23/6/09

Κυνικές αλήθειες.

-
"Οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι που τις γράφουν. Όχι αυτοί που τις οργανώνουν (απαραίτητοι), όχι αυτοί που τις στήνουν (απαραίτητοι επίσης), όχι αυτοί που φέρνουν τις διαφημίσεις, ή αυτοί που φτιάχνουν τα σκίτσα, ή αυτοί που παρακολουθούν τα δελτία. Όλοι αυτοί χρειάζονται.Αλλά οι εφημερίδες είναι αυτοί που τις γράφουν. Αυτοί μετασχηματίζουν τις ¨”πρώτες ύλες” (πληροφορίες) σε “προϊόν”.
Όπως ακριβώς ένα εστιατόριο είναι οι μάγειροί του, κι ένα μπουρδέλο είναι οι πουτάνες του!
Αν ξεχνάνε αυτή την βασική αρχή, για το ποιά είναι η βασική λειτουργία μιας παραδοσιακής διαδικασίας και ποιές οι συμπληρωματικές δεν κάνουμε τίποτε.
Κάνουμε λαθρόβια πράγματα, διαπλεκόμενα, επιδοτούμενα κλπ."

Γράφει εύστοχα ο Θ.Κ σ' ένα του σχόλιο στο antinews και θα συμφωνήσω απόλυτα. Στο ίδιο ποστ συμπληρώνει ο αρχαιοπτέρυξ :

"Η Νέα Υόρκη, με 9-10 εκατομ. κόσμο (19-20 με τα προάστια) έχει και συντηρεί 1,5-2 πολιτικές και μία οικονομική εφημερίδα. Η Ελλάδα έχει 10-20-30 έχω χάσει λογαριασμό. Κάθε ελληνική εφημερίδα είναι μια πληρωμένη καταχώρηση του ιδιοκτήτη της και η πληρωμή δεν γίνεται από διαφήμιση αλλά από εκβιασμούς και πολιτικο-οικονομικά ανταλλάγματα. Κάθε εφημερίδα είναι εστία παραοικονομίας αφού τα πολλά λεφτά είναι μαύρα “για να μην γραφτεί” ή γκρίζα για να γραφτεί. Έτσι είναι αξιοθαύμαστο που με τέτοια υφεση στον κόσμο ίσως κλείσει μία εφημερίδα. Σε μια ελεύθερη αγορά θα είχαμε 1 ή 2, άντε 3, μία …για κάθε πολιτική τάση."

Ενώ σε άλλο ποστ ο ado λέει την κυνική αλήθεια την οποία εδώ στην Ελλάδα μέχρι να το κατανοήσουμε θα χρειαστούμε άλλη μια 20ετία...

"περιεργη αντιληψη εχετε στην ελλαδα για την εργασια.η εργασια ειναι δικαιωμα.δεν ειναι ομως υποθεση κανενος πρωθυπουργου να σου βρει δουλεια.οι πολιτικοι οφειλουν να χτιζουν αναπτυξιακες πολιτικες.και ειναι κατακριτεοι για αυτο οταν δεν το κανουν.αλλα αυτα τα γραφικα μαρξιστοτσολιαδιστικα κατεβατα τι νοημα εχουν;απο που και ως που η εργασια πρεπει να ειναι υποθεση πολιτικου και εκδουλευσης;και απο που προκυπτει οτι η επιχειρηματικοτητα ειναι ομηρος της εργασιας;ποιος θα επενδυσει σε μια χωρα που κουμαντο θα κανει στο κεφαλαιο του το κομμα και ο καθε αριστεριστης τεμπελης καπηλος του εργατη;
αν ολοι αυτοι οι κυριοι νοιαζονταν για τον εργατη θα πολεμουσαν για αξιοπρεπη παιδεια,ανταγωνιστικο εργατη και για κοινωνικο κρατος.οχι στα λογια κατα της παγκοσμιοποιησης.αλλα στην πραξη για τους λαθρομεταναστες,αν θα ντυθουν νυφες οι αδερφες και λοιπες αντικαπιταλιστικες νευρωσεις τους."


Εγώ δεν θα πω περισσότερα , το μόνο που θα πω είναι πως αν οι εργαζόμενοι ήταν αμέτοχοι θα είχαν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο μιας ιδιωτικής επιχείρησης , όμως η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα (οι δημοσιογράφοι του ΕΤ,όχι οι ηχολήπτες κτλ) έπαιζαν τα παιχνιδάκια των αφεντικών τους χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους αναγνώστες τους , τώρα λοιπόν πως ζητούν από τους αναγνώστες τους να τους συμπαρασταθούν ?
-

8/6/09

Το μήνυμα , τα μηνύματα , ώ μήνυμα .

-
Πολλές αναλύσεις , περισσότερα μηνύματα και τελικά μηδέν εις το πηλίκον .

Σε αυτές τις εκλογές ένας είναι ο νικητής κι αυτός δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι πολιτικός σχηματισμός .

Ο λαός πάντως δεν νίκησε . Κάποιο κόμμα ΔΕΝ νίκησε . Ποιος νίκησε λοιπόν ?

Τα media κυρίες και κύριοι νίκησαν . Απέδειξαν σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς πως είναι ικανά να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κατά το δοκούν .

Μην ξεγελιέστε με το πατατράκ των exit polls , η ουσία είναι πως ο στόχος επετεύχθη .

Η μόνιμη εξάρτηση των πολιτικών κομμάτων από τα media εδραιώθηκε σε αυτές τις εκλογές και πιο ξάστερα από ποτέ τα media κατάφεραν να πουν σε όλα τα κόμματα "μην παίζετε μαζί μας γιατί μπορούμε να οδηγήσουμε αυτόν τον ηλίθιο λαό όπου εμείς γουστάρουμε".

Σε επί μέρους αναλύσεις για τα ποσοστά του καθενός είναι ανούσιο να μπαίνει κανείς από τη στιγμή που οι μισοί Νεοέλληνες απείχαν της εκλογικής διαδικασίας.

Ναι μεν είναι ένα μήνυμα αποδόμησης της πολιτικής πραγματικότητας και του συστήματός της η τόσο μεγάλη αποχή αλλά επίσης είναι και ένα μήνυμα των media για την δύναμη που κατέχουν όσων αφορά την επιρροή που ασκούν σε όλη την επικράτεια .

Κανονικά αν αυτά τα ποσοστά έβγαιναν με μια αποχή της τάξης του 20-30% θα ήμουν ευτυχής αλλά αν ο λαός ήταν σοφός δεν θα έδινε το δικαίωμα στους mediaρχες να επικαλούνται σήμερα την δύναμή τους .

Οι πολιτικοί αρχηγοί στον κόσμο τους μίλησαν για μηνύματα , μας δουλεύουν κανονικά .

Το μήνυμα το είχαν πάρει από καιρό αλλά κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε να το μετουσιώσει σε πολιτικές πρακτικές ή σε πολιτικές προτάσεις . Κανείς δεν είπε την αλήθεια .

Σε αυτές τις ευρωεκλογές αναδεικνύεται σαφώς η άποψη που έχω εδώ και καιρό :

Αν σε αυτήν την χώρα δεν αναδειχθούν καινούργιες φρέσκες και τίμιες πολιτικές δυνάμεις τα επόμενα 10-15 χρόνια κλάφτε την την χώρα .

Ελπίδες από το υπάρχον πολιτικό σύστημα για αυτοκάθαρση , τιμιότητα και αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν .
-

3/6/09

Τι να ψηφίσω ?

-
Μέχρι και πριν από δυο-τρεις μέρες ήμουν αποφασισμένος για πρώτη φορά στη ζωή μου να μην πάω να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα σε αυτές τις ευρωεκλογές . Οι λόγοι νομίζω προφανείς...

Εχθές αποφάσισα πως τελικά θα πάω . Ο λόγος ?

Φεύγοντας εχθές από τη δουλειά έκατσα και κουβέντιασα λίγο με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου που παρκάρω το αυτοκίνητό μου . Ένας άνθρωπος λιτός που το μόνο που τον διασκεδάζει είναι τα σταυρόλεξα και το διάβασμα .

Ο τύπος λοιπόν αυτός μου λέει πως "εγώ φίλε από 18 χρονών ψηφίζω ένα από τα δυο αριστερά κόμματα για να μπορεί να λειτουργεί η δημοκρατία σωστά" .

Εκεί λοιπόν έφαγα την καρπαζιά ! Και ήταν γερή , διότι πάνω κάτω κι εγώ τόσο καιρό ψηφίζω ένα από τα δυο αριστερά κόμματα όχι διότι με αντιπροσωπεύουν αλλά γιατί πιστεύω πως είναι αναγκαστική συνθήκη σε μια δημοκρατία να υπάρχει αξιόπιστη και δυνατή αντιπολίτευση . (όχι γιαλαντζί τύπου ΠΑΣΟΚ βέβαια)

Η καρπαζιά , που έλεγα λοιπόν πριν , ήρθε γιατί εκείνη την ώρα που μου το έλεγε αυτό συνειδητοποίησα πως τόσο καιρό νομιμοποιώ με την λογική μου το υπάρχον σαπισμένο πολιτικό σύστημα .

Σίγουρα το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους άλλους δυο mega-κλέφτες αλλά ουσιαστικά αυτή η σταθερότητα που τόσο καιρό τους πρόσφερα με την ψήφο μου τους έκανε ολίγοντι μαλάκες να το πω ? άντε αν θέλω να είμαι επιεικής να το πω μαλθακούς .

Λοιπόν , η χθεσινή συζήτηση με τον κυρ-Δημήτρη με έκανε να αποφασίσω να πάω να ψηφίσω τελικά και να ψηφίσω κάποιο μη-κοινοβουλευτικό κόμμα . Δεν έχω ιδέα ποιο . Ίσως αυτούς τους φιλελεύθερους του ίντερνετ για τους οποίους βέβαια δεν έχω ιδέα .

Δεν με πειράζει όμως , τουλάχιστον θα αποφύγω να αισθανθώ για ακόμα μια φορά μαλάκας.

Ξεκάθαρα προτείνω σε όλους , από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διλήμματα περί ακυβερνησίας και άλλα τέτοια ζαβά , να πάνε να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα μη κοινοβουλευτικό .

Ή μάλλον για να το θέσω ακόμα πιο σωστά , οποιοδήποτε κόμμα για το οποίο δεν έχουν ακούσει ποτέ λέξη από τα ΜΜΕ...
-