15/4/09

Εκλογές , Τράπεζες και Οικονομία .

-
Επανέρχομαι μετά από καιρό γιατί ανησυχώ πάρα πολύ για την τροπή που έχει πάρει η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας λόγω της διαχρονικής φαιδρότητας που διακρίνει τα πολιτκά κόμματα και φυσικά τους οπαδούς τους .

Αρχικώς ξεκαθαρίζω πως η ανησυχία μου δεν προέρχεται από τις πράξεις ή τα πεπραγμένα των κομμάτων (αφού ουσιαστικά πεπραγμένα δεν υπάρχουν παρά μόνο ψεύδη) αλλά από τα λεχθέντα των οπαδών των κομμάτων .

Την στιγμή που μιλάμε επιχειρήται μια πόλωση από πλευράς ΜΜΕ και δικομματσιμού με σκοπό την τελική αποχαύνωση του ήδη αποχαυνωμένου 90% της χώρας . Το δυστύχημα είναι ότι οι βλάκες μασάνε και έχουν αρχίσει μια φοβερή πολεμική επιχειρηματολογία η οποία στηρίζεται στο ποιός είναι καλύτερος κλέφτης . Άρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή .

Η ανησυχία μου βέβαια ,για να επιστρέψω στην αρχική μου σκέψη ,δεν έχει να κάνει με το ότι οι πρώην βλάκες αποβλακώνονται τελείως αλλά ότι οι πολιτικοί σχεδιάζουν την στρατηγική τους βάση αυτών .

Και προσέξτε να δείτε τι γίνεται στην πραγματική ζωή κι όχι σε αυτήν της TV :

Αυτή τη στιγμή οι τραπεζίτες , όπως έμαθα από υψηλά κλιμάκια , έχουν προγραμματίσει μέχρι τέλους του 2009 να μην χορηγήσουν στις επιχειρήσεις ούτε cent από δικά τους λεφτά για επενδυτικά σχέδια , ενώ όσων αφορά τα κεφάλαια κίνησης προτιμούν μόνο το καλό τους πελατολόγιο και μόνο υπό την αυστηρή μέγκενη των εγγύσεων .

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την πολιτική ζωή ?

Πρώτον πως δίχως κρατικά λεφτά (έστω και μέσω των τραπεζικών οργανισμών) οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες με αφανισμό αφού όσο πέφτει η κατανάλωση και οι πωλήσεις τους τόσο περισσότεροι θα κλείνουν εκτοξεύοντας την ανεργία .

Δεύτερον αποδεικνύεται πως οι τραπεζίτες έχουν τους πολιτικούς για σφαλιάρες .

Τρίτον και σημαντικότερον (αυτή είναι η ανησυχία μου η τρομερή) εάν και εφόσον , όπως λέγεται , γίνουν εκλογές σύντομα η λειτουργία της οικονομικής ζωής της χώρας θα σκάσει σαν βόμβα αφού ήδη το κράτος (που είναι καλώς ή κακώς το οξυγόνο πολλών μικρών και μεγάλων) υπολειτουργεί .

Οι μεν νεοδημοκράτες δεν ασχολούνται καν με τις κυβερνητικές υποχρεώσεις τους αφού δεν τους περισσεύει χρόνος από τις κομματικές εκδηλώσεις . Οι δε Πασόκοι ερχόμενοι , όπως φαίνεται , στην εξουσία μέχρι να φέρουν τα δικά τους golden boys και τις κλασικές εξαδέρφες ως ιδιαιτέρες και μέχρι να τελειώσει η ανακαίνιση των γραφείων τους θα έχουμε πιάσει καλό 2010 !

Με κυβερνητικές πρωτοβουλίες ουσιαστικά ανύπαρκτες η οικονομία δεν πρόκειται να αντέξει στη δοκιμασία που λέγεται 2009-2010 , γιατί στην Ελλάδα αυτές είναι οι χρονιές που θα καταλάβουμε τι σημαίνει κρίση .

Οπότε όπως βλέπετε , αποχαυνωμένοι Πασόκοι και Νδκράτες , κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα και μαζί κι εσείς ηλίθιοι χειροκροτητές προέδρων .
-

9 σχόλια:

george είπε...

Και σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά να επαναπατριστώ μέσα στους επόμενους 6-9 μήνες. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τελικά...

Τι γίνεται με αυτά τα 28 δις; Πολύ γρήγορα "ξεχάστηκαν".

αμμοδύτης είπε...

Οι 2-3 ιδιωτικές τράπεζες είναι Η ΜΕΓΑΛΗ διαπλοκή στην Ελλάδα. Οι άλλες διαπλοκές είναι ψιλολοόγια σε σχέση με το καρτέλ.

Έχουν την πεγαλύτερη επιρροή στα πολιτικά μας. Μεγαλύτερη και από τον ΔΟΛ ή το άλλο συγκρότημα, αφού αυτές δανείζουν, αυτές βάζουν στο ΧΑ και αντλούν λεφτά, αυτές κόβουν τις πιστώσεις.

Μπορεί ο εκάστοτε Διοικητής της Εθνικής να είναι σούζα μπροστά στον τάδε ή δείνα μηντιάρχη, αλλά όχι ο αφεντικός της Χ ή της Ψ ιδιωτικής...

Οι ιδιωτικές δεν θα υπήρχαν αν η Εθνική το επιθυμούσε. Η ΕΘνική μπορεί να αυξήσει λίγο το επιτόκιο καταθέσεων και να μειώσει λίγο το επιτόκιο χορηγήσεων και να τους ΚΛΕΙΣΕΙ. Μπορεί λόγω μεγέθους (και είναι καλύτερη τράπεζα, παρ' όλα όσα έχει περάσει). Δεν το κάνει γιατί ο πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής, ο εκάστοτε ΥΠΟΙΟ ή πρωθυπουργός, είναι ορντινάτσες των άλλων τριών.

Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο τουλάχιστον από τους Ολυμπιακούς, Η αγωνία παρατείνεται, η παραγωγή μειώνεται, αν πέσει τουρισμός και ναυτιλία μας βλέπεω σε βιωτικά επίπεδα άλλων εποχών. Όσο γοια την εθνική ανεξαρτησία... Ντοϋτσλαντ ούμπερ άλλες λέγεται, και κατά τα λοιπά είμαστε ....αντιαμερικάνοι.

Καλή Ανάσταση

george είπε...

Παντως, συμφωνα με προσφατο αρθρο των Νεων, η κυβερνηση αναζητα τροπους να διοχετευτει χρημα στην αγορα. Δε γνωριζω αν ειναι "ρεαλιστικη" αυτη η προσπαθεια η γινεται για τα ματια του κοσμου.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1004752

undercover gpr είπε...

Φίλε αμμοδύτη ,

Δεν είναι μόνο η Εθνική υπάρχουν κι άλλες δυο τράπεζες (ΤΤ,ΑΤΕ) που μπορούν να παίξουν ανταγωνιστικά και να αποκομήσουν πολλά κέρδη κλέβοντας πελάτες από τις ιδιωτικές . Το ότι δεν το κάνουν αποδεικνύει πως έχουν συμφωνήσει όλοι να κρατήσουν υψηλά περιθώρια κέρδους για να μην πέσουν πολύ τα κέρδη τους και επέλθει χρηματιστηριακό κραχ όπως πριν ένα τρίμηνο .

Δεν είναι μόνο το καρτελ πάντως (που όντως είναι η ελίτ) , οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν προσλάβει πρώην στελέχη της Εθνικής που την γνωρίζουν καλύτερα κι από μέσα κι από έξω .

Ο Αράπογλου είναι δέσμιος και του υπ.ΥΠΟΙΟ αλλά και αυτών των στελεχών μερικά από τα οποία μπορεί να γίνουν μελλοντικά τα αφεντικά του (κυριολεκτικά)...

undercover gpr είπε...

Φίλε george ,

Επαναπατρισμό ? Εδώ η μισή (νέα) Ελλάδα ψάχνει δουλειά έξω κι εσύ θες να μπεις πάλι στο μαντρί ?

Θα συνιστούσα να το σκεφτείς για μετά το τέλος του 2010 κι αυτό μόνο αν έχει αρχίσει να γυρνάει το οικονομικό κλίμα . Αν μετά το τέλος του 2010 δεν έχουμε ξεπεράσει μέρος της κρίσης τότε πολύ φοβάμαι πως η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη .

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη φίλε αμμοδύτη που βρήκες ότι οι γερμανοί κάνουν κουμάντο στην ελλάδα περισσότερο από τους αγγλοαμερικάνους ? Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα έπρεπε να αντανακλάται στις τηλεοράσεις μας ? Από καιρό έχουμε αποκλειστικά και μόνο εγγλέζικα θέματα, ή αμερικάνικα καθώς και ταινίες και προπαγάνδα αγγλοαμερικάνικη σταθερά στα δελτία ειδήσεων. Γίνεται ελάχιστη έως καθόλου αναφορά τι τρέχει στη Γερμανία, ή στη Γαλλία, ή στον υπόλοιπο κόσμο κι ακούγονται σχεδόν αποκλειστικά η αγγλική ως ξένη γλώσσα, ή φυτευτή στα ο θεός να τα κάνει ελληνικά τους.

gnik είπε...

....Πάσχα
Ώρα για ¨μάσα¨ gpr
Καλή Ανάσταση.

αμμοδύτης είπε...

Απόλυτα σωστή η παρατήρησή σου Ανώνυμε.Οι Αμερικάνοι έχουν επιβάλει και έχουμε αποδεχθεί την δικιά τους πληροφόρηση και ψυχαγωγία, είτε είναι στις ηλιθιες σαπουνόπερες είτε στις έντεχνες εκπομπές για αεροπλανοφόρα στο national geographic. Κοινώς, η νέα ρωμαϊκή αυτοκατορία μιλάει και σκέφτεται σε μεγάλο βαθμόα αμερικάνικα. Τους δε αμερικάνους, τους βολέυει ή τους εκφράζει το liberal bias ή η επίφαση του liberal bias.

Από εκεί και πέρα, στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ, τα Ναυπηγεία, τα ΕΛΤΑ τα αμξώματα φορτηγών, η επεξεργασία μετάλλου, η διανομή τροφίμων, τα logistics όλα είναι δορυφόροι του κεντρωευρωπαϊκού άξονα. Που ίσως είναι και λογικό, αφού αυτό μας ταϊζει.

Μας ταϊζει όμως; 10-15 εκτ. τον χρόνο λάδωνε η Ζήμενς. Και πόσα λάδωσε η HDW; και πόσα η DT; Αυτά είναι λεφτά που αντιπροσωπεύοθν αυτά που σου και που μου λείπουν. Το δικό μας υστέρημα. Λαδωνόμαστε για να αγοράζουμε τις πραμάτειες τους.

Προσωπικά είμαι λάτρης τηε ελευθερίας επιλογής. Και η επιλογή μου είναι να πάρω αυτά που μου προπαγανδιζόυν οι αγγλοαμερικάνοι ή αυτά που με λαδώνουν οι γερμανοί; Ή τα το παίξω Γκάντι και να προτιμήσω homespun;

Μην βιάζεσαι ωστόσο. Το RTL με τον Αλφα είναι ένα βήμα. Το μόνο που μας σώζει από την πλήρη υποταγή είναι ότι οι Γαλλογερμανοί είναι άκομψοι (πάντα κάτα την γνώμη μου)

Αληθώς ο Κύριος

undercover gpr είπε...

Πολύ μάσα gnik !!

εύχομαι να περάσατε όλοι ένα ξεκούραστο Πάσχα με μπόλικο κοκορέτσι .