χρόνο μια από αυτές τις μέρες αναλυτικά)

gnik είπε...

Μπα το ενδιαφέρον για τις τράπεζες από φιλοσοφικής απόψεως γιατί από οικονομικής ...και ανοιχτές που είναι δεν μου χρησιμεύουν και πολύ:))))

Ανώνυμος είπε...

τωρα τελευταια το αντινιουζ οσους δεν συμφωνουν μαλλον με την γραμμη που εχει και δεν μιλαμε για υβρεις πολιτικα παντα μας κοβει απο τα σχολια και ειδικα οταν αφορουν ρουσοπουλο την επαθα και δεν μπορω πλεον να αναρτησω σχολιο ωραια πραγματα δηλαδη.mentor ixnos.blogspot.com

undercover gpr είπε...

Mentor ,

μήπως βάζεις λινκ και σε κόβουν ?

Υπάρχουν πολλά σχόλια αντίθετα των γραμμών του αντινιουζ , ειδικά για το Ρουσόπουλο . Πάντως εάν γίνεται έτσι όπως τα λες στείλε mail . Εγώ κάποτε το έκανα και ξεκαθάρίστηκε αμέσως .

Το θεωρώ βλακεία να κόβουν σχόλια από σοβαρούς σχολιαστές και το αντινιούζ μόνο για βλακεία δεν μπορεί να κατηγορηθεί .

Ανώνυμος είπε...

kalos malakas eisai

undercover gpr είπε...

Μήπως είσαι του Λ.Α.Ο.Σ ??

Χαχαχαχαχα