4/2/10

Και το δούλεμα πάει σύννεφο.

-
Δεν θα σταθώ στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πασόκ , δεν θα σταθώ καν στο παρουσιαζόμενο ως κόμμα Πασόκ (που λογίζεται πια με δυο τρόπους , το Πασόκ ως τηλεοπτική οντότητα που είναι το φανερό και το Πασόκ ως κομματικός στρατός συγκρουόμενων συμφερόντων που είναι το κρυφό).Εγώ θα σταθώ στο κρυφό του προσωπείο και τους συμμάχους τους.

Για να ξεκινήσω το παρόν ποστ , αφορμή ήταν οι διάλογοι που διαβάζω τελευταία στο forum του antinews περί Δ.Υ και Ι.Υ και της διαμάχης μεταξύ των για το ποιός πρέπει να δώσει περισσότερα ποιός πρέπει να φορολογηθεί πιο πολύ κτλ. για να ξεφύγουμε από τη δημοσιονομική κατάρευση.

Ο στρατός λοιπόν του Πασόκ βρίσκεται σε πόλεμο , αντίπαλοι είναι όσοι δεν εκμεταλεύονται τις εκροές του δημοσίου χρήματος από τα κρατικά ταμεία.Σύμμαχοι όσοι εκμεταλεύονται αυτές τις εκροές οιουδήποτε χρώματος εξ' ού και η συναινέσεις εκ μέρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.Οι στρατοί δηλαδή που τάιζαν εδώ και 40 χρόνια ΝΔ και Πασόκ επιτέλους συμμάχησαν!!Εθνική συμφιλίωση λαμογιών για να μην χάσουν τις κεκτημένες μέσω ψηφοθηρικών και ιδιωτικών εκβιασμών εκροές δημοσίου χρήματος.

Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο ΓΑΠ δεν αγγίζουν ούτε τρίχα του δομικού προβλήματος.Κρύβουν μέρος της σαπίλας για τα μάτια των Ευρωπαίων και τίποτα παραπάνω εκτός του σοβαρότατου γεγονότος ότι διχάζει τεχνηέντως κοινωνικές ομάδες.

Η διχόνια όμως μπορεί και να επιφέρει σοβαρότατες επιπτώσεις σε καιρό ύφεσης.

Οι στρεβλώσεις είναι τόσες πολλές και τόσο ριζωμένες που αν δεν υπάρξει νέος κομματικός μηχανισμός αποδεσμευμένος από τους κρατούντες τις εκροές δημοσίου χρήματος τα τελευταία 40 χρόνια οι απλοί και νομιμόφρονες πολίτες αυτού του τόπου θα εξεγερθούν και πολύ καλά θα κάνουν.

Αυτή η προειδοποίηση (που έχει λεχθεί από πολλούς) από τη μεριά μου τουλάχιστον δεν απευθύνεται σε πολιτικές δυνάμεις ή κοινωνικούς θεσμούς αλλά στους νοήμονες και έχοντες την διάθεση να δράσουν πολίτες (που δεν μας έχουν μείνει και πολλοί) για να ξεκινήσουν διαδικασίες εξεύρεσης τρόπου πολιτικής έκφρασης μέσω ενός καινούργιου κομματικού φορέα.

Μας δουλεύουν παιδιά όλους , ξυπνάτε !
-

6 σχόλια:

george είπε...

@gpr
".Οι στρατοί δηλαδή που τάιζαν εδώ και 40 χρόνια ΝΔ και Πασόκ επιτέλους συμμάχησαν!!Εθνική συμφιλίωση λαμογιών για να μην χάσουν τις κεκτημένες μέσω ψηφοθηρικών και ιδιωτικών εκβιασμών εκροές δημοσίου χρήματος."

Πες το με μια λέξη: οι "ημέτεροι". Αυτή είναι η ιστορία ολόκληρου του πολιτκού μας συστήματος. Νέος πολιτκός φορέας, ναι. Αλλά πώς; Δε βλέπεις και τα υπάρχοντα μικρά κόμματα πως παραπέουν;

Και πες ότι γίνεται και κυβερνάει κιόλας. Πόσοι και για πόσο θα αντισταθούν στη "γλύκα" του δημοσίου χρήματος; Καμία σωτηρία gpr...

Καλό βράδυ

gnik είπε...

Θα γίνει και αυτό φίλε μου αλλά όχι τόσο κοντά.
Μια νέα κίνηση από σοβαρούς ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν στερημένα αλλά δίκαια και ο σκοπός τους δεν θα είναι ή μάσα και η δόξα.
Φίλε george τα μικρά κόμματα παραπαίουν γιατί οι ηγεσίες τους και οι ιδεολογίες τους είναι καμένες από χέρι.

-Άντε με αυτή την ΕΛΠΙΔΑ θα πεθάνουμε.
-Και δεν θα έχουμε πάρει και σύνταξη.
Την καλημέρα μου σε όλους.

undercover gpr είπε...

Δε ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που βλέπω εσάς τους δύο (εννοείται και μερικούς ακόμα φίλους από το antinews) στα σχόλια αισθάνομαι μια ευφορία σαν να έχω να δω φίλους πολύ καιρό και τους συναντώ τυχαία στο δρόμο.

Επί της ουσίας συμφωνώ με τον gnik εκτός από το ότι οι ιδεολογίες τους είναι καμμένες.Δεν φταίνε οι ιδεολογίες για μένα αλλά οι ιερές συμμαχίες (με εξαιρέσεις ανά διαστήματα) όλων των βουλευτικών κομμάτων από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Την καλημέρα μου κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

O Ιθαγενής

Προτού αρχίσουμε για τους κακούς Γερμανούς ή Αγγλους ή Αμερικάνους ή την δραχμή ή τους ΕΛ του Λιακόπουλου να θυμηθούμε μερικά απλά πράγματα:

-στη χώρα αυτή έπεσαν 3 κοινοτικά πακέτα και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε σε χειρότερη μοίρα από το 1980
-κάποιοι διαχειρίστηκαν και …ενθυλάκωσαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια € που δεν πήγαν σε ανάπτυξη σε υποδομές σε εκπαίδευση
-ζούμε με δανεικά, ξοδεύουμε δανεικά, έχουμε 45χρονους συνταξιούχους (όχι μόνο εθελούσιες, μητέρες αλλά και σώματα ασφαλείας και στρατό), έχουμε μισθούς της πλάκας (αλλά επιδόματα τριπλάσια των μισθών στο Δημόσιο), ασφαλιστικές εισφορές …δομημένες και επενδυμένες, ΦΠΑ ενθυλάκωσις (6 δις ο μη αποδοθέν), 26 δις οι βεβαιωμένοι φόροι που ….κάθονται και μερικά δεκάδες δις η παραοικονομία, αλλά είμαστε στις πρώτες θέσεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ

ΟΜΩΣ

-μας φταίνε οι Γερμανοί, Αγγλοι, Αμερικάνοι, Τούρκοι, ΔΝΤ, οι Εβραίοι, η παγκόσμια συνωμοσία η περίοπτη γεωγραφικής μας θέση, ο Αρίωνας, το ξανθό γένος, οι μετανάστες και όποιος άλλος βρεθεί εύκαιρος.

Άντε και να συμφωνήσω βρε παιδιά, όμως όλοι αυτοί κάνουν την δουλειά τους κοιτάνε τις χώρες τους και τις συλλογικές τσέπες τους.
Μπορεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ των τελευταίων 30 χρόνων να αποδείξει και όχι να ισχυριστεί το ίδιο;

Για αυτό μακάρι να έρθει και ο Γιούνγκερ και ο Ρέν και το ΔΝΤ, θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσω και δεν θα πάνε στα σεντούκια των επώνυμων τζακιών τα € μου οι στερήσεις μου και όταν λοιπόν σώσουν το καράβι, εδώ είναι οι φωστήρες μας μαζί με εμάς να το ξανά κάνουμε μπουρδέλο…

gnik είπε...

Θυμάσαι που έλεγες πέρσι ότι έχουμε πιάσει πάτο ?
Τελικά έγραψαν και άλλη πίστα στο παιχνίδι και κατεβήκαμε πιο κάτω.

Καλό βράδυ & καλό ξημέρωμα.

Unknown είπε...

Ο Ιθαγενής

Ετσι είναι είμαστε εμείς και αυτοί.
Αυτοί που μας δουλεύουν εμάς που δουλεύουμε.